Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
40.28 KB
2008-06-10 16:36:50
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
634
2128
Récsei Hírharang 2008 03-04 március-április

A Nagyrécsei Önkormányzat tájékoztató kiadványa 2008. március - április 8756 Nagyrécse, Kossuth Lajos utca 48. Tel.: 93/371-001
ÖNKORMÁNYZATI HÍREK
Tisztelt Adózó!
A 2008. évre előírt gépjárműadó összegéből az I. félévre esedékes adó pótlékmentes befizetési határideje március 17-én lejárt. Kérjük, ha elmulasztotta, minél előbb rendezze! Továbbá tájékoztatjuk azon adózókat, akik év közben a tulajdonukban lévő gépjárművet értékesítik, hogy a gépjármű tulajdonjogában bekövetkezett változást az Okmányirodában kell bejelenteni, a változástól számított 15 napon belül, az adásvételi szerződés egy példányának benyújtásával.
Hamarosan elérkezik az adóbevallás ideje, kérjük idén se feledkezzenek el adójuk 1 %-ának felajánlásáról a Nagyrécse Községért Közalapítvány javára. Nyomtatvány a felajánláshoz a hivatalban kérhető.
2008. március 13-án megtörtént Halis István Városi Könyvtár helyi fiókkönyvtárának átadása. Ezentúl lehetővé válik a Városi Könyvtárból is kölcsönözni és megrendelni könyveket, videót, DVD-t, hangoskönyvet helyben, valamint nyitvatartási időben újságot olvasni. Ennek ideje csütörtök 15 – 17-
Ezen kívül hétfőn 15 – 17-ig is nyitva tart a könyvtár.
Az újság mellékleteként kézhez kapják a Nagykanizsai Rendőrkapitányság tájékoztató kiadványát.
Ehhez kapcsolódik a polgárőrök felhívása is, hogy a Posta kivételével semmilyen más szervezet nem küld pénzbeszedőket, így a Közművektől, ill. a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól sem jönnek ilyen céllal. Nyeremény, illetve mágneses terápiás kezelés ürügyén több helyre becsengettek az elmúlt időben.
Legyenek óvatosak, ezek csak ürügyek ahhoz, hogy a lakásukba bejussanak az idegenek!!!
A Polgárőrség március 28-án tartja a következő megbeszélését, melyre tisztelettel várja a tagokat.
Községünkben április 8-án (kedd) lesz a lomtalanítási akció. Reggel 7 óráig szíveskedjenek kirakni minden olyan holmit, mely terjedelme vagy súlya miatt a hagyományos hulladékgyűjtő edénybe nem helyezhető el.
Az elektronikai hulladék, autógumi gyűjtésének ideje április 9. (szerda), helye: Táncsics utca (volt Mérlegház előtti terület).
Ezt megelőzően, március 30-án vasárnap 9— órától 18— óráig a polgárőrök összegyűjtik a fémhulladékokat.
Ugyancsak a tisztasággal összefüggő akciót hirdet a Magyar Közútkezelő Társaság 2008. április 22-én (kedd) a Föld Napján 8-14 óra között. Elsősorban az utak, út menti területeken, parkolókban szeretnének rendet rakni. Ehhez térítésmentesen biztosítanak védőkesztyűt, láthatósági mellényt, illetve a szükséges szemétgyűjtő zsákokat. Szívesen várunk minden önkéntest, aki részt szeretne venni ebben. Kérjük a lakosságot, hogy ingatlanaikat, azok környékét tartsák tisztán!
Tegyünk együtt a szép környezetért!
Kérjük a lakosságot, hogy lakóépületeikre lehetőségük szerint házszámtáblát
szíveskedjenek elhelyezni!
Egyben szeretnénk kérni Önöket ügyeljenek községünk közterein ültetett virágok
épségére!
Óvodai - iskolai hírek
A Winkler Lajos emlékére rendezett kémiaversenyen Paulin Richárd (7.oszt.) III. helyezést ért el. Ugyancsak ezen a területen a Curie versenyen szépen szerepeltek a 7. osztályos tanulók: Paulin Richárd IV., Medvenics Réka V., Szalóki Fanny VI., Vadász Kinga IX., és Kreiner Gergely XIV. helyezést ért el.
A Víz Világnapján rendezett vetélkedőn II. helyezést ért el iskolánk csapata: Goór Violetta, Rádi Zsuzsanna, Szegi Gergely.
Gratulálunk az elért eredményekhez és további jó tanulást kívánunk!
Egyebek
FOCIRAJONGÓK FIGYELEM!
Az alábbiakban közöljük a Nagyrécse Sportegyesület tavaszi fordulójának mérkőzéseit:
2008. március 30. 16— Pusztamagyaród — Nagyrécse SE
2008. április 06. 16- Fityeház - Nagyrécse SE
2008. április 13. 16— Nagyrécse SE — Balatonmagyaród
2008. április 20. 16- Porrog - Nagyrécse SE
2008. április 27. 16— Nagyrécse SE - Pogányszentpéter
2008. március 28-29-én rendezi a Magyar Tereprally Országos Bajnokság 2. futamát, melynek részeként 29-én Újudvarról indulva, Nagybakónak, Csapi - hegy, Kisrécse útvonalon haladva Nagyrécse határát is érinti.
A Nagykanizsai Kistérség Művészeti Fesztivált szervez március 29-én Szepetneken. Községünket a Nyugdíjas Nótaklub képviseli, akik népdalcsokorral készülnek erre az alkalomra.
A kultúrház programja:
> A tornateremben keddenként 18— órától Köves Ottília tart ingyenes gyógytornát. Szeretettel várunk mindenkit!
> A kultúrház szervezésében szeretnénk alapítani egy kórust. Kérjük aki kedvet érez (12 éves kortól) az együtténekléshez jelentkezzen ifj. Salamon Lászlónénál április 10-ig.
> 2008. Június 22-én színházlátogatás szervezünk Budapestre a Madách Színházba, a József és a színes szélesvásznú álomkabát című darabra.

Insert failed. Could not insert session data.