Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
A védett dokumentumok csak könyvtárunk épületén belül, az erre kijelölt pontokon tekinthetők meg!
2.34 MB
2006-02-15 11:37:32
 

image/vnd.djvu
Védett Védett
1
677
Fényképek az „EMBEREK, UTAK, KAPCSOATOK (Dél-Zala évezredei)” című állandó kiállítás megnyitójáról a Thúry György Múzeumban 2006. február 9-éről

A meghívó szövege:
A nagykanizsai Thúry György Múzeum és a Zala Megyei Múzeumok Igazgatósága tisztelette meghívja Önt és kedves családját az „EMBEREK, UTAK, KAPCSOATOK (Dél-Zala évezredei)” című állandó kiállításának megnyitására 2006. február 9-én, csütörtökön délután 16 órára.
A kiállítás helye: Nagykanizsa, Fő út 5.
A vendégeket köszönti: dr. Horváth László ny. múzeumigazgató
Köszöntőt mondanak: Kiss Bódog Zoltán a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és
Litter Nándor Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere
A kiállítást megnyitja: Koncz Erika a Nemzeti Kultúrális Örökség Minisztériumának helyettes államtitkára
Közreműködik a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Művészeti Iskola

Fő támogatók:
Nemzeti Kultúrális Örökség Minisztériuma (Alfa-program)
Zala Megye Önkormányzata
Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

Támogatók:
Kanizsai Múzeumért Alapítvány
Kanizsa Nyomda Kft.
„Nagykanizsa Téglagyár” Burkoló és Falazóanyaggyártó Kft.
Erdős Zoltán könyvkötő
Zala megye gyógyszerészei
Zala Megyei Gyógyszerész Kamara

Thúry György Múzeum
Nagykanizsa, Fő út 5.
telefon/fax: (06 93) 314 596
emai: tgym@zmmi.hu
www.zmmi.hu


A kiállításról egy nappal korábban az alábbi cikk jelent meg a nagykanizsai napilapban: (http://www.nagykanizsainapilap.hu/)

Online webkereskedés lesz a múzeumban
2006-02-08

Holnap nyílik meg a Thúry György Múzeum új állandó kiállítása. A tárlaton XIX. századi virtuális városi séta, valamint a Rosenfeld Adolf és Fiai Kereskedés múlt századi online webáruháza várja a látogatókat. A múzeum új vezetésének a célja, hogy minden korosztályt becsalogassanak a modern tárlatra.



Koncz Erika, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának helyettes államtitkára, Kiss Bódog Zoltán, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Litter Nándor, Nagykanizsa polgármestere, valamint dr. Horváth László, a Thúry György Múzeum most leköszönő igazgatója holnap nyitja meg a múzeum új állandó kiállítását.

dr. Horváth László lapunknak elmondta: az 525 négyzetméteren felépített, \"Emberek, utak, kapcsolatok – Dél-Zala évezredei\" címet viselő állandó kiállítás egyik fele a Kis-Balaton nyugati medencéje és a Mura között elhelyezkedő terület történetét mutatja be az újkőkor elejétől a középkorig, a második, nagyobb egység pedig a fénykorát élő kereskedőváros dualizmus kori időszakával ismerteti meg a látogatókat.

A kiállítás alapkoncepcióját az adja, hogy Nagykanizsa a történelem több időszakában fontos szerepet töltött be a kereskedelmi kapcsolatok alakulásában, s vezető szerepet vívott ki Zala megye kulturális életében is.

Különlegességekkel is várják a múzeum látogatóit: az egyik teremben például régi képeslapok digitalizálása révén egy virtuális számítógépes sétán ismerkedhetnek meg a dualizmus korabeli Nagykanizsa utcáival, tereivel a város mai lakói; egy másikban pedig online webáruházban válogathatnak Rosenfeld Adolf és Fiai Kereskedésének csaknem ezer-féle terméke közül.

Száraz Csilla, a múzeum frissen kinevezett igazgatója elmondta: a következő időszak legfontosabb törekvése az lesz, hogy minél több korosztályt becsábítsanak a modern kiállításra. Terveik közt szerepel, hogy felveszik az oktatási intézmények vezetőivel a kapcsolatot, s a diákok számára ismét rendszeressé szeretnék tenni a kiállítás csoportos látogatását.

a fenti cikk szerzője: Horváth Attila

Insert failed. Could not insert session data.