Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
959.13 KB
2022-11-30 10:44:41
 Zalai Hírlap 2022 11 30 279sz 01,02old - Ügyeljünk a fogainkra.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
124
289
Zalai Hírlap 2022. november 30. 279. szám 1, 2. oldal

Könyv készül a fogápolásról
A szerző prevenciós előadást tartott a Halis-könyvtárban
NAGYKANIZSA Mosolyőrző DentAElixir - avagy utazás a szájüregem körül címmel tartott előadást nemrég dr. Radánovics-Nagy Dániel fogorvos a Halis-könyvtárban a „Napfény" Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesületének szervezésében.
Dr. Radánovics-Nagy Dániel, a Batthyány-gimnázium
egykori diákja Pécsett szerezte fogorvosi diplomáját, ezután a fővárosban kezdett praktizálni. Már hallgatókorában prevenciós foglalkozásokat tartott óvodákban, iskolákban és táborokban, hogy a helyes szájápolást tanítsa. A pandémia alatt könyvírásba kezdett a témában - a célközönség ezúttal azonban a felnőtt korosztály.
Mosolyőrző DentAElixir - avagy utazás a szájüregem körül címet viselő könyve egyelőre félkész állapotban várja a befejezést. A szerző elmondása szerint komoly motivációt jelent számára, hogy egy előzetes előadás keretében beszélhet a témáról az íródó könyv tematikáját követve. Folytatás a 2. oldalon
Ügyeljünk a fogainkra!
Prevenciós előadást tartott az egykori kanizsai diák
(Folytatás az 1. oldalról) - Célom, hogy a laikusokat közelebb hozzam a szájüreg és a fogak működésének megértéséhez, ezáltal egészségünk megőrzéséhez - fogalmazott dr. Radánovics-Nagy Dániel. - Nagyon örülök, hogy egy interaktív előadás-sorozat első állomásának szülővárosom, Nagykanizsa adhatott otthont. A Karosi Lászlóné vezette Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesületének tagjai mellett több mint 80 érdeklődőt vonzott az előadás a bibliotékába. A résztvevők az ismereteken kívül remek szájápolási termékekkel is gazdagodtak. Szerencsés esetben az ember leélheti az életét urológus vagy akár kardiológus nélkül, de fogorvos nélkül aligha. Fontos, hogy a mindenkit érintő problémakörről közérthetően kapjanak tájékoztatást az emberek.
A szakember szerint az elhanyagolt szájállapot negatívan befolyásolja az egyén általános egészségi állapotát: a nagy mennyiségű baktériumot tartalmazó fogkő például megnöveli a szívinfarktus és a stroke kialakulásának kockázatát, várandós nők esetében pedig a koraszülés esélyét.
BB
Dr. Radánovics-Nagy Dániel előadást tart
Fotó: ZH

Insert failed. Could not insert session data.