Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
54.61 MB
2013-05-14 15:35:26
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
666
3566
Rövid leírás | Teljes leírás (608.89 KB)

Zala 1920. 199-223. szám szeptember

Hiányzik: 199. szám

Zala - Politikai napilap
47. évfolyam

A következő szöveg a folyóiratból keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:


I
XL VH. évfotyam Nagykanizsa. 1920. szeptember 2 Csütörtök
Szerkesztőség;
KSödóhtvtítöl: in. «rém.
Nyomda:
t tojxa m.
Keg|elenlk km kiTét^éf«i mindennap kom reggol.
:TPÍ: : arruii: Jf
Előfizetési.érak;
nHröw MzW Nrta, Mttn pstil . szétfclidmel: ,,.,
K»jr hóra , , ; » korom»
65 koma 180 koreia 233 koron»
IhH éff
Fél ém . Egén é?ro
• • •
íé ».ff!

POLITIKAI NAPILAP
Egyes szóm ém: l korona.

X
gierkoiftóiégl teleion 78. Ki^dóklratali telelőn 183. Pöftsorkotitó Ukáit 71. Nyomdfi teleion 117. n.


jMfip

A azerkesztéaéri felelős:
TÓTH ZOLTÁN főszerkesztő.

í*
1 .........
HIRDETÉSEK DÍJSZABÁS
A nemzetgyűlés. Szmrecsénvi György mentelmi ügyében
o ^ ELiLtek u , * ~ akinek tudvalevőleg a szombathelyi had-
BúchpeVi stefrtember. A mai filé* napj- | osziálybir^ság az^l aertette meg. a mentelmi
rendjen a botbuntetésről szóló torvenyjnVaslat jogát, hogy kihallgatásra idézte meg - ugv
részletes targyalása szorepel. A javaslat sza-j kaszaihoz különféle módosításokat ajánlanak! a felszólalók, igy Budaváry László javasoljfl,\' hogy a botbüntetést ne terjesszék ki a nőkre, de a bűnözőket állitsák pellengére. Apponyij kéri, hogy a botbünteics kisbabájánál ne ve-1 gyék tekintetbe a büntetendők életviszonyait.! Budaváry méltányosnak találná, ha bottal sújtanák azokat is, akik jog-talanul büntettek bottal. A Ház a szakaszokat nAgyobbára változatlanul fogadj* vl.
Qubinek miniszterelnök-helyettes vála- i szol Hornyánszky Zoltánnak a lisztvfáelők any*KÍ helyzetéhek jaVitására vonatkozó iriter-pellációjára cs kilátásba helyezi, hogy az állam rövidesen tüzelővel, fcl^Jfíjnmel és rúnával látja el tisztviselőit. A választ mdömáiu! veszik. Towí^rf/jj\'/Mgazságügvminisztcr megnyúzató kijelentéseket tesz Csernyus Miháynák a (kommunista internáltak .ügyére vonatkozólag előterjesztett interpellációjára. Cser/i József, Berky Gyula, Hornyánszky Zolt&n Drózdy Győző, Karaffiáth Jenő és Csontos Imre interpellációi után az ülés 4 órakor véget ért.
Egy oftoport kiS0nxd«p*rti **
ki «kiif lépni m kormány *ó-páHtbdl.
Budapest, szept. 1. A botbürttetéí>ről szóló törvényjavaslat ama szakaszának tárgyalásánál — amely a botbüntetésnek a hadseregbe való beviteléi Ő1 szól — Szilágyth*-Jos azt indítványozta, hogy töröljék ak- sza-kasyt. Az indítványt azonban elvetették, mire a kisgazdapárti képviselők Szilágyi vezetésével kivonultak a teremből cs a folyosón kiadták a jelszótfi hegy most rögtön alá kelh ir-niok a kormányzópárt^! való kilépésüket.
Amikor nagyatádi Szabó megérkezett a Házba — a kilépni szándékozók azonnal körülfogták és\'MiícievMcs közölte vele szándékukat és leérte, hogy lépjen ki . Ő Is, hivel követni fogják, azon* az uton, amdlyet aíá* mukra kijelöl. ,,
A miniszter lecsillapította a képviselődet, azt mondván, hogy a mai pártértekezletoq adják eló panaszokat és kívánságaikat; addig pedig ne tegyonek semmiféle elhat^rpzó lé: pést. A líivoriult képviselők ugy ife cf&töttkk:
M e g s om ml * ttot t
BudapestszéjkÓ. rieri&Kétófy, a nem4
zetgyíjlés II. e*ámu bíráló bizottsÁgának eJnako ma hifttette ki abUottság határbzá\'táf Molnár János sárospataki képviselő ügyében. A bizofV ság Molnát mandáiurnát megsemmisítette: mert a februári válaéztás\' érvénytelen volt,,A januári válákztáSQn pedig nem lehetett meg-\' állapitáni, hogy Molnái* kapott-e többséget. A Háfc\' eínokfrégé, a\'nemzetgyűlés legközelebbi ülésén intézkedni fog, hogy a kerülésben uj-választást írjanak kl. Híj? szerint a kerület ...

Insert failed. Could not insert session data.