Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
5.64 MB
2017-01-04 08:15:18
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
658
1620
2017 – 90 éve hunyt el Halis István névadónk, a város és a gólyalábazás megörökítője
90 évvel ezelőtt, Halis István halálakor többen is olyanként emlékeztek rá, mint akinek köszönhető az, hogy Nagykanizsának van története, van múltja (Villányi Henrik: Halis nélkül nem volna múltuk, N. Szabó Gyula: Halis munkája nélkül nem volna Kanizsának múltja). Ezeknek a kijelentéseknek az igazságát szeretnénk érzékeltetni 2017-ben. Azért szeretnénk Halis munkáit olvasásra ajánlani, mert minden kanizsai számára érdekesek. Bátorít bennünket az a tapasztalat, hogy művei könyvtárunk házi másolataiként népszerűkké váltak. Abban bízunk, hogy 2017-ben új ruhába öltöztetve ezeket a műveket újabb olvasókat szerezhetünk névadónknak.
Halis nem csak a könyvtár névadójaként élhet a mai generáció tudatában. Neki köszönhetjük azt az írást is, mely a gólyalábazás fellegvárává vált Kanizsán sokak ismerős története lett.
Ez az újabb kori falábon járási hagyománynak az alaptörténete.
2017-ben a Könyvtárpártoló Alapítvány jóvoltából igazi gólyalábazós évvé válunk. Már több iskola csatlakozott a kezdeményezéshez. Az iskolákba kerülő gólyalábak először a könyvtár díszévé váltak, hogy később megjelenjenek az iskolák udvarán, végül pedig Kanizsa utcáin is.

Insert failed. Could not insert session data.