Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
7.46 MB
2017-10-18 13:41:56
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
410
1074
Rövid leírás | Teljes leírás (124.88 KB)

A Nagykanizsai M. Kir.
Állami El. Népiskolák
három igazgatósági körzetének
értesítője
az 1938-39. tanévről.
XL. évfolyam.
Közlik: a körzeti igazgatók.
Nagykanizsa, 1939
Kiadták az áll. elemi népiskolák igazgatóságai, Nagykanizsán.


A következő szöveg a füzetből keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:

A NAGYKANIZSAI M. KIR.
ÁLLAMI EL. NÉPISKOLÁK
HÁROM IGAZGATÓSÁGI KÖRZETÉNEK
ERTESITOJE
AZ 1938—39. TANÉVRŐL
XL. ÉVFOLYAM
KÖZLIK: A KÖRZETÍ IGAZGATÓK.
Kiadták az áll. elemi népiskolák igazgatóságai, Nagykanizsán.
. 1
i i ;•• • P - \'•\'•\' mm I - \'
• fe 8
»ifeaiftetej.-A S - - » \'TJi
n



A NAGYKANIZSAI M. KIR.
ÁLLAMI EL. NÉPISKOLÁK
HÁROM IGAZGATÓSÁGI KÖRZETÉNEK
ÉRTESÍTŐJE
AZ 1938—39. TANÉVRŐL.
XL. ÉVFOLYAM.
KÖZLIK: A KÖRZETI IGAZGATÓK.
w
NAGYKANIZSA, 1939.
Kiadták az áll. elemi népiskolák igazgatóságai, Nagykanizsán.
Felelős kiadó; Filó Ferenc igazgató. Közgazdasági Rt. Nagykanizsa nyomdája.
A nyomdáért felel: Zalai Károly

Jelentés
az 1938—39. tanévről.
Általános vonások. A m. kir. vallás- ós közoktatásügyi Minisztérium 1899. évi december 20-án 94.526/1899. sz. alatt kelt rendedeletével Nagykanizsa megyei város mindhárom körzetbeli államilag segélyezeti községi iskolát 1800. január 1-től államosította s igy iskoláink mint állami jellegű népiskolák az 1938—39. tanévvel fennállásuknak negyvenedik esztendejét töltötték be.
Beiratások. Mindhárom körzetben az 1938—39. tanévre a rendes beiratások 1938. junius hó 17-én és 18-án; a pótbeiratások pedig 1938. szeptember 1-én, 2-án és 3-án voltak.
Veni Sancte és tanévnyitó ünnepély 1938. szeptember 4-én volt. A rendes, órarend szerinli tanítások szeptember 5-én kezdődtek meg. Az I. körzetnél a VII. és VIII. osztályokban, a 111. körzetnél az V.— VI. osztályokban és az ált. továbbképzőiskolában a tanítás szeptember 20-án kezdődött meg.
Beiskolázás. Az 1938—39. tanévre beiralkozott:
A mindennapi iskolába: Az ált. továbbképző-iskolába:
I. körzetben 487 fiú- és 374 leánytanuló; 58 fiú- és — leánytanuló
II. „ 391 „ és 461 „ — „ és 125
III. „ 408 „ és 372 „ 116 „ és 162
Összesen 1286 fiú- és 1207 leánytanuló; 174 fiú- és 287 leánytanuló.
A mindennapi tankötelesek iskolábajárása rendes volt.
Az ált. továbbképző-iskolában nagyobb volt az igazolatlan mulasztás, mert a nehéz élelviszonyok kényszeritelték a szegénysorsu szülőket, hogy nagyóbb gyermekeiket már ilyen zsenge korban munkába fogják s elvonják őket az iskolától.
VII—Vili. osztály. Örömmel állapítjuk meg, hogy az elmúlt tanévben az I. körzetnél felállított VII. osztály létszáma a folyó tanévben örvendetesen megszaporodott, amennyiben e tanévben a VII. osztály létszáma már 48 volt.
A VIII. osztály felállítása a folyó tanévben sikerült. A VII. osztályt sikeresen elvégzett tanulók a iolvó tanévben folytatták tanulásukat a VIII. osztályban. Az olt folyó eredményes munka meggyőzhette az érdekelt szülőket, hogy helyesen cselekedtek, amikor gyermekeik továbbképzését csekély vagy minden anyagi áldozat nélkül biztosították.
Továbbá azt az előnyt is biztosították maguknak a vallás- é,s közoktatásügyi miniszter 49.000/1937. V. 2. számú rendelet 3. pontja értelmében, hogy azok a tanulók, akik a népiskola VIII. osztályát sif-kerrel elvégezték, kérelmükre a továbbképző népiskola látogatása alól felmenthetők, az iparos- és kereskedő tanonciskolái fölvételnél pedig ugy kezelendők, mint azok, akik a polgári iskola negyddik osztályát végezték el.
Ezeknek a nem megvetendő előnyöknek a kihasználására hivjulc fel mindazon szülők figyelmét, akik gyermekeiket bármilyen okból nem akarják a polgári iskolába vagy gimnáziumba járatni, mert csekély anyagi áldozattal biztosíthatják gyermekeik továbbképzéséi.
4
Személyi változások. Nyugdíjazás. A vallás- és közoktatási Miniszter ur Haba Rózsi III. körzeti áll. tanítónőt 26 évi eredményes tanítói munka után 1938. augusztus 1-el nyugalomba helyezte. Tanítói hivatásának élő, értékes munkásságával nemcsak a szülők, hanem felettes hatóságának is teljes elismerését érdemelte ki.
Áthelyezések. A folyó tanévben a vallás és közoktatásügyi, Miniszter ur Hegedűs Ferenc III. körz. áll. tanítót 1938. október 24-én áthelyezte Pécsre. Nagykanizsára lett helyezve Nagy Miklós áll. tanító Zalabaksáról és Szerdahelyi Győző s. tanitó Semjén-házáról.
Szemes János kisegítő szolga Pitvarosról vissza lett helyezve az I. körzeti iskolához.
Szolgálati beosztás. Kir. tanfelügyelő ur Borvári\'József áll. la-nitót a barakktelepi iskolától a III. körzeti, Szerdahelyi Győző s. tanítót a barakktelepi-, Nagy Miklós áll. tanítót a III. körzeti iskolához osztotta be szolgálattételre.
Az egyházi felettes hatóság Varga Lajos és Benke Lajos II. kör zeti róm. kath. hitoktatók elhelyezésével a hitoktatói teendők elvégzésére Nagykanizsára helyezte dr. Krasznay Jenő és Horváth Árpád hitoktatókat, akik a II. körzeti iskolához lettek beosztva szolgálattételre. Az elhelyezett hitoktatók a gyermekek igazi pártfogói, nevelői, a tanítótestületnek megértő munkatársai voltak.
A tantestületek tagjainak szabadsága. Súlyosabb betegség miatt a következő tanerők voltak hosszabb ideig szabadságon : I. körzetnél Faludiné Meszarits Anna, II. körzetnél Béresné Ferenczy Ida és özv. Horváthné Koller Teréz, a III. körzetnél Tomajyné Anda Ilona. A helyettesi léseket mindhárom körzetben az igazgatók és a tanítótestületek tagjai végezték.
A tanulók egészségi állapota. A lefolyt tanévben a gyermekek egészségi állapota nem volt kielégítő. A fellépett influenzajárvány miatt mindhárom körzetben 1939. január 15-től január 24-ig szünetelt a tanítás. A gyermekek nagyrésze átesett több enyhébb lefolyású gyermekbetegségen is.
A gyermekek himlő és diftéria ellen be lettek oltva.
A tisztiorvos megtartotta a szemvizsgálatokat.
Meghalt az I. körzetnél Baranyai Borbála V. III. oszt., Nagy Sándor P. VI. oszt, és Hoffmann István T. VII. oszt. tanulók. III. körzetnél Varga Júlia I. oszt. és Iíunics Mária II. oszt. tanulók.
Nyugodjanak békében !
Iskolaorvos. A gyermekek egészségének, testi fejlődésének állandó megfigyelése és a szükséges egészségi tanácsok megadása céljából a szülők és tanügybarátok megértő támogatásával a folyó tanévben a II. igazgatói körzet Rozgonyi utcai iskolában eredményesen működött az iskolaorvosi intézmény. Az iskolaorvos a preventív egészségügyi intézkedések megtétele melleit sorban megvizsgálta a gyermekeket és kiállította az egészségügyi törzslapot. Az iskolaorvosi intézmény több szegénysorsu tanulót járatott gyógytornára, továbbá kiterjesztette működését a fogászatra is. Fogorvos vizsgálta meg az összes tanulókat és adta meg a hozzáforduló szülőknek a szükséges tanácsokat.
Az iskolaorvosi teendőket nagy hozzáértéssel és szeretettel Mo-randininé dr. Fodor Erzsébet gyermekorvos, a fogvizsgálatot nem kisebb odaadással és hozzáértéssel dr. kaáli Nagy Gizella fogorvos végezte.
5
Vallásos nevelés. Mindhárom körzet tanítótestülete az intézeti hitoktatókkal karöltve, nagy gonddal végezték a tanulók vallásos érzésének fejlesztését, elmélyítését. A gyermekek mindenkor eleget tettek vallási kötelezett ségeiknek. Ünnepélyes keretek között történt meg az egyes körzetekben a ti. és III. osztályos tanulók első szentáldozása, melyet közös reggeli követett. A vallásos szellem ápolását, fejlesztését szolgálták a hitoktatónk által vezetett vallásos egye-lását, fejlesztését szolgálták a hitoktatók által vezetett vallásos egye-emelték a templomi gyermek-énekkarok.
A tanulók erkölcsi élete, iskolai fegyelme. A tanítás, elméleti oktatás mellett a tanítótestületek nagy gondot fordítottak a.gyer-mekek nevelésére. A körülményekhez képest irányították a magukra hagyott gyermekek tanításon kivüli szabadidejük alatti munkájukat, játékaikat és mindent elkövettek, bogy megmentsék őket a rossztól.
A tanítótestületek a gyermekekkel szemben tanúsított szeretetteljes bánásmód és folytonos nevelés mellett, mindenkor tapintatosan, az utasításokban foglalt követelmények szerint teljesítették a fegyelmezést.
Hazafias és iskolai ünnepélyek. A vallás- és erkölcsi nevelés mellett a tanítótestületek nagy súlyt helyeztek a gyermekek hazafias szellemben való nevelésére. Minden alkalmat megragadtak, hogy a gyermekek lelkébe elhintsék az édes hazánk iránti szeretet magjait. Az egyes körzetek megtartották a V. K. M. ur állal elrendelt ünnepélyeket, melyek a hazafias, vallásos érzés, az édesanyja iránti szeretel, a hősök iránti lisztelet, az irredentizmus, a tekintély -lisztelet elmélyítését szolgálták. Megtartották az iskolák a takarékossági napot, a Madarak és fák napját. Megrendezték a tornaünnepélyeket és a kézimunka-, rajz- és írásbeli munkák kiállítását. Felhívták a gyermekek figyelmét a jó magyar könyvre és annak szorgalmas olvasására buzdították a tanulókat.
Igazgatói értekezletek. A három körzet igazgatója a tanév folyamán két igazgatói értekezletet tartott, melyen az iskolákra vo-nallkozó közös ügyeket beszélték meg.
Tanítótestületi értekezletek. Az egyes körzetek tanítótestületei a lefolyt tanévben egymástól függetlenül megtartották az elő-« záró- és minden hónapban a kívánt havi értekezletet, melynek tárgya az utasítások megbeszélése, pedagógiai értekezések, gyakorlati tanítások tartása és a Néptanítók Lapja ismertetése volt.
Szülői értekezletek. Az egyes körzetekben a tanév folyamán 3—3 szülői értekezlet tartatott, melyeken a szülők, a gondviselők nagy számban megjelentek. Érdeklődésükkel tanúbizonyságát adták az iskolában folyó munka iránt.
igazgatók iskolalátogatása. Az egyes körzetek igazgatói az iskolai év folyamán a saját körzetük osztályait minden hónapban meglátogatták. A tapasztalataikról a rendes havi gyűléseken min\'^ denkor beszámoltak a vezetésük alatt álló tanítótestületnek.
Hivatalos iskolalátogatások. A tanév folyamán hivatalos látogatást végzett az I. és II. igazgatói körzetnél dr. Liber Béla tanker kir. főigazgató és dr. Medve István kir. tanfelügyelő.
Lippenszky Árápd zalaegerszegi áll. él. isk. igazgató-tanító,körzeti iskolafelügyelő a tanév folyamán az I. és II. körzetnél egyszer, a III. körzetnél kétszer végzett hivatalos- látogatást.
6
Engelhard! Ferenc kanonok, egyh. megyei főtanfelügyelő és .Kiss István zalaszentbalázsi esperes-plébános, egvh. ker. tanfelügyelő látogatta meg az egyes körzeteket és megfigyelte az ott folyó hitoktatást és a valláserkölcsi nevelést.
P. Czirfusz Viktorin házfőnök-plébános és Kozma György nagy-récsei plébános elnöklete alatt folytak le a hittanvizsgák. Az osztályvizsgákon a gondnoksági tagok, szülők és tanügybarálok szép számmal jelentek meg.
Az áll. elemi népiskolák tanszemélyzete. Mindhárom körzet iskoláiban az "1938—39. tanévben 52 tanerő működött, akik közül 3 igazgató és 49 osztálytanító. A 19 osztálytanító körzeti beosztása a következő :
I. körzetnél működött 1 igazgató és 17 osztálytanító (férfi 8, nő 9)
II- ?> >> 1 >> )> 16 ,, ( ,, 7, „ 9)
III- „ 1 „ ,■ 16 „ ( „ 10, „ 6)
Összesen 3 igazgató és 49 osztálytanító (férfi 25, nő 24)
Állami iskolai gondnokság. Az állami iskolai gondnokság a lefolyt tanévben a, szükséghez képest tartott üléseket, melyeken az iskola költségvetési, számadási\'és egyéb iskolai ügyek kerültek tárgyalás és elintézés alá.
A tanítótestületi tagok iskolánkívüli működése. Filó Ferenc igazgató az I.—II. ker., Kovács Illés igazgató a III. ker. népművelési gondnokok végezték a megtartott iskolánkivüli munkák megszervezését. Az iskolánkivüli népművelési munkálatokban résztvetlek mint előadók : Arató Boldizsár, Béres János, Bogdán Dezső, Borvári József, Danitz Sándor, Horváth József, Kerkápolyi Ferenc, Nádor György, Nagy Miklós, Szebeni Dezső és Szépudvary László.
Az analfabéta tanfolyamon 17 tanuló tanul meg olvasni és irni. A tanfolyamot Danitz Sándor áll. tanitó vezetle.
A visszacsatolt Felvidékről ide beosztott lót anyanyelvű katonák részére megrendezett alapismeretterjesztő tanfolyamon 40 fő részesült átképzésben. A tanfolyam előadói Béres János és Szebeni Dezső áll. tanítók voltak.
Mindhárom körzet tagjai a különböző társadalmi, jótékonysági és közművelődési egyesülelekben tevékeny munkásságot fejtetlek ki. A tanítótestületek tagjai a tanítói egyesületeknek.
Iskolák leiszerelése. Az utóbbi években az iskolák bebútorozásában javulás állolt elő, de még mindig vannak tantermek, melyek kicserélésre szoruló rossz padokkal és bútorokkal vannak felszerelve, így a Rozgonyi utcai iskolánál 5 tanterem, a Petőfi utcai iskolában 4 tanterem és a Templom téri iskolában 5 tanterem.
Nagyon hiányosak á természettani, vegytani gyűjtemények és kísérleti felszerelések az I. és III. körzetnél, a II. körzetnél meg teljesen hiányoznak. Mindhárom körzetben nagyon rosszak a térképek.
Erős a reményünk, hogy az illetékes tényezők mindent elkövetnek, hogy a meglevő hiányok megszűnjenek, hogy az iskolák minél inkább megfeleljenek a kor követelményeinek.
Iskolai tizórai. A folyó tanévben az I. és II. körzeti isko^ Iákban 120—130 tanuló ivott naponta 2—2 dl. tejet. Az egészséges, tiszta teljes tejet az O. M. K. nagykanizsai telepétől kapták az iskolák, melyet a gyermekek 10 órakor fogyasztottak el.
A Keresztény Jótékony Nőegylet egész tanéven át naponta 50
7
szegénysorsu tanulónak oszlatott ki 2—2 dl. tejet az I. és II. körzeti iskolákban, összesen 1485 l-t 312.70 P értékben.
A kórházi irgalmas nővérek a kórházi kápolna kis Szent Te-rézke perselybe befolyt adománypénzeket a szegény gyermekek tejjel való ellátására engedték át, mely adományból \'500 1 tej lett kiosztva 100 P értékben.
Ezeken kivül voltak még többen, akik kisebb adományaikkal több szegény gyermek reggeliztetéséi lelték lehetővé.
Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik nemes adományaikkal biztosították sok szegény gyermek reggelijét, tejtizórai-ját. Jóságos támogatásukat kérjük a jövőben is.
Zöldkeresztes tejakció keretében f. évi március 13-tól körzetenként naponta 100—Í00 szegénysorsu tanuló kapott egyenként 2.5 1. tejet cukorral édesítve. Ez a szociális érzéstől áthatott ujabb segélyakció több száz szegénysorsu gyermeknek biztosította a napi, tápértékkel biró reggelijét, melynek kedvező hatása nem marad el.
Jótékonyság. Pénzbeli adományokat adtak a szegény gyermekek segélyezésére : Nagykanizsai Takarékpénztár Rt. 10 P-t, Zala-megyei Gazdasági Takarékpénztár Rt. 30 P-t, a Dunántuli Gazdasági Szeszgyárak Szeszfinomiló Rt. 20 P-t, özv. Borsfai Józsefné 50 P-t, özv. Perlaki Istvánné az 1937—38. tanévben 20 P-t, a folyó tanévben 10 P-t, özv. Varga Ferencné 5 P-t. Nagy Rezső állomásfőnök 4.60 pengőt.
A Keresztény Jótékony Nőegylet a karácsonyi segélyakció keretében a három körzet szegénysorsu tanulóinak 200 pár cipőt, 60 fiiu-, 60 leányruhát; Kemény János Irredenta Asztaltársaság 10 pár cipőt és 10 fiuruhát, a leánygimnázium Ifj. Vöröskereszt Csoport a karácsonyfa ünnepély kerelében 38 pár cipőt, 50 ruhát és szájnos szereletcsomagol, Urleányok Kongregációja 11 leányruhát, a róm. kath. Egyházközség az Úrasszonyok Kongregációval együtt 10 pár cipőt, 10 pár ruhát, a kiskanizsai róm. kath. .Egyházközség |35 pár cipőt, 23 leányruhát, 13 sapkát, 9 kötényt, 10 pár harisnyát, stb., Hild Temetkezési Egyesület 15 pár cipőt, a Keresztény Társas Temetkezési Egyesület 10 pár cipőt, a MÁV mozdonyvezetők egyesülete 2 pár cipőt, a Szociális Missziósház 30 tanulót ruházott fel.
Az inségakció keretében a Kereszény Jóékony Nőegylet jószivü hölgyeinek gondos vezetése melletl 1939. január 4-től május 31-ig 240 tanuló kapott naponta jó és ízletes ebédet. Ki lett osztva 28.760 adag ebéd. A Szociális Misszió napközi otthonában 30 tanuló, a Notre Darae leánynevelő lintézetben 12 tanuló kapott egész éven át ebédet. 15 lanuló jószivü családoknál étkezett egész tanéven át.,
A nemessziyü adakozók az iskolák és tanulóik iránt tanúsított áldozatkészségükért fogadják a tanítótestületek hálás köszönetét.
Jutalmazások. Az egyesikörzetek az adománypénzeket irószo-rek, füzetek beszerzésére fordították ; így Sikerült körzetenként kb. 300—300 tanulót egész éven át Írószerekkel és füzetekkel ellátni és ezzel biztosítani a lanitás zavartalan menetét. Több jó magaviseletű, szorgalmas és kitűnő előmeneteli! lanuló könyvjutalomban részesült.
Az ifjúsági Vöröskereszt Csoportok működése. Mindhárom körzetben igen élénk szociális, egészségügyi tevékenységet fejtettek ki az Ifj. Vöröskereszt Csoportok. A csoportok a segélyezésre szoruló tagjaikat segélyezték élelemmel, ruhával, tűzifával, stb. A csoportok megrendezték a karácsonyfa- és az Anyák Napja ünnepélyt. A munkaórákon szorgalmasan dolgoztak.
8
Felajánlások és gyűjtések. A népek, nemzetek nagy céljailr kat csak áldozatok árán tudják elérni. Erre az áldozathozatalra már a zsenge kortól kell ránevelni a gyermekeket. Ezt a célt szolgálta a Horthy Miklós Nemzeti Repülőalapra való felajánlás. Erre a célra a tanulók 187.28 P-t ajánlottak fel.
A visszacsatolt Felvidék lakóinak megsegítésére megindított »Magyar a magyarért országos akcióra a gyermekek 207.18 P-t ajánlottak fel.
A Felvidéknek az iskolák 15 drb. zászlói küldtek.
A felvidéki ifjúság részére a tanulók 110 drb. ifjúsági könyvet gyűjtöttek össze.
Az északkeleti Kárpátok\'visszaszerzésére hadbaszálll katonaság meleg ruhával való ellátására tanulóink 12 P-t ajánlottak fel.
A Vakokat Gyámolító Országos Egyesület részére a gyermekek 321.26 P-t, a Nomorék Gyermekek Országos Otthona javára pedig 273.50 P-t gyűjtöttek.
A tanítótestületek a Horthy Miklós Nemzeti Repülőalapra 105 P 32 fí-ft, a »Magyar a magyarért« akcióra 153.06 P-t, a honvédzászlók beszerzésére 10 P-!t, a városi inségakcióra 376.80 P-t adományoztak.
Tanítói és ifjúsági könyvtár. Mindhárom körzetnek van külön-külön tanítói és ifjúsági könyvtára. A tanítói könyvtár szakonként van csoportositva, mely a szaklapokkal együtt a tanitótestületi tagok továbbképzésére szolgál. A típusokra osztott ifjúsági könyv-^ tár müveit az osztályvezetők adták ki a tanulóknak, akik az olvasott dolgokat egyúttal szájrnon is kérték a tanulóktól.
A tanítói és ifjúsági könyvtárak állománya :
I. körzetnél tanitói könyvtár 710 kötet, 698 mii, ifjúsági könyvtár 275 kötet;
II. körzetnél a »Nagykanizsai II. körzeti áll .el. népiskola Rrau-ner Lajos nevét viselő tanitói könyvtár« 1154 kötet, 811 mü, az ifjúsági könyvtár 742 kötet ;
III. körzetnél a tanitói könyvtár 713 kötet, 628 mü, ifjúsági könyvtár 103 kötet, 372 mü. Az iskola kezelésében levő népkönyvtár 420 kötet, 100 mü, a Dunántuli Közművelődési Egyesület 5. számú vándorkönyvtára 344 kötet.
Kölcsöntankönyvtár. A beiratási dijak szabályozásával a vallás- és közoktatásügyi Miniszter ur létrehozta a kölcsöntankönyvtár alapját. A kölcsöntankönyvtárra vonatkozó rendelet alapján mind a három körzetben sikerült szép számban biztosítani és kiosztani ingyen tankönyvet a szegénysorsu tanulók között.
A kölcsöntankönyvtár az I. körzetnél 1067 drb.-ból, II. körzetnél 1102 drb.-ból és a III. körzetnél 756 drb.-ból áll.
Pedagógiai Szeminárium. Kir. Tanfelügyelőség által megrendezett pedagógiai szeminárium 1939. május 8-án volt a Vécsey-utcai iskolában dr. Békefi József tanügyi s. titkár elnöklete mellett. A tankerületi kir. főigazgatóság képviseletében dr. Sulyok Káhnán tanügyi fogalmazó jelent meg. A szemináriumon a nagykanizsai járás tanítósága teljes számban, a szomszéd járásból igen sok tanító vett részt Az elhangzott tartalmas előadásokkal és a bemutatott tanulságos gyakorlati tanításokkal igen értékes munkát végzett a szeminárium.
9
Gazdasági irányú ténykedések. A vallás- és közokt. Miniszter ur rendeletéhez híven az iskoláinkban minden alkalmat megragad lunk, hogy tanulóinkat a fásítás szolgálatába állítsuk. Az I. körzethez tartozó Teleki-uli és Petőfi-utcai iskoláknál mintaszerűen kezelt kertekben a gyermekek gyakorlatban ismerték meg a gyümölcsfák nevelését, nemesítését, a leányok pedig a konyhakertészet elemeit. A II. körzet megfelelő gyakorlóterület hiányában az udvar fásítására és parkosítására szorítkozott. A III. körzetnél a Templom-téri, Kis-és Nagyrác-utcai iskoláknál levő kertekben, gyakorlóterületen igen szépen folyik a fanevelés gyakorlati oktatása. A tanév folyamán az iskola a tanulóknak 600 drb. fát osztott ki díjtalanul, eladott 119 drb. gyümölcsfát. A faiskolákban van 2166 drb. fa.
Kirándulások. Ismerve a környék ismeretének fontosságát, az egyes osztályok gyakran siettek a szabadba, hogy a tanulók minél jobban megismerjék a város környékét és minél több maradandóbb belyi ismeretet gyűjtsenek maguknak. Az osztályok bejárták a várost, megnézték annak nevezetességeit, az ipartelepeket, gyárakat, középületeket és jótékonysági intézményeket.
Földrajzi és gazdasági ismeretek kibővilésére többször kirándultak a halárba, a mezőre.
A II. körzet tanulóinak nagyobb csoportja kirándult Keszthelyre—Hévízre. Egy másik csoport a lispei olajkutakhoz.
Balatoni nyaralás. A\'missziós nővérek felügyeiele mellett 30 tanuló négy hetet töltött a Balatonon.
Cserkészet. Az 1927-ben megalakult s 1929. évben leigazolt 375. sz. Kanizsai István cserkészcsapat az elmúlt tanévben is folytatta munkáját, mint az 1. körzeti iskola cserkészcsapata. A csapat parancsnoka 1929 óta Nádor György áll. lanitó, cserkésztiszt. Vezető még Kemenesy István áll. taniló. Tiszteletbeli parancsnok Horváth József áll. tanító, a csapat megalakítója és első parancsnoka.
A csapatmunka az elmúlt tanévben is három rajban folyt. A 6—7 éves kisfiúk farkaskölyök-, a 8—11 éves kisfiúk apród- és a 12—14 éves fiuk cserkészmunkát folytattak nagy buzgalommal. A csapat állománya : 2 vezető, 22 farkaskölyök, 24 apród, 9 cserkész-jelölt, összesen : 57.
Karácsonykor műsoros karácsonfa-ünnepélyt tartottak. A tanév befejeztével a környék erdőit, falvait keresik fel nagyobb kirándulásokkal kapcsolatban, hogy környékismereteiket gyarapítsák s cserkészügyességeiket fejlesszék.
Összejő\\*elelikel a Telekij-nti iskolában levő Otthonban tartották szerda, illetve péntek délutánonként.
A II. körzeti iskolánál a 377. sz. Rozgonyi István kiscseí\'kéisz-csapat 52 fiúval végezte kiscserkészf-munkáját. A csapat otthona a Rozgonyi-utcai iskolában van. Hetenként kétszer tartott a csapat összejövetelt. Több kirándulást tett a város környékére. Junius 25-én kéthetes tanyázásra megy a csapat Balatonfenyvesre.
A tanév tartama. Iskolánkban az órarend szerinti tanítási 1938. szeptember 5-én kezdődött és 1939. junius 7-ig tartott. Junius 9—13-ig az egyes osztályokban az évzáró vizsgák voltak. Junius 14-én volt a Te Deum, utána az évzáró ünnepély és a bizonyitviányok kiosztása.
10
Iskolai hatóságok.
a) Szombathelyi tankerület:
Dr. Liber Béla tank. kir. főigazgató, dr. Marisa Dénes tanügyi titkár.
b) Kir. tanfelügyelőség:
Dr. Medve István vezelő kir. tanfelügyelő, dr. Békefi József tanügyi s. titkár, dr. Bogyai Tamás tanügyi fogalmazó.
Körzeti iskolafelügyelő : Lippenszky Árpád áll. el. isk. igazgató-tanitó.
c) Gondnokság:
Elnök : bogáti dr. IJajdu Gyula kormányfőtanácsos, ügyvéd. Gondnok Filó Ferenc. Gondnoksági jegyző Zsigmond József.
Kinevezett tagok: dr. Krátky Istvánná, dr. Hegyi Lajosné, dr. Fodor Aladár, Kenedi Imre, ifj. Ivnortzer György, dr. Makó Gábor .és Polónyi György.
Választott tagok: vitéz Benlzik Lajos, Barbarits Lajos, Dobro-vits Milán, dr. Fülöp György, Gazdag Ferenc, dr. Knausz László, Papp Péter és Polai Győri László.
Hivatalból: dr. Krátky István polgármester, P. Czirfusz Vikto-rin plébános, házfőnök, Horváth Olivér ág. ev. lelkész, Kádár Lajos ref. lelkész, dr. Winkler Ernő főrabbi, dr. Desseő Mihály m. kir. tisztiorvos, dr. Szabó István, dr. Billera Zoltán városi orvosok. Zsigmond József I. körz^ Filó Ferenc II. körz. és Kovács Illés III. körzeti igazgatók. Horválh József, Nádor Györgyné, Lilvay Endre, Sze-beni Dezső, Bogdán Desző és Kerkápolyi Ferenc áll. tanitók a la-nitóteslületek képviselői.
Rövidítések.
meghalt felmentve kimaradt elköltözött
Betegség miatt nem osztályozható Sok mulasztás miatt nem osztályozható
megh. = fin. = kim. =
elkölt.
* =
** __
11
IGAZGATÓI KÖRZET.
Igazgató: Zsigmond József.
Tantestület:
A) A Vécsey Zsigmond-utcai iskolában:
1. Zsigmond József igazgató, körz. iskolafelügyelő. Működési éveinek száma Nagykanizsán 9, összesen 29.
2. Kemenesy István, az I. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 17, összesen 19.
3. Németh Jenő, a II. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 17, összesen 28.
4. Tabányi Margit, a III. fiúosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 16, összesen 16.
5. Horváth József, a IV. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 20, összesen 35.
6. Kenedi Aura, az I. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 23, összesen 23.
7. Horváthné Pécsy Margit, a II. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 20, összesen 31.
8. Nádorné Szabó Mária, a III. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 28, összesen 28.
9. Dénes Gizella, a IV. osztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 20, összesen 22.
B) A Teleki-uti iskolában:
10. Gábossy Gizella, a II. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 20, összesen 25.
11. Lehoczky Mária, a III. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 15, összesen 15.
12. Kováts Miklós, a VII. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 17, összesen 21.
13. Nádor György, a VIII. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 15, összesen 20.
C) Petőfi-uti iskolában:
14. Berti Gizella, az I. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 19, összesen 30.
15. Faludiné Meszárits Anna, a IV. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 16, összesen 31.
16. Juhász István, az V. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 12-, összesen 32.
17. Sikabonyi Dezső, a VI. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 2, összesen 34.
D) A Barakktelepi iskolában:
18. Szerdahelyi Győző, az I—IV. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma 1, összesen 3.
Hitoktatók: P. Horváth Adorján, P. Andreska Felicián, Horváth Árpád a róm. kat., Horváth Olivér az ág. hitv. ev., Farkas Sándor ref. és Lázár Artúr az izr. vallású tanulók hitoktatására.
Iskolaszolgák: Rendesi Kálmán (napibéres) a Vécsey-utcai, Szemes János (kisegítő) a Teleki-uti, Viola Gyula (napibéres) a Petőfi-utcai és özv. Gaál Istvánné (szegődményes) a Barakktelepi iskolában.
12
ÉRDEMSOROZAT
az I. körzeti állami elemi fiú- és leányiskolában.
Vécsey Zsigmond-utcai I. fiúosztály.
Osztályvezető: Kemenesy István.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Altman István jó Márkus József jó
Balogh Tibor jeles 30 Molnár József jeles
Bolin László jó Nagy Lajos ió
Botos József elégs. Nagy Vitold jeles
5 Csetneki István kitűnő Nemecz József jeles
Devecseri józsef jó Pintér László jó
Dezső László kitűnő 35 Pirity Sándor jó
Főző Endre elégt. Poór Dezső jó
Gangler Gyula fm. Sasvári Jenő jeles
10 Gölles Ferenc elégs. Sárközy Gyula Í°
Gyuricza István elégt. Soós László jeles
Harasztos Ferenc jó 40 Sötét Ervin elégs.
Hege László jeles Szabó László jeles
Hegyi józsef jó Szakáll Géza elégt.
15 Hetyei Tivadar jeles Takács László jó
Hollender Sándor elégt. Timár Gyula jó
Horváth József elégt. 45 Tislér István jeles
Horváth Zoltán elégs. Tóth József jó
Járosi Károly jeles Tóth Tibor jeles
20 Keie Ottó jeles Vass Iván jeles
Kiss László ifj. kitűnő Vass János jó
Kiss László id. jeles 50 Vas Béla jó
Kishegyi Tibor elégs. Vaska Zoltán jeles
Kovács józsef ifj. elégt. Vékási József elégs.
25 Kovács József id. jó Vincze Imre jeles
László Béla ¡ó Viola István jeles
Liebel László elkölt. 55 Viola Kálmán jó
Magyar Károly jó Zabb József jó
Az osztály létszáma : 52.
13
Vécsey Zsigmond-utcai II. fiúosztály.
Osztályvezető: Németh Jenő.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Adamovich Domonkos jeles Németh László jó
Bálint János elkölt. Ozsváth Sándor jó
Beneze István elégs. Ötvös Gyula jeles
Benkő János elégs. Párdy György kitűnő
5 Bertalan Lajos l\'ó 35 Rab József elkölt.
Bojtor Tibor ]\'ó Raffay Ottó elégs.
Deák Károly jó Ringbauer József elkölt.
Dolmányos István elégs. Schmiedt László elkölt.
Galambos Pál elégt. Schultz László jeles
10 Geszler József jeles 40 Serfőző Ferenc jó
Gőllesz Jenő Sipos István jó
Grósinger Ferenc jeles Szabó József elégt.
Halász János elégs. Szabó László jó
Hári Tibor elégs Szántó Zoltán kitűnő
15 Horváth János elégt. 45 Temesi Ödön kitűnő
Horváth József jeles Tihanyi István jeles
Horváth Tibor elégs. Topler László jó
Kálovics László jó Tóth György kitűnő
Kele Ferenc jó Tóth Iván kitűnő
20 Kemény Gyu\'a jeles 50 Tóth József jeles
Kerekes János jeles Török Vilmos jó
Kiss Béla elégs. Varga Vince elkölt.
Kozinczky József elégs. Varsányi Lajos ¡9
Kurverger János elégt. Vass György kitűnő
25 Lovász László jeles 55 Vida János jó
Martonfalvy Béla jó Virág Imre elégs.
Molnár János Nagy Tibor elégs. kitűnő Magántanuló:
Németh Imre idb. kitűnő Nagy Rezső kitűnő
30 Németh Imre ifj. elégt.
Az osztály létszáma: 57.
Vécsey Zsigmond-utcai III. fiúosztály.
Osztályvezető: Tabányi Margit.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Altmann Lajos elégs. Bódogh Ferenc jeles
Bakó Béla elégs. Csontos Ferenc jeles
Bakó László jeles Dormán Ferenc jeles
Bedő István elégs. 10 Eberling László elkölt.
5 Bognár István elégs. Fogaras János jeles
Bognár László elégs. Galambos Ferenc elégt.
14
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Garami Árpád jó Reichert Tibor jeles
Garzó Kornél kitűnő Romhányi Imre kitűnő
15 Geiszl Zoltán kitűnő Sasvári Sándor jeles
Hegedűs István elégs. 40 Sárközi Ernő elégs.
Hollender Ferenc jó Siklós József
Horváth Ferenc elégs. Simonits György elégs.
Horváth Imre jeles Surányi Jenő elégs.
20 Horváth Zoltán jó Szabó József elkölt.
Joó Imre kitűnő 45 Széchenyi István" elégs.
Kalmár józsef kitűnő Sziva Péter jó
Kasza Tivadar elégs. Szolkovy Károly jeles
Kelemen János jeles Tislér László elégs.
25 Kiss Kálmán kitűnő Tita László kitűnő
Kovács Ferenc elégs. 50 Tüskés Tibor kitűnő
Kövesi józsef Vég János elégt.
Molnár Lajos jeles Vida Andor jó
Muszil Ferenc jó Vida Károly elégt-
30 Neumayer Károly kitűnő Vincze Ferenc elégs.
Németh Sándor elégt. 55 Vlasits Lajos
Papp István elégs. Vohlráb Lajos jeles
Pék Imre Pittner György jó kitűnő Magántanuló :
35 Popesnyák józsef elégs. Béres László kitűnő
Puskás Tamás kitűnő
Az osztály létszáma: 57.
Vécsey Zsigmond-utcai IV. fiúosztály.
Osztályvezető: Horváth József.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Ambrus András jeles Horváth László jeles
Balázs Ferenc jó Horváth László jeles
Bem József jó Horváth Zsigmond jeles
Bertalan Sándor jó Hosszú László kitűnő
5 Biliege György jó 20 Katona Zoltán jeles
Bcros Lajos jó Kiss Ferenc jó
Csillag Jenő László kitűnő Kovács József jó
Dallos László elkölt. Kozinszky Károly jó
Dezső József kitűnő Köcsky István kitűnő
10 Erdődi János jó 25 Ladeczky József jeles
Gerencsér Pál jó Meskó István elkölt.
Győrfi Gábor j° Muravölgyi László jó
Gyulai György Miklós jeles Nádor László kitűnő
Hegedűs József Antal jó. Nádudvari Géza jeles
15 Hircz Lajos elégt. 30 Pál Ferenc jó
15
A tanuló neve
Általános osztályzata
A tanuló neve
Általános osztályzata
Padányi Attila Pálmai Imre Pinke Tibor Popesnyák Ferenc 35 Serfőző Lajos Süle Antal Szabó József Szabó Kálmán Szabó Ottó 40 Szakáll Árpád
elkölt, elkölt, jeles jó
kitűnő kitűnő \\ór elégs. jeles jó
Szegvári Andor Tóth Sándor Tuboly Gyula Varga Tibor 45 Várfalvi Mátyás Vida Antal Vincze Lajos Virág Gyula Wolráb Gyula
kitűnő jeles elégs. elégs. kitűnő elégs. jó
jeles
Az osztály létszáma : 49.
Vécsey Zsigmond-utcai I. leányosztály.
Osztályvezető: Kenedi Aura.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Anda Katalin elégs. Matics Róza jeles
Árkus Julianna jó Molnár Zsuzsanna jó
Bajzik Margit elégt. 35 Németh Magda kitűnő
Balázs Erzsébet jeles Németh Mária elégt.
5 Balogh Piroska jeles Papp Anna jó
Bányai Anna elégs. Rábai Teréz kitűnő
Bán Éva elkölt. Ringbajer Jolán elkölt.
Bognár Ilona jeles 40 Ruha Ilona jó
Börőcz Irén kitűnő Solymosi Anna jó
10 Bróz Anna jeles Schmidt Margit elkölt.
Bujtor Anna jó Schuszter Hona jeles
Buxbaum Éva kitűnő Szabadi Júlia elégs.
Cseh Magda elégt. 45 Szabó Mária jó
Dolmányos Zsuzsanna kitűnő Szekrény Magda elégs.
15 Entz Terézia jó Szekrény Zsuzsánna elégs.
Farkas Emma jó Szemes Mária elkölt.
Farkas Gizella kitűnő Szentes Ilona jó
Grűnwald Magda jeles 50 Szvetecz Erzsébet kitűnő
Hajdú Margit kitűnő Tar Eva jó
20 Hegedűs Margit elégt. Tegzes Erzsébet kitűnő
Hirt Magdolna jeles Tislér Magda ió
Horváth Anna elégt. Tóth Mária jeles
Horváth Erzsébet elkölt. 55 Varga Klára elkölt.
Horváth Margit jó Varga Mária jó
25 Jávor Katalin jó Vastag Klára jó
Kelemen Ilona elégs. Veren Katalin jó
Kelemen Valéria elégt. Vidéki Etelka jó
Kemenesy Éva kitűnő 60 Wagner Klára kitűnő
Kiss Mária 30 Ladeczky Erzsébet P jeles Magántanuló:
Lakatos Etelka elégs Vargha Mária kitűnő
Marics Erzsébet elégs. Weinrich Éva kitűnő
Az osztály létszáma: 62.
Vécsey Zsigmond-utcai II. leányosztály.
Osztályvezető: Horváthné Pécsy Margit.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Árvái Ilona ¡ó Kustán Erzsébet elégt.
Battisweiter Mária kitűnő 25 Lontay Ivette kitűnő
Bézsenyi Erzsébet elégs. Mayer Erzsébet elégs.
Danitz Aranka jeles Miczok Anna jeles
5 Dlask Margit jó Móri Teréz jó
Erdöfi Erzsébet elégs. Németh Teréz jó
Enngelleiter Erzsébet jeles 30 Oszko Magdolna elégt.
Fehér Irén elégs. Rohs Éva jó
Gerencsér Piroska jeles Sasvári Mária elégs.
10 Göncz Bernadette jeles Soós Mária elégs.
Hajdú Zsuzsanna kitűnő Szép Etelka elégs.
Halász Anna jó 35 Takács Irén elégs.
Hartmann Klára kitűnő Tillinger Magdolna elégs.
Hegedűs Magdolna kitűnő Tóth Ilona elégs.
15 Horváth Ilona elégs. Vajkó Mária elégs.
Horváth Lujza jeles Varga Teréz kitűnő
Horváth Margit jó 40 Vass Anna elégt.
Horváth Matild jó Vince Lujza jó
Horváth Olga kitűnő Virág Anna elégs.
20 Kiss Erzsébet elégs. Vojkovits Klára elégs.
Kósa Magdolna jó Wiedermann Viktória elégs.
Kovács Mária jó 45 Zábó Erzsébet elégs.
Kulcsár Erzsébet elégs.
Az osztály létszáma: 45.
Vécsey Zsigmond-utcai III. leányosztály.
Osztályvezető: Nádorné Szabó Mária.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Anda Margit jeles Hegyi Mária jó
Ács Erzsébet jeles 15 Herczeg Ilona elégt.
Baranyai Borbála megh. Hirt Teréz jeles
Benkő Anna elégs. Horváth Ágota elégt.
5 Bognár Irén elégs. Imrei Mária jó
Bolla Edith !ó Kárpáti Ágnes kitűnő
Botos Ibolya jeles 20 Kemenesy Anna kitűnő
Bőzsöny Ilona elkölt. Kövesi Mária jó
Cseh Klára jó Ladeczky Mária jeles
10 Dely Mária. jeles Laurencsik Anna jeles
Grosinger Éva jeles Láng Katalin elegt.
Gulyás Gizella jó 25 Lepnyák Erzsébet elégt.
Havasi Margit jeles Nagy Mária elégs.
17
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Németh Irén jó Szabó Judith elkölt.
Pálfalvi Anna elégs. Szabó Margit jó
Pálmai Irén elkölt. Szabó Mária jó
30 Pintér Mária elégt. Tarsoly Anna elkölt.
Rezsőfi Ilona jeles 45 Tegzes Mária kitűnő
Riegler Mária elkölt. Tislér Mária jeles
Ritter Valéria jó Topler, Gizella elégs.
Sasvári Hona jó Tóth Éva elégs.
25 Sági Zsuzsanna jeles Tóth Mária kitűnő
Siklósi Rozália elégs. 50 Varga Anna elégs.
Simonits Erzsébet jó Varga Betlehem Júlia jó
Soós Magdolna jeles Varga Magdolna kitűnő
Stranecz Klementin jeles Varga Margit elkölt.
40 Szabadi Margit elégs Varga Valéria jeles
Ah osztály létszáma : 54.
Vécsey Zsigmond-utcai IV. leányosztály.
Osztályvezető: Dénes Gizella.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Árkus Mária jeles 25 Lőrinc Gizella jó
Ballay Teréz jeles Major Erzsi jeles
Buvári Anna, elégt. Magyar Valéria jó
Debreczeni Éva kitűnő Marton Ilona elégs.
Galambos Margit Medlits Éva kitűnő
Garami Margit elégs. 30 Nagy Teréz elégs.
Gölles Ilona jeles Nemecz Anna jeles
Gulyás Irma jeles Nemes Anna jó
Hegyi Ilona jó Németh Ilona jó
Hermán Mária jeles Németh Mária elégs.
Horváth Ilona jeles 35 Pálfalvi Elvira jó
Horváth Rozália jó Petries Piroska kitűnő
Jakabfi Gizella elégs. Somogyi Júlia elkölt.
járási Anna \' jó Szabó Mária Márta jeles
Kálovies Mária elégs. Szalay Erzsi jeles
Kálovits Mária jeles 40 Szepesi Valéria jó
Kiss Róza jó Sztojka Katalin elkölt.
Kiss Rózsi jó Takács Valéria kitűnő
Kisfaludy Edit kitűnő Tompos Margit elégt.
Kishegyi Anna jó Tóth Judit kitűnő
Köves Ida jó 45 Tőke Klára jeles
Kurverger Hona elégs- Unger U. Ilona kitűnő
Lengyel Magda jó Varga Rózsi jó
Lovász Klára kitűnő Várföldi Aranka jó
jeles Az osztály létszáma: 51.
18
Teleky-úti II. vegyesosztály.
Osztályvezető: Gábossy Gizella.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Fiúk: Szokodi Tibor elkölt.
Banka László Bene Ferenc Bizony József Büki István elégs. Í° jeles jó 25 Takács Géza Vlasics György Vojkovics György Wielánd János jeles elégt. jeles elégs.
5 Dani Ferenc elégs. Leányok:
Fata József elégs. Ágoston Mária jeles
Gábor József jeles Fuksics Irma jeles
Gál János jó Farkas Erzsébet elégs.
Gyurasics István elkölt. Gécseg Ilona elégs.
10 Honfi Jenő elégt. 5 Hegedűs Mária elégs.
Horváth Károly elégt. Horváth Mária elégs.
Kálmán Pál elégs. Kaufmann Gizella jó
Kenessey Rudolf jó Kukor Erzsébet jeles
Kribusz György elégs. Kósek Katalin jeles
15 Lindner József elkölt. 10 Metz Erzsébet jó
Marosi József jeles Mikó Mária jó
Mendli Ferenc elégs. Németh Júlia jeles
Németh Ferenc elkölt. Péter Erzsébet jeles
Pintér József elégs. Pintér Stefánia jeles
20 Sabján Ferenc jó 15 Salamon Hona elégs.
Szávai János elkölt. Spingár Mária jó
Szuromi István elégt. Szerdahelyi Erzsébet jó
Szuromi József elégs. Tollár Rózsi elégs.
Az osztály létszáma: 46.
Teleky-úti III. vegyesosztály.
Osztályvezető: Lehoczky Mária.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Fiuk: Nagy Dezső elégs.
Vida László jó
Éder György elégs. Vlasics Ferenc elégs.
Farkas Ferenc elégs. Leányok:
Filák Géza elégs.
Gönczöl János jeles Balog Piroska jó
5 Gyuricza József elégs. Büki Anna elégs.
id. Horváth István elégs- Fullér Erzsébet jó
ifj. Horváth István elégs. Gergelics Krisztina elégs.
Horváth Sándor elégs. 5 Gécsek Júlia elégs.
Horváth Zoltán elégs. Godina Ilona kitűnő
10 Mohácsy Lajos jeles Horváth Anna elégs.
19
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Horváth Margit elégs. Szemes Anna kitűnő
Honfi Magda elégs. Szollár Ilona !ó
10 Imre Zsuzsanna jó 25 Takács Klári jeles
Kálmán Mária elégs. Tánczos Anna elégs.
Kelemen Mária elégs. Tomasics Anna jeles
Kondákor Rozália jó Tomasics Erzsébet elégs.
Kománovics Anna elégs Torma Mária elégs.
15 Kulcsár Júlia elégs. 30 Tóth Anna elégt.
Kustár Mária jó Tóth Hona jeles
Kuti Magdolna kilünő Török Mária kitűnő
Lánczeth Mária jeles Vass Mária elégs.
Marton Margit elkölt. Vilcsek Mária jó
20 Mikó Ilona jó 35 Vokoun Erzsébet elégs.
Németh Sarolta elégs. Vlasics Ilona jó
Palkó Borbála kitűnő
Ah osztály létszáma: 49.
Teleky-úti VII. fiúosztály.
Osztályvezető: Kováts Miklós.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Ács István elégs. 25 Kocsis Lajos jeles
Ágoston Iván jeles Kovács József elégs.
Babos István elégs. Mátyás József elégs.
Balázs Ferenc elégs. Mihalics Károly elégs.
5 Bálint István elkölt. Modor János jó
Bán Pál elkölt. 30 Molnár József kitűnő
Bedő Lajos jó Neuwirth Béla jeles
Bellák Pál jeles Németh István**
Erményi László elégs. Palkó Ferenc jeles
10 Étsi Károly elégs. Placskó József jó
Feiler Ferenc jeles 35 Polai István elégs.
Fenyvesi Ferenc elégs. Pozsonyi Gyula elégs-
Folkmeier László jeles Rácz Lajos jó
Gécseg Károly jeles Sabján János elégs.
15 Glavák Jónsef jeles Salamon János jó
Gódor István jó 40 Sárecz József jó
Gyimesi Ferenc jó Simon Ferenc jó
Hircz Ferenc jó Tollár Jenő jó
Hoffmann István megh. Tollár László kim.
20 Horváth István elégs. Tóth Ferenc elégs.
Horváth Lajos jó 45 Vass Ferenc elégs.
lfju Béla jó Vass Károly jeles
lvusza István elégs. Vinczek Lásnló jeles
Kertész György elkölt.
jeles Az osztály létszáma: 51.
20
Teleky-úti VIII. fiúosztály.
Osztályvezető: Nádor György.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Bognár Gyula elégs. Paizs István elégs.
Gabai László elégs. Parti György jeles
Hajmási Béla elégs. Pál Sándor jeles
Hoffmann József elégs. Pikler József jó
5 Kovács Béla elégs. 15 Siklós László kim.
Kovács István jeles Szabó József jó
Magyar Ferenc jó Szekrény József jeles
Mezei István elégs. Szűcs László jeles
Molnár Lajos elégs. Tóth István elégs.
10 Novak István elégs. 20 Viola Sándor elégs.
Az osztály létszáma: 20.
Petöfi-uti I. vegyesosztály.
Osztályvezető: Berti Gizella.
A tanuló neve
Általános osztályzata
A tanuló neve Általános osztályzata
Bojtor Ilona jeles
Farkas Júlia elégt.
Fuksics Ilona kitűnő
5 Gécsek Eva elégs.
Gerócs Erzsébet kitűnő
Győrvári Erzsébet jó
Hegedűs Gizella elégs.
Horváth Erzsébet kitűnő
10 Horváth Anna jeles
Istiván Ilona jeles
Kercza Teréz elégt.
Kovács Margit jó
Kribusz Borbála elégt.
15 Lébár Margit elégt.
Sáfár Erzsébet jó
Simon Anna jeles
Szalai Mária elkölt.
Szipőcs Anna elégt.
20 Tahin Mária jeles
Takács Mária elkölt.
Takács Gizella jó
Végi Anna elégt.
Vida Éva jó
25 Vizvári Rózsi elégs.
Vokoun Mária jeles
Zsankó Erzsébet elégs.
Fiúk;
Ág József Baksa Ferenc Banka Ferenc Büki László 5 Czoffer József Hegyi Pál Hódosi Ferenc Horváth Sándor Horváth József 10 Horváth István Horváth János Jóos Lajos Keller János Kósek László 15 Kovács Károly Kovács László Kribusz István Magyar János Mohácsi László 20 Selák Sándor Spingár József Szerdahelyi József Tomasics Károly Vas József
Leányok: Bánáti Rózsi
lo
elkölt, jó
jeles jó
jeles jó
elégt.
jeles
elkölt.
elkölt.
elégt.
jeles

elégt. jó
elégs. elégs. kitűnő \\ó
elégs. jeles jó
elégs
jeles
Az osztály létszáma: 51.
21
Petöfi-úti IV. vegyesosztály.
Osztályvezető: Faludiné Meszárits Anna.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Fiúk: Bagó Katalin elégt.
Bálint László elkölt. Bálint Anna elkölt.
Betlehem Antal jeles Bedő Etelka jó
Büki Tibor elégs. 5 Birkás Margit elégt.
Dlabacsek Ferenc** — • Czoffer Júlia jeles
5 Dobos István elégt. Dobos Mária elégt.
Gerócs Ferenc jó Gaál Erzsébet jó
Gerócs György elégt. Horváth Irén elégs.
Honfi Ferenc elégs. 10 Horváth Kornélia jeles
Horváth Gyula jó Horváth Mária jó
10 Horváth László elégt. joós Margit jó
Kovács Ferenc elégs. Kolarics Mária jeles
Kovács józsef** — Kolongya Irén elégt.
Németh )ános jó 15 Laski Katalin** —
Németh Zoltán elégs. Nehoda Márta jeles
15 Sipos Ferenc jó Németh Hona jeles
Sohár Ferenc jeles Pintér Mária elégs.
Strényi György jó Salamon Mária kitűnő
Szalai György elégs. 20 Sáfár Ilona elégs
Szegletes László elégt. Szép Irma elégs.
20 Takács )enő elégs. Szvetecz Ilona kitűnő
Tollár Ferenc jó Takács Magdolna elégs.
Leányok: Tomasics Ilona jó
25 Vojkovics Gizella jeles
Bagó Erzsébet elégs. Völgyi Ilona elkölt.
Az osztály létszáma: 47.
Petöfi-utcai V. vegyesosztály.
Osztályvezető: Juhász István.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Fiúk: Gerócs László jó
Andor Antal ]0 Herceg Ferenc elégt.
Benkő István jeles Horváth Sándor )o
Bogár Ferenc jo Illés Károly kitűnő
Boros józsef ]o 15 Kertész János elégs.
5 Ciklin józsef elégs. Landesz józsef elégs.
Csontos László elégs- Leck Ferenc elégs.
Entz jános jeles Metz Ferenc jó
Erdélyi Sándor )o Németh Antal jeles
Farkas hnre ]o 20 Pintér józsef jó
10 Fordán Lajos jeles Simonics Sándor elégs.
22
A tanuló neve
Általános osztályzata
A tanuló neve
Általános osztályzata
Szabó Lajos Szollár László Takács jenő 25 Tillinger Ferenc Tollár László Varga józsef
Leányok:
Árkus Ilona Babos Mária Beke Mária Borosán Mária 5 Galambos Róza Gerencsér Mária Gulyás Ilona Hoffman Mária Katona Aranka 10 Kovács Mária Laki Margit Mátés Erzsébet
jeles \\6r elégs. elégs elégs.
lo jó
kitűnő jeles jó
jeles jó
jeles kitűnő jeles jó jó
Modrovics Katalin Mohácsi Mária 15 Németh Anna Németh Ida Német Mária Pálfalvi Magda Sáfár Mária 20 Somogyi Gizella Somogyi Teréz Szekrény Etel Szepesi Etel Táncos Margit 25 Tomasics Mária Tóth Ilona Varga Katalin Vida Mária Vincék Katalin 30 Vojkovics Róza Zábó Anna
elégs. jeles elégs. elégs. jó jó
jeles jó, elégs.
elégs. jeles jó jó
elégs. jó
jeles jó
jeles
Az osztály létszáma: 58.
Petöfi-úti VI. fiúosztály.
Osztályvezető: Síkabonyi Dezső.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Altman György \\ór Kiss István elégs.
Bedő Ferenc elégs. Kisdeli Ferenc jeles
Becze István jeles Kishegyi György jó
Beke Ernő elégs. Koczor Ferenc jó
5 Beke józsef jó 25 Kolarics László jó
Benedek Ferenc jó Kovács Lajos elégs.
Birkás László jeles Kránitz József jó
Bognár Ferenc jó Lakatos János**
Farkas István jó Mátés István elégs. ió
10 Farkas Lajos elégs. 30 Mehmed Sukri
Gáspár József jó Nagy Sándor megh.
Gerencsér János jeles Németh Lajos jeles
Halász Imre elégs. Németh Rudolf jó
Hegedűs Jenő elégs. Pintér Ferenc jó
15 Horváth György elégs. 35 Seres Ferenc jeles
Horváth Gyula elkölt. Simon László jó
Horváth István jeles Szabó József elkölt.
Horváth László elégs. Szekeres József elégs.
Horváth Tibor jó Szekrény Zoltán jó
20 Kator András jeles 40 Szemlics Kálmán jó
23
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Skender Pál Táncsics Lajos Tóth Ernő Tóth József Ah osntály létsnáma • Barakk- Osztálya jeles jó jó elégs. 48. telepi 1 — /ezető: Sz 45 Tóth Zoltán Vaska Márton Viola Gábor Zákonyi Károly IV. vegyesosztály. erdahelyi Győző. elégs. jó jó jó
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
I. vegyesosztály. Fiúk: Arnóczi László Dancs Lásnló Daróczi Jenő Dávidovics Antal 5 Miilei József Snabó Kálmán Tóth György Leányok; Daróczi Emilia Daróczi Rozália Holecz Anna* Kovács Mária 5 Zákonyi Irma Az osztály létszáma: 12. II. vegyesosztály. Fiúk: Arnóczi László Dómján Imre Dómján István Dóra István 5 Dóra Lajos Iván István Paizs László Tóth József Leányok: Hársing Erzsébet Sinkovics Erzsébet l—IV. vegyesosztály elégs. elkölt, elégs. elégs. jó elégt. jeles elégt. elégs- elégs. elégt. jeles elégt. kitűnő jó elégs. elégs. jeles jeles elégs. elégs. étszáma: Tóth Erzsébet Varga Irma Az osztály létszáma: 12. III. vegyesosztály. Fiúk: Nikolovics Miklós Peresztegi Ferenc Simonits György Leányok: Kontor Magda Simonits Erzsébet Tálosi Katalin Az osztály létszáma: 6. IV. vegyesosztály. Fiúk: Daróczi János Peresztegi László Szélig László Varga Gyula 5 Zákonyi Alajos Leányok: Király Erzsébet Nagy Emma Sinkovics Rozália Szélig Edit 5 Tóth Piroska Az osztály létszáma: 10. 40. elégt. elégt. jó elkölt, elkölt. kitűnő elkölt, jeles elégt. elkölt, elégs. i° jeles elégt. elégs. jeles jeles elégs.
24
Általános továbbképző iskola I—II—III. fiúosztálya.
Osztályvezetők: Németh Jenő és Kemenesy István.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
1. osztály. 11. osztály.
Banka Sándor** — Árok József jó
Dervalics György elégs. Büki József jó
Dómján György** — Farkas Zoltán elkölt.
Halász Lajos jeles Födő Károly** —
5 Haszon Károly elkölt. 5 Gerencsér Gyula kim.
Holecz István** — Gerencsér Adolf jeles
Hollender János elkölt. Halász Gyula Hegedűs Pál** jeles
Heklovszky Károly jeles —
Horváth István** — Horváth István jeles
10 Horváth Pál elkölt. 10 Horváth Gyula
Kator Zoltán kim. Kiss József jeles
Kiss Imre** — Kolongya József jeles
Kiss Gyula** — Kovács Jenő jeles
Király István** — Markotán György** —
15 Kondakor Gyula** — 15 Nagy Ferenc ifj. jeles
Kontrecz István elkölt. Nagy Ferenc id. kim.
Kovács György jó Nagy Károly kitűnő
László Sándor elkölt. Pál Gyula jeles
Mészáros Gyula** — Salamon József jó
20 Nagy János jeles 20 Szélig István**
Németh István** — Vlasics István elégs.
Recska László elégs- 111. osztály.
Salamon György jó
Seleg Ferenc** Farkas Dániel elkölt.
25 Szabó József ifj. jeles Horváth Gyula kim.
Sfabó József id.** — Keszey László kim.
Szakácsics János elégs. Király László jeles
Szirják György** — 5 Kovács Dezső jeles
Takács József** — Placskó István kim.
30 Tollár László jó Salamon Ferenc jeles
Varga György**
Az osztály létszáma: 59.
25
II. IGAZGATÓI KÖRZET.
Igazgató: Filó Ferenc.
Tantestület:
1. Filó Ferenc igazgató. Működési éveinek száma Nagykanizsán 18, összesen 29.
2. Arató Boldizsár, a Rozgonyi-utcai II. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 20, összesen 28.
3. Béres János, a Rozgonyi-utcai IV. a) fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 21, összesen 34.
4. Béresné Ferenczy Ida, a Rozgonyi-utcai IV. a) leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 21, összesen 35.
5. Bőczyné Németh Ilona, az Arany János-utcai I. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 9, összesen 21.
6. özv. Cavalloniné Szalay Ida, a Rozgonyi-utcai V. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 31, összesen 31.
7. Danitz Sándor, a Rozgonyi-utcai I. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 15, összesen 23.
8. Erdélyiné Ábrahám Katalin, a Rozgonyi-utcai III. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 38, összesen 38.
9. Gogl Mária, a Rozgonyi-utcai IV. b) leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 20, összesen 26.
10. Özv. Horváthné Koller Teréz, a Rozgonyi-utcai II. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 21, összesen 34.
11. Litvay Endre, az Arany János-utcai II. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 30 és fél, összesen 35.
12. Nagyné Kun Renée, a Rozgonyi-utcai III. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 29, összesen 34.
13. Nuzsy Stefánia, a Rozgonyi-utcai VI. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 20, összesen 28.
14. Ortutay Gyula, a Rozgonyi-utcai III. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 23, összesen 29.
15. Ortutayné Lovass Laura, a Rozgonyi-utcai I. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 23, összesen 32.
16. Óvári József, a Rozgonyi-utcai V. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 18, összesen 36.
17. Szebeni Dezső, a Rozgonyi-utcai IV. b) fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 20, összesen 40.
18. Tabányi Margit, az Arány János-utcai I. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 16, összesen 16. Kir. Tanfelügyelőség 1938. október 4-én ideiglenesen az I. körzethez osztotta be szolgálattételre.
Hitoktatók: Horváth Árpád, dr. Krasznay Jenő intézeti hitoktatók a róm. kat., Horváth Olivér az ág. hitv. ev., Farkas Sándor ref. és Lázár Artúr az izr. vallású tanulók hitoktatására.
Iskolaszolgák: Magyar József és Fenyves József II. o. altisztek és Heffer Géza szegődményes szolga.
26
ÉRDEMSOROZAT
a II. körzeti áll. elemi fiú- és leányiskolában.
Arany János-utcai I. vegyesosztály;
Osztályvezető: Bőczyné Németh Ilona.
A tanuló neve
Általános osztályzata
A tanuló neve
Általános osztályzata
A. I. leányoszt.-ból átosztott tanulók:
Leányok:
Balog Ilona Benedek Mária Büki Éva Dianiska Szidónia 5 Farkas Éva Felső Gizella Halász Mária Kállai Mária Király Mária 10 Kovács Ágnes Labricz Hona Labricz Irén Perger Anna Siket Erzsébet 15 Soós Erzsébet Szőke Magdolna Tannberger Erzsébet Tóth Éva Zsirai Rozália
Fiúk:
Babos István Bártfai Ede Beke Ferenc Czimmermann Gyula 5 Császár Ferenc Erdődi Ferenc Farkas Rudolf Fekete József
kitűnő jó
kitűnő elégt. jó
kitűnő elégs. jó
elkölt, elégs. elégt. elégt. elégt. elégt. jó
jeles
kitűnő
elégt.
jeles elkölt, elégt. elégs. kitűnő elégt. elégt. jó
Garami Gyula kitűnő
10 Geyer Sándor elégs.
Gudricza Imre elégs.
Halász Ferenc elégt.
Hachlofszki László elégs.
lfju Ferenc elégt. 15 Kovács Ferenc* —
Kovács József jó
Kisdeli József elégs.
Lancsák István elégt.
Lakatos István elégs.
20 Lakatos Rezső elégs.
Lendvai Péter jeles
Marosfalvi István fm.
Málék Artúr jó
Mátyás Ferenc jeles
25 Metz Ferenc elégt.
Molnár László elégs-
Nagy Sándor elkölt.
Németh József jó
Németh László elégs
30 Niczinger János kitűnő
Okváth Nándor kitűnő
Pozvári Miklós jeles
Protár József jó
Szerecz László kitűnő
35 Vajdai György elégs.
Vekker Róbert fm.
Verner Zoltán elégt.
Vimmer László elégt.
Zlatniczki István kitűnő
Az osztály létszáma : 52.
27
Rozgonyi-utcai I. a) fiúosztály.
Osztályvezető: Danűz Sándor.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Andris György jeles Lelner Ernő kitűnő
Balázs József kitűnő 35 Magyar Károly jó
Bogdán György kitűnő Maráczi László elégs.
Bognár István jó Mohácsi László kitűnő
5 Boncz László kitűnő Molnár Sándor elégs.
Böröez Ernő jeles Pálcsics Pál kitűnő
C^iklin István elégs. 40 Perendi Gyula elégs.
Cser István elégs. Proszonyák Ferenc jeles
Csók László elkölt. Richl Béla jeles
10 Csutorás László elégt. Ritter József jó
Dancs László elégs. Skrivalits Béla kitűnő
Dervalics László jó 45 Stankovics László elégs.
Dobos László jó Söre István* —
Erdődy György kitűnő Swarcz József jó
15 Farkas Károly kitűnő Szabó Károly elégs.
Fejes Ferenc jó Szűcs Zoltán kitűnő
Földes József** 50 Sztankovszki József jó jó
Gazdag László elégs. Tóth István
Hegedűs Ferenc elkölt. Tóth László kitűnő
20 Hegyi Gyula kitűnő Török József jó
Hencz Ferenc jeles Verhár Ferenc jeles
Hetesi Endre kitűnő 55 Zábó Tivadar fm.
Horvát Gyula elkölt. az l/b. osztályból átosztott
Hóbor József jeles tanulók:
25 Kertész Lajos elégs. Domonkos Zoltán jó
Kesken István jeles Gráfl János jó
Kiss József jó. Horvát Ferenc elégt.
Kisgergely László elégs. Kulcsár Lajos elégs.
Klein Gyula kitűnő 60 Magyar József elégt.
30 Kocsis István jeles Németh László kim.
Kovács György elégt. Pinterics József elégs.
Kovács István jeles Zsirai László elégt.
Kovács Mihály* —
Az osztály létszáma: 63.
28
Rozgonyi-utcai IV. b) fiúosztály.
Osztályvezető: Ortutayné Lovass Laura.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Balázs Teréz elégs. Sándor Erzsébet jeles
Berényi Jolán jeles Seres Erzsébet elégs.
Berkes Etel elkölt. 35 Strem Margit kitűnő
Békési Mária jó Sümegi Jolán
5 Csondor Katalin elégs. Szemes Margit jeles
Dezsényi Gizella elégs. Tahin Mária elkölt.
Entz Teréz elkölt. Tánczos Anna elkölt.
Farkas Erzsébet jó 40 Tüttő Amália kitűnő
Gerócs Magdolna jó Végvári Ilona jó
10 Gombás Klára kitűnő Vidovics Irma elégs.
Horváth Gizella jeles A. 1. leányoszt.-ból átosztoti
Horváth Márta kitűnő tanulók:
Horvátics Erzsébet jó Arany Teréz jeles
Kankó Mária elégs. Balogh Mária elégs.
15 Kelemen Katalin kitűnő 45 Borpataki Anna jó
Kertész Taréz jó Dene Erzsébet elégt.
Kékkövi Mária jó Ehmann Anna fm.
Kopun Júlia elégt. Ehmann Katalin fm.
Kovács Éva kitűnő Ferencz Edit jeles
20 Kósa Mária jó 50 Horváth Emma*
Kőszegi Mária jó Kiss Anna ifj. jeles
Madarász Eva kitűnő Kiss Anna id. jeles
Majer Anna elkölt. Kincses Irma elkölt.
Málék Mária jó Kőbán Ida jó
25 Mátyás Irma fm. 55 Kovács Erzsébet elégs.
Nagy Mária jó Páternoszter Mária jó
Németh Rozália jeles Pintér Katalin jó
Nincsics Katal n elkölt. Sörley Agáta elkölt.
Orbán Valéria elégs Tahi Mária* —
30 Paulovics Gabriella jeles 60 Tomajy Éva jeles
Princzinger Katalin kitűnő Tóth Teréz elégt.
Sasi Mária elkölt.
Az osztály létszáma: 61.
Arany János-utcai II. vegyesosztály.
Osztályvezető: Litvay Endre.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Leányok: 5 Csermel Vera jeles
Balázs Teréz jeles Fider Emilia kitűnő
Baranyai Róza elégt. Haron Irén elégs.
Békés Magda jeles Horváth Anna elégs.
Bognár Anna lO Horváth Júlia elégs.
29
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
10 Horváth Magda jeles Fiúk:
Iharossy Hona jeles Bécs Ferenc jó
Illés Margit jó Czethoffer Ferenc elkölt.
Kincses Gizella kitűnő Gerics László jeles
Kaczor Anna jó Horváth György elegt.
15 Kulcsár Mária elégt. 5 Horváth Imre elkölt.
Labritz Magda jeles Horváth József ifj. jó
Nagv Margit elégs. Horváth József köz. jó
Németh Anna kitűnő Horváth József id. kitűnő
Nyirő Mária elégt. Kovács István jó
20 Pergel Mária* — 10 Mozsolics István jó
Pintér Júlia elkölt. Németh István jó
Sárközi Anna jeles Németh József jeles
Sneff Hona jeles Nyakas Károly elégs.
Szentes Anna jeles Oszvald Lajos elégt.
25 Szmodics Mária jó 15 Patalics Oszkár elégt.
Szabocsány Mária jeles Sásdi Lajos jó
Tófej Gizella jeles Sümegi Aladár
Unger Erzsébet jó Szakái László elégs.
Unger Ilona jeles Szűcs Jenő elégs.
30 Vellák Erzsébet kitűnő 20 Vidák József jeles
Wimmer József jó
Az osztály létszáma: 51.
Rozgonyi-utcai II. fiúosztály.
Osztályvezető: Arató Boldizsár.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Bánhidi József kitűnő Ivusza József elégs.
Bedi István elégs. Kirschner Béla kitűnő
Bedi László elégt. Kupi István jeles
Berecz László jó 20 Lukvár László elégs.
5 Cseh János elégs. Magasházi Andor kitűnő
Etelvári György elégs. Magyar István elégt.
Farkas Sándor kitűnő Maróczi Zoltán elégs.
Fábián József jó Markotán Benedek jó
Ferencz József elégt. 25 Meiszner Imre elkölt.
10 Fiala Kornél jeles Molnár Tibor jeles
Filipovits László jeles Nagy József elégs.
Gálosházi József elégs- Németh József id. elkölt.
Gyergyák György elégt. Németh József ifj.* —
Haspel Miklós kitűnő 30 Nóvák József elégs.
15 Hoffer Zoltán jeles Papp Mihály jó
Horváth István elégs. Perl István kitűnő
30
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Péter János kitűnő Szentirmai József kitűnő
Rezneki László ío Szépréti Miklós jó
35 Rumi György elégs. Tamás József elkölt.
Sándor László jeles Tiller József elégs.
Simon Ferenc kitűnő 45 Tillinger József kitűnő
Szabó Elemér elégt. Tota József elkölt.
Szabó László elégs. Újlaki Béla elégs.
40 Szegedi György jeles
Az osztály létszáma: 47.
Rozgonyi-utcai II. leányosztály.
Osztályvezető: Özv. Horváthné Koller Teréz.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Bella Ilona kitűnő Leveli Irma elégs.
Bereczky Mária jó Madarász Mária kitűnő
Biró Zsuzsanna jeles elégs. Mészáros Zsuzsanna elégs.
Burka Mária 30 Mikula Márta jeles
5 Deák Ilona kitűnő Móger Mária jó
Dencs Kata jeles Németh Judit elkött.
Dencs Magda jeles Orbán Anna jó
Fáhner Anna elégs. Pájer Magda jó
Feiler Edit jó 35 Polai Anna jeles
10 Gazda Margit jó Polgár Piroska elégs.
Gál Irma elkölt. Reisch Mária kitűnő
Gerencsér Györgyi kitűnő Réti Éva jeles
Gróf Mária jeles Ritter Margit elégs.
Halasi Mária elégs. 40 Safra Éva jeles
15 Hartmann Klára elkölt. Schless Gertrúd jeles
Horváth Elvira elkölt. Sebesi Anna jó
Horváth Éva jeles Sebesi Teréz elégs.
lssa Júlia elégs. Szabó Edit jó
Jakab Magda jeles 45 Tislér Erzsébet elégs.
20 Kálcsics Júlia 10, Tolvaj Margit elégs.
Kállovics Gizella elégs. Varga Magda jeles
Kiss Teréz elégs. Varga Teréz elkölt.
Kovács Anna kitűnő Vilcsek Erzsébet kitűnő
Kovács Gizella kitűnő 50 Viola Magda jeles jó
25 Kovács Margit jeles Vojkovics Ilona
Kovács Mária elégt. Wiedermann Viktória elkölt.
Az osztály létszáma : 52.
J*
31
Rozgonyi-utcai III. fiúosztály.
Osztályvezető: Ortutay Gyula.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Ágh Ferenc kitűnő Kárpát László elkölt.
Bedő József** Kovács Kálmán elégs.
Bentzik Ferenc kitünő Leveli János elégs.
Boross Ferenc József jeles Lukácsy Gyula jeles
5 Borvári György elégs. 30 Lukvár Ferenc elégs.
Borvári István elégt. Maráczi József jó
Büki György elégt. Málék József jó
Csákányi János jó Nagy Ferenc elégt.
Cser József elégs. Nagy György jó.
10 Csifó Tibor jeles 35 Nagy Károly elégs.
Dérfalvi László jó Pacsirszky László kitűnő
Dobos György jó Sabján Imre elkölt.
Dragoner Endre elkölt. Sárközi Mihály elégs.
Farkas János elégs. Somogyi József jeles
15 Fodor Ferenc elégs. 40 Skrivalics Sándor jeles
Gálosházi Antal elégs. Stankovics Miklós elégs.
Gáspár László jó Szabó István kitűnő
Gáspár Miklós elégs. Szegedi János kitűnő
Hegyi István jeles Szentirmai László kitűnő
20 Hoffmann Antal jeles 45 Szépudvari Lajos elégt.
Horváth András elégs. Szőílősy Ferenc elégs.
Horváth Zoltán elégs. Takács László jó
Ivánkovics István elégs. Takács Zsigmond jó
Juhász Tibor kitűnő Tóth János elégs.
25 Kálcsics László jeles 50 Zánk Tibor elkölt.
Az osztály létszáma: 50.
Rozgonyi-utcai III. leányosztály.
Osztályvezető: Nagyné Kun Renee.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Bedenek Erzsébet jó Horváth Róza elégs.
Bedő Mária jó Horváth Rozália jeles
Cseh Stefánia jeles 15 Horváth Teréz elégt.
Cser Rozália elégt. Jobbágy Erzsébet**
5 Czégényi Klára jeles lllavszky Erzsébet jeles
Dene Jolán jeles Illés Ilona elégt.
Feiler Margit jó Kalmár Zsuzsanna jeles
Gödinek Erzsébet jó 20 Kajdi Erzsébet jeles
Hackler Anna jeles Kiss Erzsébet elégs.
10 Hóbor Mária elégs. Kopun Máiia elégt.
Hortobágyi Ida kitűnő Kovács Magda elégt.
Horváth Henrietta elkölt. Kövesdi Ilona jeles

32
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
25 Ladányi Franciska elégs. 40 Samu Márta kitűnő
László Klára jó Sárec Mária elégs.
Lujzbeck Magda elkölt. Szélig Ilona jeles
Mayer Gabriella elkölt. Szépudvari Mária elégs.
Miilei Margit elégs. Szobolics Erzsébet \' jó
30 Muszil Ilona kitűnő 45 Tálosi Irén jó
Nagy Erzsébet elégt. Tóth Ilona elégs.
Németh Mária elégt. Vajdai Irén jeles
Németh Verona jó Vas Éva kitűnő
Ollár Mária jó Vámbéri Ilona jeles
35 Paragi Magda jeles 50 Vellák Anna jeles
Pető Magda jeles Vincze Mária jó
Popovits Magda !ó Viola Zsuzsanna kitűnő
Redl A. Éva jeles Tóth Rozália elégs.
Salamon Mária elégs.
Ah osztály létszáma: 53.
Rozgonyi-utcai III. vegyesosztály.
Osztályvezető: Erdélyiné Ábrahám Katalin.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Leányok: Pozvári Ilona kitűnő
Balogh Anna Baranyai Anna Benczik Anna Cimmerman Aranka 5 Gazdag Mária Gerócs Anna Györkös Anna Herceg Mária jeles jó jeles !ó jeles jeles ¡ó jeles Rein Klára 25 Sásdi Mária Sánta Margit Sebők Róza Schvarcz Mária Szabó Ilona 30 Szokol Terén Tibolt Éva Varga Anna Wágner Mária kitűnő jó elégs. elégt. jó jeles jeles jeles
Horváth Júlia 10 Horváth Mária elégs. elégs. jó elégt.
Horváth Mikó Erzse jó Fiúk;
Horváth Irén elégt.
Kálmán Mária elkölt. Bedenek Lásnló jó
Kiss Magda kitűnő Böröcn György jeles
15 Kovács Erzse jeles Cindrich Gyula elégs.
Kovács Anna jeles Fekete József elkölt.
Kovács Teréz jó 5 Gudrica Ferenc jó
Krúg Ilona jeles Györkös József elégt.
Lasky Mária Kappel György jó
20 Móger Erzsébet jeles Lakatos Vilmos jó
Németh Ilona elégt. Műik Sándor elégt.
Pintarics Zsuzsa kitűnő 10 Németh József 1 jó
33
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Nagy Aladár elkölt. Stróber János jeles
Olasz Lajos )o Takács Lajos elégs.
Pintér Ernő lo Törnár Jenő lo
Sebestyén István jeles Wimmer Ferenc JO
15 Stágl János elkölt. 20 Zadravec Ferenc jó
Az osztály létszáma: 53.
Rozgonyi-utcai ÍV. a) fiúosztály.
Oszt lyvezető: Béres János.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Árok jános elégs. 25 Kozmet Ferenc kim.
Barbély János elégs. Kribusz Sándor elégt.
Beke István elégs. Kulcsár Lajos** —
Bor Ferenc elégs. László Pál jó
5 Breuer György jeles Magyar Imre elégt.
Csutorás József elégs. 30 Alóger László István jeles
Dallos László jó Odor Tibor elégs.
Dobrovits Emil Milán kitűnő Parragi János elégs.
Etelvári Ferenc elégs. Polgár István elégs.
10 Fekete Ferenc jó Póti György elégs.
Fehér (Pint) Antal kim. 35 Radák István kim.
Fentős János Kálmán jó Salamon István elégs.
Ferencz István elégs. Sárecz Lajos elégs.
Gál Gyula elégs. Simon Antal jeles
15 Göntz Szaniszló kim. Szalai Alajos jeles
Gudricza Sándor elégs. 40 Szendrő László Géza jeles
Hegyi László jeles Szélig Ferenc jeles
Horváth István \\ór Szokol József elégs.
Horváth Sándor elégs. Tamás Lajos Mihály jó
20 Ifjú V Imos Géza ió. Tolnai Rudolf kim.
Kaltrovits Béla elégs. 45 Vojkovits István jó
Kazal Antal Kiss Gyula József jeles jó Magántanuló:
Koronya Jenő jeles Töreky Gyula elégs.
34
Rozgonyi-utcai IV. b) fiúosztály.
Osztályvezető: Szebeni Dezső.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Baii Ferenc elégs. Kohn István jeles
Balog János elégt. 25 Kováts Antal jeles
Benczik György elégs. Kovács Gyula jó
Benkő József elégs. Kovács József jó
5 Bódai István elkölt. Lakatos Géza - elégs.
Burián Lajos elégs. Losonczi Árpád
Csobánczi Károly kitűnő 30 Megyesi Győző jeles
Dobri Sándor jeles \' Mihalics Sándor elégs.
Fitzkó Ervin elégs. Molnár József elkölt.
10 Gazdag Antal elégs. Német József elégt.
Gazdag János elégs. Német László jeles
Geróts József jeles 35 Német Sándor elégt.
Göndics Ferenc jó Németh Szilveszter kitűnő
Gudricza Miklós elégt. Pál János elégs.
15 Gödinek Ferenc elkölt. Pápai Ferenc jó
Horváth János elégs. Rácz Károly jó
Horváth József elégs. 40 Ritter György jó
Hegybiró László elégs. Sebesi László jeles
Ifjú Dezső elégs. Sebők József elégs.
20 Illés József jeles Sneff György jó
Jóna György jeles Takó József jó
Kállai József elégs. 45 Tóth Árpád elégt.
Kertész József elkölt. Turkoly László jó
Az osztály létszáma: 46.
Rozgonyi-utcai IV. a) leányosztály.
Osztályvezető: Béresné Ferenczy Ida.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Altmann Gizella jeles 15 Hoffmann Éva jó
Andri Klára jó Horváth Mária jeles
Bor Irma elégs. Kálcsics Rozália jeles
Czégényi Katalin jeles Knábel Mária elégs.
5 Fábián Katalin elégs. Krátky Eleonóra kitűnő
Fehér Veronika kitűnő 20 Láng Vilma jeles
Fenyves Magdolna jeles László Margit jó
Futó Márta elégs. Mátyás Hajnalka jeles
Gazdag Júlia elégs. Németh Ilona \\6r
10 Gál Ilona elégs. Németh Júlia elégs.
Gelencsér Magdolna kitűnő 25 Pahócsa Etelka jó
Halmágyi Ilona jeles Pap Anna elégt.\'
Heringh Matild jeles Pap Hona Í°
Hoffer Ilona jó Rácz Magdolna jeles
35
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Sabján Teréz elégt. Szobolics Mária jó
30 Sásdi Rozália elégt. 40 Sztankovszki Katalin elégt.
Sebesi Erzsébet elégt. Tnri Margit elégs.
Sermann Mária jeles Tüttö Ilona ]o
Simon Erzsébet jo Vidák Anna elégs.
Sipos Ilona )o Vincze Mária kitűnő
35 Sós Irén jó 45 Virág Aranka jó
Skodnik Aranka\'"\' Zborovszky Katalin kitűnő
Szabadi Julia jeles Zánk Éva elkölt.
Szakálos Klára kitűnő
Az osztály létszáma: 47.
Rozgonyi-utcai IV. b) leányosztály.
Osztályvezető: Gogl Mária.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Balázs Mária jó Kránitz Mária kitűnő
Bárdos Gizella elégs. 25 Kovács Anna elégt.
Békés julia elégs. Kovács Eszter kitűnő
Bódis Magdolna kitűnő Kovács Éva kitűnő
Borpataki Ilona jó Kovács Irén elégs.
Czifra Magdolna kitűnő Kovács Mária elégs.
Czvetkó Magdolna jeles 30 Mátyás Hona jó
Csillag Magdolna kitűnő Mozsolics Jolán jó
Ehmann Magdolna kitűnő Németh Gizella jó
Farkas Anna elégt. Németh Zsuzsanna jeles
Farkas Margit** — Popovics Julia jeles
Fleseh Zs. Mária kitűnő 35 Petőházi Ilona jó
Fodor Kornélia elégs. Pusztai Ilona jó
Gál Erzsébet kitűnő Szabó Gizella jeles
Gozdán Róza kitűnő Sztojka Katalin elkölt.
Horváth Ilona jó Simon Ilona elégs.
Horváth Kornélia jeles 40 Tarnóczky Mária jó
Horváth Mária ifj. jó Trajer Ilona kitűnő
Horváth Mária kzp. jeles Thury Éva jó
Horváth Mária id. elégs. Végváry Teréz jó
lssa F. Mária jeles Viola Erzsébet elégs.
jobbágy Mária jó 45 Vlagyimirov Margit jó
Kiss Erzsébet jó Werner Julia jeles
Az osztály létszáma : 52.
36
Rozgonyi-utcai IV. b) fiúosztály.
Osztályvezető: Óvári József.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Aradvári József elégs. Kucskó Lajos elégs.
Arnóczi lózsef elégs- 30 Magyar Balázs jó
Baranyai Kornél jó Mohácsi Rezső elkölt.
Bárány Márton l\'ó Nagy József jó
5 Bárdos József jó Nóvák Gyula elégs.
Beck Béla elkölt. Odor Lajos elkölt.
Benedek János elégs. 35 Porkoláb János elégs.
Borvári János elégs. Radáni Róbert fm.
Csertok György jó Rácz László jó
10 Daróezi István elégt. Schermann József jeles
Dávidovics Ferenc elégt. Sebestyén József jeles
Dervalics György elkölt. 40 Simon István id. elégs.
Dóra László elégt. Simon István ifj. jeles
Dravecz Zoltán elégs. Sipos István elégs.
15 Egyed János elégs. Sümegi Lajos elkölt.
Eszter József jó Szabó Ferenc elégt.
Farkas László elkölt. 45 Szekszárdi József jeles
Fehér Ferenc jó Szokol József jó
Gerencsér Lajos jó Szőllőskei József elégs.
20 Gudovics Károly elkölt. Tánczos János jó
Hársing Jenő elégs. Tota Károly elkölt.
Hoffer Tibor elégs. 50 Tóth József jó
Holecz József elégt. Török Jenő jó
Illés József elégs. Végvári József elégs.
25 Jávor János jó Vincze Károly jó
Jóna János jó Weisz József elégs.
Kálcsics János elégs. 55 Weiszenstern Sándor jó
Kovács János elkölt. Werner Ferenc elégs.
Az osztály létszáma: 56.
Rozgonyi-utcai V. leányosztály.
Osztályvezető: özv. Cavalloniné Szalay Ida.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Ács Mária jeles 10 Gazdag Anna kitűnő
Bali Mária elégs. Gödinek Ilona jó
Bakos Ilona jó Grózner Hona elégs.
Benedek Róza elégs. Halász Katalin elégt.
5 Büki Erzsébet elégs. Horváth Katalin jó
Büki Magda jó 15 Horváth Klára elkölt.
Csapó Magda elégs. Horváth Margit kitűnő
Farkas Sarolta elégs. Hoffer Gizella kitűnő
Földes Anna elégs. Kálovics Katalin elégs.
37
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Kálovics Mária elégs. Német Mária ifj. elkölt.
20 Kiss Aranka elégs. Német Mária id. elégs.
Kis Gergely Ilona jó 40 Németh Vera )ó
Király Mária elégt. Nóvák Mária elégs.
Kovács Anna jeles Pintér Jolán elkölt.
Kovács Erzsébet elégs. Pliha Mária jó
25 Kovács Mária elégs. Rozovits Erzsébet \\ó
Lakatos Anna elégs. 45 Sági Anna elégs.
Lancsák Ilona elégs Simon Ilona elégs.
Lancsák Margit jó Simon Mária jó
László Mária kitűnő Sipos Aranka elégs.
30 Lelner Ilona jó Skrivalics Mária jó
Leitner Anna jeles 50 Szőllősi Mária jó
Magyar Jolán elégs. Sztojkó Hona elkölt.
Menyhárt Ilona jó Tófej Ilona jó^
Nagy Margit elégs. Varga Mária elégs.
35 Nemes Magda jeles Veszter Mária jeles
Németh Erzsébet ifj. jó 55 Weiszenstern Magda elégs.
Német Erzsébet id. jó
Rozgonyi-utca VI. leányosztály.
Osztályvezető: Nuzsy Stefánia.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Altmann Júlia* _ Kenessey Angyalka fm.
Ács Erzsébet jó Kiss Mária jó
Balog Magda elégs- Kontor Aranka*
Balog Mária jó 25 Korpics Mária elégs.
5 Baumgcirten Györgyi elégs. Kovács Gizella elégs.
Bedenek Júlia jeles Kovács Mária jó
Benkő Ilona jó Kövesi Rozália jó
Berghofer Hona kitűnő Köveskáli Ilona kitűnő
Czoffer Ilona elégs. 30 Kutasi Mária elégs.
10 Cser Mária elégs. Lengyel Anna !ó
Gazdag Rozália elégs. Megyesy Erzsébet jeles
Gölles Júlia jeles Megyesi Margit
Györkös Mária ió Metz Rozália elégs.
Hári Anna jeles 35 Mezőfi Mária jeles
15 Hársing Teréz jeles Műik Erzsébet P
Hirschl Ilona elégt. Nagy Erzsébet jeles ]ór
Hompó Mária jeles Nagy Ilona
Horváth Erzsébet jó Nóvák Ilona elégs.
Jámbor Klára ]ó. 40 Papp Gizella jeles
20 Juhász Rózsa elégs. Patalics Magda elégs.
Kálcsics Mária jó Peszleg Matild jeles
38
A tanuló neve
Általános osztályzata
A tanuló neve
Általános osztályzata
Péter Magda Polgár Erzsébet 45 Pusztai Irén Rohoska Katalin Simon Hona Simon Piroska Soós Margjt 50 Szabó Mária Szakácsics Margit Szenta Jolán Takács Anna
Az osztály létszáma:
elégs.
kitűnő
elégs.



jeles jó jó
jeles jó
64.
Tamás Anna 55 Tamás Katalin Tálosi Erzsébet Tálosi Mária Tóth Zsuzsanna Trefeli Anna 60 Varga Mária ifj. Varga Mária id. Vass Margit Végh Gizella Zulfikár Elza
]o jó jó jó
elégs. jó
jeles jó jó
elégs. jeles
Általános továbbképző-iskola I. leányosztálya.
Osztályvezetők: Orlutay Gyuláné, Erkélyt Jánosné és Nagyné Kun Renée.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Andor Rozália jó Idai Aranka kim.
Ágoston Teréz kitűnő Ivusza Mária elégs.
Árok Mária jó Kappel Erzsébet elégs.
Balog Rozália jeles Kálcsics Mária kitűnő
5 Benke Anna elégs. 30 Kelemen Rózsa jó
Bősze Sarolta elégs. Kiss Ilona kim.
Büki Anna elkölt. Kovács Gizella elkölt.
Dancs Valéria kim. Kovács Rozália jeles
Deák Margit elégs. Kövesi Anna
10 Dékán Mária elégs. 35 Ladányi Róza elégs.
Dianiska Aranka jó László Ilona jeles
Dömötör Ilona jó Marton Mária ifj. elégs.
Éder Magda elégs. Martcn Mária id. elkölt.
Farkas Mária* — Mátés Ilona elégs.
15 Fábián Anna elégs. 40 Mihálka Aranka jó
Feiler Ibolyka kim- Mikó Rozália kitűnő
Garai Róza jeles Molnár Ilona ¡ó
Gerlei Erzsébet elégs. Németh Anna elegs.
Hegedűs Erzsébet jó Németh Aranka elégs.
20 Herczeg Róza ifj. kim. 45 Nyirő Erzsébet kim.
Herczeg Róza id. elkölt. Orbán Ilona elkölt.
Horváth Erzsébet elégs. Palalics Aranka jeles
Horváth Margit elégs. Péter Mária jó
Horváth Márja ifj. elégs. Pévecz Jolán jó
25 Horváth Mária id. fm. 50 Sneff Piroska jó
39
A tanuló neve
Általános osztályzata
A tanuló neve
Általános osztályzata
Szabó Hona Szabó Erzsébet ifj. Szabó Erzsébet id. Szalai Anna 55 Szépudvari Katalin Sziva Rozália Szobolics Ilona Szomi Anna Szollár Margit 60 Szőlőskei Erzsébet Az osztály létszáma:
elégs. kitűnő elégs. elkölt, jó jó
elkölt, kim. jeles kim.
69.
Sztojkó julia Takács Erzsébet Takács Ilona Tollár Erzsébet 65 Tóth Erzsébet Tóth Magdolna Turula Erzsébet Varga Mária Zákonyi Mária
elkölt, elégs. elégs. jó . elégs-elégs. elkölt, jeles kim.
Általános továbbképző-iskola II—III. leányosztály.
Osztályvezetők: Böczyné, Németh Ilona és özv. Horváth Jenőné.
A tanuló neve
Általános osztályzata
A tanuló neve
Általános osztályzata
II. osztály.
Ács Anna jó
Bazsó Róza jó
Békés Anna jeles
Békés Ilona jó 5 Dervalics Erzsébet* —
Döme Mária jeles ifj. Farkas Margit** —
id. Farkas Margit elégs.
Györkös Anna jó
10 Hári Ágnes elégs. Horváth Anna** —
ifj. Horváth Hona jeles
id. Horváth Ilona jó
ifj Horváth Mária elkölt.
15 id. Horvátk Mária jeles
Inokai Júlia fm. Kertész Anna** —
Kis Ida - jeles
Kisdeli Erzsébet jeles
20 Kontor Róza jó
Németh Margit jeles
Palkó Teréz kitűnő
Petőfi Mária jó
Péntek Magda jó
25 Reithoffer Margit jó
Sinkovics Mária elégs.
Stágl Ilona jeles
Szabó Erzsébet kitűnő Az osztály létszáma: 55.
Szekszárdi Róza 30 Tahin Margit Thury Irén** Tollár Ilona Váradi Margit Vellák Margit 35 Veren Ilona Zöldvári Margit
111. osztály.
Birkás Mária Bölcsföldi Maga Gazda Ilona Hertelendi Ilona** 5 Hompo Teréz** Hovorka Anna jergler Mária Jóna Ágnes Kis Mária 10 Köves Margit Nemes Etelka Rezsőfi Mária Soós Olga Szabadi Erzsébet 15 Szabó Mária Sziva Mária Tóber Anna Varga Anna Varga Valéria
1?
kitűnő
jeles
jeles
kitűnő
jeles

kitűnő
jeles
fm.
elkölt.
jeles

jeles jeles

jeles jeles jeles jeles

jeles
elégs.
elkölt.
40
III IGAZGATÓI KÖRZET.
Igazgató: Kovács Illés.
Tantestület:
1. Bogdán Dezső, a Templom-téri iskola IV. leányosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 9, összesen 29.
2. Bogenriederné Pelcz Amália, a Templom-téri iskola II. fiúosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 2, összesen 2.
3. Borvári József, a Templom-téri iskola I. fiúosztály- tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 2, összesen 16.
4. Bőczy Antal, a Templom-téri iskola III. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 10, összesen 20.
5. Czeglédyné Hanti Júlia, a Templom-téri iskola I. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 2, összesen 9.
6. Csépányi Gyula, a Nagyrác-utcai iskola VI. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 2, összesen 8.
7. Csépányiné Mustos Mária, a Nagyrác-utcai iskola VI. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 2, összesen 5.
8. Iványi János, a Templom-téri iskola III. leányosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 7, összesen 15.
9. Kerkápolyi Ferenc, a Templom-téri iskola V. fiúosztály tanítója. Működési évéinek száma Nagykanizsán 3, összesen 20.
10. Kissné Körmendy Karolin, a Kisrác-utcai iskola V. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 9, összesen 22.
11. Kovács Illés igazgató. Működési éveinek száma Nagykanizsán 21, összesen 32.
12. Megla Terézia, a Templom-téri iskola II. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 4, összesen 23.
13. Nagy Miklós, a Nagyrác-utcai iskola III. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 1, összesen 10.
14. Schmidt Dezső, a Nagyrác-utcai iskola I. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 3, összesen 21.
15. Szépudvary László, a Templom-téri iskola IV. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 17, összesen 20.
16. Tomajy Károly, a Nagyrác-utcai iskola IV. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 7, összesen 21.
17. Tomajyné Anda Ilona, a Nagyrác-utcai iskola II. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 7, összesen 20.
Hitoktatók: P. Andreska Felicián és Meisl István róm. kath. hitoktatók.
Iskolaszolgák: Búzás József és Mocsári Lajos a Templom-téri, Szekeres József a Nagyrác-utcai és Mátés József a Kisrác-utcai iskolánál.
41
ÉRDEMSOROZAT
a III. körzeti áll. elemi fiú- és leányiskolában.
Templom-téri I. fiúosztály.
Osztályvezető: Borvári József.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Anek József jeles 25 Mikó József kitűnő
Bézsenyi Ferenc kitűnő Mocsári Lajos elégs.
Bognár István elégs. Mulasics József* —
Dávidovics Gyula jeles Nagy Lajos kitűnő
5 Dervalics József elégs. Orsós József** —
Gerócs Antal jó 30 Pálmai György kitűnő
Godina Ferenc*" Polai László jeles
Holl Ferenc jó Simon Ferenc fm.
Horváth Győző jeles Simoncsics Károly jó
10 id. Horváth József elégs. Soós Tibor elégs.
ifj. Horváth józsef jeles 35 Szépligeti József kitűnő
Horváth László jeles Szilajka Sándor \\ó
Imrei Antal jó Szmodics György elégt.
Kancsalics Győző jó Szokol János elkölt.
15 Kálmán János jeles Tarsoly Ferenc elégt.
Kepe Boldizsár** — 40 Tenk Ferenc elégt.
Kepe Miklós** — Tislér József jeles
Kepe Ferenc** — . Tóth József jeles
Kovács József jeles Tóth Szaniszló kitűnő
20 Kunics Jenő elégs. Varga György jó
Kunics Sándor jeles 45 Varga Nándor jeles
Kuzsner Ferenc kitűnő Véber Boldizsár jeles
Krisztián György jó Vörös György elégs.
Lutár József jó
Az osztály létszáma : 47.
Templom-téri I. leányosztály.
Osztályvezető: Czeglédyné Hanty Júlia.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Auer Anna elégs. 5 Bolf Anna elégs.
Ács Gizella jó Borbély Rozália jó
Bagonyai Mária |o Dávid Erzsébet jeles
Biliege Mária elégs. id. Dávidovics Mária elégs.
42
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
ifj. Dávidovics Mária jeles Niczinger Júlia elégt.
10 Endre Katalin jeles Nyakas Jolán elégs.
Farkas Mária jeles Parti Rozália jeles
Flumbort Katalin jó 35 Plánder Júlia jeles
Fülöp Erzsébet jó Pál Éva jeles
Fülöp Mária fm. Peti Rozália elégt.
15 Gál Margit elégs. Polai Mária elégs.
Gerócs Anna jeles Proszonyák Anna** —
id. Gyergyák Mária jeles 40 Simonka Anna - jó
ifj. Gyergyák Mária elégs. Sneff Anna kitűnő
Gyimesi Mária jó Schvarcz Teréz jeles
20 Gyöngy Erzsébet kitűnő Szabó Katalin jó
Horváth Júlia jó Szalai Júlia elégs.
Horváth Mária jeles 45 Szíjártó Júlia elégt.
Imrei Anna kitűnő Szlavecz Rozália jó
Imrei Rozália jó Szmodics Erzsébet fm.
25 Kiss Erzsébet jeles Szmodics Júlia elégt.
Kiss Mária jó Szomolányi Mária jeles
id. Kovács Mária elkölt. 50 Tamás Mária elégt.
ifj. Kovács Mária jó Tiszai Katalin jeles
Magyar Mária jó Tóth Anna jó
30 Mihálecz Katalin jó jó Török Mária fm.
Nagy Terézia Varga Júlia megh.
Az osztály létszáma: 54-
Nagyrác-utcai I. vegyesosztály.
Osztályvezető: Schmidt Rezső.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Fiúk ; Nagy István elégs.
Baj Ferenc elégs. Sárdi László jó
Baj Károly jó Szerecz György jeles
Bakon László íó 20 Szumics István elégt.
Bence József jeles Tollár Ferenc jó
5 Busa László elégt. Tóth István kitűnő
Czinderics György jeles Tóth József kitűnő
Dani Ferenc kitűnő Varga György elégs.
Dolmányos György jó 25 Vass László jó
Flumbort József elégs. Leányok:
10 Gödinek Antal elégs.
Grátz József jó Bolf Julianna jó
Imrei Ferenc kitűnő Godina Mária elégs.
Kuruc János elégs. Gödinek Erzsébet jeles
Marton József jó lgri Julianna kitűnő
15 Mihalec Károly jó 5 lgri Katalin jeles
Müller József kim. Kangyalics Rozália elégs.
43
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Kálovics Mária elégs. Szentes Mária elégt.
Kisgergely Erzsébet elégt. Szerecz Mária kitűnő
Kovács Erzsébet jó Szélig Ilonka elégt.
10 Magyar Mária jeles Szollár Anna kitűnő
Major Katalin elégs. 20 Szukics Mária elégs.
Milialec Anna jó Tiszai Mária lO
Pati Mária ]o Újvári Mária Magd. jeles
Pap Teréz elégs. Varga Mária Magd. ]o
15 Simon Anna kitűnő
Az osztály létszáma : 48.
Templom-téri II. fiúosztály.
Osztályvezető : Bogenriederné Pelcz Amália.
-A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Anek Ferenc kitűnő Liplin József elégs.
Anek józsef elégt. 30 Magyar József jeles
Bakonyi György^ elégs. Mátyás László kitűnő
Búzás józsef kitűnő Márton Ferenc jó
5 Cethoffer Ferenc elégt. Molnár József elégs-
Csuka Gyula kitűnő Németh Ferenc jó
Dávidovics György elégs- 35 Ozvald László elégs.
Dávidovics Sándor kitűnő Patakfalvi István elégs.
Dani László elégs. Pávics György jeles
10 Erdélyi Péter jeles Pókecz Tivadar jeles
Farkas Antal kitűnő Sneff György kitűnő
Ferk Árpád kitűnő 40 Sneff József jeles
Faics Antal jeles Schmidt János jó
Fülöp József kitűnő Szegvári László kitűnő
15 Horvátli Ferenc jó Szmodics József elégt.
Horváth György 1. kitűnő Szijártó József elégt.
Horváth György 2. elégs. 45 Szokol László kim.
Horváth György 3 jó Szollár László jeles
Hegyi József jó Szukovics Károly elégs.
20 Haszon János jó Vajda Ferenc jó
Hóbor Ferenc jó Vincze József jeles
Hóbor Gyula elégs. 50 Varga Ferenc 1. kitűnő
Jutási László elégt. Varga Ferenc 2. elégs.
Kepe István jeles Varga Ferenc 3. elégs.
25 Kovács István P Varga László \\ó
Kovács József jeles Vinczek Károly elégs.
Kunics Ferenc jeles 55 Vörös István elégt.
Kunics József elégs. Zsohár Vendel elégs.
Az osztály létszáma : 52.
44
Templom-téri II. leányosztály. Osztályvezető: Megla Terézia.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Andri Anna Bánkúti Mária Bekő Ilona Bogdán Margit 5 Bogár Ilona Bognár Mária Dani Erzsébet Dolmányos Katalin Fürdős Mária 10 Galambos Júlia Galambos Mária Gudlin Katalin Gudlin Mária Hokman Margit 15 Horváth Erzsébet Horváth M. Magdolna Horváth Rozália Hóbor Mária Imrei Mária 20 Jakopanec Mária Jáger Teréz Kangyalics Mária Kis Julia Az osztály létszáma: Nagyr Osztályvezető elégt. elégs. elégs. kitűnő P jeles jó jó jó jó kitűnő jeles jeles elégs. kitűnő ¡ó jeles jó jó jó jó ió jeles 45. ác-utcai 1 Tomajy Kók Katalin 25 Kunics Mária Lenkovics Julia Marton Anna Marton Julia Matalics Julia 30 Munkácsi Anna 1. Munkácsi Anna 11. Nováth Teréz Györgyi Pete Katalin Polai Anna 35 Rogács Margit Simoncsics Mária Simonka Anna SnefF Erzsébet SnefF Katalin 40 Szollár Gizella Tenk Mária Varga Margit Varga Mária 1. Varga Mária 11-45 Vimmer Erzsébet 1. vegyesosztály. Károlyné Anda Ilona. jó megh. jeles jó jó elégs. elégt. jó kitűnő P jeles elégt. jeles ]ór elégt. elégt. kitűnő elégs. jeles elégt. jó kitűnő
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Fiúk; Bagonyai Ferenc Gödinek László Gudlin Boldizsár Hegedűs Gyula 5 Hóbor János Kálovícs Boldizsár Kertész László Knausz László Kovács Ferenc 10 Kovács István Kuruc József Kuzsner József jó elégs. elégs. jeles jeles jeles jeles \\ór elégt. elégt. elégs. jeles Megyeri Ferenc Mihalecz József 15 Nagy László Óvári Jenő Papp Lajos Pintér Ferenc Szerdahelyi Lajos 20 Szukics István Tesinszki Lajos Tislér Ferenc Varga László Leányok: Dolmányos Teréz kitűnő elégt. jeles \\ó elégs. elégs. jó elégt. elégs. kitűnő kitűnő jeles
45
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Fiumbort Mária elégs. 10 Major Mária kitűnő
Gödinek Mária* — Nagy Mária lo
Harangonó Rozália jeles Németh Anna jeles
5 Horváth Anna elégs. Paur Teréz kitűnő
Horváth Mária Erzs. kitűnő Szélig júlia elégt.
lgri Erzsébet kitűnő 15 Varga Mária 1. kitűnő
Kálovics Katalin kitűnő Varga Mária 11. jeles
Kisgergely Ilona elégs. Szokol Zsuzsanna kitűnő
Az osztály létszáma: 40.
Templom-téri III. fiúosztály.
Osztályvezető: Böczy Ántal.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Baj József kitűnő Kurucz József jeles
Bali Károly elégs. Kuzma Ferenc elégs
Balogh György 25 Lenkovics György kitűnő
Bácskai József jeles Liplin Ferenc elégt.
5 Bolf László elégs. Magyar Lajos jó
Dávidovics László elégs. Milley József elégs.
Dénes Sándor jeles Mujzer Ferenc elégs.
Faics. József Ferenc kitűnő 30 Munkácsi Lajos elégs.
Fekete József elégs. Polai József elkölt.
10 Fiumbort János jó Sárecz György elégs.
Galambos János jeles Szabó László jó
id. Gaál József jó Szmodics Ferenc jeles
ifj. Gaál József kitűnő 35 Tóth Boldizsár jeles
Gerócs István elégs. Tóth Károly kitűnő
15 Gerócs József jó Törő Ferenc jeles
Godina Antal elégs. Vadász Ferenc jeles
Godina László elégt. id. Varga József jó
Gyergyák Ferenc kitűnő 40 ifj. Varga József elégs.
Kátai László - elégs. Varga György 1 kitűnő
20 Kellermann Ferenc elégs. Varga György 2 jó
id. Knausz József jó Varga György 3 jeles
ifj. Knausz József kitűnő Zalavári Lajos elégs.
Ah osztály létsnáma: 44.
46
Templom-téri III. leányosztály.
Osztályvezető: Iványi János.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Albert Katalin Auer Magdolna Baj Erzsébet Baj Éva 5 Bartol Anna Csondor Mária Csuka Gizella Erdélyi Katalin Farkas Magdolna 10 Fekete Katalin Fekete Mária Fülöp Rozália Gál Anna Grahovecz Mária 15 Horváth Rozália Illés Anna id. Imrei Mária ifj. Imrei Mária jáger Erzsébet 20 Kálmán Anna Kálovies Mária Kele Júlia Kepe Mária** Kiss Anna 25 Kiss Mária elégs. elégs. elkölt, jó elégs. jó jeles elégs. elégs. elégt. jó jó jó kitűnő \\ó jeles kitűnő kitűnő elégt. !ó jeles jó elégt. jeles Kiss Rozália Kiss Teréz Kolonies Erzsébet Kovács Júlia 30 Kovács Mária Kunics Júlia Mikó Mária Nagy Mária Németh Erzsébet 35 Niklesz Anna Pávics Mária Peti Anna Polai Júlia Sneff Mária 40 Somogyvári Rozália Szalai Mária Szlávecz Anna Tiszai Júlia Tiszai Katalin 45 Tóth Erzsébet** Tóth Katalin** Tóth Magdolna Turzó Katalin Vucsák Anna elégs. jeles jeles jó elégs. elégs. je|es jó kitűnő elégt. jó elégs. jó jó jó, elégs. elégs. elégs. jeles jó jó jó
Az osztály létszáma: 49. #
Nagyrác-utcai 1 II. vegyesosztály.
Osztályvezető Nagy Miklós.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Fiúk: Baj József Bartol László Bedők István Endrei János 5 Farkas László Flórián Zoltán Geróes József Gödinek László Jámbor Ottó 10 Kálovies György elégs. jó jeles jó elégs. kitűnő jó, elégs. kitűnő elégs. Knausz József Kökényes Zoltán Marics Ferenc Óvári Tibor 15 Pápai Jenő Rózsás György Stágl János Szmodics László Török György 20 Varga József jó elégs. jó jeles elégt. elégt. jó jó kim.
47
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Leányok; Nagy Mária kim.
Benczik Rozália kitűnő Németh Erzsébet elégs.
Dervalics Mária jeles Pati Katalin jó
Endrei Rozália jeles Plander Magdlna elégs.
Filák Margit kitűnő 20 Polai Magdolna elégs.
5 Gettinger Erzsébet jeles Radics Klára kitűnő
Gémesi Mária jó Sneff Erzsébet jó
Godina Erzsébet jó Sneff Júlia jó
Igri Katalin elégs. Sneff Katalin jó
Jakabfi Katalin elégs. 25 Szabó Margit elégt.
10 Kazányi Gizella kitűnő Tarsoly Mária elégs.
Kálovics Erzsébet elégs. Török Mária kitűnő
Klinger Mária elégs. Vajda Rozália elégs.
Kovács Rozália elégt. Varga Katalin elégt.
Marton Anna elégs. 30 Varga Mária 1. elégs.
15 Mázsa Katalin jeles Varga Mária 11. jeles
Az osztály létszáma - 51.
Templom-téri IV. fiúosztály.
Osztályvezető: Szépudvary László.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Ágoston József elégs. 25 id. Kiss József elégs.
Bali József elégs. Kummer József elégs.
Biliege László jeles Kunics József jó
Bolf József jeles Lervencz János elégs.
5 Bolf László elégt. Liplin Ferenc elégs.
Dani László jó 30 Marton József elégs.
Dávid László elégt. Mátyás Gyula \\ó
Erdélyi Ferenc elégs. Miilei Ferenc elégs.
Farkas Ferenc elégs. Nagy József elégs.
10 Farkas József elégs. Paizs István elégs.
Gaál Jenő kitűnő 35 Plánder György jó
Góber Ferenc elégt. Polai Antal jó
Gödinek József jó Pőcze István elégs.
Gyergyák György jó Proszonyák József elégs-
15 ifj. Horváth György elégs. Samu József elégs.
id. Horváth György jeles 40 Sándor József kitűnő
Horváth László kitűnő Sneff József elégs.
Illés István elégt. Soós István elégs.
Jakabfi József jó Szabó Miklós jeles
20 Jankovics József jó Széphegyi Károly elégt.
Kálmán Ferenc elégs. 45 Szépudvary Attila kitűnő
Kangyalics József jó Szokol József elkölt.
Károsi József jó Vida Ferenc jó
ifj. Kiss József elégs. Az osztály létszáma: 47
Templom-téri IV. leányosztály.
Osztályvezető: Bogdán Dezső.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Baj Mária \\ó Kurucz júlia jeles
Bakonyi Rozália elégs. Kuzma Mária elégs.
Bánkuti Erzsébet elégt. Lancsák Mária jó
Bolf Erzsébet elégs. Major Erzsébet elégs.
5 ifj. Bolf Katalin elégs. 25 Nyakas Ilona - kitűnő
id. Bolf Katalin jó Peti Mária elégs.
Bolf Mária elégs. Polai Teréz elégt.
Czupi Magdolna elégt. Simoncsics Rozália jó^
Dani Erzsébet jó Sneff Katalin elégs.
10 Dani júlia jeles 30 Szalai Margit jó
Gerócs Mária elégs. Tiszai Erzsébet elégt.
Herjávecz Mária elégs. Tomasics Rozália elégs.
Hokm an Etel jó Törő Anna jeles
Horváth Magdolna kitűnő Török júlia elégs.
15 Kassai Hona jó 35 Varga júlia jó
Kálovies Mária jó Vidovics Mária elégt.
Kolonies Gizella jeles Vild Anna elégt.
Kók Rozália jó Vucsák Teréz elégt.
Kovács Ilona jó Vugrinecz Erzsébet elégs.
20 Kummer Hona elégt. 40 Varga Magdolna elégs.
Az osztály létszáma: 40.
Nagyrác-utcai IV. vegyesosztály.
Osztályvezető: Tomajy Károly.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Fiúk: Mulasics László elégs.
Csertán József elégs. Munkácsi József**
Csöndör józsef elégs. Neumayer Ferenc elégt.
Dolmányos Boldizsár elégs. Neumayer József jó
Faits józsef jeles 20 Neumayer Sándor
5 Godina Károly elégt. Pápai Lajos jeles
Harangozó Gyula elégs. Pecsics József jeles
Hegedűs Ferenc jó Proszonyák Imre
Horváth Zoltán jeles Szabó József elégt.
Hársfalvi Ferenc jó 25 Vajda Tibor kitűnő
10 Kálovies józsef jeles Varga S. László elégs.
Kálovies László jó
Kálcsics józsef elégs. Leányok:
Kiss Sándor elégs. Baj Erzsébet jó
Mihalecz Károly jeles Bakonyi Katalin elégs.
15 Molnár Dezső jó Büki Júlia jó
49
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Godina Júlia 5 Gödinek Klára Gudlin Júlia Horváth Katalin Kálovics Katalin Knausz Erzsébet 10 Krisztián Katalin Kuzsner Júlia Az osztály létszáma: Tem Osztály) jó elégs. elégs. jeles kitűnő jeles jó jó 44. iplom-téri feze tő: Ki Marton Klára Matalics Teréz Miháczi Mária 15 Pintér Júlia Sötét M. Magdolna Tollár Rozália Varga Anna V. fiúosztály. jrkápolyi Ferenc. elégt. jó jeles elégs. kitűnő kitűnő elégs.
A tanuló neve Általáuos osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Anek Sándor Bagonyai Sándor Baj György Dávid József 5 Fürjesi Boldizsár Galambos József Gáspár József Gudlin László Horváth Ferenc 10 Horváth György Horváth Gyula Igri Ferenc Jakabfi Ferenc Jankovics Ferenc 15 Jámbor Ferenc Jutási József Kangyalics Ferenc Kangyalics György Kisgergely László 20 Kuzsner Ferenc Lenkovics Sándor Lenkovics Zoltán Liplin Antal Magyar József Az osztály létszáma: jeles kitűnő elégs. elégs. elégt. elégt. elégt. jeles kitűnő jeles elégt. elégt. elégs. jó elegs. elégt. elégt. elégs- jeles jeles elégs. elégs. 1 jeles 48. 25 Martinecz László Mátés Ferenc Mátés László Mázsa György Németh Ferenc 30 Patakfalvi Antal Pálfi József Perkó József Plander László Pókecz Zoltán 35 Polai László Smid Árpád Szendrődi György Szerdahelyi György Szerdahelyi Imre 40 Szomolányi Ferenc Talabér György Tóth József Tóth Károly Varga Ferenc 45 Varga József Varga László Virágh Lajos Zentai József elégs. kitűnő elégs. elégs. kitűnő elégt. jeles jó elégt. elégs. elégs. elégs. jeles elégs. elégt. elégs. elégs. kitűnő elégs. jó, elégs. kitűnő elkölt, elégs.
50
Kisrác-uicai V. leányosztály.
Osztályvezető: Kissné Körmendy Karolin.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Baj Rozália jeles Kovács Teréz elégs.
Bakonyi Etel fm. Kövesi Júlia elégs.
Balog Rozália kitűnő Kurnmer Magdolna jó
Bogár Teréz elégs. Kunics Anna elégs.
5 Bolf Mária jó 25 Kuzsner Anna jó
Bunczom Mária jó Lancsák Ilona kitűnő
Dara Margit elégs. Landesz Teréz elégs.
Dervalics Rozália jó Miháczi Anna \\ó r
Endrei Anna jeles Nagy Júlia elégt.
10 Faics Mária kitűnő 30 Patakfalvi Erzsébet jeles
Furdán Mária elégs. Rózsafi Katalin jó
Geróes Anna jó Sneff Erzsébet elégs.
Gyergyák Anna elégs. Soós Anna elégs.
Horváth Erzsébet elégs. Szokol Margit jeles
15 Horváth Mária jó 35 Szukovics Anna jeles
jakupánecz Katalin jó Tóth Margit elégt.
Jáger Anna jeles Vajda Erzsébet elégs.
Kálovies Erzsébet kitűnő Varga Katalin jó
Kiss Júlia jó Zalavári Mária elégs.
20 Kovács Ilona kitűnő
Az osztály létszáma: 39.
Nagyrác-utcai VI. fiúosztály.
Osztályvezető: Csépányi Gyula.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Andri Boldizsár elégs. Horváth Károly !ó
Bagócki József elégs. Horváth László jeles
Bence Károly elégs. 20 Igri József jó
Bolf József elégs. Jakupanecz Jenő elégs
5 Bolf László Julák József elégs.
Bregovics Antal elégs. ifj. Kálovies József elégs.
Büki Lajos \\ó id. Kálovies József jó
Darvasi József elégs- 25 Kálovies László kitűnő
Férhezli Károly jó Kele Antal jó
10 Gál György elégs. Krisztián József elégs.
Geróes László elégs. ifj. Kunics Ferenc elégs.
Godina János jó id. Kunics Ferenc elégs.
Gödinek Károly elégs. 30 Lenkovics Tibor elégs.
Hársfalvi Nándor elégs. Major Ferenc jó
15 Hokman Ferenc elégs. Marton György elégs.
Holl István elégs. Mátés Antal elégs.
Horváth János jeles Mihalecz József jó
51
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
35 Milei László jó Szemes György kitűnő
Munkácsi Béla elégs. Szentes Sándor elégs.
Németh József jó Szerdahelyi Ferenc elégs.
Ország János jó Szilajka Antal jó
Óvári János elégs. 55 Szmodics József elégs.
40 Pati Ferenc jó Szokol Dezső jó
Plander Ernő elégs. Tisler József elégs.
Plander József elégs. To Jár József elégs.
Pókecz Tibor elégs. Varga József jó
Rózsahegyi György elégt. 60 Varga Károly jó
45 Sárdi Gyula elégs. Venszli Vilmos elégs.
Sárec Ferenc elégt. Virasztó Gyula elkölt.
Sasvári Győző Simonka József jó jó Magántanulók:
Sneff Imre elégs. Magasházi István elégs.
50 Szálai János elégs. Plander István elégs.
Az osztály létszáma: 64.
Nagyrác-utcai VI. leányosztály.
Osztályvezető: Csépányiné Mustos Mária.
A tanuló neve
Általános osztályzata
A tanuló neve
Általános osztályzata
Anek Katalin Bagonyai Mária Baj Júlia Bali Anna 5 Balogh Mária Dervalics Katalin Domokos Margit Egyed Júlia Faies Mária 10 Fekete Júlia Ferk Margit Gazdag Mária Godina Magdolna Godina Magdolna** 15 Gödinek Anna Gödinek Erzsébet Horváth Ida Horváth Teréz Kálovics Erzsébet 20 Kálovics Katalin Kiss Júlia Rozália Kiss Júlia Knausz Anna Knausz Mária
kitűnő
kitűnő
jeles
kitűnő
elégs.
elégs.

jeles jeles jeles jeles jeles kitűnő
elégt. elégs. élégt. kitűnő elégs. jó
kitűnő elégs.
í°, elégs.
25 Kók Erzsébet Kók Katalin Kovács Katalin Kövesi Mária Krisztián Anna 30 Kummer Júlia Kunics Katalin Kuzsner Júlia Ladványi Magdolna Mikó Katalin 35 Nagy Mária
Nemes Zsuzsanna Német Ilona Ötvös Júlia Pálmai Júlia 40 Plander Mária Pókec Krisztina Proszonyák Rozália Sásvári Erzsébet Schmidt Erzsébet** 45 Sneff Júlia Szabó Margit Szlávecz Mária Szokol Katalin
elégs. jó
jeles jeles jó
kitűnő jó
kitűnő jó jó
elégs. elégs. elégs. jó
jeles jó
elkölt.


íó
jeles elégs. jó
52
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Tiszai Anna jeles Tóth Mária jó
50 Tiszai Mária jó Török Katalin ]0
Tóth Aranka elégt. Tuider Irma jó
Az osztály létszáma: 54.
Általános továbbképző iskola I. fiúosztály.
Osztályvezetők: Borvári József és Iványi János.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Asbóth Jenő jó Magyar József elégs.
Bencze György elégs. Mátés József jó
Biliege Lajos** — Mikó György* —
Bolf Ferenc jó 25 Milley Ferenc elégs.
5 Csatlós József elégs. Mozsolics István kim.
Dani Imre jeles Nagyidai Boldizsár
Dénes Mihály* — Plander Boldizsár elégs.
Farkas Ferenc jó Plander Gyula** —
Ferk Elemér kim. 30 Plander Sándor elégs.
10 Fuksics György elégs. Polai Imre Boldizsár jeles
Gaál József jó Polai László jeles
Haszon Károly jó Szabó István kitűnő
Hokmann László** Szabó József kitűnő
Kálovics István jó 35 Szerdahelyi József elégs.
15 Kátai József** Tislér György** —
Kiss György jó Törő József jó
Kiss Mihály jó Török László ió
Kocsis János jó Varga Ferenc jeles
Kunics Boldizsár jó 40 Varga József elégs.
20 Kuzsner Gyula jó Vas József** — •
Liplin József jeles Vinczek Imre jeles
Az osztály létszáma : 42.
Általános továbbképző-iskola II fiúosztály.
Osztályvezetők: Kerkápolyi Ferenc és Schmidt Rezső.
A tanuló neve
Általános osztályzata
A tanuló neve
BakanofF Aladár Bencze Lajos Bolf László Dervalics Boldizsár Gálos józsef Godina László Gudlin józsef
jo ¡ó
jeles jeles jó
elégs. jó
Gyergyák János Hajdú László 10 Hársfalvi Alajos Hegedűs József Jankovics József Julák Lajos Kassai Sándor
53
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
15 Kele Gyula kitűnő Polai György
Kozó József elégs. Sásvári János jeles
Kuzsner Ferenc jeles 30 Somlai József jeles
Malasics József kitűnő Szabó István jó
Marton Frigyes jó Szabó János elégs.
20 Mátés Ferenc jeles Szalai Jenő kitűnő
Milei Antal jó Szerdahelyi Frigyes jó
Mujzer Alajos jó 35 Török János kitűnő
Nagy László jeles Udvari József kitűnő
Neumayer Jenő elégs. Varga Ferenc jeles
25 Parti Alajos jó Varga László jó
Pintér László elégs. Venczli József kitűnő
Plánder László jó 40 Vörös Géza jó
Ah osztály létszáma : 40.
Általános továbbképző iskola III. fiúosztály.
Osztályvezetők: Böczy Antal és Tomajy Károly.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Bolf György 15 Mozsolics Gergely jó
Dolmányos József jeles Nagy Dezső jeles
Gaál László jó Patakfalvi Álajos jó
Godina János jó Pávics József kim.
5 Hajdú Árpád kim. Peti Mátyás jó
Harangozó Ottó kitűnő 20 Polai Lásnló ifj. jó
Herczeg József jeles Polai László id. jó
Kálovics Béla jeles Szabó Ferenc kim.
Kiss Ferenc jeles Szalai Ottó jeles
10 Kisgergely Géza j° Szlávecz János elégs.
Kummer László jeles 25 Szokol Sándor jó
Kunics József kim. Tóth Lajos kim.
Lendvai László kim. Török László jó
Matalics György kim. Vajda József jó
Az osztály létszáma: 28.
Általános továbbképző iskola I. leányosztály.
Osztályveietők : Bogenriederné Pelcz Amália és Nagy Miklós.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Andri Erzsébet jó 5 Bakonov Mária fm.
Auer Rozália ió Borsfai Ilona jó
Ágoston Mária jó Bogár Margit**
Baj Katalin fm. Bolf Erzsébet kitűnő
54
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzati
Borbély Katalin jó Kovács Mária Í°
10 Dani Mária jó Kovács Anna jeles
Dani Anna jó 40 Kocsis Katalin jó
Dolmányos Mária jeles Kuzma Ilona fm.
Dervalics Teréz jó jó Kunics Katalin kitűnő
Dervalics Mária Kuzsner Katalin jó
15 Farkas Katalin kitűnő Lenkovics Aranka elkölt.
Fülöp Mária kitűnő 45 Liplin Júlia elégs.
Fürdős Hona jó Major Anna kitűnő
Gerlei Katalin jó Mihádi Hona jó
Gödinek Anna jó Mujzer Mária jó
20 Gödinek Gizella jó Németh Aranka**
Góber Mária jó 50 Németh Mária jó
Gyulai Rozália jeles Neumajer Ilona jó
Hockmann Ilona jó Ozvald Irén fm.
Harangozó Margit jó Paksi Mária** . —
25 Hornai Margit fm. Sárecz Margit elkölt.
Horváth Rozália jó 55 Szmodics Mária kitűnő
Hutai Mária jeles Szmodics Magda elégs.
Illés Katalin kitűnő Simon Mária jeles
Imrei Júlia jeles Szélig Margit** —
30 lgri Júlia jeles Szever Margit** —
Jager Etelka jó 60 Szűcs Rozália ¡ó
Jager Ilona jó Sztankovics Mária jó
Kalovics Katalin kitűnő Tiszai Margit jó
Kisgergely Mária jeles T r T* r l urzo L erez jó
35 Kis Mária kitűnő Tóth Erzsébet jó
Kis Júlia jó 65 Tuider Júlia elégs.
Koszorú Margit jó Vimmer Mária jeles
Az osztály létszáma: 66.
Általános továbbképző iskola II. leányosztály.
Osztályvezetők: Bogdán Dezső és Megla Terézia.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Anek Rozália jó Gál Éva elégs.
Balog Teréz jó Gál Júlia elégs.
Bakonyi Rozália jó Gödinek Katalin elégs.
Bauder Júlia ÍO Gudlin Rozália tó
5 Bencze Irma jó 15 Hegedűs Erzsébet kitűnő
Bolf Margit ÍO Horváth Magdolna kitűnő
Büki Margit kitűnő Horváth Margit kitűnő
Dávidovics Aranka kitűnő Horváth P. Rozália jeles
Fekete Mária kitűnő Horgosi Rozália jó
10 Galambos Sarolta jó 20 Imrei Margit ]o
55
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Jankovics Mária jó Mujzer Júlia elégs.
Kangyalics Anna jó Németh Mária jeles
Kangyalics Mária jó Nótár Anna jeles
Knausz Matild kitűnő Pati Júlia jó
25 Kovács Ilona jeles 40 Plander Ilona jó
Krisztián Anna jó Réti Ilona kitűnő
Kulcsár Ilona jó Rózsahegyi Erzsébet elégs.
Lajki Anna jó Szokol Ágnes kitűnő
Marton Ilona** Szukovics Erzsébet jó
30 Marton Katalin jó 45 Temesi Mária jó
Mátés Erzsébet jó Vajda Erzsébet kitűnő
Mátyás Erzsébet jó Varga Rozália jeles
Miliálecz Ilona kitűnő Varga Erzsébet jó
Molnár Ilona elégs. Varga Júlia jó
35 Mozsolics Erzsébet jó 50 Varga Mária elégs.
Az osztály létszáma: 50.
Általános továbbképző iskola III. leányosztály.
Osztályvezetők: Tomajyné Anda Ilona és Czeglédyné Hanty Júlia.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Bánkuti Ilona kitűnő Kocsis Mária jó
Bécsi Teréz** — Kovács Margit jó
Csatlós Mária jeles Liplin Gábriella jó
Dani Erzsébet jó Major Margit elégs.
5 Dolmányos Anna elégs. 25 Marton Teréz jeles
Dolmányos Erzsébet kitűnő Milei Rozália jó
Dolmányos Rozália elégs. Péntek Ilona**
Doroghy Magdolna** — Polai Mária elégs.
Endrei Ilona** — Proszonyák Mária** —
10 Farkas Mária jeles 30 Szemes Aranka jeles
Flumbort Irén jó Szmodics Erzsébet jó
Fülöp Erzsébet** Szmodics Júlia jeles
Gyergyák Piroska jeles Tiszai Anna jeles
Horgosi Katalin** — Török Margit jeles
15 Horváth Ilona elégs. 35 Török Rozália jó
Imrei Erzsébet Turzó Magdolna jó
Jáger Erzsébet jeles Varga Júlia jó
Kálovics Margit jó Varga Magdolna jó
Kiss Margit elégs. Véber Ilona elégs.
20 Kiss Mária elégs.
Az osztály létszáma : 52.
Tudnivalók a jövő iskolai évre.
Az 1939—40. tanévre a rendes beiratások ugy-a mindennapi, mint a továbbképző iskola tanulói részére junius 15-én és 16-án délelőtt 8 órától lesznek. A tanulók szüleikkel vagy felnőtt hozzátartozójuk kíséretében kötelesek a beiratásnál megjelenni, magukkal hozván Értesítő könyvecskéjüket. Az I. osztályba iratkozó kezdő pedig születési idejükről kiállított Tanúsítványt, amit az- anyakönyvi hivatal iskolai beirás céljaira ingyen fog kiállítani.
Beiratási díj .................. 1.— P
Évvégi nyomtatott értesítőre ... —.80 P
Üzenet-könyvecskére ......... —.10 P
Összesen 1.90 P fizetendő.
Javitó-vizsgálatok szeptember 1-én délelőtt 8 órakor tartatnak.
iVeni Sancte szeptember (3-án lesz. A rendes tanitások szeptember 1-én kezdődnek.
Kérjük a szülőket, hogy a beiratási dijat mindenki fizesse be, mert csak az esetben tudnak az iskolák kellő számú tankönyvet beszerezni a szegénysorsu, tanulók részére. A beiratási dijat csak nagyon indokolt esetben fogják elengedni.
Füzeteket és Írószereket előre ne vegyen senki sem, mert a vallás- és közoktatásügyi Miniszter ur egj\'önletü füzetek és írószerek használatát rendelte el. A gyermekek az első tanítási órán fogják megtudni, hogy milyen füzeteket és írószereket kell beszerezni.
Tankönyvváltozás csak az első osztályban lesz.
59
I- -
79414
1

Insert failed. Could not insert session data.