Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
6.5 MB
2018-01-18 15:58:01
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
355
1066
Rövid leírás | Teljes leírás (110.75 KB)

A Nagykanizsai M. Kir. Állami El. Népiskolák
három igazgatósági körzetének
értesítője az 1939-40. tanévről.
XLI. évfolyam.
Közlik: a körzeti igazgatók.
Nagykanizsa, 1940
Kiadták az áll. elemi népiskolák igazgatóságai
Nagykanizsán
13030

A következő szöveg a füzetből keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:

A NAGYKANIZSAI M. KIR.
ÁLLAMI EL. NÉPISKOLÁK
HÁROM IGAZGATÓSÁGI KÖRZETÉNEK
ÉRTESÍTŐJE
ÁZ 1939—40. TÁNÉVRÖL.
XLI. ÉVFOLYAM
KÖZÜK: A KÖRZETI IGAZGATÓK
NAGYKANIZSA -1940
j§ Kiadták az áll. elemi népiskolák igazgatóságai
= Nagykanizsán
= 13030
llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll^
A NAGYKANIZSAI M. KIR.
ÁLLAMI EL. NÉPISKOLÁK
HÁROM IGAZGATÓSÁGI KÖRZETÉNEK
ÉRTESÍTŐJE
AZ 1939—40. TANÉVRŐL.
XLI. ÉVFOLYAM
KÖZLIK: A KÖRZETI IGAZGATÓK
NAGYKANIZSA • 1940
Kiadták az áll. elemi népiskolák igazgatóságai Nagykanizsán 13030



\\








¡fe»:


■ . ; - á IJ
.....
.IC;, ¡SAS,; i.V \' \' HCH









HÁflOiVi\' Üt.
..,.\'- .,,. ... ■ \'.A.; .-.-fi
a-;,: u \'\' a


felelős kiadó : Filó Ferenc igazgató

C-i-vv - .\'f, . . -
¡i , , , < • .
közgazdasági Rt. Nagykanizsa nyomdája A nyomdáért felel: Zalai Károly





JELENTÉS
AZ 1939—40. TANÉVRŐL.
Általános vonások. A vallás- és közoktatásügyi minisztérium 1899. évi december hó 20-án kelt 94.526/1899. számú rendelettel a város mindhárom körzetbeli államilag segélyezett községi iskoláját 1900. évi január 1-től államosította. Iskoláink, mint állami jellegű iskolák a íolyó tanévvel fennállásuknak negyvenegyedik esztendejét töltötték be.
Beiratások. A rendes beiratások 1939. junius 15., 16-án, a pót-beiratások szeptember 1-én és 2-án voltak. Veni Sancte és tanévnyitó ünnepély szeptember 3-án volt. Az órarend szerinti tanítások szeptember 4-én kezdődtek, kivéve az 1. körzetnél a VII. és Vili. osztályokban és a 111 körzetnél az V , VI. osztályokban és az ált. továbbképzőiskolában, ahol a tanitás október 1-én kezdődött.
Beiskolázás. Az 1939—40. tanévre beiratkozott:
A mindennapi iskolába: Az ált. továbbképző iskolába:
I. körzetben 474 fiu- és 354 leánytanuló; — fiu- és 121 leánytanuló.
II. „ 371 fiu- és 426 „ 26 fiu- és —
III. „ 882 fiu- és 353 _121 fiu- és 175
Összesen 1227 fiu-és 1133 leánytanuló; 147 fiu- és 296 leánytanuló.
A tankötelesek iskolábajárása rendes volt.
Személyi változások. Nyugdíjazások. A VKM. ur teljes szolgálati idő betöltésével nyugalomba helyezte Szebeni Dezső áll. tanítót (1939. augusztus 1-vel), Litvay Endre áll. tanítót (1940. május 1-vel). Tanítói hivatásuknak élő, értékes munkásságot kifejtő tanító nyugalombavonulásával érzékeny veszteség érte az iskolát és a tanítótestületet.
Áthelyezések. A folyó tanévben a VK. Minisztérium a saját kérelmére 1939. augusztus 1-i hatállyal Pécsre helyezte Bőczy Antal III. körzeti áll. tanítót. Nagykanizsára helyeztetett Padár Károly Molnáriból, Fricsovszky László Semjénházáról és Nagykanizsán nyert beosztást Németh Béla próbaszolgálatra bocsátott segélydijas .tanító.
Szolgálati beosztás. Kir. Tanfelügyelő úr Tomajy Károlyné sz. Anda Ilonát és Tomajy Károlyt a III. körzetből a II. körzethez, Tabányi Margitot a II. körzetből az I. körzethez, Padár Károlyt és Fricsovszky Lászlót a III. körzethez osztotta be szolgálattételre. Németh Béla segélydíjas tanító 1940. május 15-től a II. körzetnél kapott ideiglenes beosztást.
Az egyházi felettes hatóság Horváth Árpád és dr. Krasznai Jenő rk. önálló hitoktatókat elhelyezte és helyükre Orbán József és Longauer Imre önálló hitoktatókat osztotta be a 11. körzeti iskolákhoz a vallásoktatás elvégzésére.
4
A tanítótestületek tagjainak szabadsága. Súlyosabb betegség miatt hosszabb ideig szabadságon voltak: a II. körzetnél Béresné Fe-renczy Ida, Bőczyné Németh Hona, Erdélyiné Ábrahám Katalin, özv. Horváthné Koller Teréz és Litvay Endre, a III. körzetnél Nagy Miklós és Pádár Károly.
A helyettesítéseket mindhárom körzetben az igazgatók és a tanítótestületek tagjai végezték.
A tanulók egészségi állapota a lefolyt tanévben jó volt. A himlő és diftéria ellen be lettek oltva. A tisztiorvos megtartotta a szemvizsgálatokat.
Meghalt az I. körzetnél Kishegyi Tibor V. II. oszt. tanuló.
Nyugodjon békében!
A II. körzetnél a folyó tanévben is igen értékes preventív egészségügyi munkát végzett az iskolaorvos. Az iskolaorvosi munkát nagy hozzáértéssel és szeretettel Morandininé Dr. Fodor Erzsébet gyermek-j orvos végezte.
Vallásos nevelés. Mindhárom körzet tanítótestülete az intézeti hitoktatókkal karöltve, nagy gonddal végezték a tanulók vallásos érzésének elmélyítését. A gyermekek mindenkor eleget tettek vallási kötelezettségeiknek.
A tanulók erkölcsi élete, iskolai fegyelme. A tanítótestületek nagy gondot fordítottak a gyermekek nevelésére. A gyermekekkel szemben tanúsított szeretetteljes bánásmód és folytonos nevelés mellett mindenkor tapintatosan, az utasításokban foglalt követelmények szerint teljesítették a fegyelmezést.
Hazafias és iskolai ünnepélyek. Az egyes körzetek megtartották az utasításban előirt hazafias és iskolai ünnepélyeket, melyek a hazafias, vallásos érzés, az édesanya iránti szeretet, a hősök iránti tisztelet, az irredentizmus, a tekintélytisztelet elmélyítését szolgálták.
Értekezletek. A körzeti igazgatók a szükséghez képest tartottak megbeszéléseket. Az egyes körzetek testületei megtartották az elő-, záró- és minden hónapban a kívánt havi értekezletet. A körzetek megtartották a szülői értekezleteket, melyeken a szülők, a gondviselők nagy számban megjelentek.
Iskolalátogatások. A tanév folyamán meglátogatta az iskolákat Dr. Hertelendy Jenő miniszteri tanácsos, Dr. Medve István kir. tanfelügyelő, Lippenszky Árpád körzeti iskolafelügyelő és Kiss István esperes-plébános, egyházkerületi tanfelügyelő. A körzetek igazgatói az iskolai év folyamán minden hónapban meglátogatták osztályaikat.
Az állami elemi népiskolák tanszemélyzete. A három körzet iskoláiban a folyó tanévben 52 tanerő működött, akik közül 3 igazgató és 49 osztálytanító. A 49 osztálytanító körzeti beosztása a következő:
I. körzetnél működött 1 igazgató és 17 osztálytanító (férfi 8, nő 9)
II. „ „ 1 „ 17 „ „ 7, „ 10)
III. „ „ 1 „ 15 „ „ 10, „ 5)
összesen 3 igazgató és 49 osztálytanító (férfi 25, nő 25)
Állami iskolai gondnokság. Az állami iskolai gondnokság a szükséghez képest tartott üléseket, melyeken az iskola költségvetési, számadási és egyéb iskolai ügyek kerültek tárgyalás és elintézés alá.
5
Diákkaptár. A folyó tanévben a 111. körzetnél megalakult a Diákkaptár és igen eredményesen működött.
A tanítótestületi tagok iskolánkívüli működése. Filó Ferenc igazgató az I—II. ker., Kovács Illés igazgató a III. ker. népművelési gondnokok végezték a megtartott iskolánkívüli munkák megrendezését. Volt két analfabéta tanfolyam, melyen 42 felnőtt tanult meg írni és olvasni. A tanfolyamokat vezették Nagy Miklós és Fricsovszky László áll. tanítók. Volt két alapismeret-terjesztő tanfolyam, melyen 90 idegenajkú részesült átképzésben. A tanfolyam előadója Óvári József áll. tanító volt.
A körzetek tagjai a különböző társadalmi, jótékonysági és közművelődési egyesületekben tevékeny munkásságot fejtettek ki. A testületek tagjai a tanítói egyesületeknek.
Iskolai tizórai és a zöldkeresztes tejakció. A folyó tanévben az I. és II. körzetben naponta 120—130 tanuló ivott naponta 2—2 dl. tejet. A zöldkeresztes tejakció keretében körzetenként 100—100 tanuló kapott egyenként 2\'5 dl. tejet.
A Keresztény Jótékony Nőegylet naponta 50, a kórházi kápolna Kis Szent Terézke perselybe befolyt adománypénzekből naponta 10 szegény tanulónak lett ingyen tej kiosztva, özv. Dr. Sabján Gyuláné naponta 3 gyermeknek küldött tízórait.
Ezeken kívül voltak még többen, akik kisebb adományaikkal több szegény gyermek reggelijét, tizórajiát biztosították.
Ezúton mondunk köszönetet a nemes adományokért és jóságos támogatásukat kérjük a jövőben is.
Jótékonyság. Pénzbeli adományokat adtak: özv. vitéz Borsfay Józsefné 60.— P-t, Nagykanizsai Takarékpénztár Rt. 40.— P-t, Zalamegyei Gazdasági Takarékpénztár Rt. 30.— P-t, a Dunántuli Gazdasági Szeszgyárak Szeszfinomító Rt. 20.— P-t, Nagy Rezső állomásfőnökhelyettes 10 — Pengőt.
A jótékonysági egyesületek által adományozott természetbeni ruha adományaival lehetővé tették, hogy többszáz szegény gyermek zavartalanul járhatott az iskolába. Sajnos, a rendelkezésre álló kevés pénz miatt szűkre szabott értesítőben nincs módunkban a nemesszívű adakozókat névszerint felsorolni. A népkonyhán a folyó tanévben 280 tanuló kapott naponta jó és ízletes ebédet.
A nemesszívű adakozók az iskolák és tanulóik iránt tanúsított áldozatkészségükért fogadják a tanítótestületek hálás köszönetét.
Jutalmazások. Az egyes körzetek az adománypénzeket írószerek, füzetek beszerzésére fordították. Több jó magaviseletű, szorgalmas és kitűnő előmenetelű tanuló könyvjutalomban részesült.
Ifjúsági egyesületek működése. Mindhárom körzetben igen élénk szociális, egészségügyi tevékenységet fejtettek ki az Ifj. Vöröskereszt Csoportok.
Cserkészet. Az I. körzetnél a 385. sz. Kanizsai István cserkészcsapat fejt ki eredményes munkát. Parancsnoka Nádor György áll. tanító, cserkésztiszt. Vezető Kemenesy István áll. tanító. Tiszteletbeli parancsnok Horváth József áll. tanító.
A II. körzetnél a 377. sz. Rozgonyi István kiscserkészcsapat végzett szorgalmas cserkészmunkát. Parancsnoka Filó Ferenc szervezőtestületi
6
elnök. Eredményesen dolgozott a csapatnál Punger Kálmán és Bányai István öregcserkészek.
Tanítói és ifjúsági könyvtár. Mindhárom körzetnek van tanítói és ifjúsági könyvtára. A könyvtárak állománya:
I. körzetnél tanítói könyvtár 750 kötet, 708 mű; ifjúsági könyvtár 265 kötet.
II: körzetnél a „Nagykanizsai II körzeti áll. el. népiskola Brauner Lajos nevét viselő tanítói könyvtár" 1859 kötet, 1800 mű; az ifjúsági könyvtár 741 kötet.
III. körzetnél a tanítói könyvtár 713 kötet, 628 mű; az ifjúsági könyvtár 403 kötet, 372 mű. Az iskola kezelésében levő népkönyvtár 420 kötet, 400 mű, a Dunántuli Közművelődési Egyesület 5. számú vándorkönyvtára 344 kötet.
Az I.és II. körzet tanítótestülete ezúton mond köszönetet, Brauner Lajos nyug. áll. isk. igazgatónak a tanítói könyvtárak részére adott nagyértékü könyvadományokért.
Kölcsön-tankönyvtár. A kölcsön-tankönyvtárra vonatkozó rendelet alapján mind a három körzetben sikerült szép számban biztosítani és kiosztani ingyen tankönyvét a szegénysorsú tanulók között.
Pedagógiai Szeminárium. Folyó évi áprjlis hó 2 án folyt le a Vécsey-utcai iskolában Dr. Medve István kir. tanfelügyelő elnöklete mellett a pedagógiai szeminárium. A tanker. kir. főigazgatóság képviseletében Dr. Hofbauer László tanügyi s. titkár jelent meg. Az elhangzott tartalmas előadásokkal és a bemutatott tanulságos gyakorlati tanításokkal igen értékes munkát végzett a szeminárium.
Kirándulások, nyaralások. Az egyes osztályok gyakran mentek a szabadba, hogy minél jobban megismerjék a város környékét. A II. körzet tanulóinak nagyobb csoportja kirándult Balatonmáriaiurdőre és Balatonfenyvesre. A missziós nővérek felügyelete mellett 30 tanuló négy hetet töltött a Balatonon.
A tanév tartama. Iskolánkban az órarend szerinti tanítás 1939. szeptember 4-től 1940. június 7-ig tartott. Június 8-tól 13-ig voltak az egyes osztályokban az osztály vizsgák. Június 14-én volt a Te Deuni, utána az évzáró ünnepély és a bizonyítványok kiosztása.
7
Iskolai hatóságok.
a) Szombathelyi tankerület:
Tankerületi kir. főigazgató: Dr. Liber Béla.
b) Kir. tanfelügyelőség:
Kir. tanfelügyelő: Dr. Medve István.
Körzeti iskolafelügyelő: Lippenszky Árpád áll. el. isk. igazgatótanító.
c) Gondnokság:
Elnök: bogáti dr. Hajdú Gyula kormányfőtanácsos, ügyvéd. Gondnok Filó Ferenc. Gondnoksági jegyző Zsigmond József.
Kinevezett tagok: Dr. Krátky Istvánné, dr. Hegyi Lajosné, dr. Fodor Aladár, Kenedi Imre, ifj. Knortzer György és Polónyi György.
Választott tagok: vitéz Bentzik Lajos, Barbarits Lajos, Dobrovits Milán, dr. Fülöp György, Gazdag F.erenc, dr. Knausz László, Papp Péter és Polai Győri László.
Hivatalból: Dr. Krátky István polgármester, P. Gulyás Gellért plé-bános-házfőnök, Horváth Olivér ág. ev. lelkész, Kádár Lajos ref. lelkész, dr. Winkler Ernő főrabbi, dr. Desseő Mihály m. kir. tisztiorvos, dr. Szabó István, dr. Bittera Zoltán városi orvosok, Zsigmond József I. körz., Filó Ferenc II. körz. és Kovács Illés III. körzeti igazgatók, Horváth József, Nádor Györgyné, Arató Boldizsár, Óvári József, Bogdán Dezső és Ker-kápolyi Ferenc áll. tanítók a tanítótestületek képviselői.
Rövidítések.
meghalt felmentve kimaradt elköltözött
Betegség miatt nem osztályozható Sok mulasztás miatt nem osztályozható
megh. — fm. = kim. =
elkölt. =
* _
8
I. IGAZGATÓI KÖRZET.
Igazgató: Zsigmond József.
Tantestület:
A) A Vécsey Zsigmond-utcai iskolában:
1. Zsigmond József igazgató, körzeti iskolafelügyelő. Működési éveinek száma Nagykanizsán 10, összesen 30.
2. Tabányi Margit, az I. fiúosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 17, összesen 17.
3. Kemenesy István, a II. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 18, összesen 20.
4. Németh Jenő, a III. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 19, összesen 29.
5. Horváh József, a IV. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 21, összesen 36.
6. Dénes Gizella, az I. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 21, összesen 23.
7. Kenedi Aura, a II. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 24, összesen 24.
8. Horváthné Pécsy Margit, a IIL leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 21, összesen 32.
9. Nádorné Szabó Mária, a IV. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 29, összesen 29.
B) Teleky-úti iskolában:
10. Gábossy Gizella, a III. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 21, összesen 26.
11. Lehoczky Mária, a IV. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 16, összesen 16.
12. Síkabonyi Dezső, a VII. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 3, összesen 35.
13. Kováts Miklós, a VIII. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 18, összesen 22.
C) Petőfi-utcai iskolában:
14. Faludiné Meszarits Anna, az I. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 17, összesen 32.
15. Berti Gizella, a II. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 20, összesen 31.
16. Juhász István, az V. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 13, összesen 33.
17. Nádor György, a VI. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 16, összesen 21.
D) A barakk-telepi iskolában:
18. Szerdahelyi Győző, az I—IV. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 2, összesen 4.
Hitoktatók: P. Horváth Adorján, P. Halmos Fortunát, Orbán József róm. kat.; Horváth Olivér az ág. liitv. ev.; Farkas Sándor ref. és Lázár Artúr az izr. vallású tanulók hitoktatására.
Iskolaszolgák: Rendesi Kálmán (napibéres) a Vécsey-utcai, Szemes János (kisegítő) a Teleky-utcai, Viola Gyula (napibéres) a Petőfi-utcai és Sajóvölgyi Frigyes (szegődményes) a Barakk-telepi iskolában.
9
ERDEMSOROZAT
AZ I. KÖRZETI ÁLLAMI ELEMI FIÚ- ÉS LEÁNYISKOLÁBAN.
Vécsey Zsigmond-utcai I. fiúosztály.
Osztályvezető: Tabányi Margit.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Arató Gyula József jó Kövesi József jó
Bányai György elégt. Krausz Tibor jeles
Belasits József jó Lehel Ferenc jeles
Biró Ferenc jó 30 Nyúlási Tibor kitűnő
5 Biró Sándor jó Oláh Miklós jeles
Boros Antal kitűnő Orbán József kitűnő
Csizmadia János elégs. Ozsváth Lajos jeles
Csontos Imre elégt. Pataky József jó
üianiska Béla elégt. 35 Saskőy Alfonz jeles
10 Dombos László jeles Simonits Imre elégs.
Dobri Ferenc jeles Solymosi István elégs. jó
Gellén József jeles Steinauer János
Gerencsér Ottó Ferenc jó Szabó József kitűnő
Gyimesi Tibor kitűnő 40 Szakáll Géza jó
15 Gyuricza István elégs. Szép Miklós jeles
Halász Ferenc elégs. Szőke István jeles
Horváth Antal elégs. Szunyogh László kitűnő
Horváth Ferenc jeles Takács István\'-\'" —
ifj. Horváth János jó 45 Tóth György elkölt.
20 id. Horváth János elégt. Vampetich László elkölt.
Horváth József elégs. Volráb Tibor Sándor- jeles
Horváth Lajos- jó Varga István jeles
Katona János Kenedi Imre jeles kitűnő Magántanuló:
25 Kiss János jó Fendler Károly kitűnő
Kontrecz Sándor elkölt.
Az osztály létszáma". 49.
10
Vécsey Zsigmond-utcai II. fiúosztály.
Osztályvezető: Kemenesy István.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Altmann István elégs. Móricz János jeles
Balogh Tibor jeles 30 Nagy Lajos jó
Bolin László jó Nagy Vitold jó
Csetneki István kitűnő Nemecz József jeles
5 Deák Ferenc elégt. Németh Imre elégs. jó
Deák József elégt. Pintér László
Devecseri József jeles 35 Pirity Sándor jeles
Dezső László kitűnő Poór Dezső jó
Erdős János elégt. Sasvári Jenő jó
10 Főző Endre elégs. Soós László jó
Galambos Pál elégs. 40 Sötét Ervin elégt.
Gőlles Ferenc jó Szabó László jó
Harasztos Ferenc jó Takács László elégs.
Hege László jeles Tatai Tamás jeles
15 Hegyi József elégs. Timár Gyula elégs.
Hetyei Tivadar jeles Tislér István jeles
Horváth János elégs. 45 Tóth József jeles
Járosi Károly jeles Tóth Tibor jeles
Kele Ottó jó Tóth János elkölt.
20 id. Kiss László jeles Vass Iván jeles
ifj. Kiss László kitűnő Vass János jó
Kishegyi Tibor megh. jó 50 Vas Béla jó
Kovács József Vaska Zoltán jeles
Kurverger János elégs. Vékási József elégt.
25 László Béla elégs. Vincze Itnre jó
Magyar Károly elégt. Viola István jeles
Márkus József jó 55 Viola Kálmán jó
Molnár József jeles Zabb József elégs.
Az osztály létszáma: 56.
Vécsey Zsigmond-utcai III. fiúosztály.
Osztályvezető: Németh Jenő.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Arnóczi László jó Galambos Ferenc*" _
Bencze István elégs. 10 Gellén Endre jó
Benkő János elégt. Geszler József jó
Bertalan Lajos jó Göllesz Jenő jó
5 Bojtor Tibor jó Grósinger Ferenc jó
Borza Dezső jeles Halász János elégs.
Deák Károly jó 15 Hári Tibor elégs.
Dolmányos István elégt. Horváth József jeles
11
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Horváth Tibor elégs. Szabó József elégt.
Iván István elégt. jó Szabó László elégs.
Kálovics László Szántó Zoltán kitűnő
20 Kele Ferenc jeles 40 Szépréti Miklós elégs.
Kemény Gyula jeles Temesi Ödön kitűnő
Kiss Béla elégs. Tihanyi István jeles
Kozinczky József elégt. Topler László elégs.
Martonfalvy Béla elégs. Tóth György kitűnő
25 Molnár János jó 45 Tóth Iván kitűnő
Nagy Tibor kitűnő Tóth József jó
Németh Imre kitűnő Varga József jeles
Németh László jeles Varsányi Lajos jó
Németh Sándor elégt. jó Vass György kitűnő
30 Ozsváth Sándor 50 Vida János elégs.
Ötvös Gyula jeles Vida Károly elégt.
Párdy György kitűnő Virág Imre elégt.
Schultz László kitűnő Magántanuló:
Serfőző Ferenc jó
35 Sipos István jó Nagy Rezső kitűnő
Stágl János elégs.
Az osztály létszáma: 53.
Vécsey Zsigmond-utcai IV. fiúosztály.
Osztályvezető: Horváth József.
-------- _ .._l_u.........Hl.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Altman Lajos jó 20 Kasza Tivadar elégs.
Bakó Béla jó Kállovits György elégt.
Bakó László jeles Kelemen János jó
Bedő István elkölt. Kiss Kálmán elkölt.
5 Bódogh Ferenc jeles Kovács Ferenc elégs.
Bognár István elégs. 25 Kövesi József elégt.
Bognár László elégs. Kulcsár Lajos jeles
Csontos Ferenc jó Molnár Lajos jeles
Dérfalvi László jó Mosdósi János jeles
10 Fogaras -János jeles Muszil Ferenc elégs.
Garami Árpád jó 30 Neumayer Károly kitűnő
Geiszl Zoltán kitűnő Nikolov Miklós jó
Hircz Lajos elégs. Padányi Attila elégs.
Hollender Ferenc** — Pap István elégs.
15 Horváth Ferenc elégs. Pék Imre jó
Horváth Imre jeles 35 Pfeiffer Gyula jó
Horváth Zoltán elégt. Pintér Ernő elégs.
Joó Imre kitűnő Pittner György kitűnő
Kalmár József jeles Popesnyák József jó
12
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Reichert Tibor jeles Tita László elkölt.
40 Romhányi Imre kitűnő Tislér István elégs.
Sasvári Sándor jó 50 Tüskés Tibor kitii nő
Sárközi Ernő elégs. Valet Gyula elkölt.
Siklós József jó Vida Andor elégs.
Simonits György elégs. Vincze Ferenc elégt.
45 Surányi Jenő* — Vlasits Lajos jó
Sziva Péter jeles 55 Volráb Lajos jó
Szolkovy Károly jeles *
Az osztály létszáma: 55.
Vécsey Zsigmond-utcai I. leányosztály.
Osztályvezető: Dénes Gizella.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Bajzik Margit elégs. 25 Köveskáli Teréz elégt.
Balogh Ibolyka jó Labritz Ilona elégs.
Bányai Gabriella kitűnő Labritz Irén jó
Bárdos Margit elkölt. László Ida elégs. jó
5 Csetneki Zsuzsanna jeles Lehel Mária
Dianiska Szidónia elégt. 30 Németh M. Magdolna elégs.
Dolmányos Mária kitűnő Németh Mária elégs.
Fehér Mária elkölt. Nóvák Emma kitűnő
Golenszky Éva kitűnő Padányi Márta jeles
10 Halász Margit elégs. Palkó Veronka jó
Havasi Ilona jó 35 Petermann Erzsébet jeles jó
Hegedűs Rózsa kitűnő Radics Katalin
Hegyi Erzsébet elégs. Sasvári Gizella elégs.
Hegyi Rózsi elégs. Siklósi Ilona jó
15 Holecz Anna elégt. Skernyák Anna jó
Horváth Anna jó 40 Sléger Anna elégt.
Horváth Emma jó Szabó Anna elégs.
Hóbör Mária jó Szittár Mária kitűnő
Jordanics Mária jó Szvetecz Mária kitűnő
20 Kelemen Valéria elégs. Tamás Ilona jeles
Kemenesy Erzsébet kitűnő 45 Vincze Jolán jó
Királyfalvi Katalin* — Vincze Mária jó
Kovács Ilona jeles Vincze Teréz elégt. jó
Köveskáli Margit elégs. Virág Magda
Az osztály létszáma". 49.
13
Vécsey Zsigmond-utcai II. leányosztály.
Osztályvezető: Kenedi Aura.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Anda Katalin jó Matics Rózsa kitűnő
Árkus Julianna jó Molnár Zsuzsanna jeles
Balázs Erzsébet jeles 30 Németh Magda kitűnő
Balogh Piroska jeles Oszkó Magda elégs.
5 Bányai Anna elégs. Pap Anna jó
Baranyai Róza elégt. Pintér Ilona jó
Béres Mária elégt. Rábai Teréz kitűnő
Bognár Ilona jeles 35 Ruha Ilona jó
Böröcz Irén kitűnő Solymosi Anna jó
10 Bróz Anna jeles Schuszter Ilona elkölt.
Bujtor Anna jó Szabadi Julia elégs.
Dolmányos Zsuzsanna kitűnő Szabó Mária jó
Entz Terézia jó 40 Szekrény Magda elégs.
Farkas Emma jó Szekrény Zsuzsanna elégs.
15 Farkas Éva jó Szvetecz Erzsébet kitűnő
Farkas Gizella kitűnő Tar Éva jó
Gábor Zsuzsanna kitűnő Tegzes Erzsébet kitűnő
Gáleties Mária jó 45 Tislér Magda jó
Grünvald Magda jeles Tóth Mária kitűnő
20 Hajdú Margit jeles Varga Mária jó
Hirt Magda jeles Vastag Klára elégt.
Kelemen Ilona elégs. Veren Katalin jeles
Kemenesy Éva kitűnő 50 Vidéki Etelka jó
Kiss Mária jó
25 Ladeczky Erzsébet jeles Magan tanuló:
Lakatos Etelka elégs. Weinrich Eva kitűnő
Marics Erzsébet elégs.
Az osztály létszáma: 51.
Vécsey Zsigmond-utcai 111. leányosztály.
Osztályvezető: Horváthné Pécsy Margit.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Árvái Ilona elégs. 10 Gerencsér Piroska jeles
Battisweiter Irma kitűnő Göncz Bernadette elkölt.
Bézsenyi Erzsébet jó Hajdú Zsuzsanna kittinő
Danitz Aranka jeles jó Halász Anna jó
5 Dlask Margit Hartmann Klára jeles
Enge Heiter Eva kitűnő 15 Hegedűs Magda kitűnő
Erdőfi Erzsébet elégs. Herczeg Ilona elégs.
Fehér Irén elkölt. Horváth Ágota elégs.
Fürjes Éva kitűnő Horváth Lujza jeles
14
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Horváth Matild elégs. Pintér Mária elégs.
20 Horváth Olga kitűnő 35 Rába Erzsébet jó
Kiss Erzsébet elégs. Rohs Éva elégs.
Kósa Magda* — Sasvári Mária elégs.
Kovács Mária jó Soós Mária elégt.
Kulcsár Erzsébet elkölt. Szablics Stefánia jó
25 Labritz Magda jó 40 Szép Etel elégt.
Láng Katalin jó Takács Irén elégs.
Lepnyák Erzsébet jó Tillinger Magda elégt.
Lontay Ivetta kitűnő Vajkó Mária elégt.
Meyer Erzsébet jó Varga Teréz kitűnő
30 Miczók Anna jeles 45 Virág Anna elégs.
Móri Teréz jó Vojkovits Klára elégs.
Németh Teréz jó Zábó Erzsébet elégt.
Pintér Júlia elégt.
Az osztály létszáma: 47.
Yécsey Zsigmond-utcai IV. leányosztály.
Osztályvezető: Nádorné Szabó Mária.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Anda Margit kitűnő Laski Katalin elégs.
Ács Erzsébet kitűnő László Ibolyka jó
Benkő Anna elégs. Nagy Mária elégs.
Bognár Irén elégt. Németh Irén jó
5 Bolla Edith elégt. 30 Pálfalvi Anna elégs.
Buvári Anna jó Rezsőíi Ilona jeles
Buza Kis Irén jeles jó Ritter Valéria jeles
Cseh Klára Sasvári Ilona jó
Dely Mária jeles Sági Zsuzsanna jeles
10 Gergelics Krisztina elégs. 35 Siklósi Rozália elégt.
Gombos Ildikó kitűnő Simonits Erzsébet jó
Grosinger Éva jeles Soós Magdolna jeles
Gulyás Gizella jó Stramecz Klementin* —
Halaspataki Szilvia jeles Szabadi Margit elégs.
15 Havasi Margit jó 40 Szabó Margit jó
Hegyi Mária jó Szabó Mária elégs.
Hirt Teréz jeles Tegzes Mária kitűnő
Horváth Margit elégt. Tislér Mária kitűnő
Hóbor Aranka jeles jó Topler Gizella** —
20 Imrei Mária 45 Tóth Éva elégs.
Imre Zsuzsanna elégs. Tóth Mária kitűnő
Kemenesy Anna kitűnő Varga Anna jó
Kövesi Mária jeles Varga Betlehem Júlia elégs.
Ladányi Franciska elkölt. Varga Magdolna kitűnő
25 Ladeczky Mária jó 50 Varga Valéria jeles
Az osztály létszáma : 50.
15
Teleky-úti III. vegyesosztály.
Osztályvezető: Gábossy Gizella.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Fiúk: Vojkovics György jó
Banka László elkölt. Leányok:
Bizony József jeles Ágoston Mária jeles
Biiki István jó Farkas Erzsébet elégt.
Uóra István elkölt. Fuksics Irma jeles
5 Dóra Lajos elkölt. Gécseg Ilona elégt.
Fata József elégt. jó 5 Gróf Ilona jó
Gál János Hajdinás Rózsi jeles
Gábor József jeles Hegedűs Mária jó
Jordán Ferenc elégs. Horváth Mária jó
10 Kálmán Pál elégs. jó Kaufmann Gizella jó
Kenessey Rudolf i.o Kosek Katalin jó
Kiss Béla elkölt. Kukor Erzsébet jeles
Kribusz György elégs. Metz Erzsébet jó
Logó Ferenc elégs. Mikó Mária jó
15 Marosi József jeles Németh Júlia jeles
Mendli Ferenc jó 15 Péter Erzsébet elégs.
Pintér József elégt. Salamon Ilona elégt.
Sabján Ferenc jeles Spingár Mária jó
Takács Géza elkölt. Szerdahelyi Erzsébet jó
20 Velner József jó Tollár Rózsi elégs.
Wieland János elégs. 20 Tóth Anna elégs.
Az osztály létszáma: 42.
Teleky-úti IV. vegyesosztály.
Osztályvezető: Lehoczky Mária.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Fiúlc: . Horváth Sándor Kovács József** elégs.
Dobos István elkölt. Mohácsy Lajos jó
Dlabacsek Ferenc** — 15 Nagy Dezső elégs.
Éder György elégt. Szegletes László** —
Farkas Ferenc elégs. Vida László jó
5 Filák Géza elégs. Vlasics Ferenc elkölt.
Gerócs György Gönczöl János elégs. jó Leányok:
Gyuricza József elégs. Bagó Katalin elégs.
Horváth István elégs. Balogh Piroska jó
10 Horváth József elkölt. Birkás Margit elégs.
Horváth László** — Büki Anna elégs.

A tanuló neve Áltlaános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
5 Fullér Erzsébet jó Rikli Erzsébet elégs.
Gécsek Júlia elégs. 20 Szemes Anna jeles
Godina Ilona jeles Szollár Ilona elkölt.
Honfi Magda elégs. Takács Klára jeles
Horváth Anna elkölt. Tánczos Anna elégs.
10 Kálmán Mária elégs. Tomasics Anna jó
Kelemen Mária elégt. 25 Tomasics Erzsébet elégs. jó
Kománovics Anna elégs. Tompos Margit
Kolongya Ilona** — Tóth Ilona jó
Kondákor Rozália jó Török Mária kitűnő
15 Kustán Mária jó Vass Mária elégs.
Kuti Magda jeles 30 Vilcsek Mária elégs.
Mikó Ilona jó Vokoun Erzsébet elégs. jó
Palkó Borbála kitűnő Vlasics Ilona
Az osztály létszáma: 50.
Teleky-úti VII. fiúosztály.
Osztályvezető: Síkabonyi Dezső.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Altman György elégs. Mehmed Sukri jó
Beke Ernő elégs. 15 Németh István elégs.
Beke József jó Németh Rudolf jó
Benedek Ferenc elégs. jó Pintér Ferenc jó
5 Birkás László Skender Pál kim.
Gáspár József elégs. Szekeres József elégs.
Hanke József kim. 20 Szekrény Zoltán elégs.
Horváth Tibor elégs. jó Táncsics Lajos jó
Kator András Tollár József jó
10 Kiss István elégs. Tóth Ernő jó
Kishegyi György jó Tóth József elégs.
Koczor Ferenc elégs. jó 25 Vaska Márton jeles
Kolarics László Vucsák László jeles
Az osztály létszáma: 26.
17
Teleky-úti VIII. fiúosztály.
Osztályvezető: Kováts Miklós.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Ács István elégs. Ivusza István elégs. jó
Babos István elégs. 20 Kocsis Lajos
Balázs Ferenc elégs. Kovács József elégs.
Bedő Lajos elégs. Mátyás József elégs.
5 Bellák Pál jó Mihalics Károly** —
Erményi László elégt. Modor János elégs.
Étsy Károly elégs. 25 Németh Ferenc elégt.
Feiler Ferenc jó Palkó Ferenc jeles
Fenyvesi Ferenc elégt. Placskó József jó
10 Folkmeier László elégs. Pozsonyi Gyula jó
Gécseg Károly jó Rácz Lajos elégs.
Glavák József jó 30 Sabján János elégs.
Gódor István jó Salamon János elégs. jó
Gyimesi Ferenc elégs. Sárecz József
15 Hircz Ferenc elégs. Simon Ferenc kim.
Horváth István elégs. Tóth Ferenc elégs.
Horváth Lajos elégs. 35 Vass Károly jeles
Ifjú Béla jó Vinczek László jeles
Az osztály létszáma: 36.
Petőfi-utcai I. vegyesosztály.
Osztályvezető: Faludiné Meszárits Anna.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Fiúk:
Kovács Károly jeles
Ágoston Ferenc jeles Kribusz Béla elégt.
Borosán László jeles Lakatos Béla jó jó
Büki Ferenc elégt. Madarász János
Cseh Antal elkölt. 20 Magyar Ferenc elkölt.
5 Dara Ferenc elkölt. Németh István elégs.
Dömötör György elkölt. Németh Lajos elégs.
Göttinger József jó Nóvák Károly jó
Horváth Ferenc jó Pőcze János jeles
Horváth István jeles 25 Reseterics Lajos kitűnő
10 Horváth István id. elégt. Récsei József elégt. jó
Horváth Sándor elégs. Sebestyén János
Joós Lajos jó Sipos János elégs.
Kiss László jeles Szuromi János kitűnő
Kolongya János jó 30 Virág Dezső elégt.
15 Kovács József elégs. Vlasits Imre jó
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Leányok: Kovács Júlia jeles
Bráda Jolán jeles Kribusz Borbála elkölt.
Cigány Mária jeles Kulcsár Rozália elégs.
Cseh Magdolna elkölt. 15 Kustán Rozália elégs. jó
Dani Györgyi jó Metz Mária
5 Farkas Júlia* Nagy Anna elkölt.
Gaál Jolán elkölt. Németh Verona elkölt.
Gerócs Magdolna* — Schindlberger Erzsébet jeles
Getlier Mária elégs. 20 Szigeti Erzsébet elkölt.
Herczeg Mária elégt. Szipőcs Anna elégt.
10 Kaufmann Margit kitűnő Varga Anna jeles
Károly Ilona elkölt. Vellák Mária elégs.
Az osztály létszáma: 54.
Petőfi-utcai II. vegyesosztály.
Osztályvezető : Berti Gizella.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Fiúk: Leányok:
Banka Ferenc elkölt. Bánáti Rózsi jeles
Büki László jó Bojtor Ilona jeles
Czoffer József jeles jó Fuksics Ilona kitűnő
Dancs László Gécsek Éva elégt.
5 Hegyi Pál kitűnő 5 Gerócs Erzsébet kitűnő
Hódosi Ferenc jó Győrvári Erzsébet jeles
Honfi Ernő elégs. Heged üs Gizella elégt.
Horváth József jeles Holló Anna elégt.
Horváth Károly Horváth Anna kitűnő

10 Keller János jeles 10 Horváth Erzsébet kitűnő
Kósek László elégt. Istiván Ilona jó
Kovács László elégt. Kovács Margit jó
Kribusz István jó Kustán Erzsébet jeles
Magyar János elkölt. Sáfár Erzsébet jó
15 Mohácsi László •kitűnő 15 Simon Anna jeles
Rózsa József jó Tahin Mária jó
Selák Sándor jó Takács Gizella jó
Spingár József elégs. Takács Mária jó
Schindlberger János elkölt. Uhrin Júlia jeles
20 Schindlberger László elkölt. 20 Vass Anna jó
Szerdahelyi József jeles Vida Éva jó
Tomasics Károly jó Vizvári Rózsi jó
Vass József elégt. Vokoun Mária jeles
Velner Sándor jó Zsankó Erzsébet elégt.
25 Wlasics György elkölt.
Az osztály létszáma : 49.
19
Petőfi-utcai V. vegyesosztály.
Osztályvezető: Juhász István.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Fiúk: Bagó Erzsébet jó
Balázs Ferenc jeles jó Bedő Etelka jó
Bem József 5 Bor Irma jó
Betlehem Antal elkölt. Czoffer Júlia jó
Biliege György jó Galambos Margit jeles
5 Daróczi István elkölt. Gál Erzsébet elkölt.
Erdődi János jó Gölles Ilona kitűnő
Gerócs Ferenc jó jó 10 Hegyi Ilona elkölt.
Győríi Gábor Horváth Ilona kitűnő
Hegedűs József jeles Horváth Irén jó
10 Herczeg Ferenc elkölt. ifj. Horváth Mária jeles
Honfi Ferenc elkölt. Horváth Kornélia jó
Katona Zoltán jó 15 Joős Margit jó
Kiss Ferenc jó Kálovics Mária elkölt.
Kovács Ferenc elkölt. Kálovics Mária jeles
15 Kovács Ferenc elégs. Kiss Rozália elkölt.
Kovács József jó Kishegyi Anna jeles
Kozinczky Károly jó 20 Kovács Irén elkölt.
Németh János elégs. Kurverger Ilona elkölt.
Németh Zoltán elkölt. Kolarics Mária jeles
20 Pál Ferenc kitűnő Lengyel Magda jó
Popesnyák Ferenc jó Miháczi Mária jeles
Sipos Ferenc elégs. 25 Nagy Emma elkölt.
Sohár Ferenc jeles jó Nagy Teréz elkölt.
Strényi György Németh Ilona jó elkölt.
25 Szabó József elégs. jó Németh Ilona
Szakáll Árpád Németh Mária elégs.
Szélig László elkölt. 30 Pintér Mária elégs.
Tollár Ferenc jó Sáfár Ilona elégs.
Tóth Sándor elkölt. Sinkovics Rozália elkölt.
30 Varga Gyula elégs. Szép Irma jó elkölt.
Vida Antal elégs. Szélig Edit
Virágh Gyula elégs. 35 Takács Magda jó
Zákonyi Alajos jó Tomasics Ilona jeles

Tóth Piroska elkölt.
Leányok: Varga Rozália elkölt.
Aigner Margit jeles Vojkovics Gizella kitűnő
Árkus Ilona elkölt. 40 Völgyi Ilona jeles
Az osztály létszáma: 73.
20
Petőifi-utcai VI. fiúosztály.
Osztályvezető: Nádor György.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Aradvári József elégs. Metz Ferenc elégs.
Arnóczi József elégs. Nagy József elégs.
Bárány Márton elégs. 30 Németh Antal jeles
Benedek János elégs. Nóvák Gyula elégs.
5 Benkő István jeles Pintér József - elégs.
Bogár Ferenc elégs. Porkoláb János elégs.
Boros József jó Hédii Ferenc elkölt.
Egyed János elégs. 35 Schermann József** —
Entz János elégs. Sebestyén József jó
lü Erdélyi Sándor elégs. Simonits Sándor elégs.
Eszter József elégs. Sipos István elégt.
Farkas Imre elégs. Szekszárdi József jeles
Farkas László elkölt. 40 Szokol József jó
Fehér Ferenc jó Szőllőskei József elkölt.
15 Fordán Lajos kitűnő Takács Jenő jeles
Gáspár István jó Tánczos János jó
Gerócs László elégs. Tillinger Ferenc elégs.
Halász György elégs. 45 Tollár László elégs.
Harsing Jenő elégs. Tóth József elégs.
20 Horváth Sándor elégs. Török Jenő elégs.
Illés József elégt. Unger József jeles
Illés Károly kitűnő Varga József elégs.
Kálcsics János jó 50 Vincze Károly jó
Kovács Ernő jó Weisz József elégt.
25 Kucskó Lajos elégs. Weiszenstein Sándor jó
Leck Ferenc elkölt. Werner Ferenc** —
Mattersdorfer Géza jó
Az osztály létszáma: 53.
Barakk-telepi I—IV. vegyesosztály.
Osztályvezető: Szerdahelyi Győző.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
I. vegyesosztály. Fiúk: ■ Sinkovics Tibor Szabó István Szabó Kálmán Leányok: Arnóczi Magdolna elkölt, elkölt, elkölt. elégt. Daróczi Emilia Harsing Margit Kontor Katalin 5 Paizs Vilma* Sajóvölgyi Janka Tóth Aranka* Varga Julianna Záhonyi Irma Az osztály létszáma: 12. elkölt. fm. elkölt. elégt. elkölt, elégt.
21
I—IV. vegyesosztály létszáma: 32.
Általános továbbképző iskola I. leányosztály.
Osztályvezetők: Kenedi Aura és Dénes Gizella.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Ács Erzsébet jó Kon tor Aranka jó
Balog Magdolna jó Korpics Mária jeles
Balogh Mária jeles Kovács Mária jó
Baumgarten Györgyi jeles 25 Kövesi Róza jó
5 Bedenek Júlia .jeles Köveskáli Ilona kitűnő
Benkő Hona jeles Lakatos Anna . jó
Berghoíer Ilona kitűnő Laki Margit-
Czoffer Mária jó Lengyel Anna jó
Cser Mária . jó jó 30 Metz Rozália jó
lü Dancs Valéria Mezőíi Mária elkölt.
Frik Anna elkölt. Móricz Zsófia jó
Galambos Rozália jó Műik Erzsébet**
Garami Margit ím. Nagy Erzsébet jeles
Gölles Júlia jeles 35 Nagy Ilona jó
15 Györkös Mária jó jó Németh Anna elégs.
Hársing Teréz Németh Erzsébet elkölt.
Horváth Mária jeles jó Németh Ilona elkölt.
Juhász Rózsa Németh Mária jó
Kálcsics Mária jeles 40 Nóvák Ilona jeles
20 Kiss Ilona elkölt. Papp Gizella jeles
Kiss Mária elkölt. Patalics Magda elkölt.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
11. vegyesosztály. Fiúk: Arnóczi László Daróczi Jenő Dávidovics Antal Dómján Imre 5 Miilei József Tóth György Leányok: Daróczi Rozália Kovács Mária Tóth Erzsébet Varga Irma Az osztály létszáma: 10. elégt. elkölt, elégt. elégs. elkölt, jó elkölt, elégt. jeles elkölt. III. vegyesosztály. Fiúk: Doniján István Dóra István Dóra Lajos Paizs László 5 Tóth József Leányok: Harsing Erzsébet Sinkovics Erzsébet Az osztály létszáma: 7. IV. vegyesosztály. Leányok: Király Erzsébet Kontor Magda Tálosi Katalin jeles elégt. elkölt, jó elégs. elégs. elkölt. elégs. elkölt. jeles

Az osztály létszáma: 3.
22
A tanuló neve Áltlaános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Peszleg Matild kitűnő 55 Takács Anna jeles
Péter Magda jó Takács Erzsébet elkölt.
45 Polgár Erzsébet kitűnő Tamás Anna jeles
Pusztai Irén jó Tamás Katalin jeles
Simon Ilona jeles jó Tálosi Erzsébet jó
Somogyi Teréz 60 Tizedes Mária elkölt.
Szabó Margit jeles Tóth Zsuzsanna jó
50 Szabó Mária jó Thury Irén ím.
Szakácsics Margit jeles Varga Mária id. jeles
Szepesi Etelka jeles Varga Mária iíj. jeles
Szerecz Erzsébet elkölt. 65 Vass Margit jeles
Szobolics Ilona kitűnő Az osztály létszáma: 65.
Általános továbbképző iskola II—III. leányosztály.
Osztályvezetők: Bérli Gizella és Tabányi Margit,
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
II. osztály. id. Szabó Erzsébet elégs.
Ágoston Teréz kitűnő 30 iíj. Szabó Ilona elkölt.
Árok Mária elégs. id. Szabó Ilona elégs.
Deák Margit elégs. Szépudvari Katalin elkölt.
Dervalics Erzsébet elégs. Sziva Rozália jeles
5 Dékán Mária elégs. jó Szollár Margit elkölt.
Dianiska Aranka 35 Takács Ilona elégs. jó
Dömötör Ilona** Tollár Erzsébet
Eder Magdolna elégs. jó Tuider Júlia elégs.
Fábián Anna Varga Mária jeles
10 Garai Rozália jeles jó
Gerlei Erzsébet III. osztály.
Ivusza Mária elégs. Ács Anna jó
Jordán Mária elégs. Bazsó Rozália elégs.
Kálcsics Mária kitűnő Békés Ilona jó
15 Kelemen Rozália jó Farkas Margit jó
Kovács Rozália** 5 Hári Ágnes jeles
Kövesi Anna kim. Kiss Ida jeles jó
Ladányi Rozália elkölt. Kontor Rozália
Marton Mária jó Palkó Teréz kitűnő
20 Mátés Ilona elégs. Péntek Magdolna jó
Mihály Aranka jó 10 Reithoííer Margit elégs.
Mikó Rozália kim. Stagl Ilona kitűnő
Molnár Ilona elégs. Tahin Margit kitűnő
Németh Aranka** Tollár Ilona jeles
25 Patalics Aranka elkölt. Váradi Margit jeles
Pévecz Jolán kim. 15 Vellák Margit kitűnő
Snefí Piroska elégs. Veren Ilona jeles
iíj. Szabó Erzsébet kitűnő Zöldvári Margit jó
Az osztály létszáma 55.
23
II. IGAZGATÓI KÖRZET.
Igazgató: Filé Ferenc. Tantestület:
1. Filó Ferenc igazgató. Működési éveinek száma Nagykanizsán 19, összesen 30.
2. Arató Boldizsár, a Rozgonyi-utcai III. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 21, összesen 29.
3. Béres János, az Arany János-utcai I. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 22, összesen 35.
4. Béresné Ferenczy Ida, tanítónő 1939. szeptember 1-től betegszabadságon van. Működési éveinek száma Nagykanizsán 22, összesen 36.
5. Bőczyné Németh Ilona, az Arany János-utcai II. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 10, összesen 22.
6. Özv. Cavalloniné Szalay Ida, a Rozgonyi-utcai VI. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 32, összesen 32.
7. Danitz Sándor, a Rozgonyi-utcai II. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 16, összesen 24.
8. Erdélyiné Ábrahám Katalin, a Rozgonyi-utcai IV. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 39, összesen 39.
9. Gogl Mária, a Rozgonyi-utcai V. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 21, összesen 27.
10. Özv. Horváthné Koller Teréz, tanítónő 1939. október 12-től betegszabadságon van. Működési éveinek száma Nagykanizsán 22, ösz-szesen 35.
11. Nagyné Kun Renée, a Rozgonyi-utcai IV. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 30, összesen 35.
12. Németh Béla, a Rozgonyi-utcai III. vegyesosztály tanítója. Működési ideje Nagykanizsán 1 hónap, összesen 1 hónap.
13. Nuzsy Stefánia, a Rozgonyi-utcai I. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 21, összesen 29.
14. Ortutay Gyula, körzeti iskolafelügyelő, a Rozgonyi-utcai IV. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 24, összesen 30.
15. Ortutayné Lovass Laura, a Rozgonyi-utcai II. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 24, összesen 33.
16. Óvári József, a Rozgonyi-utcai I. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 19, összesen 37.
17. Tomajy Károly, a Rozgonyi-utcai V. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 8, összesen 22.
18. Tomajyné Anda Ilona, a Rozgonyi-utcai III. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 8, összesen 21.
Hitoktatók: Longauer Imre, Orbán József intézeti hitoktatók a róm. kat., Horváth Olivér az evang., Farkas Sándor, Kozma D. Béla a ref. és Lázár Artúr az izr. vallású tanulók hitoktatására.
Iskolaszolgák: Magyar József és Fenyves József II. o. altisztek és Heffer Géza szegődményes szolga.
\'24
ERDEMSOROZAT
Á II. KÖRZETI ÁLLAMI ELEMI FIÚ- ÉS LEÁNYISKOLÁBAN.
Arany János-utcai I. vegyesosztály.
Osztályvezető: Béres János.
Az osztály létszáma: 55.
O-J^r* \' V
\' b _ü.

t-\'
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Fiúk: Pápai József elégs.
Beke József elégs. 30 Pózvári Árpád jeles jó
Bencze Károly jeles Punger József
Birkás Sándor jó Rózsa Ferenc elégs.
Csáki Jenő elkölt.««. Sági Gyula elkölt.^
5 Cseh Antal jó Simon János elégs.
Csiszár István elégs. 35 Söre István* —
Döme László jeles Szakony Gyula jeles jó
Erdődi Ferenc jó Szécsenyi Tivadar
Erdődi József elégs. Verner Emil**
10 Günsberger György jeles - Verner Zoltán elégs.
Hegyi József jeles 40 Vjmmer László elégs.
Horváth Ferenc elégs. Zsirai László* —
Horváth István elégs. Leányok:
Ifju Ferenc elégs.
15 Karafiát Mihály elégs. Cseh Magda elégs.
Kele József jó Dene Erzsébet jó
Kele Tibor jó Ehmann Anna kitűnő
Kovács Ferenc elégs. Ehmann Katalin jó elégs.
Lancsák István elégs. 5 Horváth Juliska
20 Lelkó Jenő jeles Horváth Rozika jó
Magyar József jó Kribusz Borbála elkölfc-—
Mantuánó József jeles Marton Margit elégs.
Marosfalvi József jeles Pergel Anna elégs.
Máté Károly jeles 10 Siket Erzsébet elégs.
25 Mezei Sándor elkölt.— Simon Zsuzsa* —
Műik Pál jó Szőllőskei Júlia elkölt.-—
Németh Lajos elégs. Szűcs Mária elégs.
Nóvák Ferenc elégs. Tóth Teréz jó
i ¡f,.
y Rozgonyi-utcai I. fiúosztály.
Osztályvezető: Óvári József.
25
Az osztály létszáma: 54.
Rozgonyi-^itcai I. leányosztály.
Osztályvpzefo: Nuzsy Stefánia.
-\' \'u:—■—--
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Andri József jó Kovács Mihály elkölt. jT
Babos Pál jő Kun Ernő jeles
Balázs Miklós jó 30 László Tibor jeles
Bánhidy Pál elkölt. I Lencz Mihály jeles
5 Bedő László jeles jó Leveli József jó
Beke Ferenc Lukács Ottó kitűnő-
Borvári József elkölti Macék László jeles jó
Böjti Béla kitűnő 35 Menyhárt József
Csutorás László elégs. Metz Ferenc elégs. jó
10 Dautanecz László jó Mészáros István
Etel vári József elégs. Molnár Elemér jeles
Farkas István elégs. Nagy Gyula fim-
Farkas Rezső elégs. 40 Nemes Ferenc jeles
Filipovics László kitűnő Németh Lajos jeles jó
15 Földes József elégs. Odor Rezső
Gachályi Tamás elkölt.. Orbán Lajos elégs.
Hajas Kálmán elégs. Pető István elégs.
Henczler Ferenc Hertelendy György - elégs. J-elégt. 45 Reisch Béla Skodnik László kitűnő
jeles
20 Horváth Ferenc jó Takács János elégs.
Horváth Rezső jó Tompek Alajos kitűnő
Joós István jeles- Varga Imre kitűnő
Kardos György elkölt.W 50 Vas István kitűnő
Kaufmann Péter kitűnő Vereczkei Nándor jó
25 Kálcsics József elégs. Vit Ferenc kitűnő
Koltai Károly jeles elégs. Wekker Róbert* —
Kovács György Zábó Tivadar jeles
A tanuló .neve V--- Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Andri Gabriella kitűnő Fehér Mária jeles
Bali Mária jó Gábriel Ilona kitűnő
Bánáti Mária jó Gergely Ella jeles
Bárány Gabriella jeles jó Gombás Mária kitűnő
5 Benkő Magdolna 15 Gróf Éva jeles
Borpataki Margit jeles Hencz Anna jeles
Buza Ibolya jeles Héjjas Éva jeles
Czvetkó Erzsébet jeles jó Horváth Anna -«légt.
Csákányi Mária Horváth Erzsébet kitűnő
10 Fehér Anna jeles 20 Horváth Éva elkölt
26
A tanuló neve Általános osztályzala A tanuló neve Általános osztályzata
Horváth Gizella jeles Nyerky Zsuzsanna kitűnő
Horváth Mária kitűnő Pál Katalin jeles jó
Hübner Hedvig kitűnő Páli Mária
Jakabfi Magdolna* — 40 Peresztegi Mária**
25 Kiss Magdolna jeles Sárzó Ida jó
Klinger Margit elégs. Sebestyén Magdolna Síkabonyi Teréz jeles
Kopun Júlia jó jeles
Kovács Mária elégs. jó Szomi Mária jó
Kovács Rozália 45 Szűcs Margit " kitűnő
30 Kósa Erzsébet jeles Takó Mária jó
Kribusz Borbála elégs. Tiszai Éva kitűnő
Laczkovits Éva elkölM , Tóth Irén kitűnő
Lakatos Sarolta kitűnő Ujlaky Ilona pelégt.
Lébár Margit jeles 50 Vargyas Margit jeles
35 Mátyás Irma jeles Vincze Margit jó
Németh Magdolna - elégt.
Az osztály létszáma: 51.
2-
Arany JánosJjateai II. vegyesosztály.
Osztályvezetők :^ftf)CZwi&JVémeth Ilona és Kováts Miklós.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Leányok: Fiúk:
Balog Ilona kitűnő Babos István jó
Baranyai Róza elkölt. Bergstein Arthur elkölt.«—
Benedek Mária jó Fekete József jó
Büki Éva kitűnő Garami Gyula elkölti«—-
5 Dér Éva jó 5 Geyer Sándor < ■•elégt.
Felső Gizella kitűnő Gudricza István elégs. jó
Fónai Mária jó Hachlofszki László
Halász Mária elégs. Horváth György elégs.
Horváth Margit elégs. jó Kisdeli Imre elkölt:—
10 Kállai Mária 10 Kovács József elégs.
Kovács Ágnes * «elégt. Lakatos István — elégt.
Kulcsár Mária elégs. Lakatos Rezső - elégt.
Nyirő Mária elégs. Mátyás Ferenc jó
Pergel Anna elkölt. Németh József jó
15 Pergel Mária** - p>0 - 15 Németh László elégs.
Rogács Margit elégs. Niczinger János kitűnő
Sós Erzsébet jó Okváth Nándor kitűnő
Szatai Márta jó Osvald Lajos -elégt.
Szentes Ilona jó Patalics Oszkár elkölt.-
20 Szőke Magdolna jó Pózvári Miklós kitűnő
Tanberger Erzsébet jeles Protár József jó
Tóth Éva jeles Szerecz László kitűnő
Vajdai György jó
Az osztály létszáma: 46. ZJ Zlatniczky István kitűnő U ct*j-
Rozgonyi-utcai II. fiúosztály.
Osztályvezető: Danitz Sándor.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Andris György kitűnő Lelner Ernő kitűnő
Balázs József jeles 30 Magyar István elégs.
Bedő László jó Magyar Károly - elégt.
Bogdán György jeles Maráczi László jó
5 Boncz László jeles jó Mohácsi László kitűnő
Böröcz Ernő Molnár Sándor jó
Cser István jó 35 Németh József elégs.
Csesztregi József jeles Pálcsics Pál kitűnő
Dervalics László jeles Perendi Gyula jó
10 Dobos László jeles Pinterics József elégs..
Domonkos Zoltán * m elégt. Proszonyák Ferenc jeles
Farkas Károly jeles jó 40 Reisch Ervin elkölt.
Fejes Ferenc Richl Béla jeles
Ferencz József** . Ritter József elégs.
15 Garami Gyula kitűnő Rózsavölgyi István j »-elégt.
Gazdag László jó Sárzó Vilmos AV Cl l__• .. 1 • J r~) \' i___ elégs.
Grafl János jó 45 Sknvalits Bela jeles
Hegyi Gyula jeles Stankovics László elégs.
Hencz Ferenc jó Swarcz József jeles
20 Hetesi Endre kitűnő Szabó Elemér jeles jó
Hóbor József jó Szabó Károly
Kertész Lajos —elégt. 50 Szűcs Zoltán jeles
Kesken István jeles Sztankovszky József jó
Kiss József jeles Tóth István elégs.
25 Kisgergely László elégs. Tóth László kitűnő
Kocsis István kitűnő Török József jó jó
Kovács István jó 55 Verhár Ferenc
Kulcsár Lajos — elégt. n-
Az osztály létszáma; 55.
Rozgonyi-utcai II. leányosztály.
Osztályvezető: Ortutayné Lovass Laura.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Arany Teréz Balázs Teréz Balogh Mária Berényi Jolán 5 Békési Mária Borpataki Anna Csondor Katalin Dezsényi Gizella Dicső Olga jó elkölt, "■elégt. jeles elégs. jó elkölt. elégs. jeles 10 Farkas Erzsébet Ferencz Edit Gerócs Magda Gombás Magda Horváth Márta 15 Horváth Franciska Horváth Gizella Kankó Mária Kelemen Katalin elégs. jó jó jeles elkölt, elkölt, jeles -\'\'elégt. jeles

. «a w wl 0 / - é
JUsu
28
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Kékkövi Mária jó Paulovics Gabriella kitűnő
20 Kertész Teréz jó 35 Páternoszter Mária jó
Kiss Anna ifj. jó jó Pintér Katalin elégs.
Kiss Anna id. Sándor Erzsébet jeles
Kőbán Ida jeles Seres Erzsébet <. elégt.
Kósa Mária jeles Strém Margit kitűnő
25 Kovács Éva kitűnő 40 Sümegi Jolán jó
Kovács Mária jó Szabó Ágnes . kitűnő
Kovács Erzsébet ~ elégt. Szemes Margit jeles
Kőszegi Mária jó Szintai Erzsébet elégs.
Madarász Éva kitűnő Tomajy Évá jeles
30 Málék Mária elégs. 45 Tüttő Amália jeles
Nagy Mária elégs. Végvári Ilona elégs.
Németh Rozália jeles Vidovics Irma elégs.
Orbán Valéria elégs. Az osztály létszáma: 47.
Rozgonyi-utcai III. fiúosztály.
Osztályvezető: Arató Boldizsár.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Bánhidy József elkölt. Műik Sándor elégs.
Bedi István elégt. Nagy Ferenc** —
Bedi József** — Nagy József elégs.
Bécs Ferenc elégs. 30 Németh István jeles
5 Borvári József elkölt. Nóvák József jeles
Büki György elégt. Papp Mihály jó
Cseh János jó Parti István elégs.
Etelvári György elégs. Perl István kitűnő
Farkas Sándor elkölt. 35 Péter János jeles
10 Fábián József jó Raffai Ottó elégs.
Fiala Kornél jeles Reisch Alfréd elkölt.
Filipovits László jeles Rezneki László jó
Gálosházi József** — Rumi György elégt.
Haspel Miklós kitűnő 40 Sándor László jeles
15 Hoffer Zoltán jeles Simon Ferenc kitűnő
Horváth István elégs. Sümegi Aladár elégt.
Horváth József jó Szabó Imre elégs.
Ivusza József elégs. Szabó László elégs.
Kirschner Béla kitűnő 45 Szegedi György jeles
20 Kósa Tibor kitűnő Szentirmai József kitűnő
Luk vár László elégs. Szépudvari Lajos elégs.
Magasházi Andor kitűnő Szűcs Jenő elégt.
Maróczi Zoltán elégs. Tiller József jó
Markotán Benedek jeles 50 Tillinger József jeles
25 Molnár Tibor jeles Újlaki Béla elégs.
Mozsolics István elégs. Wimmer József elégt.
Az osztály létszáma : 52.
Rozgonyi-utcai III. leányosztály.
Osztályvezető: Tomajyné Anda Ilona.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Benkő Júlia elégs. . Kovács Magdolna elégs.
Bereczky Mária elégs. Kovács Margit jeles
Biró Zsuzsanna kitűnő 30 Leveli Irma elégs.
Cser Rozália elégs. Madarász Mária kitűnő
5 Deák Ilona kitűnő Mészáros Zsuzsanna elégs.
Dencs Katalin jeles Mikula Márta jeles jó
Dencs Magdolna jeles Móger Mária
Falmer Anna elégt. 35 Németh Mária elégs. jó
Feiler Edit jeles Orbán Anna
10 Gazda Margit jó Pajer Magdolna*
Gerencsér Györgyi elkölt. Polai Anna jó
Gráf Gertrúd jó Polgár Piroska elégt.
Gróf Mária jeles 40 Reisch Mária kitűnő
Halasi Mária elégs. Réti Éva jeles
15 Horváth Elvira elégs. Ritter Margit* —
Horváth Éva kitűnő Safra Éva jó
Horváth Rozália id. elégs. Schless Gertrúd jó jó
Horváth Rozália ifj. elkölt. 45 Szabó Edit
Illés Ilona elégs. Szám osvári Erzsébet elégs.
20 Issa Júlia elégt. Tislér Erzsébet elégs.
Jakab Magdolna jó Tolvaj Margit jó
Jobbágy Erzsébet jó Varga Magdolna jó
Kálcsics Júlia jó 50 Varjas Erzsébet jeles
Kálovics Gizella (ílpOB Viola Magdolna kitűnő

25 Kiss Teréz elégs. Virágos Erzsébet jeles
Kovács Anna kitűnő Vojkovics Ilona jó
Kovács Gizella jeles
Az osztály létszáma: 53.
Rozgonyi-utcai III. vegyesosztály.
Osztályvezető: 1939. október 1-től 1940. május 14-ig Filó Ferenc, 1940. május 15-től a tanév végéig Németh Béla.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Leányok: Balázs Teréz Békés Magdolna Bognár Anna Burka Mária 5 Csérnél Verona Fider Emilia Földes Gizella jó jó elégs. elégs. jeles kitűnő elégs. Hertelendy Anna Hertelendy Erzsébet 10 Haron Irén Horváth Anna Horváth Ilona Horváth Irén Horváth Júlia 15 Iharossy Ilona Illés Margit elégs. elégs. elégs. jó jó elégs. elégs. jeles elégs.
30
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Koczor Anna jó 35 Unger Erzsébet jó
Kopun Mária jó Unger Ilona jeles
Nagy Margit elégt. Wagner Mária elégs.
20 Németh Anna jeles Wellák Erzsébet kitűnő
Németh Ilona elégs. • jó Wiedermann Viktória fm.
Pintér Stefánia Fiúk:
Sárközi Anna elégs. jó
Sebesi Anna Gerics Lászl.ó jó
25 Sebesi Teréz elégt. Györkös József jó
Sebők Róza elégs. közép Horváth József jó
Schneff Ilona jeles id. Horváth József kitiinő
Szabó Rozália elégt. 5 Kovács István elégs.
Szentes Anna jó Németh József jó
30 Szmodics Mária jó Nyakas Károly elégs.
Szobocsány Mária jeles Sásdi Lajos jó
Szollár Gizella kit ünő Szuromi József elégs.
Tófej Gizella jeles 10 Végh János fm.
Tóth Ilona elégs. Vidák József elkölt.
Az osztály létszáma: 50.
Iiozgonyi-utcai IV. fiúosztály.
Osztályvezető: Ortutay Gyula.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Ágh Ferenc jeles Horváth András elégs.
Balogh János elégs. Horváth József elégs.
Bentzik Ferenc kitiinő 25 Horváth Zoltán* — _
Boros Ferenc, József jeles Ivánkovics István elégs.
5 Borvári György elkölt.— Juhász Tibor kitűnő
Büki József jeles Kaltrovics Béla*
Büki Rudolf** — — Kálóczfai László jeles
Csákányi János jó 30 Kovács Kálmán jó
Cser József elégs. Kribusz Sándor elégs.
10 Csifó Tibor jó Leveli János elégs.
Dobos György jeles Lukácsy Gyula jeles
Farkas János elégs. Lukvár Ferenc jó
Fodor Ferenc elégs. 35 Magyar Imre elégs.
Garzó Kornél kitűnő Maráczi József jó
15 Gálosházi Antal** — — Málék József elégs.
Gáspár László elégs. Mándoky László kitűnő
Gáspár Miklós elégs. Nagy György elégs.
Gödinek Ferenc elégs. 40 Nagy Károly « *elégt.
Gudricza Miklós** —_ Pacsirszky László kitűnő
20 Halász István elégs. Sárközi Mihály** —
Hegyi István kitűnő Skrivalics Sándor jeles
Hoffmann Antal jeles Stankovics Miklós elégs.
31
A tanuló neve Áltlaános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
45 Szegedi János Szécsényi István •« Szentirmai László Szőllősy Ferenc Takács László jeles elégt. kitűnő elégs. elégs. 50 Takács Zsigmond Tóth János Magántanuló: Polgár Géza elégs. elégs. jó
Az osztály létszáma: 52.
Rozgonyi-utcai IV. leányosztály.
Osztályvezető: Nagyné Kun Renée.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Bánfalvi Zsuzsanna jeles Németh Verona jeles
Bedenek Erzsébet jeles Nóvák Klára elkölt.
Bedő Mária jeles Ollár Mária jó
Cseh Stefánia jeles Papp Anna elégs.
5 Czégényi Klára jeles 30 Paragi Magda jeles
Dene Jolán jeles Pető Magda jeles
Farkas Anna elégs. Popovits Magda kim.
Feiler Margit jó Rédl A. Éva kitűnő
Gödinek Erzsébet jó Salamon Mária elégt.
10 Hackler Anna jeles 35 Samu Márta kitűnő
Hortobágyi Ida kitűnő Sárecz Mária elégs.
Horváth Rozália jó Skodnik Aranka kitűnő
Horváth Teréz* Szélig Ilona jeles
Illavszky Erzsébet kitűnő Szépudvari Mária elégs.
15 Kalmár Zsuzsanna kitűnő 40 Szobolics Erzsébet jó
Kajdi Erzsébet jeles Tálosi Irén elégs.
Kiss Erzsébet elégs. Tóth Ilona elégs.
Kovács Anna elégs. Tóth Rozália elégt. jó
Kövesdi Ilona jó Vajdai Irén
20 László Klára jó 45 Vas Éva kitűnő
Lukács Erzsébet. Vámbéri Ilona jeles

Marton Ilona jó Vellák Anna jeles jó
Miilei Margit elégs. Vincze Mária
Muszil Ilona kitűnő Viola Zsuzsanna kitűnő
25 Németh Sarolta elkölt.
Az osztály létszáma: 49.
32
Rozgonyi-utcai IV. vegyesosztály.
Osztályvezető: Erdélyiné Ábrahám Katalin.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Leányok: Sásdi Róza jó
Balogh Anna jó Sánta Margit elégs.
Baranyai Anna jó Sebesi Erzsébet jó
Benczik Anna jó 30 Sztankovszki Kata elkölt.
Farkas Margit jeles Schwarc Maria elégt.
5 Gazdag Mária jeles Szokol Teréz jeles
Gerócs Anna jeles jó Tibolt Éva jó
Györkös Anna Varga Anna elkölt.
Herczeg Mária jeles Fiúk :
Hóbor Mária jó
10 Horváth Júlia elégs. Benedek László jó
Horváth Mária elégt. Böröcz György jó
Horváth Mikó Erzse in Czindrich Gyula elégt.
Ju
Kiss Magdolna jeles Dékán Ferenc elkölt.
Kovács Erzsébet jeles jó 5 Dormán Ferenc jeles
15 Kovács Anna Gudricza Ferenc elégs.
Kovács Teréz elégs. Kappel György elégt.
Krug Ilona jó Lakatos Vilmos jó
Lasky Mária elégs. Németh József jó
Mazur Ottilia elégs. 10 Németh Sándor jó
20 Móger Erzsébet jeles Olasz Lajos elégs.
Pintarics Zsuzsanna kitűnő Sebestyén István jeles
Popovics Magdolna jó Stróber Sándor jeles
Pozvári Ilona kitűnő Szabó László jó
Rein Klára kitűnő 15 Törnár Jenő jó
25 Szabó Ilona jeles jó Wirnmer Ferenc jó
Sásdi Mária Zadravecz Ferenc elégs.
Az osztály létszáma: 51.
Rozgonyi-utcai V. fiúosztály.
Osztályvezető: Tomajy Károly.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Árok János elégt. 10 Daróczi István elkölt.
Bali Ferenc jó Dóra László elkölt.
Barbély János jó Etelvári Ferenc elégs.
Beke István elégs. Fekete Ferenc jó
5 Benczik György jó Ferencz István elégs.
Burián Lajos** 15 Fitzkó Ervin jó
Büki Tibor elégs. Gazdag Antal elégs.
Csillag János elégs. Gazdag János jó
Csutorás József elégs. Göndics Ferenc jó

A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Gudovics Károly jó Pálfalvi Béla jeles
20 Gudricza Sándor jó Pápai Ferenc jó
Gyimesi Ferenc** 45 Polgár István jó
Hegybíró László elégs. Póti György jó
Herczeg Ferenc elégs. Rácz Károly jó
Holecz József** — Riebner László jeles
25 Hoífer Tibor jó Salamon István elégs.
Honfi Ferenc elégt. 50 Sárecz Lajos jó
Horváth János elkölt. Sebesi László elkölt.
Horváth József jó Sebők József elégt. jó
Horváth Sándor elégt. Sneff György
30 Ifjú Dezső jó Szabó Ferenc elégs.
Ifjú Vilmos jeles 55 Szabó István kitűnő
Illés József kitűnő Szabó Kálmán elégs.
Jóna György kitűnő Takó József** —
Kállai József elégs. jó Tamás Lajos kitűnő
35 Kovács József Torma József jó
Lakatos Géza jó 60 Turkoly László jó
Losonczi Árpád Lukács József jó elégs. jó
Magántanuló:
Mihalics Sándor Imre István jeles jó
40 Németh Zoltán elégs. Hollender János
Odor Tibor elégs. Pandúr István jeles
Pál János elégs. Simon István elégs.
Az osztály létszáma: 64.
Rozgonyi-utcai V. leányosztály.
Osztályvezető: Gogl Mária.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Andri Klára jeles Horváth Klára jó
Árkus Mária jó Horváth Róza jeles jó
Balázs Mária jó Jobbágy Mária
Bárdos Gizella elégs. 20 Kampics Ilona elégs.
5 Békés Júlia elégs. Kálovics Mária jó
Borpataki Ilona jeles Kiss Erzsébet elégs.
Ehmann Magda kitűnő Kiss Róza jó
Fábián Katalin elégs. jó Knábel Mária elégs. jó
Fodor Kornélia 25 Kovács Irén
10 Gazdag Júlia fm. Kurverger Ilona jó
Gaál Ilona elégs. Mátyás Ilona jeles
Gáspár Ilona jó Mészáros Margit jó
Hegyi Ilona jó Mozsolics Jolán jó
Hoffer Ilona jeles 30 Nagy Emma elégt.
15 ifj. Horváth Mária elkölt. Nagy Teréz elégt. jó
id. Horváth Mária elégs. Nemes Anna
34
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Németh Gizella elégs. Tarnóczky Mária jó
Németh Ilona jeles 45 Tóth Piroska elégs.
35 Németh Júlia elégt. Turi Margit elégt.
Petőházi Ilona elégs. Varga Rózsi jeles
Pusztai Ilona jó Végvári Teréz jeles
Sinkovics Róza elkölt. Viola Erzsébet elégs.
Simon Ilona elkölt. 50 Vidák Anna elkölt.
40 Sipos Ilona jó Virág Aranka. jó
Soós Irén jeles Vlagyimirov Margit elégs.
Szabó Magda jeles Werner Júlia jó
Szobolics Mária jeles
Az osztály létszáma: 53.
Rozgonyi-utcai VI. leányosztály.
Osztályvezető: özv. Cavalloniné Szalay Ida.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Ács Mária jeles jó id. Kovács Mária jeles
Árkus Ilona 30 Lancsák Ilona elégs. jó
Bali Mária elégs. Lancsák Margit
Bakos Ilona jó László Mária kitűnő
5 Babos Mária elégs. Leitner Anna jó
Beke Mária elkölt. Magyar Margit jó
Benedek Róza jó 35 Mátés Erzsébet jó
Büki Erzsébet elégs. Menyhárt Ilona jó
Büki Magda jó Modrovics Kata elégs.
10 Büki Gizella jó Mohácsi Mária jeles
Borosán Mária jeles Nagy Margit elégs.
Csapó Magda elégs. 40 Nemes Magda jeles
Földes Anna elégs. ifj. Németh Erzsébet jó
Gazdag Anna kitűnő id. Németh Erzsébet elégs.
15 Gulyás Ilona jó Németh Mária jó
Gödinek Ilona jó Németh Ida elégs.
Grózner Ilona elkölt. 45 Németh Vera jó
Horváth Katalin elégs. Nóvák Mária elégs.
Horváth Magda jeles Pálfalvi Magda jó
20 Horváth Margit kitűnő Pl ¡ha Mária jó
Hoífer Gizella kitűnő Rozovits Erzsébet jó
Katona Aranka kitűnő 50 Sági Anna elkölt.
Kálovics Katalin elégs. Sáfár Mária jeles
Kálovies Mária elégs. Sipos Aranka elégs.
25 Kiss Aranka elégs. Szekrény Etel jó
Kisgergely Ilona jó Tánczos Margit jeles
Kovács Anna jeles 55 Tóth Ilona jó
ifj. Kov.\'ics M:\'iria elégs. Táncsics Mária jó
35
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Varga Mária elkölt. Vinczek Kata jeles
Varga Kata elégs. Weiszenstern Magda elégs. jó
Valet Ilona elkölt. Vojkovics Róza
60 Veszter Mária jeles 65 Zábó Anna jeles
Vida Mária jó
Az osztály létszáma: 65.
Általános továbbképző iskola I—II—III. fiúosztály.
Osztályvezetők: Béres János, Danitz Sándor és Óvári József.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
I. osztály. 15 Szuromi István**
Viola Gábor elkölt.
Banka Sándor elkölt. II. osztály.
Becze István jeles
Dervalics György elégs. Halász Lajos jó
Farkas István** — Heklovszky Károly elkölt.
5 Györe Ferenc elkölt. Recska László jó
Horváth István jó 20 Salamon György jó jó
Horváth István ifj. elégs. Tollár Jenő
Horváth László elégs. III. osztály.
Hegedűs Jenő elégs.
10 Kránitz József jó Horváth István id. jó
Molnár -József elkölt. Kiss Gyula**
Rózsavölgyi József** — Kiss József jó
Skender Pál jeles 25 Kovács János elkölt.
Szakácsics János** Nagy Ferenc jó
Az osztályok létszáma: 26.
36
III. IGAZGATÓI KÖRZET.
Igazgató: Kovács Illés. Tantestület:
1. Bogdán Dezső, a Templom-téri iskola I. fiúosztály tanítója. Működési éveinek szama Nagykanizsán 10, összesen 30.
2. Bogenriederné Pelcz Amália, a Templom-téri V. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 3, összesen 3.
3. Borvári József, a Templom-téri II. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 3, összesen 17.
4. Czeglédyné Hanty Júlia, a Templom-téri iskola II. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 3, összesen 10.
5. Csépányi Gyula, a Templom-téri iskola III. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 3, összesen 9.
6. Csépányiné Mustos Mária, a Templom-téri iskola I. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 3, összesen 6.
7. Fricsovszky László, a Nagyrác-utcai iskola IV. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 1, összesen 22.
8. Iványi János, a Templom-téri iskola IV. leányosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 8, összesen 16.
9. Kerkápolyi Ferenc, a Templom-téri iskola VI. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 4, összesen 21.
10. Kissné Körinendy Karolin, a Nagyrác-utcai iskola V. fiúosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 10, összesen 23.
11. Kovács Illés igazgató. Működési éveinek száma Nagykanizsán 22, összesen 33.
12. Megla Terézia, a Templom-téri iskola III. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 5, összesen 24.
13. Nagy Miklós, a Nagyrác-utcai iskola IV. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 2, összesen 11.
14. Pádár Károly, a Nagyrác-utcai iskola I. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 1, összesen 22.
15. Schmidt Rezső, a Nagyrác-utcai iskola II. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 4, összesen 22.
16. Szépudvary László 1939. okt. 1-től katonai szolgálatot teljesít. Működési éveinek száma Nagykanizsán 18, összesen 21.
Hitoktatók: P. Halmos Fortunát és Meisl István róm. kat. hitoktatók.
Iskolaszolgák: Búzás József és Mocsári Lajos a Templom-téri, Szekeres József a Nagyrác-utcai iskolában.
37
ÉRDEMSOROZAT
Á III. KÖRZETI ÁLLAMI ELEMI FIÚ- ÉS LEÁNYISKOLÁBAN.
Templom-téri I. fiúosztály.
Osztályvezető: Bogdán Dezső.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Balogh György jó Kepe Miklós elégs.
Csépányi Attila kitűnő Kurucz István kitűnő
Csordás József jó Laki József elégs.
Dénes Ferenc kitűnő Lakner István jeles
5 Dolmányos László jeles 30 Lendvai József jó
Erdélyi György jó Major László jeles
Farkas József elégs. Milei József jó
Fülöp György jó Mulasics József elégt.
Fürdős Lajos elégs. Munkácsi Imre elkölt.
10 Galambos Gyula elégs. 35 Polai Sándor jeles
Gaál György jó Pőcze Sándor elégs.
Gimes Ferenc jeles Simon Ferenc fm.
Godina Ferenc elégt. Simon Lajos elégt.
Grácz Endre kitűnő Saskői György elégs.
15 Grácz Ferenc elégs. 40 Szabó István elégs.
Horváth Ferenc jeles Szabó József jeles
ifj. Horváth József jó Szmodics György elégt.
id. Horváth József jeles Szollár György jeles
Horváth László ím. Szukovics György* —
20 Kálovics László jeles 45 Tarsoly Ferenc jó
Kisfürjesi József elégt. Tenk Ferenc elégt.
Kele Ferenc* — Vadász József jó
Kepe Boldizsár elégt. Varga István jó
ifj. Kepe Ferenc elégt. Véber József elégs.
25 id. Kepe Ferenc elégt. 50 Vincze Zsigmond jó
Az osztály létszáma". 49.
38
Templom-téri I. leányosztály.
Osztályvezető: Csépányiné Mustos Mária.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Adonyi Katalin jeles Niczinger Julianna elégt.
Bagonyai Julianna kitűnő Nováth Magdolna kitűnő
Bolf Julianna kitűnő 25 Ozvald Irén Rozália ím.
Bolf Katalin jeles jó Parti Mária _ jeles
5 Fülöp Mária Patakfalvi Katalin elégs.
Gyöngy Katalin kitűnő Peti Rozália elégt.
Hári Anna jó Petőfi Anna jeles
Horváth Erzsébet jeles 30 Proszonyák Anna jeles
Horváth Mária jeles Siile Rozália Júlia kitűnő
10 Kapoli Mária kitűnő Szabó Margit jeles
Kálovics Terézia jeles Szalai Mária jeles
Karaszi Mária elégs. Szíjártó Julianna elégs. jó
Kiss Rozália jeles jó 35 ifj. Szentes Mária
Kocsis Mária id. Szentes Mária jó
15 Kontor Katalin jeles Szmodics Anna jó
Krisztián Julianna jeles jó Színodics Erzsébet elégs.
Kuzma Katalin Szmodics Júlia jeles
Lepsényi Mária elégs. 40 Szöllőskei Julianna kitűnő
Mátés Mária kitűnő Tamás Mária jó
20 Muczer Katalin kitűnő Tóth Rozália jeles
Nagy Mária Magdolna elégs. Török Mária \'ím.
Nagyidai Erzsébet jó Vild Anna kitűnő
Az osztály létszáma: 44.
Nagyrác-utcai I. vegyesosztály.
Osztályvezető: Pádár Károly.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Fiúk: Mátai György elégs.
Bartal Antal jeles Pápai Károly jó
Bencze Ferenc kitűnő 15 Radonovics Károly kitűnő
Búsa László elégt. jó Sinkovics Tibor jeles
Búsa György Szabó Kálmán elégt.
5 Erdélyi Károly jeles Szerdahelyi Imre kitűnő
Flinger József jó Szélig Ferenc elégt.
Fülöp József jó 20 Szokol Ferenc jó
Godina Antal elégs. Tesinszky György elégt.
Hóbor Béla elégt.
10 Kálovics Ferenc jeles Leányok:
Kovács József elégt. jó Bagoczky Mária jeles
Lenkovics László Daróczi Emilia elégt.
39
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata

Dolmányos Júlia kitűnő Kisgergely Erzsébet elégt.
25 Godina Rozália jeles Neumayer Erzsébet elégs.
Göntér Magdolna jeles Rózsahegyi Katalin elégt.
Gudlin Mária jó 35 Szélig Ilona elégt.
Horváth Anna kitűnő Szmodics Ilona jeles
Igri Mária elégs. Szollár Erzsébet elégt.
30 Juhász Anna jó Tislér Mária jeles
Kis Erzsébet elégt. Varga Juliska jeles
Az osztály létszáma: 39.
Templom-téri II. fiúosztály.
Osztályvezető: Borvári József.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
iíj. Anek József kitűnő Krisztián György jó
id. Anek József jó Lutár József elégs.
Bézsenyi Ferenc kitűnő Mikó József kitűnő
Bognár István elégs. 25 Mocsári Lajos elégs.
5 Czethoffer Ferenc elégs. Nagy Lajos kitűnő
Dávidovics Gyula jeles Pálmai György kitűnő
Dervalics József elégt. Polai László jeles
Dénes Jenő elégt. jó Soós Tibor elégt.
Gerócs Antal 30 Szépligeti József kitűnő
10 Holl Ferenc jó Szíjártó József jó
Horváth Győző jó Szmodics József elégt.
Horváth József elégs. jó Tislér József jeles
Horváth László Tóth József jó
Imrei Antal elégs. 35 Tóth Szaniszló kitűnő
15 Jutási László elégs. Varga György jó
Kancsalics Győző jó Varga József jó
Kálmán János jó Varga Nándor jeles
Kovács József jó Véber Boldizsár jó
Kiskőrösi Jenő elégt. 40 Vörös György elégt.
20 Kunics Sándor jó Vörös István jó
Kuzsner Ferenc kitűnő
Az osztály létszáma". 49.
Templom-téri II. leányosztály.
Osztályvezető: Czeglédyné Hanty Júlia.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Andri Anna jó Kiss Mária jeles
Auer Anna elégs. Kovács Mária id. jó jó
Ács Gizella jó Kovács Mária ifj.
Bagonyai Mária elégs. Magyar Mária elégs.
5 Biliege Mária elégt. 30 Mihálecz Katalin jeles
Bolf Anna elégs. jó Munkácsi Anna elégt.
Borbély Rozália Nagy Terézia elégs.
Dávid Erzsébet jeles Nyakas Jolán elégt.
Dávidovics Mária id. elégt. Parti Rozália jeles
10 Dávidovics Mária ifj. elégs. 35 Pati Mária elégt. jó
Endrei Katalin jeles Pál Éva
Farkas Mária jó Plander Júlia jeles
Flumbort Katalin elégs. Polai Mária** —
Fülöp Erzsébet jó Simonka Anna jó
15 Gaál Margit elégt. 40 Sneff Anna jeles
Gerócs Anna jó Sneff Erzsébet elégt.
Gyergyák Mária id. Gyergyák Mária ifj. jeles elégt. Sneff Katalin elégt.
Scbwartz Terézia jó
Gyimesi Mária jó Szabó Katalin elégs.
20 Gyöngy Erzsébet jeles 45 Szalai Júlia elégs.
Horváth Júlia elégs. Szlávecz Rozália elégs. jó
Horváth Mária jó Szomolányi Mária
Imrei Anna kitűnő Tiszai Katalin jeles
Imrei Rozália elégs. Tóth Anna elégs.
25 Kiss Erzsébet jeles 50 Varga Mária elégs.
Az osztály létszáma: 50.
Nagyrác-utcai II. vegyesosztály.
Osztályvezető : Schmidt Rudolf.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Fiúk: Grátz József elégs.
Baj Ferenc elégs. Imrei Ferenc jó
Baj Károly elégs. Horváth József jeles
Bakon László jó Kovács Ferenc elégs.
Bencze József jeles 15 Kovács István elégs.
5 Czinderics György jeles Kurucz János elégt.
Dani Ferenc jeles Marton József jeles
Daróczi Jenő •elégt. jó Mihálecz József jó
Dolmányos György Mihálecz Károly jeles
Flumbort József elégs. 20 Mii lei József elégs.
10 Gödinek Antal elégs. Nagy István elégs.
4i
A tanuló neve Áltlaános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzati
Sárdi László* Kálovics Mária jó
Szedő István elégs. Kovács Erzsébet jó
Szerecz György jeles 10 Magyar Mária jó
25 Tollár Ferenc jó Major Katalin elégs.
Tóth István jeles Mihalecz Anna elégs.
Tóth József jeles Pap Teréz elégs.
Varga. György jó Simon Anna kitűnő
Vass László jó 15 Szedő Mária elégt.
Leányok: Szentgyörgyvári Mária elégs.
Szerecz Mária kitűnő
Bolf Julianna jeles Szélig Julianna elégt.
Daróczi Rozália elégt. Szollár Anna jeles jó
Godina Anna elégs. 20 Tiszai Mária
Gödinek Erzsébet jó Tóth Erzsébet elégs.
5 Igri Julianna jeles Újvári M. Magdolna jeles
Igri Katalin jó Varga Mária jó
Kancsalics Rozália elégs.
Az osztály létszáma: 52.
Templom-téri III. fiúosztály.
Osztályvezető: Csépányi Gyula.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Anek Ferenc kitűnő Horváth Ferenc jó
Bagonyai Ferenc elégs. 25 Horváth György I. kitűnő
Bakonyi György elégs. Horváth György II. elégs.
Balogh Ferenc jó Horváth György III. elégs.
5 Búzás József kitűnő Kálovics Boldizsár jó
Csuka Gyula kitűnő Kepe István elégs. jó
Dani László elégs. 30 Kertész László
Dávidovics György elégs. Kovács István elégs.
Dávidovics Sándor jeles Kovács József jó
10 Erdélyi Péter jó Knausz László elégs.
Faics Antal jó Kunics Ferenc kitűnő
Farkas Antal kitűnő 35 Kunics József elégs.
Ferk Árpád kitűnő Kurucz József elégs. jó
Fülöp János kitűnő Kuzsner József
15 Godina László elégs. Liplin József elégs. jó
Gödinek László elégt. Magyar József
Gudlin Boldizsár elégs. 40 Márton Ferenc elégs.
Hegedűs Gyula jó Mátyás László jó
Haszon János elkölt. Megyeri Ferenc kitűnő
20 Hegyi József jeles Molnár József jó
Hóbor Ferenc elégs. Nagy László kitűnő
Hóbor Gyula elégs. 45 Németh Ferenc elégs.
Hóbor János jeles Óvári Jenő jó
42
A tanuló neve Általános osztályzala A tanuló neve Általános osztályzata
Ozvald László elégs. 60 Tesinszki Lajos elégs.
Papp Lajos elégs. Tislér Ferenc kitűnő
Patakfalvi István elégs. Vajda Ferenc elégs.
50 Pávics György kitűnő • Varga 1. Ferenc kitűnő
Pintér Ferenc elégt. Varga 2. Ferenc elégs.
Pókecz Tivadar jó 65 Varga 3. Ferenc elégt.
Sneff György kitűnő Varga József elégs.
Sneff József jó Varga 1. László jó
55 Saskői János elégs. Varga 2. László jeles
Szegvári László jeles Vincze József jeles
Szerdahelyi Lajos elégs. 70 Vinczek Károly elégs.
Szollár László kitűnő Zsohár Vendel elégt.
Szukovics Károly elégs.
Az osztály létszáma: 71.
Templom-téri III. leányosztály.
Osztályvezető: Megla Ter-ézia.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Bánkuti Mária elégs. Jakopanecz Mária jeles
Bekő Ilona elkölt. Jáger Erzsébet n] A ÍVo
ciegs.
Bogdán Margit kitűnő Jáger Teréz jó
Bogár Ilona elégt. Kangyalics Mária elégt.
5 Bognár Mária jó 30 Kálovics Katalin jó
Dani Erzsébet elégs. jó Kiss Anna elégs.
Dolmányos Katalin Kiss Julianna jeles
Dolmányos Teréz jó Kisgergely Ilona elégt.
Fekete Katalin elégt. Kók Katalin elégs.
10 Flumbort Mária elégt. 35 Lenkovics Júlia jeles jó
Fürdős Mária elégs. Major Mária
Galambos Júlia jeles Marton Anna elégs.
Galambos Mária kitűnő Marton Júlia jó
Gudlin Katalin jó Matalics Júlia elégt.
15 Gudlin Mária jeles jó 40 Munkácsi Anna elkölt.
Harangozó Rozália Nagy Mária elégt
Hokman Margit elégt. Németh Anna jeles
Horváth Anna elégt. Nováth Teréz kitűnő
Horváth Erzsébet kitűnő Nyiresi Tenk Mária elégt.
20 Horváth Mária Magd. elégs. 45 Paur Teréz jeles jó
Horváth Mária Erzsébet jeles Pete Katalin
Horváth Rozália jeles Polai Anna jeles
Hóbor Mária elégt. Simoncsics Mária elkölt.
Igri Erzsébet jeles Simonka Anna jó
25 Imrei Mária elégs. 50 Sinkovics Erzsébet elégt.
43
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata

Szabó Margit Szollár Gizella Szokol Zsuzsanna Tóth Erzsébet 55 Tóth Katalin elégt. elkölt, kitűnő jó jó Varga Margit Varga Mária Varga Mária I. Varga Mária 11. 60 Wimmer Erzsébet jeles jó jó jó kitűnő
Az osztály létszáma: 60.
Nagyrác-utcai IV. fiúosztály.
Osztályvezető: Fricsovszky László.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Baj József jeles Lenkovics György jeles
Bali Károly jó Liplin Ferenc elégt.
Balogh György jó Magyar Lajos elégs.
Bácskai József jó 30 Miilei József elégs.
5 ifj. Bolf László elégs. Mujzer Ferenc elégs.
id. Bolf László elégs. Munkácsi Lajos elégs.
Dávid László elégs. Neumajer Ferenc jó
Dávidovics László elégs. jó Polai József jó jó
Dénes Sándor 35 Sárecz György
10 Faics József jó Szabó József elégt.
Fekete József jó Szmodics Ferenc jeles
Flumbort János elégs. Tóth Árpád elégs.
Galambos János elégs. jó Tóth Boldizsár elégs.
id. Gaál József 40 Tóth Károly jeles
15 ifj. Gaál József jeles jó Törő Ferenc jó
Gerócs István Vadász Ferenc elégs.
Gerócs József jó id. Varga József elégs.
Godina Antal elégt. ifj. Varga József elégs.
Góber Ferenc elégt. 45 Varga György I. jeles
20 Gyergyák Ferenc kitűnő Varga György 11. elégs.
Kátai László - elégs. jó Varga György 111.

id. Knausz József Zalavári Lajos elégs.
ifj. Knausz József kitűnő
Kellermann Ferenc elégs. jó Magántanuló:
25 Kurucz József Fekete József elégs.
Kuzma Ferenc elégs. Ress József elégs.
Az osztály létszáma". 49.
44
Templom-téri IV. leányosztály.
Osztályvezető: Ivdnyi János.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Albert Katalin elégs. Kovács Júlia jó
Auer Mária elégs. jó Kovács Mária elégs. jó
Baj Éva Kunics Júlia
Bartol Anna jó 30 Kunics Magdolna elégs.
5 Bánkuti Erzsébet elégt. Kummer Ilona** —
Czupi Magdolna elégt. Mán doki Margit elégt.
Csondor Mária elégs. Mikó Mária jeles
Csuka Gizella jeles Nagy Margit fm.
Erdélyi Katalin elégs. 35 Németh Erzsébet kitűnő
10 Farkas Magdolna elégs. Niklesz Anna elégs.
Fekete Mária elégs. Pati Katalin elégt.
Fülöp Rozália jó Pávics Mária jeles
Gaál Anna jó Peti Anna jó
Grahovecz Mária kitűnő 40 Polai Júlia jó
15 Horváth Rozália jeles jó Polai Teréz elégs.
Illés Anna Sneff Mária jó
id. Imrei Mária kitűnő Somogyvári Rozália jó
ifj. Imrei Mária jeles Szalai Mária elégs. jó
Kálmán Anna elégs. 45 Szlávecz Anna
20 Kálovics Mária jeles jó Tiszai Erzsébet elégs.
Kele Júlia Tiszai Júlia elégs.
Kiss Mária jeles Tiszai Katalin kitűnő
Kiss Rozália elégs. Turzó Katalin jeles
Kiss Teréz jeles 50 Vidovics Mária elégt.
25 Kolonics Erzsébet jeles Wild Anna elégs.
Kontor Magdolna jeles
Az osztály létszáma: 51.
Nagyrác-utcai IV. vegyesosztály.
Osztályvezető: Nagy Miklós.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Fiúk: Gödinek László elégs.
Baj József elégs. Godina Károly kim.
Bar tol László jó 10 Kálovics György kim.
Bedők István jeles Jámbor Ottó kitűnő
Endrei János elégs. Knausz József jó
5 Farkas László jó Kökényes Zoltán elégt.
Flórián Zoltán kitűnő Mándoki Ferenc elégs. jó
Gerócs József jó 15 Marics Ferenc
45
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Óvári Tibor elégt. Kovács Rozália elégs.
Pápai Jenő jó Marton Anna elégt.
Rózsás György elégs. 15 Marton Klára elégs.
Szmodics László jó Mázsa Katalin jó
20 Török György jó Németh Erzsébet elégs.
Leányok: Plander Magda elégs.
Polai Magdolna elégs.
Benczik Rozál kitűnő 20 Radics Klára jeles
Dervalics Mária jó Sneff Erzsébet elégs. jó
Endrei Rozál jeles Sneff Júlia
Filák Margit kitűnő Sneff Katalin elégs.
5 Gettinger Erzsébet jó Tarsoly Mária elégs.
Gémesi Mária jó 25 Török Mária kitűnő
Godina Erzsébet elégs. Vajda Rozál elégs.
Igri Katalin elégt. Varga Mária I. elégt. jó
Jakabíi Katalin elégs. Varga Mária 11.
10 Kazányi Gizella kim. Vucsák Anna jeles
Kálovics Erzsébet elégs. 30 Vucsák Teréz jó
Klinger Mária elégs.
Az osztály létszáma: 50.
Nagy rác-utcai V. fiúosztály.
Osztályvezető: Kissné Körmendy Karolin.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Ágoston József jó Hegedűs Ferenc jeles
Bali József jó ifj. Horváth György elégs.
Baj Károly elégs. id. Horváth György jó
Balog József jeles Igri Ferenc jó
5 Bolf József jeles 25 Illés István elégs.
Csertán József elégt. Jakabfi Ferenc elégs.
Csöndör József elégt. Jakabfi József jó
Dani László . jeles Jankovics József jeles
Daróczy István elégs. Kangyalics Ferenc jó
10 Dolmányos Boldizsár elégs. jó 30 Kangyalics József jó
Faics József Kálcsics József jó
Farkas Ferenc elégt. jó Kálmán Ferenc elégs.
Farkas József Kálovics László kim.
Fehér Antal elégs. Károsi József jó
15 Gáspár József elégs. jó 35 ifj. Kiss József jó
Gödinek József id. Kiss József jó
Gudlin László elégt. Kiss Sándor elégt.
Gyergyák György kitűnő Kummer József jó
Harangozó Gyula elégs. jó Kunics József jó
20 Hársfalvi Ferenc 40 Lervencz Jáuos elégt.
46
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Liplin Ferenc elégs. • Pecsics József jó
Marton József jó 55 Pőcze István jó
Mátyás Gyula jó Proszonyák József jó
Mihálecz Károly kitűnő Samu József elégs.
45 Miilei Ferenc elégs. jó Sándor József kitűnő
Molnár Dezső Sneff József jó
Mulasics László fin. 60 Soós István elégt.
Nagy József elégt. Soós József - elégs.
Nagypataki Imre jó Szabó Miklós jó
50 Neumajer József elégs. Szalontai György elkölt.
Neumajer Sándor jó Szélig László elégs.
Paizs István jeles 65 Varga Sándor László elégs.
Patakfalvi Antal elégs. Vida Ferenc jeles
Az osztály létszáma: 66.
Templom-téri V. leányosztály.
Osztályvezető : Bogenriederné Pelcz Amália.
Az osztály létszáma: 43.

A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
ifj. Baj Erzsébet jeles jó Kók Rozália jeles
Baj Mária Kuzsner Júlia jó
Bakonyi Katalin elégs. jó 25 Kuzma Mária elégs.
Bakonyi Rozália Lancsák Mária jeles
5 Bolf Erzsébet kim. Major Erzsébet jó
id. Bolf Katalin jeles Maitalics Teréz jeles
ifj. Bolf Katalin jeles jó Miháczi Mária elkölt.
id. Baj Erzsébet 30 Peti Mária elégt. jó
Bolf Mária elégs. Pintér Júlia
10 Büki Júlia jó jó Sinkovics Rozália • elégt.
Dani Erzsébet Simoncsics Rozália elkölt.
Dani Júlia kitűnő Sneff Katalin jó
Godina Júlia jó 35 Szálai Margit*
Gödinek Klára elégs. Szélig Edit elégs.
15 Gudlin Júlia elégs. Tollár Rozália kitűnő
Hokman Etelka elégs. Tomasics Rozália jó
Horváth Katalin jeles jó Török Júlia jó
Kassai Ilona 40 Varga Anna elégs.
Kálovics Katalin kitűnő Varga Júlia jó
20 Kálovics Mária kitűnő Varga Magdolna jó
Knausz Erzsébet kitűnő Vugrinecz Erzsébet elégt.
Krisztián Katalin jó
Templom-téri Ví. vegyesosztály.
Osztályvezető: Kerkárpolyi Ferenc.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Fiúk: Leányok:
Dávid József elégs. Baj Rozália jeles
Fűrjesi Boldizsár elégs. Balogh Rozália jeles
Galambos József elégs. Bolf Mária elégs.
Horváth Ferenc jeles Boromissza Anna** —
5 Jankovics Ferenc elégs. jó 5 Bunczom Mária jó
Jámbor Ferenc Dervalics Rozália elégt
Jutási József elégs. Endrei Anna kitűnő
Kisgergely László elégs. Furdán Mária jeles
Kuzsner Ferenc jó Gödinek Anna** —
10 Lenkovics Sándor jó 10 Gyergyák Anna elégs.
Lenkovics Zoltán jó Horváth Erzsébet elégt. jó
Magyar József jó Jakupanecz Katalin
Martinecz László elégs. Jáger Anna jeles
Mátés László elégs. Kálovics Erzsébet kitűnő
15 Mázsa György elégs. 15 Kiss Júlia jeles
Pálfi József jó Kovács Ilona jeles
Pókecz Zoltán jeles jó Kovács Teréz jó
Polai László Kövesi Júlia jó
Rózsahegyi György elégs. Kummer Magdolna elégs.
20 Saskői Árpád elégs. 20 Kuzsner Anna jeles
Sárecz Ferenc jeles Lancsák Ilona jeles
Szerdahelyi György elégs. Landesz Teréz* —
Szőllőskei László elégt. Miháczi Anna jeles jó
Tóth Károly elégs. Patakfalvi Erzsébet
25 Varga Ferenc elégs. 25 Rózsafi Katalin jeles
Varga József elégs. Soós Anna jó
Vugrinecz Jenő jeles Szokol Margit jeles
Szukovics Ánna elégt. jó
Varga Katalin
30 Zalavári Mária elégs.
Az osztály létszáma: 57.
48
Általános továbbképző iskola I. fiúosztály.
Osztályvezetők: Csépányi Gyula és Bogdán Dezső.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Andri Boldizsár elégs. Liplin Antal elégs.
Bagóczki József elkölt. Marton György elégs.
Bencze Károly elégs. Mátés Antal jó
Bolf József elégs. 35 Milei László jeles
5 Bolf László jó Mulasics László elégs.
Bregovics Antal elégs. Munkácsi Béla**
Büki Lajos jó Munkácsi József elégt.
Darvasi József jó Németh Jenő jeles
Férhezli Károly jeles 40 Ország János jeles
10 Gál György elégs. Óvári János jó
Gerócs László* — Pati Ferenc jó
Godina János jeles Plander Ernő kim.
Gödinek Károly elégs. Plander József elégs.
Hársfalvi Nándor elégs. 45 Plander László elégs.
15 Hokman Ferenc jó Sárdi Gyula elégs.
Hokman László elégs. Sasvári Győző jeles
Holl István elégs. Simonka József jeles
Horváth János jeles Sneff Imre** —
Horváth Károly jeles 50 Szalai János jó
20 Horváth László kitűnő Szentes Sándor jó
Igri József jeles Szerdahelyi Ferenc elégs.
Jakupanecz Jenő elégs. Szerdahelyi Imre elégs.
Julák József jó Szilajka Antal jó
Kangyalics György elégs. 55 Szmodics József jó
25 Kálovics József jó Tislér György jó
Kátai József elégs. Tislér József jó
Kele Antal jeles Varga József elégs.
Krisztián József jó Varga Károly jó
ifj. Kunics Ferenc jó 60 Vas József jeles jó
30 id. Kunics Ferenc elégs. Ventzli Vilmos
Lenkovics Tibor kim.
Az osztály létszáma: 61.
Általános továbbképző iskola II. fiúosztály.
Osztályvezetők: Borvári József és Iványi János.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Bencze György elégs. Fuksics György elégs.
Bolf Ferenc jo Gaál József jeles
Csatlós József elégs. Kálovics István jo jó
Dani Imre kitűnő Kiss György
5 Farkas Ferenc JO 10 Kiss Mihály jeles
49
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Kunics Boldizsár jeles Polai László jó
Kuzsner Gyula jeles 20 Szabó József kitűnő
Liplin József jeles Szerdahelyi József jó
Magyar József elégt. Törő József 10
15 Mátés József elégs. Török László elégs. jó
Milley Ferenc elégs. Varga Ferenc
Plander Boldizsár elégs. 25 Varga József elégs.
Polai Imre Boldizsár jeles Vinczek Imre** —
Az osztály létszáma: 26.
Általános továbbképző iskola III. fiúosztály.
Osztályvezetők: Padár Károly és Schmidt Rezső.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Bolf László jó Marton Frigyes jó
Dervalics Boldizsár jeles Mátés Ferenc jó
Gálos József elégs. jó Milei Antal jeles
Gudlin József 15 Parti Alajos jeles jó
5 Hajdú László jó Plander László
Hegedűs József jeles Polai György jeles
Jankovics József jó Somlai József kitűnő
Julák Lajos jó Török János kitűnő
Kele Gyula kitűnő 20 Varga Ferenc jeles
10 Kozó József jeles Varga László jó
Kuzsner Ferenc jeles Wentzli József kitűnő
Az osztály létszáma: 22.
Általános továbbképző iskola I. leányosztály.
Osztályvezetők: Csépányiné Mustos Mária, Kissné Körmendy Karolin.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Anek Katalin kitűnő Faics Mária jó
Bagonyai Mária kitűnő Fekete Júlia kitűnő
Baj Júlia jeles Ferk Margit kitűnő
Bali Anna kitűnő 15 Gazdag Mária jeles
5 Balog Mária elkölt. Gerócs Anna** —
Bogár Teréz elégt. Gerócs Mária** —
Bolf Erzsébet elégs. Gödinek Erzsébet elégs.
Dara Margit elégs. Godina Magdolna kitűnő
Dervalics Katalin elégs. jó 20 Herjavecz Mária elégs.
10 Domokos Margit Horváth Ida elégs. jó
Egyed Júlia kitűnő Horváth Mária
50
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Horváth Teréz kitűnő Ötvös Júlia jó
Kálovics Erzsébet elégs. 45 Paksi Mária kim.
25 Kálovics Katalin jeles Pálmai Júlia jó
Kiss Júlia Rozália kitűnő Plander Mária jeles
Kiss Júlia elégs. Proszonvák Rozália elégs.
Knausz Anna elégs. Sásvári Erzsébet elégs.
Knausz Mária elégs. 50 Saskői Erzsébet elégs.
30 Kők Erzsébet elégs. Sneff Erzsébet - elégs. jó
Kók Katalin elégs. Sneff Júlia
Kovács Katalin jeles Szőllőskei Erzsébet elégt.
Kövesi Mária jeles Szever Margit** —
Krisztián Anna elégs. 55 Szlávecz Mária elégs. jó
35 Kummer Júlia kitűnő Szokol Katalin
Kunics Katalin elégs. Tiszai Anna kitűnő
Kuzsner Júlia kitűnő Tiszai Mária Magdolna jó
Ladványi Magdolna jó Tóth Aranka elégs.
Mikó Katalin jeles 60 Tóth Margit elégs.
40 Nagy Júlia elégs. Tóth Mária elégs.
Nagy Mária jó Török Katalin elégs.
Nemes Zsuzsanna jó Vajda Erzsébet elégs.
Németh Ilona elégs. Varga Katalin elégs.
Az osztály létszáma: 64.
Általános továbbképző iskola II. leányosztály.
Osztályvezetők: Bogenriederné Pelcz Amália és Nagy Miklós.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
■ Andri Erzsébet** Gödinek Gizella jó
Auer Rozália jó jó 20 Gőber Mária elégs.
Ágoston Mária Gyulai Rozália jó
Baj Katalin elkölt. Harangozó Margit jó
5 Bakonov Mária jó Hokmann Ilona elégs.
Bogár Margit** Hornai Margit elkölt.
Bolf Erzsébet kitiinő 25 Horváth Rozália jó
Borbély Katalin** — Hutai Mária jó
Borsfai Ilona jó Igri Júlia kitűnő
10 Dani Anna jó Illés Katalin jó
Dani Mária jó Imrei Júlia kitűnő
Dervalics Teréz jó 30 Jáger Etel elkölt.
Dolmányos Mária kitűnő Jáger Ilona jó
Fülöp Mária kitűnő Kálovics Katalin kitűnő
15 Farkas Katalin kitűnő Kis Júlia jó
Fürdős Ilona elégs. Kis Mária jó
Gerlei Katalin kitűnő 35 Kisgergely Mária jó
Gödinek Anna jó Kocsis Katalin jó
51
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Koszorú Margit jeles Németh Mária elégs.
Kovács Anna jó Ozvald Irén** —
Kovács Mária elégs. Simon D. Mária elégs.
40 Kunics Katalin kitűnő 55 Szmodics Magda elégs.
Kuzsner Ilona elégs. Szmodics Mária kitűnő
Kuzma Katalin megh. Sárecz Margit** —
Lenkovics Aranka elégs. Szűcs Roza elégs.
Liplin Júlia elégs. Szélig Margit**
45 Major Anna kitűnő 60 Sztankovics Mária jó
Marton Ilona jó Tiszai Margit elégs.
Mujzer Mária kitűnő Tuider Júlia elkölt.
Miháczi Ilona elégs. Turzó Teréz kitűnő
Neumajer Ilona elégs. Tóth Erzsi elégs.
50 Németh Aranka elkölt. 65 Vimmer Mária elégs.
Németh Mária elégs.
Az osztály létszáma: 65.
Általános továbbképző iskola III. leányosztály.
Osztályvezetők: Megla Terézia és Czeglédyné Hanty Júlia.
A tanuló neve Általános osztályzata A tanuló neve Általános osztályzata
Anek Rozália jó Krisztián Anna jó
Bakonyi Rozália** Kulcsár Ilona jó jó
Balog Terézia jó 25 Lajki Anna
Bander Júlia** Marton Katalin elégs. jó
5 Bencze Irma jó Mátés Erzsébet
Bolf Margit jeles Mátyás Erzsébet elégs.
Büki Margit jó Mihálecz Ilona jeles jó
Fekete Mária jeles 30 Molnár Ilona
Galambos Sarolta jeles Mujzer Júlia jó jó
10 Gaál Júlia elégs. jó Németh Mária
Gödinek Katalin Pati Júlia**
Gudlin Rozália elégs. Plander Ilona elégs.
Hegedűs Erzsébet jeles 35 Réti Ilona kitűnő
Horváth Magdolna** Rózsahegyi Erzsébet elégs.
15 Horváth Margit kitűnő Szokol Ágnes kitűnő
Horváth Piroska Rozália jeles Szukovics Erzsébet** —
Horgosi Rozália jeles Temesi Mária jó
Imrei Margit jó 40 Vajda Erzsébet jeles
Jankovics Mária jó Varga Erzsébet jeles jó
20 Kangyalics Anna jeles Varga Júlia
Knausz Matild kitűnő Varga Mária elégs. jó
Kovács Ilona jeles Varga Rozália
Az osztály létszáma : 44.
52
Tudnivalók a jövő iskolai évre.
Az 1940—41. tanévre a rendes beiratások ugy a mindennapi, mint a továbbképző iskola tanulói részére junius 14-én és 15-én délelőtt 8 órától lesznek. A tanulók szüleikkel vagy felnőtt hozzátartozójuk kíséretében kötelesek a beiratásnál megjelenni, magukkal hozván Értesítő könyvecskéjüket. Az I. osztályba iratkozó kezdő pedig születési idejükről kiállított Tanúsítványt, amit az anyakönyvi hivatal iskolai beirás céljaira ingyen fog kiállítani. Pótbeiratások 1940. szeptember 2. és 3-án lesznek.
Beiratási dij .................. 1.— P
Évvégi nyomtatott értesítőre ... 1.50 P
Üzenet-könyvecskére ......... —.20 P
Összesen 2.70 P fizetendő.
Javitó-vizsgálatok szeptember 2-án délelőtt 8 órakor tartatnak.
Veni Sancte szeptember 4-én lesz. A rendes tanítások szeptember 5-én kezdődnek.
Kérjük a szülőket, hogy a beiratási dijat mindenki fizesse be, mert csak az esetben tudnak az iskolák kellő számú tankönyvet beszerezni a szegénysorsu tanulók részére. A beiratási dijat csak nagyon indokolt esetben fogják elengedni.
Füzeteket és Írószereket előre ne vegyen senki sem, mert a vallás- és közoktatásügyi Miniszter ur egyöntetű füzetek és írószerek használatát rendelte el. A gyermekek az első tanítási órán fogják megtudni,, hogy milyen füzeteket és Írószereket kell beszerezni.
Tankönyvváltozás csak az első osztályban lesz.
\' " i 3Sr. WínA^r\' fa* ^ dU^ ét^ujc^^
^y . »
31 ¿WC* \'
«
2 J? ¿tu« JV-v»\'
----------... B ^JDcn^faAyM 1/J jJ\'
» r î
i,


JltvnCl*


\'TI
J ST
KÖZGAZDASÁGI
RÉSZVÉNYTÁRSASÁG
_ NAGYKANIZSA
EEE^ NYOMDÁM —

82944

Insert failed. Could not insert session data.