Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
9.42 MB
2010-03-05 22:53:21
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
871
5147
Rövid leírás | Teljes leírás (1.21 MB)

Zalai Közlöny 1932. 248-271. szám november

Zalai Közlöny
Politikai napilap
72. évfolyam

A következő szöveg a folyóiratból keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:

72. évÍolj»m 248 ixáne.
N*gyluitls«s 1032. november 3 csütörtök
Ara 14
ZALAI KÖZLÖNY
miirimi napilap
tiirkeutMi és kiadóhivatal; főnt 5. itám. Kcuthetyi tlókkladótatvatal: Koaanthutca 31.
Felelős szerkesztő: Sarbarits Lajos
Elóflicttal ín : egy háta a ptngó >0 HUti SiCfkejitőfÍRl ái kUdóblvstall telefon: 78. u
önként megszánt a sodrony és a kőanyag-szállító kartel
Budapest, november 2 (Éjszakai telcfonjelentés) A kereskedelmi mlniszler a sodronyfonat ti egy kőanyagszáiilló kartel feloszlásról 8 következőket közli:
— A sodronyok árát tavaly 15 százalékkal felemelte a sodronykar-tel, mely ellen emiatt megindult a vizsgálat.
A vizsgálat megállapította, hogy l kartel működése nem egyezlelbető Össze a közgazdaság és kOzjó érdekeivel és ezért a miniszter a kartel leloizlatisa iránt közérdekű kereset megindítását látta Indokoltnak,
A kereskedelmi miniszter ezt a megállapítást a karlel tudomására hozta, mire az a szerdai napon be-{elenlette megszűnésit. Hasonló okokból Ónként tuünt meg szerdán a hazai kőbányák Kőszállító karlelje.
A gazdasági helyzet mugoíd&Ktt
• rilijiauUaijl bUettaig Utin«f4a
Gent, november 2 (Éjszakai telefonjelentés) A világgazdasági értekezletet előkészítő gaz-dsiági bizottság összefoglalta tanácskozásai eredményét, mely szerint a kereskedelmi forgalom akadályait mielőbb ki kell küszöbölni. A behozatali korlátozások kérdését addig nem lehet megoldani, mlg meg nem szüntetik a devizakorlátozást és nem javítják meg az ezldöszcrlnti vám polillkal helyzetei.
Tisza István halálának évfordulója
Budapest, november 2 Tisza István gróf halálának évfordulóin az idén is kegyeletes ünnep keretében áldozol! a TiBza István Társaskör TiBza István emlékbizottság a vértanúhalált halt magyar államférfiú emlékének. Az emlékünnepet Beöthy László nyitotta Beg, aki rámulatott arra, hogy az " ut volt a helyes, amit Tisza Ist-v*o Jelölt ki számunkra éa amely a "Mtztl számára a megújhodásnak " ul|a volt, részére pedig a Ool-lotha utja lett.
Hegedűs Kálmán emlékbeszédében U|«H arra, hogy Tiaza Islván eszének örök világossága mint egy folási tényszóró ragyogja be azt az "••t a magyar é|szakában, amelyen Wk«nk haladni kell, mert Tisza Ist-" h»üyomány» nélktll nincs fei-liraadás.
Az állami törvényszék döntése ellenére még mindig nem helyezték vissza tisztjeikbe a volt porosz állam-minisztereket
Berlin, november 2 (Éjszakai telefonjelentés) A porosz állami kormány miniszterei szerdán ülést tarlollak, melyen megállapították, hogy a birodalmi kormány nem teljesiletle azt a kötelességéi, hogy
az állami törvényszék döntése értelmében állásaiktól jogtalanul felfüggesztett porosz állam-minisztereket ismét helyezze vissza tisztjeikbe, mint állam-minisztereket és mint országos kormányt.
Titkos megegyezés létesítése áll Herrlot madridi utjának hátterében ?
Herrlot az olasz sajtó szerint Spanyolországban katonai felvonuló területet akar biztosítani Franciaország számára
Pária, november 2 (Éjszakai telefonjelentés) A Temps erélyesen visszautasítja a küliöldl lapoknak azt az állításait, hogy Herrlot utjának hátterében titkos
Kóma, november 2 (Éjszaka! telefonjelentis) Az olasz lapok részletesen foglalkoznak Herrlot francia miniszterelnök madiidi útjával, melyről az állítják, hogy politikai jellegű. A lapok szerint Herriot katonai felvonuló területet akar biztosítani Franciaország számára Spanyolországban.
megegyezés létesítése állana, "mely veszélyeztetné a békél. A Temps szerint Ilyen állítást csak a rosszakarat kocházlathat meg.
Nagy Emil belépése, Farkas Tibor kilépése, Gömbös római utja
a ma...

Insert failed. Could not insert session data.