Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.28 MB
2010-12-21 14:53:24
 Zalai Hírlap 2010 11 23 272sz 11old - Hangosfelolvasó szkenner segít.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
768
3748
Zalai Hírlap 2010. november 23. 272. szám 11. oldal - Hangosfelolvasó szkenner segít


A cikk szövege:

Hangosfelolvasó szkenner segít
A mozgáskorlátozottakat tömörítő szervezetek is csatlakoztak a családi hétvégéhez
A fogyatékkal élők számára az akadálymentesítést célzó beruházásokat is bemutatták
Nagykanizsa (kv)
- Színes programokkal rendeztek családi hétvégét a kanizsai művelődési intézményekben, ahol nem szeretnék, hogy a kulturális rendezvények látogatása csak kevesek kiváltsága legyen.
Pénteken a Tűzmadár Mozgásszín nyilvános próbáját, szombaton - többek közt - a Népek zenéje bábműsort tekinthették meg az érdeklődők, akikre kézműves játszóház és táncház is várt, utóbbi a Dunántúl kincsei táncház sorozat részeként.
A Mozgáskorlátozottak Nagykanizsai Városi Egyesülete a családi hétvégéhez kapcsolódóan szervezte meg a Fogyatékkal Élők Nyílt napját, főként azért, hogy a fogyatékkal élőket tömörítő egyesületeket közelebbről is megismerhessék a kanizsai lakosok.
Információs pontot működtettek a Halis István Városi Könyvtárban szombat délután, ahol a szervezőkön kívül a Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Nagykanizsai Egyesülete, valamint a Vakok
és Gyengénlátók Zala Megyei Szervezete is megjelent.
Kardos Ferenc igazgatóhelyettes vezetésével a könyvtári akadálymentesítés legújabb eredményeit is áttekintették, bemutatták a hangosfelolvasó szkennert (mellyel a bibliotéka bármely nyomtatott, dokumentumát fel tudják olvastatni maguknak a látássérültek), s a hallássérültek az előadótermekben elhelyezett indukciós hurkok működéséről kaptak tájékoztatást.
A tartalmas programot a sok sikert elért, világjáró nagykanizsai mozgáskorlátozott sportolók (Zborai Gyula
asztaliteniszező, Czimmer-mann József és Balogh Imre ülőröplabdázók) élménybeszámolójával folytatták. Végezetül a lendvai és más megyékből érkezett kollégáikkal egy hosszabb pályázati együttműködés lehetőségeit vitatták meg a kanizsai mozgáskorlátozott egyesület vezetői.

Insert failed. Could not insert session data.