Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
666.97 KB
2011-02-16 11:14:35
 Zalai Hírlap 2011 02 16 039sz 07old - Madártávlati képen.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
730
3923
Zalai Hírlap 2011. február 16. 39. szám 7. oldal - Madártávlati képen

A cikk szövege:

Madártávlati képen
A Zrínyi utca és a Fő út épületsora a zsinagógát zárja közre
Nagykanizsa (hba) - Elkészült néhány részlet a város madártávlati képéből, a befejezéshez még szükség lenne segítségre -tudtuk meg Czupi Gyulától, az alkotást megrendelő Halis István Városi Könyvtár igazgatójától.
Mint arról korábban már beszámoltunk: fennállásának 60., a Kálvin téri könyvtárpalotába költözésének pedig 10. jubileumát ünnepli idén a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár. E jeles alkalom méltó megünneplése apropójából kérték fel Somogyi Győző grafikusművészt, készítse el a dél-zalai város madártávlati képét. A munka lassan a végéhez közeledik, ám a
szükséges pénz még nem áll rendelkezésre, ezért a könyvtár számít az olvasók egyszázalékos adófelajánlásaira is.
- A teljes munka egymillió forintba kerül, ám ha a szerzői jogot is meg akarjuk kapni, 500 ezer forinttal többet kell kifizetnünk - magyarázta Czupi Gyula. - Ez esetben bármikor és bármire használhatnánk a madártávlati képet. Mi ezt tartanánk ideálisnak, ám ehhez még szükségünk lenne támogatásra.
A könyvtárigazgató hozzátette: azt tervezik még, hogy a kisgyermekek részére könyvecskét vagy színezőt is készítenek az egyes „szeletekből", mely révén a legkisebbek megismerhetik a város nevezetes épületeit.
Fotó: Illusztráció

Insert failed. Could not insert session data.