Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
599.12 KB
2012-12-06 13:06:23
 Zalai Hírlap 2012 12 06 285sz 11old - Olvasni jó.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
644
3231
Zalai Hírlap 2012. december 6. 285. szám 11. oldal - Olvasni jó

Olvasni jó!
De együtt olvasni még jobb, vélik a könyvtárban
Azolo a könyvtárban várja a családokat az advent heteiben is
Nagykanizsa (ste)
- Nem igazán ismerik a tizenévesek olvasmányait szüleik és nagyszüleik - ezen próbál változtatni már ismert programjával, az Azolóval a Halis István Városi Könyvtár.
Eddig egyebek mellett az értő olvasásra való nevelés szerepelt a program főbb céljai között, mostantól a családon belüli közös olvasásra is nagy hangsúlyt fektetnek.
- E hónaptól az újonnan kialakított Azolo olvasóteremben, kellemes környezetben, teával és almával, s nem utolsósorban hatvanféle válogatott könyvvel várja régi és új olvasóit a városi könyvtár gyermekrészlege - árulta el Czupi Gyula igazgató. - Itt a családtagok nyugodtan el tudják dönteni, mely köteteket olvassák el otthon.
Az intézmény munkatársai - az előző hónapok kölcsönzéseit átvizsgálva - kiválasztottak 60 népszerű könyvet, melyek mindegyikéből 10-10 kötetet vásárolt meg a könyvtár, köztük egyebek mellett az óriási sikernek örvendő Geronimo Stilton-történetekből néhányat, Rosszcsont Peti kalandjairól szóló műveket, valamint Meg Cabot regényeiből párat.
- Miután a gyerekek és szüleik, nagyszüleik elolvasták a kiválasztott műveket, Azolo honlapján válaszolhatnak azokra a kérdésekre, melyeket kollégáim állítottak össze egy-egy műhöz - tette hozzá Czupi Gyula. Azolo -aki egyébként egy olvasáskedvelő gólyalábas figura - elmenti a válaszok által elért eredményeket a weboldalon, így a fiatalok egyfajta virtuális
versenyben is részt vehetnek és megmutathatják, mennyire értették meg azt, amit olvastak.
A könyvtárosok arra buzdítják a családokat, hogy még az ünnepek előtt látogassanak el az intézménybe, kölcsönözzenek bátran, ezzel szerezve maguknak kellemes olvasmányélményeket karácsony idejére.

Insert failed. Could not insert session data.