Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.23 MB
2012-12-12 14:11:21
 Zalai Hírlap 2012 11 22 273sz 11old - Népszerű és kedvelt az új szolgáltatás.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
662
2694
Zalai Hírlap 2012. november 22. 273. szám 11. oldal - Népszerű és kedvelt az új szolgáltatás

Népszerű és kedvelt az új szolgáltatás
Nagykanizsa (ste)
- Több száz kötetet vehettek kézbe - még a megrendelés előtt -az olvasók és a könyvtárosok azóta, hogy a Halis István Városi Könyvtár kéthetente bemutatja az újonnan kiadott könyveket.
A program nyáron indult, s egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az új könyvek a kölcsönzőpult előtt kaptak helyet. Nemcsak az olvasók, hanem maguk a könyvtárosok is rendszeresen élnek a lehetőséggel, hogy mielőtt a megrendelés mellett vagy ellen döntenek egy-egy olvasmány esetében, beleolvasnak, megnézik az illusztrációkat, a betűtípust. Czupi Gyula igazgató elmondása szerint az olvasók aktívak, bátran jelzik igényeiket a könyvtárosok felé.
Azt már Kálóczi-Bognár Ágnes könyvtárostól hallottuk: változó, hogy milyen könyvet kérnek. Az anyukák például általában a szépirodalmat és a gyerekkönyveket részesítik előnyben, míg másoknak szakkönyvekre van inkább szükségük. Azt is megtudtuk: vannak „visszatérők", akik rendszeresen átvizsgálják a polcokat az újdonságok után kutatva, s mindig javasolnak egy-két kötetet. Így tesz a helyi Zákonyi Sándor is, aki többnyire szakkönyveket keres, a filozófia, a szociológia, a pszichológia és a történelem érdekli. Ezeket előjegyzésbe veteti, s amikor megérkeznek, a könyvtár értesíti.

Insert failed. Could not insert session data.