Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
3.25 MB
2014-09-09 15:01:41
 Zalai Hírlap 2014 09 04 206sz 04old - A világhálón is szörföltek.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
794
2383
Zalai Hírlap 2014. szeptember 4. 206. szám 4. oldal

A világhálón is szörföltek
TANFOLYAM Az idősek élvezték, hogy unokájuk korabeli fiataloktól tanultak
Nagykanizsa (bb) - Az önkormányzat idősügyi tanácsa még az év elején indította útjára a nyugdíjasok ingyenes alapfokú számítógépes képzését.
Az „Ezüstnet" program nyáron is sikeres volt, hiszen harminc idős ember tanulta meg használni az internetet, akik még a Facebook rejtelmeibe is betekintést kaphattak a Halis-könyvtárban.
- Háromszor két héten keresztül, napi három órában hétfőtől péntekig folyt az oktatás - mondta dr. Szabados Gyula idősügyi referens, a program koordinátora. - Egy csoportban tíz ember számára nyolc gépet biztosított a könyvtár, ám akadtak olyanok is, akik az unokáiktól kapott wifi-eléréssel rendelkező laptoppal érkeztek.
Dr. Szabados Gyula hozzátette: minden egyes tanfolyamra kidolgoztak egy tematikát, melyben tíz témakört jártak körül a Batthyány-gimnázum közösségi szolgálatos
diákjainak segítségével. Faludi Máté, Béli Cintia és Takács Gábor ifjú oktatók az első időszakban az alapfogalmakkal ismertették meg az időseket. Hardver és szoftver ismereteket tanultak, a virtuális világban barangolva elsajátították a szövegszerkesztést, a mappák létrehozását, majd az internet működése következett. A speciális tananyag kitért a különféle alkalmazások használatára, az internetes levél küldésre, a Skype program kezelésére, s többek közt a legnagyobb internetes közösségi oldal a Facebook helyes használatáról is szó esett.
- Az idősek élvezték, hogy unokájuk korabeli fiataloktól sajátíthatták el a számukra eddig oly\' távoli világ érdekességeit - így az idősügyi referens. - Már bátran küldenek e-maileket, s ezen keresztül biztattak bennünket, hogy folytassuk a frappáns előadásokat. Szerintük még több kortársuknak lenne szüksége ilyen oktatásra. A képzést követően 30 nyugdíjas elismerő oklevéllel gazdagodott.
Dr. Szabados Gyula hozzátette: senki nem késett le az Ezüstnet programról, az őszi tanfolyamokat várhatóan szeptember végén hirdetik meg, s előreláthatóan októberben indulnak újra.
Némethné Horváth Julianna (elöl) Takács Gábor oktatótól leste el az internet használatát
A programban hétfőtől péntekig folyt az oktatás

Insert failed. Could not insert session data.