Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.85 MB
2015-10-15 14:12:00
 Zalai Hírlap 2015 10 10 238sz 04old - Kerekes székkel a könyvtárban.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
564
2171
Zalai Hírlap 2015. október 10. 238. szám 4. oldal

Kerekes székkel a könyvtárban
PÉLDA A kanizsai intézmény jól megközelíthető, a sorok között könnyű haladni
Nagykanizsa (bb) - Az országos könyvtári napok keretében tegnap a Halis-könyvtárban iskolások próbálhatták ki, hogy a kerekes székesek miként tudnak közlekedni az intézményben.
Ebben Kardos Ferenc, a ház maga is mozgáskorlátozott igazgatóhelyettese és Kasper Márta, a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa Városi Egyesületének sortársi tanácsadója volt a segítségükre. A Rozgonyi-iskola hetedik osztályos diákjai interaktív előadás keretében ismerkedhettek meg a különféle fogyatékosággal élők mindennapjaival. Majd beleülhettek egy kerekes székbe, hogy felfedezzék a könyvtárat.
- A városban mozgáskorlátozott szempontból lenne tennivaló bőven, a Halis-könyv-tár viszont minden intézmény előtt példa lehetne - mesélte a 15 éve egy lábbal élő Kasper Márta. - Az épület könnyen megközelíthető, rámpa vezet a bejáratig, belül tágas, a tolószékem kényelmesen elfér a polcsorok között, a dolgozók segítőkészek.
Kardos Ferenc szerint fontos, hogy a gyerekek megtanulják a fogyatékossággal élő emberekkel való bánásmódot, hiszen sokuk önálló, nem igényelnek plusz támogatást. Soha ne rontsunk rájuk, a beleegyezésükkel segítsünk nekik.
Fotó: Szakony Attila
A kerekes székes „próbakör" során kiderült: a polcok között van elég hely a könyvtárban. Jobbról Kardos Ferenc igazgatóhelyettes

Insert failed. Could not insert session data.