Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.91 MB
2016-08-19 15:22:22
 Zalai Hírlap 2016 08 19 195sz 02old - Sokat olvastak.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
665
2068
Zalai Hírlap 2016. augusztus 19. 195. szám 2. oldal - Sokat olvastak

Sokat olvastak
REMÉNY A gyerekek szeretik a könyveket
Nagykanizsa (bb) - A Halis-könyvtár gólyalábazással színesített interaktív programot tartott tegnap a Csónakázó-tó melletti zöldtábor diákjainak.
Gyerekek nevetésétől zengett a tábor, ugyanis a könyvtárosok vidám feladatokat állítottak össze. Például egyensúlyozni kellett a kötetekkel, egy másik feladat során pedig sorversenyben a lehető legtöbb könyvet célba juttatni. Azonban ennél is fontosabb volt az olvasás megszerettetése a gyerekekkel. Czupi Gyula, a Halis-könyvtár igazgatója szerint ez sikerült.
- Szinte minden turnusban népszerűsítettük a könyvtárat, s ezen keresztül az olvasást is. A visszajelzések azt mutatták, a gyerekek élénken érdeklődnek - folytatta Czupi Gyula. - Több mint kétszáz könyvmozgás történt a táboron belül, ami azt jelenti, hogy az ifjúság élvezettel forgatta a legfrissebb, népszerű, kortárs és állandó értéket képviselő regényeket.
Az igazgató hozzátette: ma nem elsősorban a Harry Potter a kedvenc, sokan élvezettel forgatják az Egy zizi naplója című könyvet is.
A Zrínyi-iskola tanulója, Horváth Márk sportos beállítottságú, így főleg a labdarúgásról szóló könyveket részesítette előnyben, de a fantasy is kifejezetten érdekli. A rozgonyis Gyenese Szulamit a tudományos témakörből válogat, de ha olyan kedve van, a mesekönyvekből is talál érdekeset. A Kőrösi-iskola tanulója, Mánfai Csongor szintén gyakran vesz a kezébe könyvet, sőt rendszeres látogatója a Halis-könyvtárnak.

Insert failed. Could not insert session data.