Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
774.86 KB
2017-01-03 09:10:49
 Zalai Hírlap 2017 01 03 002sz 03old - A névadó, a gólyaláb és 2017.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
713
2250
Zalai Hírlap 2017. január 3. 2. sz 3. oldal

A névadó, a gólyaláb és 2017
Nagykanizsa (hba) - Éppen 90 éve hunyt el a városi könyvtár névadója, Halis István, Nagykanizsa történetének fontos szereplője, a gólyalábazás megörökítője.
A Halis István Városi Könyvtárban hagyomány minden évben egy témát kijelölni és aszerint szervezni a bibliotéka éves tevékenységét, rendezvényeit. Idén Halis István jelentőségére és a számára is fontos gólyalábazás múltjára, történetére szeretnék ráirányítani a figyelmet. Erről sajtótájékoztatót tartott hétfő délelőtt Czupi Gyula igazgató.
- Már halálakor is sokan úgy emlékeztek Halis Istvánra, mint akinek köszönhető, hogy Nagykanizsának van története, múltja - bocsátotta előre az igazgató. - Ezen kijelentések igazságát szeretnénk érzékeltetni 2017-ben, másrészt azért is ajánlanánk olvasásra a műveit, mert minden kanizsai számára érdekesek lehetnek. Bátorít bennünket az a tapasztalat, hogy művei könyvtárunk házi másolataiként olvasottakká váltak. Ezeket idén új ruhába öltöztetve ismét az olvasók asztalára tesszük. S azt se feledjük: neki köszönhetjük azt az írást is, mely a gólyalábazás fellegvárává vált Kanizsán sokaknak ismerős történet lett.
Czupi Gyula elárulta: ennek jegyében a gólyalábazás könyvtár által újraélesztett hagyományát idén szeretnék kiterjeszteni az iskolákra is. A Könyvtárpártoló Alapítvány segítségével 10 jelentkező általános és középiskolába kerül gólyaláb, s ezekben az intézményekben lesznek diákok, akik társaikkal is megismertetik ezt a hagyományt.

Insert failed. Could not insert session data.