Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
2.28 MB
2017-01-09 09:54:36
 Zalai Hírlap 2017 01 05 004sz 02old - Látható és tapintható.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
686
2254
Zalai Hírlap 2017. január 5. 4. szám 2. oldal

Látható és tapintható
GYŰJTÉS Dombornyomott térképek a Halis-könyvtárban
Horváth-Balogh Attila
horvathbalogh.attila@zalaihirlap.hu
Nagykanizsa - A ma már jószerével kuriózumnak számító dombornyomott térképek gyűjtését hirdette meg a Halis István Városi Könyvtár.
Az ez idáig birtokukba került térhatású, ezért látványos dombornyomott térképekből röpke kiállítást is berendeztek a bibliotékában.
- Régebben én magam is gyűjtöttem ilyen térképeket, de csak pár darabra futotta - bocsátotta előre Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója. - Pedig annyira tetszettek, hogy amikor megtudtam zalaegerszegi ismerősömtől, hogy neki van ilyen térképe, beültem a kocsiba és elmentem érte... A legutóbbi szerzeményeinkhez egy véletlen folytán jutottunk hozzá. Egy nagykanizsai felnőttképző intézményt nemrég felszámoltak, és az ottaniakkal jó volt a kapcsolatunk, így néhány dolgot - bútorokat, könyveket - megvásárolhattunk tőlük. S mellesleg a kezünkbe nyomtak egy csomó dombornyomott térképet is, hogy tessék, ezeket a kacatokat pedig ingyen megkapjátok... Mondanom se kell, mi ezeknek a „kacatoknak" nagyon örültünk.
Czupi Gyula hozzátette: egyik közfoglalkoztatott kollégájától azt kérte: gondolkozzon el rajta, hogyan lehetne színvonalasan kiállítani a térképeket. A kolléga elvégezte a keretezést és ezt követően már kikerülhettek a közönség elé a látványos, az adott terület domborzati viszonyait is tükröző térképek.
- Szeretnénk, ha ez a gyűjtemény gazdagodna, ezért arra kérjük, kértük az olvasókat, hogy aki rendelkezik ilyen térképekkel és szívesen kölcsönadná kiállítás(ok) kedvéért, juttassa el hozzánk, szívesen bemutatjuk azokat mondta a könyvtár igazgatója. - Az az elképzelésünk, hogy a gyűjtemény, pontosabban a kiállítás majd ,járja a maga útját", a fiókkönyvtárainkba biztosan elvisszük, de reméljük, esetleg az iskolák, óvodák is mutatnak majd érdeklődést iránta.
Czupi Gyula könyvtárigazgató a látványos térképek közül mutat egyet. Azt remélik, újabbak is érkeznek majd az olvasóktól

Insert failed. Could not insert session data.