Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz. 
1.69 MB
2017-04-12 17:43:56
 Zalai Hírlap 2017 04 11 085sz 03old - Sakktábla a könyvtár falán.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
616
2480
Zalai Hírlap 2017. április 11. 85. szám 3. oldal

Sakktábla a könyvtár falán
Bárki játszhat egy partit, akinek kedve szottyan a játékhoz
Bodó Norbert (balról) és Galyas Miklós egy barátságos döntetlennel avatta fel az épület falára kihelyezett sakktáblát
Nagykanizsa (pa) - A városi könyvtár főbejáratánál vasárnap avatták fel azt a mágneses sakktáblát, amit a jövőben bárki használhat, akinek kedve szottyan az észjátékhoz.
Czupi Gyula, a városi könyvtár igazgatója elmondta: az intézmény büszke arra, hogy a kanizsai sakkcsapat mérkőzéseinek az intézmény ad helyet, ráadásul a kanizsai sakkozók idén már a tizedik bajnoki címüket próbálják begyűjteni, ami szintén elismerésre ad okot.
- Az épület falára felhelyezett mágnestáblán bárki kipróbálhatja a sakkot, s remélem, sokan élnek is majd a lehetőséggel - fogalmazott az igazgató, s elmondta: a sakk-figurákat a ruhatárból lehet majd elkérni.
- Úgy vélem: remek ötlet volt a könyvtár részéről, hogy kihelyezte a szabadtéri sakktáblát, szerintem ez is hozzájárul ahhoz, hogy városszerte népszerűsítsük a sportot - jegyezte meg Papp Nándor, a csapat vezetője.
A sakktábla avatása éppen egybeesett az Aquaprofit NB l/B-s csapatának vasárnapi mérkőzésével, így aztán Galyas Miklós nemzetközi mester és Bodó Norbert, FIDE mester gyors bemutatót is tartott a sakktáblán.
Fotó: Szakony Attila