Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.73 MB
2017-08-15 09:59:40
 Zalai Hírlap 2017 08 10 185sz 04old - A digitális szakadék csökkentéséért.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
588
1992
Zalai Hírlap 2017. augusztus 10. 185. szám 4. oldal

A digitális szakadék csökkentéséért
NAGYKANIZSA A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Halis István Városi Könyvtár ad otthont a digitális szakadék csökkentését célzó alapfokú számítógép-és internetfelhasználói tanfolyamnak, továbbá folytatja szombati klubfoglalkozásait a népszerű informatika klub is.
Czupi Gyula könyvtárigazgató elmondta: tavaly nagy sikerrel zajlott mindkét program, sok résztvevővel, idén is hasonlóra számítanak.
Az alapfokú tanfolyamra mindazok jelentkezhetnek, akik jelenleg nem tanulnak közoktatásban, vagy nem vesznek részt uniós, illetve hazai finanszírozású tanfolyamon. A jelentkezés felső korhatára 65 év, de korlátozott számban 65 év felettiek is jelentkezhetnek. A program 2x35 órás blokkból áll. Az ingyenes tanfolyam szeptember elején indul és október végén zárul. A foglalkozásokra hétfői és szerdai napokon 16 és 20 óra között kerül sor a könyvtárban, jelentkezni is ott lehet, augusztus 21-ig.
Az informatika klub minden hónap első és harmadik szombatjaira tervezett foglalkozások célja az, hogy a résztvevők kötetlen formában megismerkedjenek az informatikához kapcsolódó népszerű és hasznos témákkal, így a Google funkcióival, az okostelefonnal, tablettel és más informatikai eszközzel, az államigazgatás digitális rendszereivel, Nagykanizsa történelmi emlékeinek internetes előfordulásával, családfakutatással, utazással, nyaralással kapcsolatos internetes „lelőhelyekkel". A klub szintén ingyenes, minden korosztályt szeretettel vár. hba

Insert failed. Could not insert session data.