Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
2.94 MB
2017-10-03 09:21:32
 Zalai Hírlap 2017 09 30 229sz 04old - Válogatott könyvek a zöld gondolat jegyében.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
639
1978
Zalai Hírlap 2017. szeptember 30. 229. szám 4. oldal

Válogatott könyvek a zöld gondolat jegyében
A kanizsai bibliotéka számos, a környezet védelmével foglalkozó kötetet kínál olvasóinak
NAGYKANIZSA A zöld gondolat jegyében a környezetvédelemmel foglalkozó „zöld sarkot" alakítottak ki a Halis István Városi Könyvtárban.
Czupi Gyula, a bibliotéka igazgatója elmondta: a Nagykanizsán folyó Zöld város -Zöld Nagykanizsa projekt szellemiségéhez csatlakozva, a témába vágó könyveket helyeztek ki külön polcokra. S hogy a gondolat még zöldebb legyen, növényekkel is díszítették a sarkot.
- Könyvtárunk ezzel a tematikus könyvválogatással a „zöld gondolat" sokszínűségét szeretné bemutatni - magyarázta Czupi Gyula. - Esetünkben ez azt jelenti, hogy igyekszünk megismerni, megtartani, megóvni a környezetünket, nem ártani neki és magunknak. Ezek a könyvek nemcsak a könyvtárunkban találhatók meg, hanem jelenleg is elérhetők a magyar könyvpiacon. A gyűjtemény egy, a zöld gondolatot népszerűsítő internetes és valóságosan is működő tematikus (zöld)bolt ajánlata alapján készült válogatás. Reméljük, hogy minél több olvasónk találja majd értékesnek az itt összegyűjtött könyveinket, és annak is örülnénk, ha a családok esetében működne az „Egyet a babának, egyet a mamának”-formula, tehát az ezekből a kötetekből kölcsönző olvasóink nemcsak maguknak vinnének környezettudatos olvasnivalót, hanem a család többi tagjának, gyerekeknek, nagyszülőknek is.
Az igazgató hozzátette: kevesen tudják, de a zöld gondolat más kezdeményezései is működnek. Például létezik olyan netes kereső, amely bevétele jelentős részét Afrika fásítására ajánlja fel. hba
A nagykanizsai Boldog Donáti Celesztina Óvoda vegyes csoportjának apróságai is megismerkedtek a zöld sarokkal Fotó: Szakony

Insert failed. Could not insert session data.