Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
388.42 KB
2018-05-14 13:46:38
 Zalai Hírlap 2018 05 11 108sz 03old - A nyitvatartási időn túl is vár a könyvtár.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
552
1776
Zalai Hírlap 2018. május 11. 108. szám 3. oldal

A nyitvatartási időn túl is vár a könyvtár
NAGYKANIZSA Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója úgy véli: beváltotta a reményeket a bibliotéka formabontó kezdeményezése.
Mint arról korábban már beszámoltunk, a néhány hónapja (akkor még kísérleti jelleggel) bevezetett rendszer révén minden nap már nyitás előtt.
reggel 7.30-tól egészen este 18.30-ig (van, hogy ez már a záráson túli időszakot jelenti) betérhetnek az olvasók, illetve a városlakók a könyvtárba.
- A könyvtárunk nem azonos időpontban van nyitva naponta, ezért gondoltuk úgy, hogy a nyitás előtt, illetve zárás után is lehetővé tesszük az embereknek, hogy használják a bibliotéka épületét - mondta Czupi Gyula. - Ez például azokon a napokon különösen hasznos, amikor 13 órakor nyitunk. Így az olvasók már reggel fél nyolctól használhatják az épület egy részét, beülhetnek az előtérbe, használhatják a wifit, belepillanthatnak a napi sajtóba és visszahozhatják lejárt kölcsönzési idejű könyveiket. A tesztidőszak alatt bebizonyosodott, hogy a város lakói körében az ötletünk kedvező fogadtatásra talált. Diákok jönnek korán, aztán volt, aki a busza érkezéséig ült be és elolvasta a sajtót, s olyan is akadt, aki az unokáját vitte el az illemhelyre. Azt gondoljuk, érdemes ezt a rendszert tovább működtetni, mert így egy egész város komfortérzete javul. hba

Insert failed. Could not insert session data.