Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.26 MB
2018-10-09 09:31:32
 Zalai Hírlap 2018 10 09 235sz 04old - Ötletek a Halisból.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
621
1857
Zalai Hírlap 2018. október 9. 235. szám 4. oldal - Ötletek a Halisból

Négyen a találkozó résztvevői közül (balról): Kaposi Zoltán történész, Czupi Gyula, valamint Pappné Beke Judit, a keszthelyi és Kiss Gábor, a zalaegerszegi megyei könyvtár igazgatója Fotó: Szakony Attila
Ötletek a Halisból
Tizenöt év után újra könyvtárosok találkozója
NAGYKANIZSA Közel félszáz könyvtáros érkezett tegnap a Halis István Városi Könyvtárban tartott találkozóra. A rendezvényen a helyi bibliotéka működésével ismerkedtek a Zala, Somogy és Veszprém megyei szakemberek.
Tizenöt évvel ezelőtt kapta meg az év könyvtára kitüntetést a Halis könyvtár, amely abban az esztendőben a könyvtárosok vándorgyűlésének is otthont adott.
Czupi Gyula igazgató tegnap jelezte: mindannyiuk számára fontos, hogy rendszeresen megmutassák egymásnak,
milyen munka zajlik egy-egy intézményben.
- Pozitív visszajelzéseket kaptunk e téren tizenöt éve is a kollégáktól - emlékeztetett Czupi Gyula. - Azóta sok idő telt el. Most a változásokat, újításokat szeretnénk bemutatni, melyekből nincs hiány.
Az igazgató hozzátette: a jó gyakorlatokat azért osztják meg a vendégekkel, hogy akár ők is felhasználhassák, meg-
Nincs hiány újításokból az intézményben
honosíthassák ezeket odahaza. Többek közt szó esett a könyvtár internetes platformjairól, amelyek a város történetében, illetve jelenében való eligazodást segítik. Emellett a város iskolai könyvtárosa, illetve az AZOLO olvasásnépszerüsítő programokat és az iskolai értesítők digitalizálásának folyamatát is megismerhették a résztvevők. Utóbbi országos szinten is elismerésre méltó, egyedi munkának számít.
A találkozón kitüntetést is átadtak. Kocsis Katalin, a Halis István Városi Könyvtár nyugalmazott zenei könyvtárosa kapta idén a Zala Megye Könyvtárügyéért díjat. SZZS

Insert failed. Could not insert session data.