Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
959.79 KB
2018-11-15 09:51:20
 Zalai Hírlap 2018 11 14 264sz 04old - Afrika a könyvtárban.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
470
1441
Zalai Hírlap 2018. november 14. 264. szám 4. oldal - Afrika a könyvtárban

Musits Róbert, dr. Vig Károly, Gelencsér Gábor és Kardos Ferenc
Fotó: Szakony Attila
Afrika a könyvtárban
NAGYKANIZSA Magyar László Afrika-kutató születésének 200. évfordulója alkalmából előadásokkal és kiállítással színesített Afrika-napot szerveztek tegnap a könyvtárban.
A látogatók a kontinens országainak zászlói alatt léphettek a kiállításra, ahol numizmatikai érdekességeket és papírpénzeket lehetett megtekinteni.
Kardos Ferenc, a könyvtár igazgatóhelyettese fontosnak tartja, hogy minél többen megismerjék a szombathelyi születésű Magyar László munkásságát. Elmondta: a kutató az afrikai népek életét, szokásait térképezte fel. A kiállítást összeállító Gelencsér Gábor az Angolában kutató Magyar Lászlóról elmondta: összeállította az ehető gyümölcsök listáját, s még az ott élők nemzetközi kapcsolatainak feltérképezésére is gondot fordított. Az eseményen részt vevő diákok dr. Vig Károlytól, a szombathelyi Savaria Múzeum tudományos igazgatóhelyettesétől Magyar László életéről hallhattak előadást. A kanizsai Musits Róbert pedig Ökoprojektek a király földjén címmel a nyugat-afrikai Beninről beszélt. BB

Insert failed. Could not insert session data.