Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.29 MB
2020-10-09 11:45:35
 Zalai Hírlap 2020 10 08 236sz 16old - Todó megint kitálalt.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
280
743
Zalai Hírlap 2020 október 8. 236. szám 16. oldal

Todó megint kitálalt
Meseíró volt a könyvtári napok szerdai vendége
Vig Balázs mindent megtett, hogy fenntartsa a gyerekhallgatóság figyelmét
Fotó: Szakony Attila
NAGYKANIZSA Az országos könyvtári napok keretében tegnap Vig Balázs fővárosi meseíró interaktív könyvbemutatót tartott a könyvtárban a Péterfy-iskola 4. osztályos diákjainak.
Az eseményen Bognár Csilla, a Halis-könyvtár csoportvezetője elmondta: október első hetének rendezvényei a bibliotékákat ünneplik és népszerűsítik. Idén a gyermekekre fókuszálnak, ennek jegyében zajlott le a tegnapi rendezvény is. Vig Balázs meseíró pedig szerdán Zalakomárban, Gelsén és Zalaszentbalázson is tartott hasonló interaktív órákat.
A vendég a rendhagyó író-olvasó találkozó megkezdése előtt elmondta: a Móra könyvkiadó szerzőjeként számos kötet fűződik a nevéhez, ezekből válogat az olvasóknak.
A kanizsai könyvtárban összegyűlt közönségnek a Todó kitálal című sorozatról beszélt, mai témákról, a mai gyerekek nyelvén. Kiemelte: magas tempót diktál, hogy a diákok figyelme fennmaradjon.
Az interaktív előadást a fiatalok láthatóan élvezték a Halis-könyvtárban, hiszen különféle mozgásos, illetve szituációs játékok is a foglalkozás részei voltak. BB

Insert failed. Could not insert session data.