Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
881.15 KB
2020-10-12 09:47:59
 Zalai Hírlap 2020 10 10 238sz 01,03old - Civilek könyvtári véradása.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
248
746
Zalai Hírlap 2020. október 10. 238. szám 1, 3. oldal

Civilek könyvtári véradása
NAGYKANIZSA Három szervezet összefogásával civil véradást tartottak tegnap a Halis-könyvtárban. Az „Adományozzunk közösen egészséget!" elnevezésű programban 34 donor adott vért.
A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület, a Magyar Vöröskereszt és a Halis-könyvtár közös akciója nyolcadik éve nagy sikernek örvend. Mint azt a civilek elnöke, Budavölgyi Kálmán kiemelte: nemcsak ősszel, de tavasszal is várják a véradókat, akik komolyan veszik a felhívást és nagy számban jelentkeznek. Köztük vannak a könyvtár dolgozói, látogatói, új jelentkezők, egyre gyakrabban találkoznak fiatalokkal, ami új lendületet ad a jövőre nézve. Nem beszélve a sokszoros véradók elhivatottságáról. A szepetneki Kosztolánczi Zsolt például több mint százszor adott már vért. Továbbiak Segíteni... címmel a 3. oldalon.

Segíteni nagyon jó érzés
Civilek rendeztek véradást a kanizsai Halis-könyvtárban
(Folytatás az 1. oldalról.)
- Amikor megérkezik az üzenet a telefonomra, hogy a véremet felhasználták a gyógyításnál, jóleső érzéssel tölt el, mindig meghatódom - mondta Kosztolánczi Zsolt. - Sok lényeges dolog van a világon, de a legfontosabb talán az emberi élet védelme. Igyekszem egészségesen élni, a véremmel pedig minden alkalommal három életet menthetek meg. Ez nekem kellő motivációt jelent.
BB Kosztolánczi Zsolt száznál többször nyújtotta már a karját Fotó: SzA

Insert failed. Could not insert session data.