Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz. 
7.62 MB
2007-07-05 10:22:01
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
198
3872
Rövid leírás | Teljes leírás (545.58 KB)

Az újságot digitalizálási gyakorlat alkalmával beszkennelte: Ferencz-Füge Róbert

Kanizsa 1990. 031-035 szám - augusztus

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:


Mi történt a Dél-Zatai Áruházban? — Tolvajt kiáltanak, de bocsánatig Mérni elfelednék
(Cikkünk a 4, oldalon)
„,.,Jel óra leforgása alatt láttam olyan dolgokat, amelyeket tettenérés esetén igencsak keményen büntetnének n—Bolyongás a „ lengyel-piacon "


II. évfolyam 31. szám 1990. augusztus 3. Ára 9.60 Ft
KANIZSA
VÁROSI HETILAP
Megjelenik minden pénteken
SZETA-akció
1990. július 20-án 15 órától az SZDSZ Hevesi úti irodája előtt ismét megrendezték a SZETA-akció keretében a ruhavásárt. Az asztalokra kirakott holmik között volt pulóver, ing, gyermekruha — minden, amire az öltözködésnél szükség lehet. Az árak Igazán alacsonyak voltak, még a „lengyel-piacot" is „lepipálta" az olcsóság.
Az akció szervezőitől megtudtuk, hogy az eladásra szánt ruhákat maguk válogatták—.bála-butikból", s természetesen a saját pénzükön vették.
Érdekességként említették, hogy a vásárlók között szinte minden réteg megtalálható. Ami nem is csoda, hiszen egyre kevesebben tudják megfizetni a meredeken felfelé kúszó bolti árakat.
M. Gy.
5. oldal


» Ugye, mi jóbarátok vagyunk ?"
A parlamentben ^
nincs
érdekképviselete a
munkásnak
és
a mezőgazdasági
dolgozóknak!
(Interjú
SOLT OTTÓJÁVAL — 7-8. oldal)

8.oldal„Csipisz"

13. oldal.

Telefonvégen
Gréger Károlyné, az IBUSZ iroda vezetője.
— Szerkesztőségünket a minap felháborodott férfi kereste fel. Devizaszámláját az IBUSZ-ban vezetik, de csak hosszas huzavona után tudott a pénzéhez jutni. Miért?
—A belföldi devizaszámla (BD számla) vezetése néma nagykanizsai irodában történik, hanem Budapesten. Kéréseinket telexen kell leadnunk. Sajnos a torlódások és odafent a számlavezetők technikai nehézsége miatt — számítógép kapacitás, a telefonvonalak lehetetlen helyzete — hosszú az ügyintézés. Mi feladjuk a kérést, a visszajelzés két hetes késéssel jön. Ha sürgős esettel találkozunk, akkor megpróbáljuk sürgetni, de ehhez szabad vonal kell, ami általában nincs.
Volt olyan eset Is, hogy egy-egy tételért másfél órát állt a telexgép. Ez olyan óriási költség, melyet nem engedhetünk meg magunknak. Ugyanakkor másra addig nem használható a telexgép, mert várjuk a választ. Amíg technikailag nem fejlődünk annyira, hogy a nemrég vásárolt számítógépünkhöz kinyomtató rendszer és a programban a számlavezetés is ott legyen, nem tudunk sürgős dolgokkal foglalkozni. Illetve ha tudunk Is, csak öt-tízszeres nehézség árán. Addig Is kérjük ügyfeleink szíves megértését és türelmét.
M. Gy.

KANIZSA

1990. augusztus 3.

Nyílt tér

(parlamenti felszólalás


Ugyanaz, másként)
Tisztelt Ház! Nehéz lenne túlbecsülni az elénk terjesztett törvényjavaslatjelentőségét. Ha egy országban jól működnek, erősek az önkormányzatok, akkor ezzel megteremtik a működőképes parlament lehetőségét. Sajnos, azt hiszem, hogy ez a kijelentés fordítva nem igaz. A nálunk kialakult többpárti parlamenti rendszer ma mégjól érzékelhető gyengéit részben magyarázza, hogy az önkormányzatok megteremtésének és működésbe hozatalának idő- és energiaigényes folyamata, feladata még előttünk áll.
Az ön kormányzatoknak olyan rendszerét kell kialakítanunk, amelyben a lehető legkevesebb helyi döntés függ külső felügyelettől, mert a helyi politika csak így képes a he...