Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
7.03 MB
2007-07-05 10:26:11
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
490
2845
Rövid leírás | Teljes leírás (528.6 KB)

Az újságot digitalizálási gyakorlat alkalmával beszkennelte: Ferencz-Füge Róbert

Kanizsa 1990. 044-048 szám - november

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:



Biztos út a tulajdonhoz
Vállalkoznánk mi is, ha volna miből, legyintettek sokan országszerte, akikben van kurázsi, felkészültség, elszánás, hogy tulajdonosként boldoguljanak, dolgozzanak az új Magyarországért. Most végre itt van az Egzisztencia Alap, amely biztos hátteret teremt a leendő magánvállalkozóknak.
(Cikkünk a 7. oldalon)


BANK





II. évfolyam, 44. szám 1990. NOVEMBER 2. Ára: 9.60 Ft
KANIZSA
VÁROSI HETILAP
Megjelenik minden pénteken


Borotvaélen az energiaellátás
(6-7. oldal)
Beké Kata-interjú
(2. oldal)



Utolsó ülését tartotta a Városi Tanács Végrehajtó Bizottsága
A Városi Tanács Végrehajtő Bizottsága október 24-én délelőtt tartotta utolsó ülését. A megjelenteket — köztük dr. Papp Elemér megyei főorvost — Zsoldos Ferenc tanácselnök köszöntötte.
Az ülésen előszördr. Szabó Csabakórházi orvos-igazgató kinevezésévelfoglalkoztak. A négy évi időtartamra történőkinevezést a vb egyhangúlag hagyta jóvá. Több javaslat után dr. Szabó Csaba bruttó alapbérét az eredetileg javasolt 38.000 Ft helyett 50.000 Ft-ban (az előző orvos-igazgató alapbére is ennyi volt), vezetői pótlékát pedig 2.000 Ft-ban állapították meg.
Akövetkezőnapirendipontalakásvásárláshozés építésheznyújtandó tanácsi anyagi támogatás megtárgyalása volt. Alakáshoz jutás feltételeit javító anyagi támogatás elnyerésére 20 pályázat érkezett. A Lakásügyi Társadalmi Bizottság 16 család soronkívüli támogatásátjavasolta, 1.390 ezer Ft visszanem térítendő támogatás és 50ezer Ft vissza térítendő kamatmentes kölcsönformájában. A vb ezt jóváhagyta. Négy család pályázatával kapcsolatban további bizonyíték beszerzése vált szükségessé. Kedvező elbírálása esetén az igényelt összegek — további támogatási lehetőségekkel — rendelkezésre állnak.
A fentieken kívül döntés született a kórházi kápolna ügyében. Felújítására 50 ezer Ft jut. A helyi vívó-utánpótlás fejlesztésére 20 ezer Ft támogatást a Thury György Múzeumnak pedig 30 ezer Ft-ot biztosítanak festmény-vásárlásra. Mindezek fedezetét a bevételi többlet biztosítja.
A napirend harmadik részében—dr. Balázs Sándor vb-titkár előterjesztésében—az önkormányzati képviselő-testület alakuló ülésének előkészítésével foglalkoztak.
Az utolsó vb-ülésen Zsoldos Ferenc rövid záróbeszédében megköszönte a vb tagjain ..k a választási ciklusban kifejtett hasznos
társadalmi tevékenységét, hangsúlyozva, hogy az időszakban a város jelentősen fejlődött, s a rendszerváltás átmeneti időszakában
pedig—a pártokkal és szervezetekkel kialakított jó együttműködés következtében—biztosítva volt az ügymenet, s a választások
zavartalan lebonyolítása. (tihanyi)

Törvénysértő tüntetés
(12. oldal)
Zorán
(9. oldal)








Holtak kertje
(13. oldal)

KANIZSA

199CL november 2>







Beké Kata a Művelődési és Közoktatási Minisztérium államtitkára részt vett a fennállásának 225. évfordulóját ünneplőkanizsai Batthyány-gimnázium ünnepségén. A nagy hagyományaihoz méltó iskolai megemlékezés után beszélgettünk az államtitkárral.
— Az MDF oktatási programiában
olvasható a következő mondat: ..A je
lenlegi költségvetési maradvány-gya
korlattal szemben a mindenkori kor-
mánvzat a legolcsóbb és legnagyobb
hatá...

Insert failed. Could not insert session data.