Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
4.65 MB
2007-07-05 10:39:08
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
523
3148
Rövid leírás | Teljes leírás (432.21 KB)

Az újságot digitalizálási gyakorlat alkalmával beszkennelte: Jandovics Krisztina

Kanizsa 1991. 014-017 szám - április

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:


DÉL-ZALAI HETILAP

ÁRA: 1330Ft



Á

Á





MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN
(fel)Jelentgetünk
Kiúttalanság?
(Erdei András felvétele)
Régi jó magyar szokás a feljelentgetés. Már a nevében is benne van, hogy felfele, valaki felettünk levőnek, valamilyen szándékkal jelentünk valamit. Sokan sokszor írtak erről a szinte már nemzeti hagyományról. Most mi is közreadunk egy ilyen esetet, anélkül, hogy bármelyik szereplőjét is minősítenénk, vagy bármi módon állást foglalnánk. Döntse el az olvasó!
Jó pár éve Kiskanizsán a Tornyos köz 2-ben működik Bolf László asztalosüzeme. Akik ismerik a környéket tudják, a hely, ahol a műhelyek épültek, nem a legkönnyebben megközelíthető, különösen nagyobb szállítójárművekkel. A vállalkozónak is régi gondja ez, ráadásul a telepet bővíteni is akarja. A házsorokkal övezett Ráckertből már jó darabot meg is vásárolt ezzel a céllal. Ezt a területet járművel megközelíteni azonban még nehezebb. Egyetlen olyan, a Baj-csai útról nyíló, két ház között húzódó bejáró van, ahol ha nagy teherautóval nem is, de

kisebb járművekkel be lehet hajtani. Egy ideje Bolf László is ezt az utat használta szállításra. Az út mellett álló házak lakói azóta panaszkodnak, kérvényeznek, jelentgetnek.
A közelmúltban a vállalkozó újabb okot adott a panaszra. Megcsináltatta az utat. Mészkőzúzalékkal terítette le az addig földes - többször sáros, mint száraz -, 50 méteres utat. Rögtön meg is érkezett a panasz ellene. E szerint az eső a mészkődarabokat az út mellett levő kiskertekbe hordja, így művelhetetlenné válik a föld. A költségvetési üzem út-felügyelete megállapította, hogy az út feltöltése nem szabályosan történt. A zúzalék le-terítése előtt nem készítettek „úttükröt", azaz nem mélyítették ki a nyomvonalat. Ezzel együtt méltányolták, hogy egy vállalkozó - igaz saját érdekei miatt is - önerőből karban tart egy a város kezelésében levő utat.
De hiába a jó szándék, az útra terített követ fel kell szedni! Ismerve a város pénzügyi

Hl. évf. 14. sz. 1991. ápr. 5.
jes költségét, így talán hamarosan minden műszaki feltételnek megfelelő bejáró készül a Ráckertben. Ez tehát megoldódott.
A kérdés most már csak az, mikor és milyen indokkal várható a következő feljelentés.
helyzetét, arra sok remény nem látszott, hogy a felszedés után az újrafeltöltésre is futja majd. Maradt volna tehát az eredeti - sáros, földes - állapot. Ha!...
Bolf László, mivel feltétlenül szüksége van a bejáróra, átvállalta az út építésének tel-
(na-im)
Megúsztuk toroklocsolás nélkül
Kiteltek a húsvéti ünnepek - békeben, barátságban. l\'.t-tek, ittak, \\enclégségbe és \\ciuléglőkbe jártak, locsoltak a kanizsai honpolgárok, április 1-én pedig sokan lettek az ilyenkor szokásos beugratás áldozatai.
Vajon milyen volt a forgalom a nagykanizsai kórház pszichiátriai osztályu detoxnkáló csoportjánál. Krröl tájékoztatott telefonon az. ünnepek elteltével, kedden delelőtt dr. Sütő Krzsébet alorvos:
- A háromnapos ügyelet alatt csupán két helyi lakost \\ettünk kezelés alá. Mindkellen középkorú férfiak \\ollak, tűrhetően szeszes állapotban. Az esetek száma hasonló \\olt egy „sima" hétvégén clöfordultakkal.
(t-i)
Az MDF kiugrott...
Az MDF Nagykanizsai Szervezete felülbírálta nem is olyan régi döntését, és a bérleti díj fizetéssel kapcsolatos hatpárti egyezsége ellenére, március végén kifizette tartozását a Polgármesteri Hivat...

Insert failed. Could not insert session data.