Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
4.56 MB
2007-07-05 10:42:19
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
145
1380
Rövid leírás | Teljes leírás (422.25 KB)

Az újságot digitalizálási gyakorlat alkalmával beszkennelte: Jandovics Krisztina

Kanizsa 1991. 023-026 szám - június

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:


ARA: 13JUFt
DEL-ZÁLAI HETILAP
III. óvf. 23. sz. 1991. jún. 7.
Bajcf^még sem válik
z időközi választás ismétlése: június 16-án
NBykanizsa 14. számú egyéni választókerületében (Kiskanizsa észaln részén és Bajcsa városrészben) június 2-án időközi választásra került sor, a mandátumát néhány hete visszaadó Bolf György (KDNP) képviselő utódlására. A nyilvántartásban 2927 választásra jogosult állampolgár szerepelt. A 6-18 óra között sorrakerült szavazáson csupán 306 fő élt választási jogával, amely 10,45%-os részvételi arányt jelent az előírt legalább 40%-hoz viszonyítva- Az érvényes 276 szavazatból a jelöltek közül Kovács János (KDNP-MDF közös jelölt) 108, Hajgató Sándor (független) 84, Hetyei Tibor (SZDSZ) 51, Gyergyák Gyula (FIDESZ) pedig 33 szavazatot kapott. A városi választási bizottság az érvénytelen választás miatt június 16-ára (vasárnapra) tűzte ki a már döntő második fordulót.
- Bajcsa városrészben az időközi választással együtt zajlott le a helyi faluvédő egyesület, illetve néhány állampolgár által kezdeményezett népszavazás, a várostól való különválás vonatkozásában. A lakosság közömbösségét tükrözte, hogy az 517 szavazásra jogosult állampolgár közül mindössze 116-an (22,43%) vettek részt a szavazáson. (A minimum 40%-os részvételi arányból legalább 50%-nak kellett volna a különválás mellett szavazni.) A törvény és az önkormányzat szerint e tárgyban Bajcsa városrészben egy éven belül ismételt népszavazásra nem kerülhet sor!
(t-i)
MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN
Ünnepi Könyvhét két tételben
Regionális menedzser konferencia \'91.
A tudósítás
Ragyogó napsütésben került sor az Ünnepi Könyvhét nyitójára Nagykanizsán. Az Erzsébet téren délután öt órakor a felnőtteken kívül sok fiatalt is vonzott az esemény és az „Igricek" szabadtéri koncertje.
Ünnepi beszédet Farkas Zoltán alpolgármester mondott, aki megnyitójában különös hangsúlyt adott az első, 1927-ben, a magyar írók és költők támogatására megrendezett könyvnapnak. Külön kiemelte az ALMANACH Kft.-nek - az Ünnepi Könyvhét ma már egyedüli megrendezőjének -azt a folyamatos erőfeszítését, amit az értékes könyvek, a klasszikus irodalom terjesztése érdekében tesz.
Ami a megnyitóból kimaradt
Göncz Árpád viszont kendőzetlenül kimondta a zalaeger-

szegi megnyitón, hogy a könyvpiacot elárasztotta az irodalmi mocsok. A silány irodalomáradatnak még egy-másfél évet jósolt az író és műfordító köztársasági elnök. Jó lenne, ha valóban addig lenne csak igaz! Félő, hogy a könnyű olvasmány hosszabb ideig hódít majd, s talán csak egy új generáció talál majd rá újra az igazi irodalmi értékekre?
„A nyomtatás azt jelenti a kéziratnak, amit a színpad az asszonynak, erős világításba helyezi a szépséget is, a hibákat is; éppen úgy tud ölni, mint életet adni..." - írja Balzac az Elveszett illúziókban.
Mindannyiunk felelőssége, hogy a kiművelt emberfők sokasága ne csak illúzió legyen!

A hétvégén tartották a Nagy-kanizsáért-Délnyugat-Magyar országért Alapítvány által szervezett menedzser konferenciát. A szervezőknek sikerült fővédnöknek megnyerni Antall József miniszterelnököt, aki szinte „magával hozta" a kormány e témában legilletékesebb minisztereit, szakértőit. A rendezvény - különösen a szombati napra - városunkba vonzotta a régió nagyvállalatainak vezető-

it, illetve azok menedzseléséért felelős szakembereit, valamint számos kis- és nagyvállalkozót, a bankszakma képviselőit. Valami végre megmozdult Kanizsán! - Hallottuk itt-ott a szünetben, különösen he...