Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz. 
8.28 MB
2007-07-05 10:50:16
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
203
2989
Rövid leírás | Teljes leírás (773.58 KB)

Az újságot digitalizálási gyakorlat alkalmával beszkennelte: Jandovics Krisztina

Kanizsa 1991. 027-030 szám - július

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

DÉL-ZALAI HETILAP

ARA: 19 FTÁ

A


MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN \'^^^■■^^V m évf 27 sz 1 "1 júl 5
Kanizsai „Búcsú" a Magylr Szabadság Napján
A Diák téri ítkuméníkuí istwnti»zi#iéíwn 3*ab» B»k«s SzMrÚ celebrálja a ka-
follfcuft miméi. 2. Ai istentiszteleten részt ve vök egy csoportja.
{Ertteí András felvételei)
harangjainak zúgása közepette az ünneplők egy része a városi köztemetőbe, illetve a zsinagóga udvarán lévő emléktáblához vonult, ahol egyaránt koszorúzással emlékeztek meg a II. világháború halottairól, s az el-hurcoltakról.
A szovjet megszállás hivatalos végét jelző kanizsai „Búcsú" bizonyára felejthetetlen marad a részt vevők számára...
(tihanyi)
Mától keresse a Kanizsát a Mediaprint Pressegrosso Kft.
terjes/tőinél is!
Részvénytársasággá alakult a DOMUS
Balaton-
berényi
adók
Telektulajdonosoknak szóló ismertetésünk a lap 5. oldalán
Ébredés
Álmot láttam, gyönyörűt.
Olyant, amilyenre sokezren várnak, lassan egy éve.
Képviselői beszámolón voltam (álmomban). Nyugdíjasokkal, fiatal házasokkal, tapasztalt munkásemberekkel telt meg a közeli általános iskola előcsarnoka (álmomban), ahova az önkormányzati testületbe általunk beválasztott, bizalmunkat (álmomban) továbbra is élvező" képviselő hívta választókerületének polgárait.
A jó hangulatú eszmecserén (álmomban) az önkormányzó beszámolt eddigi tevékenységéről, a korábbi ígéretek beváltásáról. Kikérte az adófizető városlakók véleményét (álmomban) a város fontos kérdéseiről, hogy a választókat képviselve hiteles állásfoglalást tudjon adni az elkövetkező bizottsági és közgyűlési vitákon.
Ezután a lakossági észrevételeket, javaslatokat, aktuális problémákat hallgatta meg (álmomban), elbeszélgetett az emberekkel mindennapi ügyes-bajos dolgaikról (szintén álmomban), s kérte őket, keressék fel, ha bármi segítségre, felvilágosításra szorulnak.
A következő beszámolóig jó egészséget kívánt a választóknak (álmomban), s megígérte, hogy érdekeiket továbbra is képviselni fogja.
Aztán felébredtem.
L. I.

Június 30-án ünnepelte az ország és így Nagykanizsa lakossága is a Magyar Szabadság Napját. Az MDF városi szervezete a „Búcsú" című programban egésznapos ünnepi megemlékezésre invitálta az állampolgárokat. A délelőtti cserkészavatást délután a Károlyi-kert mérsékelt érdeklődéssel kísért színes kulturális műsora követte, amelyben fellépett a helyi Tiborcz Jazz Quartett, az Erak-lin Táncklub, a Flacilor Ha-
1991. június 1-i hatállyal részvénytársasággá alakult át a DOMUS Lakberendezési Áruház Vállalat, amelynek jogutódja 1,6 milliárd forint alaptőkével a DOMUS Kereskedelmi Rt. lett. A legnagyobb alapító tulajdonos - 83%-os részesedéssel - az Állami Vagyonügynökség. Ebből a földingatlanokért 150 millió Ft az érintett önkormányzatokat, köztük 13 millió Ft értékű részvény a nagykanizsait illeti. Tulajdonos

gyományőrző Cigányegyüttes és a Dél-zalai Néptáncegyüttes* kísérőzenekarával, a Patkó Bandával.
Kora este mintegy kétezren vettek részt a Deák téren tartott ökumenikus istentiszteleten, majd a Himnusz eléneklé-se után Tarnóczky Attila országgyűlési képviselő emlékezett meg arról, hogy 46 év múltán újra szabaddá vált Magyarország. A Szózat akkordjainak felhangzása után a város
még az INDOSNEZ Pénzügyi Szolgáltató Kft. és az Állami Biztosító Rt., de az rt. mintegy 800 dolgoz...