Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz. 
9.69 MB
2007-07-06 15:51:01
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
303
8451
Rövid leírás | Teljes leírás (1.01 MB)

Az újságot digitalizálási gyakorlat alkalmával beszkennelte Jandovics Krisztina

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Kiadás jelzés: Szállító: Helyi terjesztő
Tárgyidő: Hiányok:
Szakjelzet: Hetenként: 1989-től
Cutter: Utolsó: 2007.06.25.
ISSN: 2007.évi számok: 1-25
UK azon.: K
Kivonat: Melléklet:

Következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismeréssel készült


DÉL-ZALAI HETILAP^
ARA: 19 FT
évf. 6. sz. 1993. febr. 5.
MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN
KÖGA\'Z-sorsolás
A KÖGÁZ 62 ezer Zala megyei fogyasztójából közel 13 ezren választották az elmúlt évben az átutalással történő számlakifizetést. Hétfőn e 12731 fogyasztóból sorsolták ki azt a 20 szerencsést, aki 500 köbméter gázt írathat jóvá, mert a fizetésnek ezen egyszerűbb és korszerűbb módját választotta. A banki átutalás lehetőségével élők közel háromnegyede zalaegerszegi, nem csoda hát, hogy a húsz kisorsoltból mindössze hárman laknak Kanizsán, Der-valitsné Polacsek Ildikó, Brun-ner Margit, Szokol László.
A nyertesek nyereményüket a jövő hét elejétől vehetik át készpénzben a KÖGÁZ pénztárában.
-dé-
A TESTEM MAGÁNÜGY

Horváth Ildikó gyönyörű szemeit egy szemszépség-ve-télkedd alkalmával már sokan megcsodálták, így én is. Aztán a tavalyi Miss Hungary elődöntőjében ismét ráfeledkezhettünk bájaira. A közelmúltban a World line stúdió szépségversenyén több száz lány közül jutott a döntdbe. A stúdió modellképzdjét sikeresen elvégezte.
- Mire jogosít egy ilyen tan
folyam oklevele? - kérdeztem
a húszéves szépségtől.
- Ez az oklevél egyben mi
nősít is. így bárhol vállalhatok
folómodellmunkát.
(Folytatás a 25. oldalon.)
A STÁB együtt marad
Hiányoztak « harítf együttlétek, viták, a próbák. A Kél hónap-pal ezelőtti, az Elmeesetólt helyzetek című irodalmi estre szerveződött alkalmi csapat így érezte, bogy nero érhet véget ennyivd a közös munka. Több van bennük, kísérletezni szeretnének, kipróbálni más, Új dolgokat Is. A bemutató után alig telt H píir hét, keresni kezdték egymást, s Ahogy Ilyenkor Unni s/ukott, megkezdődött az ötletbörze. Volt - van * miből gazdálkodni, hisz sokféle egyéniséget, különféle Irodaim! érdeklődést, különböző „színpadi" múltat, más»más tapasztalatokat tudhattuk maguk mögött « résztvevőit. Ami máris biztos. Van színpadra állítandó mü (müvek), van rendezői ötlet, vannak lelkes amatör s/íncs/jciuiu-k. No és megszületett a név is. STÉG STÁB. Utalva az angol eredetű szó (stage) alapjelentésére. A stíb pétiig leginkább a „s/akm,ii" műhelymunka jellegét fejezi ki.
Az önszerveződés mindenek fölött azt Is jelzi, hogy egjre nagyobb az Igén? a kiscsoportos, valódi közösségeket formáló műhelymunkára, az úgynevezett „össznépi" monstre programok helyett, Talán nem ártana a támogatásokat Ide is Irányítani. A (.sap.it egyénként az Erkel Művelődési Hííban talált otthonra.
- dit -

Szinte elakadt a lélegzetem, amikor megpillantottam a szép, barna bőrű lányt a kórház egyik nővérpultjánál. Vakítóan fehér köpenyén keresztül is jól lehetett sejteni a női test minden szépségét, izgalmát. Lassan derengeni kezdett: mi már találkoztunk korábban.KANIZSA


A gondok oroszlánrésze még megoldatlan
VÁLTOZÁSOK A VÁROSI KÖNYVTÁRBAN
Valószínű, hogy több könyvtárlátogatónak is feltűnt már a felirat, amely a Városi Könyvtár több ajtaján is olvasható, és amely szerint február elsejétől a zenei könyvtár új helyen fogadja majd a látogatókat. Ennek a már négy napja élő változásnak jártunk utána. Első beszélgetőtársunk Kocsis Katalin, a zenei könyvtár vezetője volt.
- Egy alkalommal a könyvtár igazgatója az idelátogató vendégeknek ágy mutatott be, hogy in vagyok a világ legszomorúbb zenei könyvtárosa, és mi tagadás, volt is benn...