Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
8.02 MB
2008-04-21 13:51:52
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
588
3686
Rövid leírás | Teljes leírás (974.31 KB)

Kanizsa 1994. 001-004 szám - január

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:







ÁRA: 25 Ft
DEL-ZALAI HETILAP
MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN
VI. óvf. 1.sz. 1994. Jan.7.
Egyes hírforrások december 27-re jelezték, hogy Furák Zol¬tán, a Kanizsa Sörgyár Rt. el¬nök-vezérigazgatóját „új vezér" váltja fel.
A hír kapcsán a kanizsai cég új tulajdonosa, a Bankár Kft. részéről Réthy Imre, egyik ügyvezető igazgató de¬cember 30-án munkatársunk
Még nem szálITB^I a füst...
A sörgyári részvények 30,1%-a angolszászoké!
telefonérdeklődésére így tájé¬koztatott:
- A menedzsment továbbra is élvezi a bizalmunkat. Január 3-án Nagykanizsára utazom, ahol a sörgyárban három hó¬napon át különböző személyi és szervezési kérdések megol¬dásával foglalkozom...
Január 3-án délelőtt Réthy
Imre - úton Nagykanizsa felé - személygépkocsijából Wes-. tel-telefonon újabb friss hírrel szolgált:
- 1993 utolsó napjaiban a cég részvényeinek 30,1 százalé¬kát egy angolszász pénzügyi be¬fektető vásárolta meg, s így re¬mény van a „tőkeinjekcióra" és az ötéves adómentességre is.

Az ipari miniszter Kanizsán
Lapzártánkkor került sor dr. Latorcai János ipari miniszter és dr. Kocsis István, az ÁV Rt. vezérigazgatójának kani¬zsai látogatására. A két vezető munkája során a KÖGÁZ Rt.-nél és a DKG Rt.-nél priva¬tizációval kapcsolatos tárgya¬lásokat folytatott.
(-)
(A részletekre következő szá¬munkban visszatérünk.)




1994: A Családok Nemzetközi Éve
Az ENSZ még az elmúlt esztendőben a világ tudtára hozta, hogy 1994 a Családok Nemzetközi Éve lesz. Ebből az alkalomból január l-jén reggel a tévé Napkelte műsorának vendége volt Némethy Zoltán, a Magyar Családok Szövetsége országos el¬nökségének főtitkára, aki a műsorvezető kérésére az aktuális témával kapcsolatban a következőket nyilatkozta:
- Elöljáróban elmondhatom, hogy a családok szá¬ma Földünkön rendkívül alacsony. Sok a csonka család, s nagyon sok a válás. Ezért hazánkban pél¬dául mintegy háromszázezerrel több lakásra van szükség. Az alacsony családszámot részben magya¬rázza a munkaidő kényszerű meghosszabbítása, a megélhetést elősegítő második műszak. Sajnálatos módon indokolja a késői családalapítást, hogy ma a fiatalok vannak a legnehezebb anyagi helyzetben. A gazdasági fejlődés velejárója világszerte a gyer¬mekek számának csökkenése. Az egy családra eső gyermekek száma Magyarországon már hosszú ideje 1,6—1,7 között ingadozik. Ha figyelembe vesszük,

hogy a lakosság szintentartásához átlagosan leg¬alább 2,2 gyermekre lenne szükség, akkor a szám¬adat önmagáért beszél. Ide tartozik, hogy az utolsó tíz évben hazánkban a népesség folyamatosan csök¬ken.
Ami a Családok Nemzeti Éve országos program¬ját illeti, pillanatnyilag kettőről számolhatok be: a kormány részéről február 5-én Debrecenben lesz az „év" hivatalos megnyitója, egyesületünk pedig a nyár folyamán egy többnapos nagyszabású nemzet¬közi találkozót szervez Gödöllőn. Ezeken kívül helyi programok is szerveződnek szinte minden magyar településen, amelyekből 82 helyi szervezetünk is te¬vékenyen kiveszi majd a részét.
Remélem, hogy a parlament és a kormány figyel¬mét sikerül ráirányítani arra, hogy a családok na¬gyon nehéz anyagi helyzetben vannak, elsősorban a többgyermekes és a kezdő fiatal családok.
(tihanyi)

Kétszázmillió ételre
Mintegy 2w fttlltó forintot költöttünk * élelmiszerekre a karácsonyt megelőzd két hét¬ben. Ezt a tetemes összeget az ÁI'Í'MS/, a ("swiiegi1 Július Meinl, a H SZERI" raktár¬áruháza és a ZETA Rt. bolt¬jainak pénztáraiban M/ettuk ki. Arról sajnos nincsenek és nem is nagwin l...

Insert failed. Could not insert session data.