Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
10.72 MB
2008-07-03 09:31:25
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
574
5727
Rövid leírás | Teljes leírás (1.23 MB)

Kanizsa 1995. 009-013. szám március

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Kisebbségi farsang
Farsangi bált tartott vasárnap a kanizsai Cigány Kisebbségi Önkormányzat és az MCKSZ helyi szervezete. A mintegy kétszáz-kétszázötven gyerek között a HSMK Kamaratermében farsangoztak a Kehidakus-tányi Nevelőotthonban és a GYIVI-ben lakók is, sőt visz-szatértek a régi ismerősökhöz a nyári táborban ismeretséget kötött cigány gyerekek is.
Nagy sikert aratott a kehi-daiak jelmezes felvonulása és a tombola, zsákbamacska, ami egyéni felajánlásokból gyűlt össze. Mivel a gyermekekkel szülők is érkeztek a bálba, az egymástól elszigetelődött kisebb és nagyobb családok közeledését is szolgálta a rendezvény.
Az egyéni felajánlások mellett azonban az ingyenüdítős, ingyenszendvicses buli nem jöhetett volna létre, ha a ZALAHÚS Rt., a Coca-Cola Amatil Kft., a Bonbonetti Rt., a Családsegítő Központ és a HSMK nem sietett volna a kisebbségi aktivisták segítségére.
Az önfeledt szórakozás nem-
csak a gyerekek ünnepét jelen-
tette, hiszen a disco-zenére
együtt táncolt öreg és fiatal. A
következő ilyen táncos összejö-
vetelre gyermeknapkor kerül
sor, ahova legalább ilyen szá-
mú bálozót várnak.
L. I.
Kedden a késő esti órákba nyúlóan tartotta ülését városunk önkormányzati testülete, mely aznapi első döntéseként négy új napirendi pontot is felvett a tíz már meglévő mellé.
A napirendek tárgyalása előtt dr Henczi Edit jegyzőnő kért szót annak kapcsán, hogy ez év máricu-sában lejár a népi ülnökök mandátuma. Kérte, a jelenlévők és a város lakói tegyék meg az új személyekre javaslataikat.
Krémer József a Liberális Nagykanizsáért Alapítvány nevében szólalt fel, s elmondta ők már felterjesztették a szerintük arra érdemeseket a Pro Urbe díjra és a díszpolgári címre. Kérte, a bizottságok és a hivatal is foglalkozzon a közeljövőben e kérdéssel és tegyék meg javaslataikat.
Valamivel később ugyan a Hi-
A Nagykanizsai Határőr Igazgatóság által ellenőrzött magyar-szlovén szakaszon február 20. és 26. között negyvenöt külföldi állampolgár követett el jogsértő cselekményt. Közülük ketten hazánkba, negyvenhármán pedig Szlovéniába igyekeztek a zöldhatáron át.
Kilenc román férfi és egy nő ugyan legálisan lépett magyar földre, ám elhagyni már az éj leple alatt törvénytelen módon vatal adócsoportjához intézte kérdését. Gépjármű adóhátralék és késedelmi pótlék címén ugyanis a város nem egy polgára kapott hat-hét forintról szóló felszólításokat a közelmúltban. Komolytalannak minősítette, hogy ilyen összegekkel foglalkozzon. Komolytalannak minősítette, hogy ilyen összegekkel foglalkozzon a Hivatal, s javasolta a száz forint alatti tartozásokat töröljék a számítógépből. Cserti Tibor válaszából kiderült, belső utasításba adták hogy az ötven forint alatti összegekről ne menjen ki számla. Elismerte, hogy e téren hibát követtek el, s elnézést kért az érintettektől.
Balogh Tibor afelől érdeklődött, milyen módon kívánja Kanizsa megünnepelni március 15-ét. Suhai Sándor tájékoztatta, hogy egy nappal korábban járt nála a Családi
kísérelték meg. A megfelelő alkalom kivárására Lenti külterületén a nyílt pályán álló üres tehervagont látták a legmegfelelőbbnek. A vagon azonban csupán az esővel szemben nyújthatott némi védettséget a fürkésző szemek elől nem. Ugyanis alig félórányi bujkálás után felfedezte a csoportot egy hivatásos határőr őrmester.
A magyar-horvát szakasz ennél kicsit csendesebbnek bizo-

Iroda képviselője, hogy egyeztessék a programot. Eszerint március 14-én este nem terveznek fáklyás felvonulást, másnap délelőtt emlékező séta keretében vonulnának az ünneplők a Deák térre, hogy meghallgassák az ünnepi...

Insert failed. Could not insert session data.