Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
12.09 MB
2008-09-11 12:55:41
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
441
1689
Rövid leírás | Teljes leírás (1.32 MB)

Kanizsa 1996. 018-022 szám - május

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

A közgyűlés FIDESZ-KDNP-MDF frakciójának tagjai nyilatkozatot tettek közzé az SZDSZ-frakció egy korábbi bejelentésére reagálva, mely szerint lemondásra szólítják fel a polgármestert és/vagy a közgyűlést, amennyiben a költségvetés nem az elfogadottak szerint teljesül és ez Nagykanizsa régióján belüli lemaradását jelenti. A hárompártiak szerint meghökkentő, hogy az SZDSZ-frakció irányítása alatt és a két utolsó évben támogatásukkal elfogadott költségvetés ellenére úgy tesz a frakció, mintha semmi közük nem lenne az elmúlt hat év kanizsai történéseihez. A nyilatkozat kitér arra is, hogy az aláírók úgy látják, az eredményesebb testületi munkát megnehezíti az egyes önkormányzati tagok összeférhetetlensége, az egyéni haszonszerzés motívumai. Sokat költ a város olyan tervekre, építkezésekre, amelyek esetében a pályázatok nyertesei előre sejthetők. Megkérdőjelezik, lehet-e a város irányításának részese lenni, ugyanakkor városi megrendelésekből, döntésekből haszonra szert tenni.
A fenti állításokra kértünk választ az SZDSZ-frakció azon tagjaitól, akik az előző ciklus közgyűlésének is tagjai voltak.
írásunk a lap 10. oldalán található.
KANIZSABERÉ AZ ADY ÓVODA
A volt Ady óvodát az önkormányzat versenytárgyaláson értékesítette. Az ingatlan új tulajdonosa a KA-NIZSABER Kft.
PORTYÁZÓ ROMÁNOK, SZLOVÉNOK, HORVÁTOK
A murakeresztúri vasúti átkelőhelyen a vasútállomáson három, a kilépő nemzetközi vonat padlásterében két román férfit fogtak el. A gyékényesi átkelőhelyen hasonló módszerrel igyekezett kifelé az országból egy szlovén, befelé pedig egy román és egy horvát állampolgár. Mindannyian hamisított útlevéllel rendelkeztek, ellenük közokirat-hamisítás, illetve tiltott határátlépési kísérlet miatt indult eljárás.
Összeférhetetlenség, egyéni haszonszerzés?
DEL-ZALAI HETILAP
Nagykanizsa, Terv u. 3.
Welan/lM:
(93) 312-385
ALAPÍTVA: 1989.
VIH. évfolyam 18. szám 1996. május 3.
ISKOLA-OSSZEVONASOK
A bizottság azt javasolja a jön összevonásra egy évvel ké- nyétől függően esetleg 1998-tól
közgyűlésnek, hogy a Nagyrác utcai Általános Iskolát és a Templom Téri Altalános Iskolát 1996. július elsejétől vonja össze. Ugyanilyen módon kerül-
sőbb, 1997. július elsejétől a Pé-terfy Sándor Általános Iskola és a Zemeplén Győző Általános Iskola. A Hunyadi János Általános Iskola 1997-től - a piaristák igé-
- költözzön ki jelenlegi iskolaépületéből és a volt ifjúsági házban nyerjen elhelyezést.
Bizottsági ülésekről szóló tudósításaink lapunk 2. oldalán olvashatók.
JOVORE KESZ A VASÚTVILLAMOSÍTÁS
A Nagykanizsa-Murakeresztúri pályaszakasz villamosítása az elmúlt három évben - finoman szólva - elmaradt, megfeneklett, valamilyen oknál fogva a folyamat lelassult. A város érdeke viszont az, hogy a Budapest-Balatonszent györgy-Nagykanizsa-Murakeresztúr vonal együtt kerüljön villamosításra, mert ha ez nem valósul meg, akkor a nagykanizsai útszakasz minden bizonynyal szárnyvonallá válik, és a már villamosításra került Budapest-Keszthely fővonalnak csupán kiegészítő jelentőségű vonala lesz, ami azt jelentheti a kanizsai utasok számára, hogy a kanizsai kocsikkal is közlekedő Budapest-Keszthely vonatra kell Pesten felszállni-uk. s jó esetben nem kell átszállni.
A már kiadás alatt álló menetrend nagyban tükrözi ezt a koncepciót, hogy a város szárnyvonallá válik. Mi, kanizsaiak ezt természetesen nem
hagyhatjuk annyiban, Kanizsa közlekedésföldrajzi helyzete meghatározó a város jövője szempontjából, úgy közúton, mint a vasúti közlekedésben. A vasút villamosítása már csak ezért is elengedhetetlenül fontos.
A város vezetése nagyon komol...

Insert failed. Could not insert session data.