Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
11.12 MB
2008-09-11 13:03:27
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
498
4199
Rövid leírás | Teljes leírás (1.18 MB)

Kanizsa 1996. 036-039 szám - szeptember

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Hamvak helyett homokot temettek?
SZERTARTÁS
ELHUNYT NÉLKÜL
Tévedésből elcserélt holttestekről, más hamvainak eltemetésének gyanújáról időről időre hallani lehet, de ami a nagykanizsai temetőben a közelmúltban Iván István elmondása szerint történt, az nemcsak kegyeletsértő, de csalás is. Iván István a HOR Kft. dolgozója, és lapunknak elmondta, homokkal töltöttek fel egy urnát, a homokot ravatalozták fel, és a homoknak mondta a búcsúztató azt, hogy béke poraira. De a por - homok - egy elhunyt hamvai helyett került elteme-tésre, így porra szállt a por. Szó szerint. A részletekről a tett kivitelezője, maga Iván István adott tájékoztatást.
írásunk a lap 10. oldalún olvasható.
megjelenik minden pénteken
ÁRA: 25 Ft
DEL-ZALAI HETILAP
Nagykanizsa. Terv u. 3.
Telefon/fax:
(93)312-305
ALAPÍTVA: 1989.
VIII. évfolyam 36. szám 1996. szeptember 6.
NEVET AZ ÜZLETHÁZNAK
Éppen egy esztendeje adtunk hírt először arról, hogy az ÁFÉSZ Nagykanizsán kereskedelmi központot kíván építeni, A megvalósuló üzletház a Dél-zalai Áruházzal összefüggésben Dél-Dunántúl legnagyobb kereskedelmi központja lesz. Ekkor még szinte hihetetlennek tűnt, hogy az ígéret, mely szerint a kilencvenhatos karácsonyi vásárból már részt kérnek az itt nyíló üzletek, megvalósul. Most viszont, amikor az építtető részvénytársaság az üzletház elnevezésére is kiírta a
pályázatot. már bizakodhatunk, hogy ez a terv valóra válik.
További Információkkal lapunk 6. oldalán szolgálunk.
- A fa cél az volt, hogy zenészeket hívjak m-eg, és ezáltal egy zenei műhelyt hozzak léire- Mellékesnek szántam-* hogy hat urától minden nap nyilvános programokat is csittáiunk. Ez a t^ész szakmailag indokolt, hiszen ilyenkar össze szed ette hh a dolog, mindenki\' jahhan odafigyel és közönség eló\'tt lehet kipróbálni a gyakoroltak&t, így a vége felé azt hiszem, ttagyképt\'Cség nélkül mondhatom, hogy aki nem jétt ki, az veszített valamit. Nagyon sokféle dolgot próbáltam már csinálni, hogy különböző* módon eljuttassam a jazzt az emberek* hez- Az, amit itt most látok, az nekem nagyon nagy boldogság. Tib<tt<z Iván nyilatkozata lapunk 1$, toldatán található*
JON
A JAZZ PÉNTEK
HAIDE, a kanizsai Kántor
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság legjobb és legszebb eredményei közé tartoznak azok az országos megmérettetéseken szerzett dobogós és első helyezések, melyeket immár évek óta szinte menetrendszerűen szállít egyik rendőrkutyájuk. Mivel számos kiváló képessége ellenére az eb - még egyelőre - nem nyilatkozatképes, vezetőjével, oktatójával, Tóth Józseffel beszélgettünk róla ás eredményeiről.
Részletekkel lapunk 14. oldalán szolgálunk.
SZABÓ IVÁN ÉS AZ MDNP
Nem valamit megszüntetni, hanem valamit felépíteni szeretnénk, s most már nem arra kell hivatkozni, hogy az előző negyven -vagy négy - évben mi hogyan volt, hanem arra, hogy a következő negyvenben hogyan lesz.
A pártelnök nyilatkozata lapunk 12. oldalán olvasható.
A VEZETÉS MŰVÉSZET
Szerezz egy hölgyet a magazinos oldalra - fogadott a főszerkesztő a felszólítással egy reggel. Egy hölgyet. Mintha az olyan egyszerű lenne. Aztán megleltük Pimze-nyák Zoltánnét az ÁFÉSZ elnökét. Heteken át kerestem telefonon. Először elzárkózott, mondván nem gondolja, hogy az ő személye az olvasókat érdekelné. A cégről, a szakámról szívesen lueszéi, de önmagáról nem. Aztán megegyeztünk, májusban, amikor ötvenéves lesz az ÁFÉSZ, találkozunk. Nem jött össze, csak most augusztusban. Igazi főnöktípus, kemény de nem férfias. Előre közli a magánélete szent, ilyen kérdésekre nem válaszol. Végül is jót beszélgettünk.
...

Insert failed. Could not insert session data.