Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
14.54 MB
2008-12-30 11:33:33
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
415
1568
Rövid leírás | Teljes leírás (1.18 MB)

Kanizsa 1998. 039-043. szám - október

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Sajtóközlemény
A FIDESZ Magyar Polgári Párt Nagykanizsai szervezete az önkormányzati választásokra valamennyi választókörzetben regisztráltatta jelöltjeit, valamint listáját a Választási Bizottságnál.
A FIDESZ MPP polgármesterjelöltje: Törőcsik Pál
A körzetekben induló jelöltek: 1. vk. Papp Nándor. 2. vk. Kuczkó József. 3. vk. Balogh László, 4. vk. Rajnai Miklós. 5. vk. Dr. Csákai Iván. 6. vk. Birkner Zoltán, 7. vk. Mészáros József, 8. vk. Györek László, 9. vk. Gyalókai Zoltán. 10. vk. Erdős Tibor, 11. vk. Tóth Zsuzsa, 12. vk. Tarnóczky Attila. 13. vk. Kiss László. 14. vk. Antaücs Dezső, 15. vk. Dr. Gőgös Péter.
Lista: 1. Törőcsik Pál. 2. Rajnai Miklós. 3. Dr! Csákai Iván. 4. Dr. Boa László. 5. Balogh László, 6. Hóman Zoltán. 7. Mészáros József. 8. Gyalókai Zoltán, 9. Antalics Dezső. 10. Dr. Andor József. 11. Csiky Klára, 12. Dr. Honti Tibomé. 13. Tóth Zsuzsa, 14. Kiss László, 15. Dr. Gőgös Péter
A FIDESZ MPP a parlamenti választásokhoz hasonlóan együttműködési megállapodást kötött az MDF és az MKDSZ Nagykanizsai szervezetével. Ennek értelmében mindkét helyi szervezet támogatja a FIDESZ MPP polgármesterjelöltjét. Törőcsik Pál személyében.
Szükségesnek tartjuk megismételni korábban tett nyilatkozatunkat, miszerint az önkormányzati választásokra készülve mindvégig törekedtünk a koah\'ciós pártokkal vali) együttműködésre.
Ennek során világossá vált, hogy a pártok legfőbb célját tekintve teljes egyetértés van abban, hogy Nagykanizsán is - hasonlóan az országgyűlési választásokhoz -meg kell valósítani a rendszerváltást.
Ezen cél megvalósításának érdekében természetes és nélkülözhetetlen szövetségesünknek tekintjük a helyi koah\'ciós pattokat.
A látszólagos és valós nézetkülönbségek melyek a sajtóban is napvilágot láttak - az önkormányzati választásokon való szereplés módjában, valamint az esélyek megítélésének tekintetében vannak.
A FIDESZ Nagykanizsai szervezete úgy ítéli meg. hogy az önkormányzati többség megszerzésére nagyobb esély van akkor, ha több listát indítanak a koah\'ciós pártok, viszont lehetőség szerint egy közös polgármester-jelöltet támogatnak.
A választásokat követően megalakuló városirányításban szoros és hosszútávú együttműködést kívánunk kialakítani az érintett pártokkal.
Törőcsik Pál
A FIDESZ MPP Nagykanizsai Szervezetének elnöke
ÜLÉSEZETT AZ ÖNKORMÁNYZAT
Kedden tartotta utolsó soros ülését Nagykanizsa Megyei Jogú Város hivatalban lévő közgyűlése. A polgármesteri beszámoló vitája során Marton István és Rost János a Rozgonyi 1. beruházása után kibontakozott vitát folytatta, eltérően értelmezve a teljesítés és a megtérülés körülményeit. Tüttő István polgármester válaszában elmondta, hogy nem látott okot arra, hogy büntető-feljelentést tegyen a vizsgálat lezárása után, hiszen a kivitelező és a beruházó megegyezett egymással. Dr. Kerekes József korábbi interpellációjának eredményét tudakolva interpellált újra a hóeltakarítási és takarítási szerződés „fedése" miatt. Az ügyet vizsgáló bizottság nevében Palotás Tibor elmondta, hogy a dokumentumok alapján a következő közgyűlésnek újra kell tárgyalnia a szerződésekről, mert jogos felvetések is történtek dr. Kerekes József részéről. Dr. Csákai Iván interpellációjában kifogásolta azt. hogy a hivatal gazdasági vezetője arról tájékoztatta, hogy az első lakáshoz jutók támogatására szolgáló pénzösszeg nem 9.8 millió forint, hanem csak 4.1 millió. A bizottság elnöke nem érti, hogyan lehet tavalyról áthúzódó teljesítés, ha december 27-én még a maradványt képező hatszázezer forint odaítéléséről döntött a bizottság. Bicsak Miklós szót emelt azügyben, hogy Korpavárt is lássák el vezetékes gázzal....

Insert failed. Could not insert session data.