Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
4.89 MB
2010-05-13 15:22:42
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
339
1688
Rövid leírás | Teljes leírás (578.26 KB)

Kanizsa 2001. 004-007. szám február

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

XIII. évfolyam 4. szám • 2001. február 1.
Nagykanizsa
RÉGIÓK KAPUJA
Megjelenik 21.000 példányban
TÁJÉKOZTATÓ AZ ÖNKORMÁNYZATI BÉRLAKÁSÉPÍTÉSEKRŐL (1.)
Mint az már korábbi sajtócikkekből és -nyilatkozatokból kiderült városunk a Gazdasági Minisztérium által a települési önkormányzatok részére meghirdetett pályázaton három elképzeléssel sikeresen pályázott. A pályázat részei a bérlakásépítés, a nem lakáscélú ingatlan lakáscélú átalakítása, illetve használt lakások vásárlása a bérlakás-állomány növelése érdekében. Sorozatunkban az elnyert pályázatokról és várható megvalósításukról szeretnénk átfogó tájékoztatást nyújtani.
Jelen cikkünkben a Ligetvárosban felépítésre kerülő 26 darab bérlakás bemutatásáról, életrehívásának okairól, illetve a lakások nyújtotta lehetőségekről esik szó.
Lakossági igények
- szociális háttér
Nagykanizsán az elmúlt 5 év átlagát tekintve évente 253 kérelmet nyújtottak be önkormányzati bérlakás iránt. A lakosság szociális körülményeit figyelembe véve az önkormányzati bérlakást igénylők számának növekedése várható. A városban lakók egy része
- megfelelő pénzügyi háttér hiányában - csak az önkormányzattól várja lakásproblémáinak megoldását. A lakásszükségeletet jelentősen befolyásolja a lakáspicon a vevők jövedelmi és vagyoni helyzete, megtakarítási képessége és hajlandósága. Mindezek figyelembevételével 5 csoportba sorolhatjuk a népességet:
- tartósan hajléktalanok;
- alkalmi munkákból élő bizonytalan egzisztenciájú lakásnélküliek;
- alacsony jövedelmű, többnyire szociális ellátásokból élő személyek;
- rendszeres jövedelemmel rendelkezők, többnyire gyermekes családok, szerény anyagi lehetőségekkel;
- a magasabb jövedelemmel rendelkezők csoportja, akik saját erőből is képesek lakáshoz jutni.
Mindezekhez hozzájárul még az a tény, miszerint Nagykanizsa lakossága az elmúlt öt év alatt 3,1%-kal csökkent, amelyben a demográfiai csökkenésen kívül közrejátszik az elvándorlás is.
A problémák megoldására
ben készült el a javaslat, mely az önkormányzat pénzügyi és gazdasági lehetőségeihez képest optimálisan irányozza elő az önkormányzati bérlakásállomány növelését. Ennek keretében vett részt az önkormányzat a Gazdasági Minisztérium által meghirdetett pályázaton három tervvel, melynek egyik részét képezi a bérlakásépítés.
Az elnyert pályázatról
Az önkormányzat által benyújtott bérlakás-építési pályázat a Ligetvárosban megvalósítandó 26 db bérlakás felépítését irányozza, irányozta elő. E koncepció a minisztérium által meghirdetett pályázaton nyert. A megvalósulás az alábbi költségeloszlásból áll össze:
Nagykanizsa Megyei Jogú Vá-
Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2000. szeptember 12-i ülésén lakáskoncepcióra vonatkozó határozatot hozott.
A lakáskoncepció célja
A város hosszabb távú prosperitása érdekében az önkormányzat nem vonulhat ki a lakáspiacról. A fiatal korosztály városban tartásának, illetve idevonzásának leghatékonyabb módja a munka és a lakás elérhetősége. Ennek érdeké-
ros a Ligetváros területén épülő 26 db bérlakás esetében 30%-os önrészt vállal, melyből 6.130.000 Ft az ingatlan értéke, a fennmaradó készpénz önrésze 33.976 E Ft. A gazdasági Minisztiréumhoz benyújtott pályázattal 93.5 millió forintot nyertünk a tervek megvalósításához.
Az építendő bérlakásokról
26 darab könnyűszerkezetes egyenként 44m! -es másfél szobás
A nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium a nyolcosztályos gimnázium iránt érdeklődő tanulók és szüleik számára
2001. február 10-én 9 órai kezdettel
NYÍLT NAPOT
szervez az iskola aulájában.

Insert failed. Could not insert session data.