Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Zalai Hírlap 2024. május 8. 106. szám 5. oldal - Magyar vadászrepülők hőstettei - Pozsgay Gyula grafikus és dr. Pozsgay Péter tartalékos főhadnagy előadáson beszélt vitéz nemes Molnár László főhadnagyról, aki 25 igazolt légi győzelmével az egyik legeredményesebb magyar vadászpilóta volt a második világháborúban.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2024. április 24. 94. szám 2. oldal - Hadak útján: vadászpilótáról szól az előadás - A Halis István Városi Könyvtárban zajló, Hadak útján című hadtörténeti előadás-sorozat szerdán (április 24.) 18 órakor folytatódik. A szervező, Huszár András amatőr történelemkutató ezúttal is két előadót hívott meg az ingyenesen látogatható eseményre.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2024. április 4. 78. szám 6. oldal - Bankjegyek, bélyegek, lapok - A Halis-könyvtárban nemrég nyílt meg Gelencsér Gábor nyugalmazott újságíró kiállítása A lempirától a latin fiestáig címmel.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2024. február 23. 46. szám 2. oldal - Elnémított sorsok - Könyvbemutatóval emlékeztek a kommunista diktatúrák áldozataira Nagykanizsán.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap Online 2024. február 21. 19:17 - A fővárosi Jane Goodall Intézet szervezésében "Együtt a remény útján, itthon és Afrikában. Változtassuk meg a világot!" címmel tartottak konferenciát a nagykanizsai Halis-könyvtárban. A bibliotéka részéről Benke Dániel mutatta be az intézményük zöld programját és az eddig elért eredményeket.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap Online 2024. február 18. 07:00 - Benke Dánielt, a nagykanizsai Halis-könyvtár könyvtárosát az olvasási szokásokról kérdeztük. A bibliotékában megannyi korosztály megfordul, akiknek különböző az ízlésük, sokfajta témában lapozzák fel a könyveket.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap Online 2024. február 16. 12:00 - Szombat a Halis-könyvtárban - Nagykanizsa bibliotékája nívós programokat kínál a családoknak - A nagykanizsai Halis-könyvtárban a hét minden szombatján várják a családokat ingyenes programokkal. A sorozat amolyan pluszszolgáltatás, hiszen az olvasnivaló mellé újszerű programokat kínálnak.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2024. február 13. 37. szám 5. oldal - Műhelymunka: fókuszban a könyvtári hálózat - Évindító szakmai tanácskozáson vettek részt nemrégiben a Zala vármegyei könyvtárak munkatársai
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap Online 2024. február 1. 08:30 - Sztorik a fővárosi legendákról - A nagykanizsai Halis-könyvtár legutóbbi vendége a népszerű Hungary sorozat szerzője, Kordos Szabolcs volt.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2024. január 24. 20. szám 16. oldal - Az ENSZ közgyűlése január 27-ét a holokauszt nemzetközi emléknapjává nyilvánította. Ehhez az emléknaphoz kapcsolódva szerveztek kedden kiállítást a Halis István Városi Könyvtárban, melyet a jeruzsálemi Yad Vashem Intézet készített A Világ Igazai címmel.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2024. január 24. 20. szám 1-2. oldal - NAGYKANIZSA, ZALAEGERSZEG Mindkét városban nagyszabású gálaesttel és díjak átadásával ünnepelték a magyar kultúra napját.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2024. január 23. 19. szám 16. oldal - A magyar kultúra napján, hétfőn a Halis-könyvtár szolgáltatásait bemutató kiállítás nyílt a bibliotéka oszlopain. Az érdekes tárlat évekre lebontva mutatja be a szolgáltatások fejlődését.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2024. január 23. 19. szám 1. oldal - A Zaol-pod-cast műsorában Kardos Ferenccel, a Halis-könyvtár igazgatóhelyettesével ezúttal a magyar kultúra napja apropóján beszélgettünk irodalomról, költészetről.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2024. január 2. 1. szám 3. oldal - Diszkó a téren, élő zene a könyvtárban - Az Erzsébet téren szilveszter estéjén DJ Lada keverte a zenét. A hangulatra nem lehetett panasz, fiatalok és idősek egyaránt a téren búcsúztatták az óévet. A Halis-könyvtárban családi batyus szilveszterre várták a látogatókat.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap Online 2023.12.26. 20:00 - Könyvtár a könyvtárban - Azolo népszerűsíti az olvasást Gelsén is. Azolo olvasni hívja a könyvmolyokat és az olvasás örömét még csak kóstolgatókat. A nagykanizsai Halis-könyvtár olvasás népszerűsítő programja elhagyta a város határait és a könyvtárosok Gelsén igyekeztek meggyőzni a fiatalokat milyen jó fellapozni a könyveket.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2023. december 13. 290. szám 1. oldal - A Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete kedden a Halis-könyvtárban karácsonyi műsort tartott.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2023. december 13. 290. szám 1. oldal - Gelencsér Gábor nyugalmazott újságíró évek óta ismeretterjesztő céllal gyűjti a bankjegyeket, érméket, zászlókat, retró képeslapokat és a különféle kiadványokat. Legújabb tárlata a Halis-könyvtár emeletén a világvallások és a művészetek köré szerveződött a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódva.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2023. december 5. 283. szám 3. oldal - Az öt világvallás egy kiállításon - Világvallások és művészetek címmel nyílt meg hétfőn a Halis-könyvtárban Gelencsér Gábor nyugalmazott újságíró és szerzőtársa, segítője, Kalmár Anikó új kiállítása.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2023. december 5. 283. szám 2. oldal - Szeretetfa a könyvtárban - A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ „Segíts, hogy segíthessünk" Alapítványa 11. alkalommal nyitotta meg hétfőn a Szeretetfa elnevezésű jótékonysági kezdeményezését a Halis-könyvtárban.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2023. november 21. 271. szám 5. oldal - Példás vitézség és önfeláldozás - A tizenegyedik rendezvénnyel folytatódott a Hadak útján elnevezésű hadtörténeti előadás-sorozat a Halis-könyvtárban. Pintér Tamás, a Magyar Nemzeti Levéltár levéltárosa, a Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke tartott vetített képes előadást Nagykanizsai 20-as honvédek nyomában az Isonzónál címmel.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2023. november 2. 255. szám 6. oldal - Filmklub az időseknek - A Honvéd Kaszinó Hölgyklubja és a Halis-könyvtár tizenhetedik éve rendezi meg csütörtökönként 14 órától a bibliotékában az idősek filmklubját. Az esemény sikeréről Büki Pálné, a 33 nőt tömörítő szervezet vezetője beszélt.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2023. október 20. 246. szám 3. oldal - Jane Goodall életéről - A nagykanizsai Halis-könyvtár is csatlakozott az Állatvédelmi Témahét programjaihoz. A sok színes program között Benke Dániel könyvtáros Jane Goodall életéről, munkásságáról, valamint a csimpánzok életéről és a természetvédelem fontosságáról tartott előadást.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2023. augusztus 12. 87. szám 4. oldal - A Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) 54. Vándorgyűlésén Tatabányán 23 fő vett részt a zalai szervezet tagjai közül. Az eseményen elismerést vehetett át Czupi Gyula, a nagykanizsai Halis-könyvtár igazgatója.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2023. június 22. 143. szám 5. oldal - Művészet és terápia címmel nyílt meg szerdán a Halis-könyvtárban a Zala vármegyei Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Aranyág Otthonának kiállítása, melyen bázakerettyei, nagykanizsai és becsehelyi ellátottak mutatják be alkotásaikat.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2023. június 21. 142. szám 16. oldal - Világunk bélyegeken - A Halis-könyvtárban Guernicától a Kilimandzsáróig, vagyis világunk bélyegeken címmel nyílt kiállítás hétfőn. A gyűjtemény Gelencsér Gábor nyugalmazott újságírótól, angoltanártól származik, az anyagot jóbarátja és támogatója, Kalmár Anikó állította össze.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2023. május 19. 115. szám 16. oldal - Kormos István magyar költő, író, műfordító, dramaturg 100 éve született. A főleg gyermekverseiről ismert szerző emléke előtt tisztelegve a Halis István Városi Könyvtár rajzpályázatot hirdetett általános iskolásoknak. Az eredményhirdetést csütörtökön tartották a könyvtárban. A gyerekeknek Kormos István Ficánka játszik című versét kellett illusztrálni.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2023. május 12. 109. szám 16. oldal - Folytatódott a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat a Halis-könyvtárban. Az amatőr történelemkutató Huszár András ezúttal Németh Zoltán nyugállományú őrnagyot, vadászpilótát hívta meg vendégnek.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2023. április 14. 86. szám 1, 2. oldal - Oszlányi Kornél, a doni hős - A Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat szerdán folytatódott a Halis-könyvtárban. Dr. Szakály Sándor Széchenyi-díjas történész, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, egyetemi tanár beszélt vitéz Oszlányi Kornél ezredesről és a nagykanizsai 9. könnyű hadosztályról.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2023. április 13. 85. szám 2. oldal - Jubileumi antológia - A Takács László Irodalmi Kör a „Napfény" Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesülettel közös szervezésben mutatta be Örök most című 10 éves jubileumi TALK Antológiáját kedden, a magyar költészet napján a Halis-könyvtárban.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2023. március 14. 62. szám 4. oldal - A sivatagi karavánszerájtól a japán teaházig - magyar utazók világjárása Ázsiában címmel nyílt meg Gelencsér Gábor nyugalmazott újságíró gyűjteményéből a Halis-könyvtárban egy kiállítás, melyet jóbarátja, Kalmár Anikó állított össze.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2023. március 3. 53. szám 3. oldal - Olvasósarok, szépirodalom - ZALAKAROS A testi egészség megőrzése mellett kiemelt szerepet kap a lelki egyensúly megteremtése is a Zalakarosi Fürdőn. A nagykanizsai Halis-könyvtár, valamint a Zalakarosi Fürdő Zrt. együttműködésével olvasósarkot alakítottak ki és avattak fel nemrég a létesítmény pihenőterében.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2023. február 16. 40. szám 6. oldal - A régi korok divatját mutatták be a hölgyek - A Halis-könyvtárban családi szombatot szerveztek nemrégiben, melyre a Honvéd Kaszinó Hölgyklubját is meghívták. A 33 hölgyet tömörítő társaság tagjai a divat témakörét járták körül.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2023. február 10. 35. szám 1. oldal - Zaol-podcast - Mától hallható a Zaol-podcast legfrissebb adása, amelynek vendége Kardos Ferenc, a nagykanizsai Halis-könyvtár igazgatóhelyettese, helytörténeti kutató, a városi antológiasorozat szerkesztője.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2023. február 8. 33. szám 4. oldal - Hadak útján - hőseink emlékezete - Huszár András emléktáblákkal, előadásokkal tiszteleg egykori katonák előtt
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2023. január 23. 19. szám 3. oldal - Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központban szombaton tartották a városi ünnepséget, amelyen kitüntetéseket is átadtak.Díjat vehetett át Schmidt Judit, a Halis István Városi Könyvtár segédkönyvtárosa.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. december 14. 291. szám 5. oldal - Film zalai, vasi hősökről - A Hadak útján hadtörténeti előadássorozat keretében a Halis-könyvtárban Molnár Péter Az utolsó lehetőség című dokumentumfilmjét tekinthették meg az érdeklődők.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. december 9. 287. szám 3. oldal - Réka különleges kalandjai dombalján címmel csütörtökön, a Halis-könyvtárban mutatták be Uzsoki Lászlóné nyugalmazott pedagógus legújabb gyerekkönyvét.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. november 30. 279. szám 1, 2. oldal - Könyv készül a fogápolásról
- Mosolyőrző DentAElixir - avagy utazás a szájüregem körül címmel tartott előadást nemrég dr. Radánovics-Nagy Dániel fogorvos a Halis-könyvtárban a „Napfény" Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesületének szervezésében.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. november 21. 271. szám 16. oldal - Könyvek a dzsesszről - Különleges előadásra hívta fel a figyelmet pénteken a Halis-könyvtárban tartott sajtótájékoztatóján Czupi Gyula igazgató és Halász Gyula, a Magyar Jazz Szövetség tagja.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. november 16. 267. szám 2. oldal - Ajándék a könyvtárnak - NAGYKANIZSA - A Dusi Bíró írói álnéven dolgozó Dávidovics Józsefné hétfőn otthonában odaajándékozta négykötetes könyvsorozatát a Halis-könyvtárnak és egykori iskolájának, a Mező-gimnáziumnak.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. november 11. 263. szám 16. oldal - A Pannon Tükör kulturális folyóirat október-novemberi lapszámát csütörtökön a Halis-könyvtárban mutatták be.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. november 11. 263. szám 13. oldal - Megjárta a Gulágot - Megtörtént esetet dolgoz fel a szerdán a Halis-könyvtárban bemutatott A nép ellensége című monodráma. Sztankay Orsolya színművész címszereplésével egy fiatal lány történetét ismerhették meg a nézők, a darab a szovjet kényszermunkatáborok kegyetlen világába adott betekintést.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. november 11. 263. szám 4. oldal - Könyvtári szombatok - A könyvek mellé egyéb érdekességeket is ajánlanak a Halis-könyvtár munkatársai, ezért november 12-én (szombat) 9 órától ismét megtartják a Könyvtári szombatok elnevezésű, ingyenesen látogatható családi rendezvényüket.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. november 9. 261. szám 16. oldal - NAGYKANIZSA - A lelemény diadala - Folytatódott a Halis-könyvtár és Huszár András amatőr történelemkutató közös rendezvénysorozata, a Hadak útján.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. november 2. 255. szám 2. oldal - Helyben megvalósuló projektek támogatása - A Halis-könyvtárban és az egyik belvárosi cukrászdában is helyet kapott egy-egy kanizsai fémipari vállalkozó felajánlásából készített kupakgyűjtő szív. Az edénybe elhelyezett kupakokkal a Loco-Motív Közösségi Alapítvány elképzeléseit lehet támogatni.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. október 31. 254. szám 4. oldal - Pénteken a Hevesi Sándor Művelődési Központban koncerttel ünnepelte 100. jubileumát a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar. - A centenáriumi díszhangverseny kísérőrendezvényeként mutatták be Kocsis Katalin Nagykanizsa Zenei Lexikona című kötetét, mely a Czupi Kiadó gondozásában jelent meg.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. október 19. 244. szám 3. oldal - Huszár András amatőr történelemkutató és a Halis-könyvtár közös szervezésű előadássorozata, a Hadak útján keretében A török kori Kanizsa ismert és elfeledett hősei címmel tartott előadást a kanizsai születésű Kanász Viktor történész.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. október 17. 242. szám 2. oldal - A magyar társadalom egyre inkább elfogadó - A fogyatékkal élők helyzetének megismerése céljából tartott nyílt napot szombaton a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa és Vidéke Egyesület. A nagy érdeklődéssel kísért rendezvénynek a Halis István Városi Könyvtár adott helyét.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. október 13. 239. szám 2. oldal - NAGYKANIZSA - Megvan Amerika! - Kivételes kiállítás nyílt szerdán a Halis-könyvtárban abból az alkalomból, hogy Kolumbusz Kristóf itáliai származású tengerész 530 éve, 1492. október 12-én fedezte fel Amerikát.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. október 6. 233. szám 6. oldal - Egyedi könyvek, hanglemezek és kazetták - NAGYBAKÓNAK - Az országos könyvtári napok sorozat keretében a település egykori tanítója, Büki Pálné kedden ünnepélyes keretek között könyv-, hanglemez- és kazettaadománnyal lepte meg a helyi bibliotékát.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. október 6. 233. szám 1. oldal - NAGYKANIZSA - Benedek Elek születésnapja a népmese napja Magyarországon. Ebből az alkalomból a Halis-könyvtárban több napon keresztül meséltek óvodásoknak, iskolásoknak, ezzel is fejlesztve a fiatalok fantáziáját.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. október 4. 231. szám 1. oldal - Nagykanizsa - A mellrák jól gyógyítható - A mellrák megelőzéséért rózsaszín sétát tartott hétfőn a „Napfény" Rákbetegek és Hozzátartozóik Nagykanizsai Egyesülete. A szervezet támogatóikkal együtt, közel száz fő részvételévei a Halis-könyvtártól az Erzsébet térig sétált.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. szeptember 9. 210. szám 3. oldal - Könyvek mellé programok -
Előadások, bemutatók a bibliotékában - Szombatonként ezután a könyvkölcsönzés mellett különféle, ingyenesen látogatható érdekes programokat és előadásokat is kínál a Halis-könyvtár. Az első ilyen családi napot szeptember 10-én, szombaton 9 órától tartják a bibliotékában.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022 szeptember 6. 207. szám 13. oldal - Tizennégy sakkpalota - A Tuxera Aquaprofit NSK ünnepélyes keretek közt adta át 14 helyi és környékbeli általános iskola képviselőinek a Polgár Judit-módszer alapján kidolgozott Sakkpalota program eszközeit hétfőn a Halis-könyvtárban.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. június 29. 149. szám 16. oldal - NAGYKANIZSA - Világaim, virágaim - Tegnap délután nyílt meg a Halis István Városi Könyvtárban Kőmívesné Zámbó Magdolna Világaim, virágaim című festménykiállítása.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. június 25. 146. szám 1, 3. oldal - NAGYKANIZSA Évek óta hagyomány, hogy olvasótábort szerveznek a gyerekeknek a Halis István Városi Könyvtárban. Csapody Kinga írónővel is találkozhattak.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. június 24. 145. szám 1, 3. oldal - Újabb kötetek digitalizálva - Dr. Károlyi Attila ügyvéd, helytörténész három korábbi könyvét digitalizálta és tette mindenki számára elérhetővé a Halis István Városi Könyvtár.
Tovább a cikkhez...
Kanizsa 2022. június 17. 12. szám 9. oldal - Változatos programot állítottak össze az Ünnepi Könyvhétre a Halis István Városi Könyvtárban. Három, különböző műfajban publikáló, nagykanizsai kötődésű szerző mellett az érdeklődők Nyáry Krisztiánnal is találkozhattak a bibliotékában.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. május 24. 119. szám 1, 3. oldal - A zalaszabari mobiltelefon-gyűjtő, Daróczi István készülékeiből nyílt kiállítás tegnap a Halis-könyvtárban. Az eseményen előadást tartott Kádár András, a Jane Goodall Intézet főtitkára, aki a „Passzold vissza tesó!" programról beszélt.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. május 17. 113. szám 16. oldal - Újabb innovatív szolgáltatást kínál olvasóinak a Halis István Városi Könyvtár: QR-kódok leolvasásával telefonra letölthetők a város történetével foglalkozó legfontosabb könyvek.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. május 14. 111. szám 1. oldal - Nagy volt az érdeklődés a hagyományos civil véradás iránt, amit a Halis-könyvtárban tartottak.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. május 9. 106. szám 11. oldal - Olvasóit szolgálta a költő és könyvtáros - Posztumusz szakmai díjat adományoztak Tóth Imrének
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. május 7. 105. szám 3. oldal - A Halis-könyvtárban nyílt meg tegnap a vitéz Kósa Miklós függőlámpa-gyűjteményét bemutató tárlat.
Tovább a cikkhez...
Kanizsa 2022. május 6. 9. szám 3. oldal - Jazztörténet gombnyomásra - Elhelyezték a QR-kódot a városi jazztörténeti emléktáblán. A jel segítségével az érdeklődők a műfaj nagykanizsai történetéről, valamint a Nagykanizsai Jazz Klub 1972-es megalakulásának körülményeiről kaphatnak információkat a könyvtár honlapján.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. április 26. 95. szám 1. oldal - Mesélnek az épületek - A Halis-könyvtár programot indít Szavak a falakon, mesélő kanizsai táblák címmel, hogy a város utcáin sétálók az okostelefonjaik segítségével megismerkedhessenek az épületek történetével és érdekességeivel.
Tovább a cikkhez...
Kanizsa 2022. április 22. 8. szám 18. oldal - Történelem elsőkézből - Új előadássorozat indult a Halis István Városi Könyvtárban. A Hadak útján elnevezésű program során az érdeklődők, szakértők történelmi előadásait hallhatják a bibliotékában egy könyvtáros és egy olvasó szervezésében.
Tovább a cikkhez...
Kanizsa 2022. április 22. 8. szám 10. oldal - Különleges irodalomórán vehettek részt múlt héten a tótszerdahelyi, becsehelyi, zalaszentbalázsi és murakeresztúri diákok a kistelepülési könyvtári ellátás szervezésében. A tanár ezeken az órákon Varró Dániel volt, aki a nagykanizsai könyvtárban író-olvasó találkozón is részt vett, s ahol interjút adott a Kanizsa Újságnak.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. április 22. 92. szám 3. oldal - Újfajta, a remények szerint újabb olvasókat vonzó szolgáltatással ismerkedhettek meg a kistelepülési könyvtárosok a Halis István Városi Könyvtárban tegnap megtartott szakmai napon.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. április 21. 91. szám 11. oldal - Egyedülálló és hiánypótló sci-fi-regényt írt A Hold hősei - A vörös kereszt rejtélye címmel dr. Dömötör László, a Magyar Vöröskereszt nagykanizsai területi szervezetének szociális és jogi munkatársa. A könyvet a Halis István Városi Könyvtárban mutatják be.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. április 14. 87. szám 2. oldal - Körösi Csorna Sándor halálának 180. évfordulóján, április 11-én emlékeztek meg a könyvtárban a Kelet-kutatóról.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. április 11. 84. szám 1, 13. oldal - A Tuxera Aquaprofit NSK címvédő együttese tegnap tizenegyedszer lett bajnok a sakkcsapatok immár Szuperligának nevezett hazai élvonalában.
Tovább a cikkhez...
Cikk a Kanizsa 2022. április 22-i számában
Kanizsa 2022. április 8. 7. szám 3. oldal - HADAK ÚTJÁN - Minden idők legsikeresebb magyar vadászpilótájának fia tartott előadást szerda este a Halis István Városi Könyvtárban.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. március 26. 71. szám 10. oldal - NEVES JOGTUDÓS és igazi „nagy" miniszter - Báró Wlassics Gyula Korának egyik igen neves jogtudósa, egyben politikusa volt, mégis kevesen ismerik a nevét, a két zalai városhoz, Zalaegerszeghez és Nagykanizsához való kötődéséről pedig még kevesebben tudnak.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. március 23. 68. szám 20. oldal - NAGYKANIZSA - Halis-könyvtárban látható vitéz Kósa Miklós az első világháborúban harcolt kanizsai 48. gyalogezred és 20. honvéd gyalogezred emlékére rendezett kiállítása.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. március 23. 68. szám 12. oldal - Kéthetente egy könyv - Nagykanizsa az irodalmi könyvkiadás fellegvára lett
Tovább a cikkhez...
Kanizsa 2022. február 25. 4. szám 11. oldal - A könyvek és az okoseszközök viszonya - Időről időre okosabb és okosabb eszközöket kínálnak a fogyasztóknak, sok családban pedig a gyermekek is aktív részesei a digitális világnak. Az elektronikus térben való eligazodáshoz azonban nem mindig kapnak útravalót. Ennek egyfajta pótlását valósította meg az elmúlt években a Halissuli.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. február 16. 39. szám 10. oldal - Városfejlesztők emlékhelyei - A temető egyszerre személyes és közösségi emlékhely, a régi korok különös lenyomata. Ha végiggondoljuk, minden általunk ismert és szeretett személy előidéz emlékeket, régi történeteket. Nagykanizsán a Tripammer utcai sírkertben megéri hosszabb sétát tenni.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. február 9. 33. szám 12. oldal - Az utóbbi évtizedekben Kertész Imre és Márai Sándor könyveit fordították le a legtöbbször idegen nyelvre, de például Lázár Ervin mesekönyvét három éve ismerte meg az angol közönség. A témáról Nagy András, a Halis István Városi Könyvtár könyvtárosa beszélt.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. február 3. 28. szám 4. oldal - Zsebünkben a bibliotéka - NAGYKANIZSA - A Halis István Városi Könyvtár hagyományos, a kultúra napjához kapcsolódó kiállítása idén kicsit más, mint az eddigiek.
Tovább a cikkhez...
City7 magazin 2022. január 28. 4. szám 20. oldal - ORVOSUTAZÓK - MESSZE VITTÉK AZ ORSZÁG JÓ HÍRÉT - Magyar orvosutazók a nagyvilágban címmel nyílt kiállítás a Halis-könyvtárban a Magyar Földrajzi Társaság 150 éves jubileuma alkalmából.
Tovább a cikkhez...
City7 magazin 2022. január 28. 4. szám 6-7. oldal - Közös érték és mérték - Elismeréseket adtak át a magyar kultúra napján
Tovább a cikkhez...
Kanizsa 2022. január 28. 2. szám 3. oldal - DÍJAZOTT SZAKEMBEREK - A kanizsai önkormányzat is köszöntötte a magyar kultúra napja alkalmából mindazokat, akik a közművelődés területén tevékenykednek városunkban.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. január 27. 22. szám 1, 2. oldal - Papírszínházi mesékkel és társasjátékokkal gyarapodott a Halis István Városi Könyvtár. Ennek köszönhetően a bibliotéka minden második szombaton papírszínházi meseelőadásokkal és a társasjátékok széles kínálatával várja a családokat.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2022. január 24. 19. szám 1,2. oldal - KÖRKÉP - Január 22-e, a magyar kultúra napja alkalmából a hétvégén több zalai városban tartottak rendezvényeket, adtak át elismeréseket.
Tovább a cikk 1. oldalához...
Tovább a cikk 2. oldalához...
Zalai Hírlap 2022. január 15. 12. szám 2. oldal - Magyar orvosutazók a nagyvilágban címmel nyílt kiállítás tegnap a Halis-könyvtárban, a Magyar Földrajzi Társaság 150 éves jubileuma alkalmából.
Tovább a cikkhez...
MEGYEI KÖRKÉP Az év vége a számvetés ideje, leltárba vesszük ilyenkor örömeinket, bánatainkat, sikereinket, kudarcainkat. Ismert zalai személyiségeket kérdeztünk arról, ők hogyan értékelik a mögöttünk hagyott évet és mit várnak 2022-től. Czupi Gyula, a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár igazgatója szívesen emlékszik vissza az idei évre.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2021. december 21. 295. szám 5. oldal - A Halis István Városi Könyvtárban is leadhatók a régi, használaton kívüli mobilok - Kilenc kilogrammnyi mobiltelefont sikerült összegyűjteni az elmúlt időszakban a Halis István Városi Könyvtárban.
Tovább a cikkhez...
City7 2021. december 17. 39. szám 7. oldal - A helyi család- és gyermekjóléti központ „Segíts, hogy segíthessünk" Alapítványa nyolcadszor hirdette meg Szeretetfa elnevezésű jótékonysági akcióját a Halis-könvvtárban.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2021. december 13. 288. szám 2. oldal - Legendák, mesék, ízek Erdélyből
- Benedekffy Katalin színművész, operaénekes Egy csipetnyi Erdély című könyvének bemutatóját tartották tegnap délután a Halis István Városi Könyvtárban.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2021. december 13. 288. szám 1, 2. oldal - Péntek este tartották a Halis István Városi Könyvtárban a kanizsai írók, költők, kiadók, szerkesztők és szerzők találkozóját.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2021. december 11. 287. szám 16. oldal - Csütörtökön tartották a városi könyvtárban a Kanizsai Antológia Arckép című, 22. kötetének bemutatóját.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2021. december 2. 279. szám 2. oldal - A szeretetfa gyümölcse - A helyi család- és gyermekjóléti központ „Segíts, hogy segíthessünk" Alapítványa nyolcadszor hirdette meg „Szeretetfa" elnevezésű jótékonysági akcióját a Halis-könyvtárban.
Tovább a cikkhez...
Helyi szerzők második találkozója - A Halis könyvtárban december 10-én 18 órakor rendezik meg a kanizsai írók, költők, kiadók és szerzők találkozóját. Az esemény részleteiről a szervezők tartottak sajtótájékoztatót tegnap a bibliotékában.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2021. november 25. 273. szám 16. oldal - Kedd este a megyeszékhely után Nagykanizsán is bemutatták a Csak egy hűséges szolgája urának - Báró Lehár Antal ezredes, a katona című könyvet.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2021. november 19. 268. szám 2. oldal - Működjön eztán klubként - NAGYRADA - Új helyiségbe költözött a település könyvtára, mely még több szolgáltatással várja a falu lakóit, főleg a fiatalokat. A település vezetésének célja az említett korosztály aktivizálása és a szabadidő hasznos eltöltésére ösztönzése.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2021. október 21. 245. szám 4. oldal - Alternatív felhasználás - A könyveket és a környezetvédelmet kapcsolták össze - ZALASZABAR - A Sík Sándor Római Katolikus Általános Iskola is csatlakozott Balogh Andrea tanárnő vezetésével az országos könyvtári napokhoz.
Tovább a cikkhez...
Kanizsa 2021. október 15. 18. szám 11. oldal - Fény napja - Megtartották a fogyatékkal élők nyílt programját. Az eseményt immár negyedszer rendezte meg a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa és Vidéke Egyesület, a helyszín a Halis István Városi Könyvtár volt.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2021. október 15. 240. szám 12. oldal - Filmklub időseknek - Október 11-én ünnepelte az Idősek Filmklubja fennállásának 15. évfordulóját.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2021. október 9. 235. szám 11. oldal - SZÉPSÉGÜK ÖRÖKRE rabul ejt - A nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban nyílt meg nemrég az a kiállítás, amely vitéz Kósáné Wilcsek Klára népikerámia-gyűjteményének legszebb darabjait vonultatja fel.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Nagykanizsai Maraton 2021. október 8. 39. szám 3. oldal - Halis 70 - A 20 éves „új" könyvtárpalotában 70 évesek lettünk - e mottóval az olvasókat ünnepelték a Halis István Városi Könyvtárban.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2021. október 8. 234. szám 1. oldal - Gyógyír a lélek sebeire - NAGYKANIZSA - A Halis-könyvtárban rendezte meg a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa és Vidéke Egyesület a Fogyatékkal élők nyílt napját.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2021. október 4. 230. szám 4. oldal - Az olvasók ünnepe - A 20 éves „új" könyvtárpalotában 70 évesek lettünk - e mottóval az olvasókat ünnepelték pénteken és szombaton a Halis-könyvtárban. A kettős jubileum alkalmából a legaktívabb olvasók oklevelet és könyvcsomagot kaptak.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2021. október 2. 229. szám 16. oldal - Nagykanizsa - Zenél a város címmel tegnap, a zene világnapján Nagykanizsa több pontján szervezett ingyenes koncerteket a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI.
Tovább a cikkhez...
City7 Magazin 2021. október 1. 28. szám 21. oldal - Népi kerámiák a könyvtárban
Vitéz Kósáné Wilcsek Klára gyűjtő népi kerámiáiból nyílt kiállítás a közelmúltban a Halis István Városi Könyvtár Kálvin téri főépületében.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2021. szeptember 29. 226. szám 1. oldal - Legyen a művelődés centruma - Szeptember 30-tól karácsonyig ingyenes programokkal várják az érdeklődőket a Halis István Városi Könyvtár Hevesi utcai fiókkönyvtárában.
Tovább a cikkhez...
Húsz és hetven, dupla jubileum - NAGYKANIZSA - Idén hetvenéves a Halis István Városi Könyvtár, amely 20 éve „lakik" a közelmúltban elhunyt Zalaváry Lajos által tervezett, gyönyörű épületben. A kettős jubileumot a városlakókkal és az olvasókkal együtt szeretné megünnepelni az intézmény, a közel két hétig tartó programsorozat október elsején veszi kezdetét.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2021. augusztus 27. 198. szám 3. oldal - Ünnepi könyvhét kicsit másképp - NAGYKANIZSA - Szeptember elsejétől rendhagyó könyvhetet tart a Halis István Városi Könyvtár.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2021. július 30. 175. szám 3. oldal - Mozsártárlat - Rézből, vasból és porcelánból készült mozsarakból nyílt kiállítás tegnap a Halis-könyvtárnak a szolgáltatóház emeletén található fiókkönyvtárában.
Tovább a cikkhez...
A hír a City7 magazinban
Zalai Hírlap 2021. július 9. 157. szám 16. oldal - Ajándék az első száz fiatal olvasónak - NAGYKANIZSA - Ajándék könyvekkel kedveskedik a pandémia után visszatérő ifjú olvasóknak a Halis István Városi Könyvtár.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2021. július 8. 156. szám 16. oldal - Felhőtlen szórakozás - GELSE - A gelsei önkormányzat anyagi támogatásával a Princivil Értékmentő Egyesület egynapos tábort tartott tegnap helyi és környékbeli általános iskolás gyermekek részvételével a piknik udvarban. A Halis-könyvtár munkatársai az olvasás fontosságára hívták fel a figyelmet érdekes feladatokkal
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2021. július 7. 155. szám 16. oldal - Petróleumlámpák - Átköltözött a kiállítás a könyvtár főépületébe
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2021. július 3. 152. szám 3. oldal - Érzékenyítés könyvek között - Nem klasszikus olvasótábor zajlott az elmúlt két hétben a Halis István Városi Könyvtárban.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2021. július 1. 150. szám 4. oldal - Megújuló könyvtárak - Folytatódik a dél-zalai könyvtárfelújítási program, amelynek következtében újabb 3 kistelepülési bibliotéka szépülhet meg.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2021. június 12. 134. szám 3. oldal - A tavaly elhunyt Tarnóczky Attila Babóchay utcai házának homlokzatán emléktáblát helyeztek el
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2021. június 1. 124. szám 3. oldal - Kultúra és lelki épülés - Megjelent a Halis István Városi Könyvtár Youtube-csatornáján a közgyűjtemény tizedik podcast beszélgetése
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2021. május 26. 119. szám 5. oldal - A kultúra patinás lámpásai - Szakony Attila képösszeállítása a Hevesi-fiókkönyvtár tárlatáról
Tovább a cikkhez...
Kanizsa 2021. május 21. 8. szám 3. oldal - MEGÚJULT A HEVESI KÖNYVTÁR - Átalakult belső térrel és egy petróleumlámpa kiállítással fogadja ismét az olvasóközönséget a Hevesi utcai fiókkönyvtár.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2021. május 21. 116. szám 1, 3. oldal - Hiányt pótol a könyvtár - Könyvek, lámpák, napsütés - Csütörtökön vitéz Kósa Miklós régiségvadász petróleumlámpáiból összeállított kiállítással nyílt meg újra a nagyközönség előtt a Hevesi utcai fiókkönyvtár
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2021. április 28. 97. szám 12. oldal - KÖRKÉP - Amikor a beoltottak száma eléri a 4 milliót, új intézkedések lépnek életbe. Ezen intézkedések zöme védettséghez kötött. Szállodákat, kulturális intézményeket, edzőtermet kérdeztünk a nyitásról, az előkészületekről. Czupi Gyula, a Halis könyvtár igazgatója a második hasáb közepe táján nyilatkozik.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2021. április 12. 83. szám 3. oldal - Nagy Gáspár költőre emlékeztek tisztelői
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2021. április 10. 82. szám 9. oldal - Versekben a város, avagy KÖLTŐK KANIZSÁRÓL
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2021. április 10. 82. szám 1,3. oldal - Húsz év hozadéka - A pandémiás korlátozások e heti enyhítésének még nem része a könyvtárak teljes újranyitása, így a dél-zalai olvasóknak is várniuk kell még, hogy megláthassák, a Halis István Városi Könyvtár munkatársai miként újították meg és szabták az olvasói igényekhez az intézmény belső tereit.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
City7 2021. április 9. 3. szám 11. oldal - Jeles költők, írók Nagykanizsáról - Meghatározó emlékek, évszámok és alkotók Kardos Ferenc gyűjtésében
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2021. április 7. 79. szám 10. oldal - Informatív séta a temetőben - Pék Pál költő, pedagógus, újságíró, Szoliva János költő, valamint Ördög Ferenc nyelvész. A város kulturális életének kiemelkedő alakjainak síremlékeit látogatta meg nemrégiben Kardos Ferenc városvédő, aki interaktív temetői túrára hívta olvasóinkat.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2021. február 8. 32. szám 4. oldal - Könyvek közt, környezettudatosan - NAGYKANIZSA - Pár éve csatlakozott a Halis István Városi Könyvtár a Jane Goodall Intézet „Passzold vissza, tesó!" című akciójához, azóta pedig további, a természetvédelemhez kapcsolódó programok részeseivé váltak.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2021. február 5. 30. szám 3. oldal - Megállítható a koronavírus - NAGYKANIZSA - A Halis-könyvtár igazgatója, Czupi Gyula bízik az orvosokban, azok szakértelmében, ezért mindenképpen szeretné megkapni a koronavírus elleni védőoltást.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. december 28. 302. szám 5. oldal - Paton él és dolgozik a megye egyik legidősebb könyvtárosa, aki már több mint 40 éve szolgálja a kultúrát a Zala és Somogy határán található 150 lelkes faluban.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Kanizsa 2020. december 18. 46. szám 8. oldal - Kanizsa Újság digitalizálva - Harminc évnyi nyomtatott sajtó költözik az internetre
Tovább a cikkhez...
A cikkhez kapcsolódóan a Nagykanizsa Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. november 21. 273. szám, 1, 2. oldal - NAGYKANIZSA - A múlt heti teljes bezárás után szerda óta - szigorú feltételekkel ugyan, de - újra lehet könyveket kölcsönözni a Halis-könyvtárból.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Nagykanizsai Maraton 2020. november 20. 45. szám 2. oldal - Találkozó a bejáratnál - A Halis István Városi Könyvtár a hatályos kormányrendeletnek megfelelően zárva tart, ám az intézményből különleges szabályokkal kölcsönözhetünk könyvet.
Tovább a cikkhez...
Kanizsa 2020. november 20. 42. szám 3. oldal - BEZÁRT A KÖNYVTÁR - A Halis István Városi Könyvtár december 11-éig zárva tart. Azonban a kényszerszünet alatt a munka folyik tovább, így nem maradnak könyvek nélkül az olvasni vágyók.
Tovább a cikkhez...
A cikkhez kapcsolódóan a Nagykanizsa Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. november 7. 261. szám 1. oldal - Tarnóczky ajándéka - Az egykori Oroszlánszálló vagy Berge várkapitány házának emlékét is őrzi az a tábla, amit még a közelmúltban elhunyt helytörténész, Tarnóczky Attila ajándékozott a városnak.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Kanizsa 2020. november 6. 40. szám 3. oldal - Egy újfajta kezdeményezésen dolgoznak a könyvtár munkatársai - hamarosan az érdeklődők számára is elérhető lesz a podcast, amit a bibliotékában dolgozók hívtak életre.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Nagykanizsa Online oldalon
Kanizsa 2020. október 24. 38. szám 19. oldal - KÖNYVTÁRI MESÉK, avagy a könyvtáros is könyvet írhatna...
Tovább a cikkhez...
A cikk a Nagykanizsa Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. október 22. 248. szám 1. oldal- NAGYKANIZSA - A Sugár utca 11. alatti épület falán avattak tegnap várostörténeti táblát, az eseménynek szomorú aktualitást adott Tarnóczky Attila helytörténésznek, a várostörténeti táblasorozat ötletgazdájának váratlan halála.
Tovább a cikkhez...
Az esemény a Kanizsa újságban
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
A Kanizsa TV híradása
Zalai Hírlap 2020. október 21. 247. szám 3. oldal - Mercedes a könyvtárban - NAGYKANIZSA - Megérkezett a Halis-könyvtárba a Móra Ferenc Könyvkiadó által készített Janikovszky Éva-kiállítás. De nem ez az egyetlen kapcsolat a bibliotéka és a kiadó között.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. október 10. 238. szám 1, 3. oldal - Civilek könyvtári véradása - NAGYKANIZSA - Három szervezet összefogásával civil véradást tartottak tegnap a Halis-könyvtárban.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Nagykanizsai Maraton 2020. október 9. 39. szám 2. oldal - A múlt emlékezete - A városi könyvtár előtt megtartott Nők Nagykanizsa történetében című előadás résztvevőinek kezdeményezésére emléktáblát avattak a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI épületén.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2020 október 8. 236. szám 16. oldal - Az országos könyvtári napok keretében tegnap Vig Balázs fővárosi meseíró interaktív könyvbemutatót tartott a könyvtárban a Péterfy-iskola 4. osztályos diákjainak.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. október 6. 234. szám 3. oldal - Több civil szervezet összefogásával október 9-én (péntek) 11 és 16 óra között a Halis-könyvtárban ismét civil véradást tartanak.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. október 3. 232. szám 4. oldal - A Halis-könyvtár előtt nemrégiben megtartott Nők Nagykanizsa történetében című előadás résztvevőinek kezdeményezésére tegnap emléktáblát avattak a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI épületén.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Kanizsa 2020. október 2. 35. szám 3. oldal - ŐSZRE HANGOLVA Őszi fotófal várja az olvasókat a Halis István Városi Könyvtár előtt.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Kanizsa Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. szeptember 30. 229. szám 3. oldal - Emléktáblát avatnak
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2020. szeptember 24. 224. szám 16. oldal - Ferkovics József - könyv és kiállítás
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. szeptember 21. 221. szám 6. oldal - HOSSZÚVÖLGY Közösségi összefogásból új könyvtárat alakítottak ki a korábbi óvoda épületében. A közel 2,5 millió forintos beruházást szombaton avatták fel.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. szeptember 19. 220. szám 1, 3. oldal - KERECSENY A most elkészült, közel 600 méter hosszú aszfaltos utat és a felújított könyvtárat avatták fel tegnap a faluban.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. szeptember 7. 209. szám 1,3. oldal - Fotófal a könyvtárban
- NAGYKANIZSA - Tréfás, egyszersmind látványos újdonság fogadja néhány napja a Halis István Városi Könyvtár látogatóit az intézmény bejáratánál.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. augusztus 19. 194. szám 3. oldal - Alapfokú könyvtáros tanfolyamot szervezett ismét a Halis István Városi Könyvtár az illetékességi területéhez tartozó kistelepüléseken dolgozó kollégáknak.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. augusztus 13. 189. szám 6. oldal - Faültetés és adománynap - A Nagykanizsai Egyszülős Egyesület a Halis-könyvtárral közösen alsó, valamint felső tagozatos gyermekek részére ingyenes korrepetálást, frissítést, tanévkezdés előtti iskolára hangoló felkészítést indított.
Tovább a cikkhez...
A hír a KanizsaTV oldalán
Zalai Hírlap 2020. július 30. 177. szám 16. oldal - Érdekességek a város múltjáról - Színes, történelmi tényekben dús és szórakoztató „talk-show"-szerű délutánt rendeztek tegnap a Halis István Városi Könyvtár előtt.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2020. július 24. 172. szám 16. oldal - Kiállítás nyílt tegnap a Halis István Városi Könyvtárban a 150 éve született és 70 évvel ezelőtt elhunyt Cholnoky Jenő földrajztudós emlékére.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. június 17. 140. szám 16. oldal - Olvasgatni a kuckóban - Olvasáspedagógiai célok megvalósulását segítik a meseházak, amelyek nemrég érkeztek meg a Halis-könyvtárba.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. június 3. 128. szám 1,3 oldal - Könyvtár a küszöbön akció - A járványügyi veszélyhelyzet enyhülésével lassan visszatér az élet a zalai könyvtárakba is. - A március közepe óta zárva tartó nagykanizsai Halis-könyvtárban tegnaptól különleges szabályok betartásával újra kölcsönözhetők könyvek
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. május 4. 103. szám 6. oldal - Hiányoznak a cégek - A "kinti" véradásokra várják a segíteni akaró embereket
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. április 29. 100. szám 3. oldal - Jövő héten ismét civil véradásra várják a segíteni vágyó embereket a Halis István Városi Könyvtárban.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. április 27. 98. szám 3. oldal - Digitális formában mindenki számára ingyenesen hozzáférhetővé tette Nagykanizsa történetének mindhárom kötetét a Halis István Városi Könyvtár.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2020 április 4. 81. szám 4. oldal - Könyvtár digitálisan - Diákoknak és pedagógusoknak is hasznos a rendszer
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. március 14. 63. szám 7. oldal - NAGYKANIZSA Nagykanizsa fényes félszázadának március 15-éi - e címmel nyílt tablókiállítás korabeli dokumentumokból a Halis István Városi Könyvtárban.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. február 29. 51. szám 3. oldal - Csodakutya versben és valóságban - Terápiás kutyusok vendégeskedtek tegnap a Halis-könyvtárban
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2020. február 1. 27. szám 16. oldal - Egypercesek - A Halis-könyvtárban mutatták be tegnap M. Kovács Ildikó Lelkek háza című legújabb novelláskötetét.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2020. február 1. 27. szám 5. oldal - Balatoni impressziók - Csütörtökön író-olvasó találkozót rendeztek a Halis-könyvtárban Dr. Kovács Emőke történésszel
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. január 23. 19. szám 16. oldal - Újabb tablók a könyvtárban
A magyar kultúra napja alkalmából ünnepséget tartottak tegnap a Halis István Városi Könyvtárban.
Tovább a cikkhez...
Képgaléria a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. január 23. 19. szám 3. oldal - NAGYKANIZSA - Erdősy Eugénia primadonna és dr. Lékai Gyula ügyvéd emlékét márványtábla őrzi a Csengery-Kisfaludy utcai lakóháznál.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Kanizsa 2020. január 17. 2. szám 9. oldal - A Tüskevártól a Minecraftig - Gólyalábas, kék köpenyes szuperhős harcol immár évek óta azért, hogy minél többeknek, de különösen a gyerekeknek legyen a 24-ből egy olyan órájuk, amely csak az olvasásé. Erre utal a városi könyvtár kabalafigurájának neve is: Azolo, vagyis Az olvasás órája.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Nagykanizsa Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. január 7. 5. szám 4. oldal - Olvasásra biztattak és jótékonykodtak - NAGYKANIZSA - A tavaly decemberben meghirdetett jótékonysági olvasási verseny díjátadó ünnepségét tartották tegnap a Halis-könyvtárban.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2020. január 2. 1. szám 4. oldal - Szilveszteri bátyus bál a bibliotékában - NAGYKANIZSA - A Halis István Városi Könyvtár évek óta kitárja kapuit szilveszter éjszakáján. Ám az év többi napjával ellentétben ilyenkor nem könyvekkel várják az olvasókat.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2019. december 3. 280. szám 1, 3. oldal - Tegnap nyitották meg a Halis István Városi Könyvtárban a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ hagyományos Szeretetfa adománygyűjtő akcióját.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2019. november 26. 274. szám, 1, 3. oldal - Könyvtári közönségkapcsolatok - Átadták a Zala Megye Könyvtárügyéért díjat a szakmai napon - Könyvtárosok szakmai napja
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2019. november 18. 267. szám 6. oldal - Kilimán, Őszköszöntő vetélkedő - A Halis István Városi Könyvtár csapata is részt vett.
Tovább a cikkhez...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2019. november 6. 257. szám 1, 7. oldal - 1956-os plakátok az Országos Széchenyi Könyvtárból
Tovább a cikkhez (1. oldal)...
Tovább a cikkhez (7. oldal)...
A cikk a Zalai Hírlap Online oldalon
Zalai Hírlap 2019. november 4. 255. szám 3. oldal - A vértanúk érmeken - Kiállítást és érembörzét rendeztek a HSMK-ban - Ajándék kötetet kapott a könyvtár
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2019. október 31. 253. szám 16. oldal - Azok a szép napok - Bemutatták Mihovics József legújabb könyvét
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2019. október 31. 253. szám 6. oldal - Több dogmával is szakítanak - Az önálló ismeretszerzésre és a csapatmunkára ösztönöz a könyvtár
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2019. május 17. 113. szám 1. oldal - A lengyelek hősiessége - Kiállítás nyílt a Monte Cassinó-i győzelem évfordulóján
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2019. május 10. 107. szám 1. oldal - Nagykanizsa - Az olvasást népszerűsítették
Tovább a cikkhez...
A cikk online változata a Zalai Hírlap oldalán
Zalai Hírlap 2019. április 25. 95. szám 16. oldal - NAGYKANIZSA Több mint kétszáz darab könyvet ajándékozott a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja az eszteregnyei könyvtárnak.
Tovább a cikkhez...
A cikk online változata a Zalai Hírlap oldalán
Zalai Hírlap 2019. április 13. 87. szám 1. oldal - Lokálpatrióta szerzőktől - Kanizsáról szóló antológiát mutattak be a könyvtárban
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2019. április 10. 84. szám 3. oldal - NAGYKANIZSA Tegnap zárták ünnepélyesen a Halis-könyvtár újabb alapfokú szakmai tanfolyamát.
Tovább a cikkhez...
A cikk online változata a Zalai Hírlap oldalán
Zalai Hírlap 2019. március 26. 71. szám 9. oldal - NAGYKANIZSA - A múlt őrzője címmel a hónap végig látogatható a Halis-könyvtárban vitéz Kósa Miklós Csaba vasalógyűjteménye.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2019. március 18. 64. szám 6. oldal - Madarak, emlősök, hüllők a kitűzőkön - A Halis István Városi Könyvtár is csatlakozott a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület jelvényadomány-kampányához.
Tovább a cikkhez...
A cikk online változata a Zalai Hírlap oldalán
Zalai Hírlap 2019. február 20. 43. szám 13. oldal - Testközelbe kerül a középkor - Mobil múzeum címmel Árpád-kori viselet- és eszközbemutatóra várják az óvodás és kisiskolás korú gyermekeket pénteken a Halis István Városi Könyvtárban.
Tovább a cikkhez...
A cikk online változata a Zalai Hírlap oldalán
Zalai Hírlap 2019. február 14. 38. szám 16. oldal - Öntöttvas vasalók tárlata - Varjúszemű, oroszlánfejes és apró inggallérvasaló. A Halis könyvtárban nyílt meg vitéz Kósa Miklós Csaba régi vasalókat bemutató kiállítása.
Tovább a cikkhez...
Zala Hírlap 2019. február 7. 32. szám 16. oldal - Színes tablókon keresztül mutatja be a gulágok és gupvik szörnyűségeit az a kiállítás, amely tegnap nyílt a Halis István Városi Könyvtárban.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2019. január 23. 19. szám 16. oldal - Új könyvtár egymillióból - Zalamerenye - A magyar kultúra napja alkalmából felavatták tegnap a hivatali épület földszinti helyiségében közel egymillió forintból elkészült új könyvtárat.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2019. január 23. 19. szám 4. oldal - A könyvtár szolgáltatásairól - A magyar kultúra napján a Halis István Városi Könyvtár hagyományosan a szolgáltatásait mutatja be, azt, hogy a kultúrát miképpen teszik mindenki számára hozzáférhetővé.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2019. január 16. 13. szám 7. oldal - Elektronikusan is lapozhatók - NAGYKANIZSA - A dél-zalai városban működő Hölgyklub vezetőjének, Büki Pálnénak már négy, korábban megjelent könyve is lapozható az Országos Széchényi Könyvtár égisze alatt működő Magyar Elektronikus Könyvtárban.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2019. január 2. 1. szám 3. oldal - Batyus buli a bibliotékában - NAGYKANIZSA - A Halis-könyvtár középkort idéző, családi szilveszteri programja minden eddiginél több baráti társaságot vonzott az intézménybe szilveszter éjjelén.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. december 22. 297. szám 16. oldal - MURAKERESZTÚR - A megye tizedik felújított könyvtárát avatták tegnap a falu Zrínyi Miklós Általános Művelődési Központjában.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. december 20. 295. szám 6. oldal - NAGYKANIZSA - A héten mutatták be a Halis István Városi Könyvtárban Uzsoki Mária: Réka az iskolában című elbeszéléskötetét.
Tovább a cikkhez...
Könyv Könyvtár Könyvtáros 2018. decemberi szám 46-47. oldal - Béres Judit: Új utakon az olvasók felé. Hagyomány és innováció a nagykanizsai városi könyvtárban
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. december 4. 281. szám 1, 3. oldal - Újra áll a szeretetfa - Ismét elindította hagyományos karácsonyi adománygyűjtő akcióját a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ, illetve annak alapítványa, a „Segíts, hogy segíthessünk" Alapítvány.
Az akciónak a Halis István Városi Könyvtár ad otthont.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. december 1. 279. szám 16. oldal - PAT - Újabb könyvtár szépült meg a megyében, ezúttal a 190 lelkes dél-zalai kistelepülés, Pat bibliotékáját sikerült felújítani, melyet tegnap adtak át az olvasóközönségnek.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. november 24. 273. szám 3. oldal - Utat és könyvtárat avattak - HAHÓT - Duplán volt ok az ünneplésre tegnap a faluban, ahol két, egyaránt több millió forint értékű beruházást avattak.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. november 22. 271. szám 6. oldal - Támogatják a fogyatékkal élőket - A Halis könyvtár adott otthont a Fogyatékkal Élők Nyílt napjának.
Tovább a cikkhez...
Nagykanizsai Maraton 2018. november 16. 45. szám 1, 3. oldal - Matiné jellegű tudományos ismeretterjesztő programot tartottak batthyányis növendékeknek a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban Magyar László Afrika-kutató születésének 200. évfordulóján.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. november 14. 264. szám 4. oldal - Afrika a könyvtárban - Magyar László Afrika-kutató születésének 200. évfordulója alkalmából előadásokkal és kiállítással színesített Afrika-napot szerveztek tegnap a könyvtárban.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. november 12. 262. szám 16. oldal - Séta, gólyalábbal
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. november 7. 258. szám 16. oldal - Az időről a Halisban - Tegnap délután a Pék Pál-emlékév jegyében bemutatták Bánki Éva és Mohai V. Lajos köteteit a Halis István Városi Könyvtárban.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. október 31. 253. szám 1. oldal - A Halis István Városi Könyvtárban november elejétől tekinthető meg az a vándorkiállítás, amely Anne Frank életét mutatja be.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. október 9. 235. szám 4. oldal - Ötletek a Halisból. Közel félszáz könyvtáros érkezett tegnap a Halis István Városi Könyvtárban tartott találkozóra.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. október 5. 232. szám 7. oldal - Könyvtári kulisszatitkok - Újszerű programmal várja az olvasókat a kanizsai könyvtár jövő hétfőn.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. szeptember 29. 227. szám 11. oldal - Nyomot hagyott a világban - Pék Pálra emlékezünk. Pék Pál művészi és emberi hagyatékát a kanizsai Halis István Városi Könyvtár őrzi és kezeli. Emlékszobát alakítottunk ki könyvei, lemezgyűjteménye, bútorai felhasználásával. 2018. október 24-én konferenciára is lesz nálunk, ahol a Pék Pál-emlékév meghirdetésére is sor kerül.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. szeptember 19. 218. szám 6. oldal - Kiállítás és előadás a cigányságról
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. július 3. 152. szám 1, 3. oldal - NAGYKANIZSA - A telefonon vagy az interneten kért dokumentumokat egyenesen az olvasók otthonába szállítja a Halis István Városi Könyvtár.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. május 15. 111. szám 3. oldal - Népszerűkkel „csábítanak" - NAGYKANIZSA Új szolgáltatást indított a Halis István Városi Könyvtár annak érdekében, hogy még több gyermeket nyerjen meg az olvasásnak.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. május 12. 109. szám 3. oldal - Több ember életét mentik meg a véradók - NAGYKANIZSA Ismét sokan nyújtották tegnap a kezüket, hogy vérükkel más emberek életét megmentsék.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. május 11. 108. szám 3. oldal - A nyitvatartási időn túl is vár a könyvtár - NAGYKANIZSA - Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója úgy véli: beváltotta a reményeket a bibliotéka formabontó kezdeményezése.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. március 24. 70. szám 4. oldal - Mesék, nem csak gyerekeknek - Tanító célzatú mesekönyvet mutattak be tegnap a Halis István Városi Könyvtárban. A Napos Mesék című kötetben harminc történet révén ismerhetik meg az olvasók a fogyatékkal élők mindennapjait
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. március 23. 69. szám 16. oldal - Minikönyvtár - A Magyar Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthonában tegnap könyvekkel teli polcokat adtak át.
Tovább a cikkhez...
Az eseményt a Kanizsa TV is megörökítette
Zalai Hírlap 2018. március 6. 55. szám 13. oldal - A Halis István Városi Könyvtár is csatlakozott a Nincs időm olvasni - 12 hónap, 12 könyv című olvasási kihíváshoz.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. február 15. 39. szám 6. oldal - Folytatódik a pozitív folyamat - Újabb kistelepülési könyvtárak újulnak meg az idén Dél-Zalában
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. február 13. 37. szám 3. oldal - Térelválasztó üveg felület a könyvtárban
Az intézmény belső terei átalakulnak a jövőben
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. január 29. 24. szám 6. oldal - A 2017-es tematikus évünk eredményeiről a 2018-as terveinkről készített egy tartalmas beszámolót a Zalai Hírlap. Ajánljuk olvasóink figyelmébe. A cikkben említett kapcsolat Kőrösi Csoma Sándor emléke és Halis István között bővebben olvasható e link mögött.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. január 3. 2. szám 1, 4. oldal - Újabb értékeket gyűjtenek
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2018. január 2. 1. szám 4. oldal - Felhőtlen mulatság - a könyvtárra vonatkozó részlet a teljes cikkből
Tovább a cikkhez...
Vasárnapi Zalai Hírlap 2017. december 30. 52. szám 1. oldal - EGY PERCBEN - Idén már második alkalommal szervez középkori hangulatot idéző szilvesztert a Halis-könyvtár.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. december 27. 300. szám 3. oldal - Buli a könyvek közt - Immár ötödik éve hagyomány, hogy a Halis István Városi Könyvtár az év utolsó napját is olvasóival tölti egy szilveszteri batyus bál keretében.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. december 13. 290. szám 1, 4. oldal - Szakmai értékelésről is szólt az ünnepség - Harmadik alkalommal szervezték meg tegnap a Halis István Városi Könyvtárban a Könyvtárosok Karácsonyát.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. december 5. 283. szám 16. oldal - Egy kis figyelmesség - Mézeskalács fenyőfadíszek vásárlásával támogathatják a Halis-könyvtár látogatói a rászoruló családokat.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. december 4. 282. szám 1, 4. oldal - A természet csodaszép kincsei fotókon.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. november 24. 274. szám 15. oldal - Egyetlen elfelejtett könyvük sincsen - Könyvtári pillanatképek a nagykanizsai Halis-év végén
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. november 21. 271. szám 1, 3. oldal - A Halis könyvtár adott otthont tegnap a megyében először az Okos könyvtár - Kultúra a digitális világban címmel megtartott szakmai továbbképzésnek.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. november 15. 266. szám 4. oldal - MIHÁLD - Új berendezésekkel és kötetekkel bővült a település könyvtára, az avatóünnepséget tegnap tartották meg.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. november 11. 263. szám 1, 4. oldal - Újabb kistelepülési könyvtár szépült meg, ezúttal Eszteregnyén.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. november 2. 255. szám 5. oldal - November 17-ig kísérleti jelleggel nyitvatartási időn kívül, nyitás előtt és zárás után is várja az olvasókat vagy az egyszerűen csak megpihenni vágyókat a Halis István Városi Könyvtár.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. október 28. 252. szám 3. oldal - Világháborúk előtti tankönyveink lelkülete címmel régi tankönyveket bemutató kiállítás nyílt tegnap a Halis István Városi Könyvtárban
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. október 7. 235. szám 16. oldal - Gólyalábas árny a Muskátlinál -
Közadakozásból készült el az alkotás
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. szeptember 30. 229. szám 4. oldal - Válogatott könyvek a zöld gondolat jegyében
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. augusztus 10. 185. szám 4. oldal - A digitális szakadék csökkentéséért
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. június 9. 132. szám 1, 5. oldal - Irodalomról, ingujjban -
NAGYKANIZSA, ZALAEGERSZEG Tegnap megyénkben is megnyitotta kapuit a 88. ünnepi könyvhét.
Tovább a cikkhez...
Vasárnapi Zalai Hírlap 2017. június 3. 22. szám 5. oldal - STAFÉTA - Fenyvesi Attilával
A STAFÉTÁT legutóbb Musztács Krisztián Fenyvesi Attilának, a kanizsai Halis István Városi Könyvtár munkatársának adta tovább, azt kérdezve tőle: - Miként lehet megszólítani a roma közösségeket a zene nyelvén keresztül?
Tovább a cikkhez...
Vasárnapi Zalai Hírlap 2017. május 27. 21. szám 5. oldal - STAFÉTA - Musztács Krisztiánnal - A STAFÉTÁT legutóbb Józsa Tibor Musztács Krisztiánnak, a Halis István Városi Könyvtár könyvtárosának adta át. - Közelebb visznek a filmek a történelem megértéséhez? Lehet-e történelmi filmekkel hatni a gyermekekre?
Tovább a cikkhez...
Vasárnapi Zalai Hírlap 2017. május 20. 20. szám 5. oldal - STAFÉTA - A STAFÉTÁT legutóbb Erdős Sándorné Józsa Tibornak, a Banderium Hungarorum vezetőjének adta tovább.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. május 10. 107. szám 3. oldal - Hősök voltak címmel nyílt kiállítás tegnap délelőtt a Halis István Városi Könyvtárban vitéz Kósa Miklós Csaba műgyűjtő különlegességeiből.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. április 25. 95. szám 2. oldal - A dombortérkép-gyűjtemény újabb darabjait ajánlotta a látogatók figyelmébe tegnap a Halis-könyvtárban Czupi Gyula igazgató.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. április 11. 85. szám 3. oldal- Sakktábla a könyvtár falán - A városi könyvtár főbejáratánál vasárnap avatták fel azt a mágneses sakktáblát, amit a jövőben bárki használhat, akinek kedve szottyan az észjátékhoz.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. április 8. 83. szám 11. oldal - A legkanizsaibb kanizsai - Kilencven éve hunyt el Halis István nagykanizsai helytörténész, várospolitikus, író. Munkássága ma is aktuális, ha valaki a XIX. századi Kanizsa szellemiségét szeretné megidézni.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. március 28. 73. szám 2. oldal - Megkínálhatom egy gondolattal? - Ínyenceknek kedveskedik szellemi táplálékkal a városi könyvtár. A gondolatajándék az olvasásra, a könyvekre hívja fel a figyelmet.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. március 23. 69. szám 4. oldal - Medgyaszay, Halis és a nemzeti ünnep - Kilencven éve épült a Medgyaszay Ház. A mai Nagykanizsa egyik emblematikus építményét Medgyaszay István tervezte. Ezen jeles alkalomból kamarakiállítással tiszteleg az építészet Bartókjaként is aposztrofált mester előtt a Halis István Városi Könyvtár.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. március 17. 64. szám 3. oldal - Új világ nyílik meg előttük - Ingyenes számítógép-kezelői tanfolyamot indított a Nagykanizsai Szakképzési Centrum. A foglalkozásokra a Halis István Városi Könyvtárban kerül sor.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. március 16. 63. szám 4. oldal - Könyvfutárnak lenni - Újabb szolgáltatást indítana a városi könyvtár
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. március 14. 62. szám 5. oldal - 1848-ban csoda történt Kanizsán - FEGYVERTÉNY - A város lakói bosszút álltak a helyieket sarcoló horvát csapatokon. A bátor tettről és a kanizsai forradalmi eseményekről is beszámol Czupi Gyula a XIX. század Kanizsájáról szóló, Nagykanizsa az 1800-as évek első felében című legújabb könyve.
Tovább a cikkhez...
Nagykanizsai Maraton 2017. január 24. 7. szám 1-2. oldal - A történetírókra emlékezve - Domborműavatással, könyvbemutatóval, történettudományi előadásokkal emlékeztek a könyvtár névadójára, a 90 évvel ezelőtt elhunyt Halis Istvánra és a 180 esztendővel ezelőtt született Cser Józsefre.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. január 5. 4. szám 2. oldal - Látható és tapintható - GYŰJTÉS - Dombornyomott térképek a Halis-könyvtárban
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. január 3. 2. szám 3. oldal - A névadó, a gólyaláb és 2017 - Éppen 90 éve hunyt el a városi könyvtár névadója, Halis István, Nagykanizsa történetének fontos szereplője, a gólyalábazás megörökítője
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2017. január 2. 1. szám 2. oldal - Buli a bibliotékában - Könyvek helyett mulatság várta az olvasókat - Az óesztendő utolsó éjszakáján balkáni muzsika dübörgött a Halis István Városi Könyvtárban
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2016. december 28. 304. szám 7. oldal - A szűz primadonna emléke - Erdősy Eugénia élettörténetét Kocsis Katalin rendezte kötetbe
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2016. november 29. 280. szám 2. oldal - Gólyalábat minden iskolába - Új lendületet adnának a különleges kanizsai hagyománynak
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2016. november 9. 263. szám 3. oldal - Életpályájának jelentősebb mérföldköveit rendszerezte versek, prózák formájában Dezső Ferenc
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2016. augusztus 30. 203. szám 3. oldal - Arany olvasókártyával
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2016. augusztus 19. 195. szám 2. oldal - Sokat olvastak - A Halis-könyvtár gólyalábazással színesített interaktív programot tartott tegnap a Csónakázó-tó melletti zöldtábor diákjainak.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2016. június 22. 145. szám 7. oldal - kihaló körtefajták és alkalmazkodó gyümölcsészet - Pénteken 11 órakor mutatják be a Halis István Városi Könyvtárban a „Göcsej és Őrség hagyományos körtefajtái" című kiadványt, melyet a Göcsej Természetvédelmi Alapítvány jelentetett meg.
Tovább a cikkhez...
Vasárnapi Zalai Hírlap 2016. június 5. 20. szám 5. oldal - STAFÉTA - DENE Tibor a stafétát Benke Dánielnek adta át, tudakolva, mit jelent könyvtárosnak lenni
Tovább a cikkhez...
Nimród vadászújság 2016. június, 54. oldal - Motorcza Gyula életei - rendhagyó „Life Story”
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2016. április 15. 72. szám 2. oldal - Kapcsolat a múlt és a jelen között
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2016. március 21. 67. szám 4. oldal - Szabad szombat a húsvét jegyében
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2016. március 16. 63. szám 1, 2. oldal - Visszatérnek a hatvanasok a könyvtárba - Kikopó fiatalok - Kevesebb középiskolás, egyetemista olvas - A nyugdíjas korosztály kiugróan teljesít, ami a könyvtárhasználatot illeti
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2016. február 29. 50. szám 4. oldal - Szabad szombat - szabadon a könyvtárban - Hagyományteremtő szándékkal újfajta rendezvényre került sor szombaton a bibliotékában.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2016. február 26. 48. szám 5. oldal - Vonatjegy Szent Antalnak - HELYTÖRTÉNET - Kanizsai házak és lakóik története, nyomtatásban is
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2016. február 15. 38. szám 4. oldal – A frissebbeket olvassák inkább
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2016. január 16. 13. szám 2. oldal – VENDÉGÜNK Czupi Gyula, a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár igazgatója – A kultúra örökség és tanulni való ismeret
Tovább a cikkhez...
Nagykanizsai Maraton 2016. január 15. 2. szám 1, 3. oldal – Az idei évben tematikus rendezvénysorozat keretében mutatják be a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár elmúlt másfél évtizedét, amelyet már új épületében töltött az intézmény.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2016. január 6. 4. szám 3. oldal - Könyvtári újdonság – Az elmúlt évet a könyvtár névadójának, Halis Istvánnak szentelte az intézmény, az ideit viszont magának az épületnek, amely immár 15 éve szolgálja a város és környéke lakóit.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2016. január 6. 4. szám 1, 3. oldal - Ötezren másolták - Ötezernél is több másoló fáradságos munkájával készült el ősszel a kézírásos Magyarok Bibliája, melynek első fakszimile kötetét az egyik másoló, és a helyi ötletgazda Csizmadia Tibor a városnak, illetve a könyvtárnak adományozta.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2015. december 16. 294. szám 1, 2. oldal – Olvasási bakancslistát teljesítettek – Egyre többen veszik igénybe falvakban is a szolgáltatásokat
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2015. december 8. 287. szám 5. oldal – Nem csak helyben, otthon is olvasható – Több, eddig csak helyben használható kézikönyvet is kölcsönözhetővé tett nemrégiben a Halis István Városi Könyvtár.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2015. november 26. 277. szám 7. oldal – Egy év alatt tíz könyvet – Véghajrájához közelít a Halista Olvasási Kihívás, a résztvevőknek már csak pár napjuk van arra, hogy teljesítsék vállalásukat.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2015. november 26. 277. szám 4. oldal – Író-olvasó találkozók iskolásoknak
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2015. november 19. 271. szám 4. oldal - Reális Kanizsa-kép - Két előadás már lezajlott a nagy sikerű Nagykanizsai Mindentudás Egyeteméből és lesz még folytatás
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2015. október 10. 238. szám 4. oldal – Kerekes székkel a könyvtárban – A kanizsai intézmény jól megközelíthető, a sorok között könnyű haladni
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2015. szeptember 23. 223. szám 16. oldal – Papírra rótt csodák –
Kiállítás nyílt a szerzetesek ránk hagyott örökségéből
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2015. szeptember 10. 212. szám 4. oldal – A legkanizsaibb kanizsai –Könyvjelzőre és gyufaskatulyára került Halis István arcképe
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2015. augusztus 19. 194. szám 3. oldal – Egy „rejtőzködő" Halis-mű került napvilágra – Pénteken lesz Halis István helytörténész, várospolitikus és író születésének 160. évfordulója.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2015. július 2. 153. szám 4. oldal - Könyv, középkor, velocipéd - A minap zárult le a Halis István Városi Könyvtár hagyományos olvasótábora.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2015. május 6. 105. szám 3. oldal - Szentkép, buszjegy és finoman szólva is viseltes zokni, avagy: mi mindent felejtünk a könyvtári könyvekben.
Tovább a cikkhez...
Népszabadság 2015. május 4. 103. szám 12. oldal - Talált tárgyak - Magánélet a könyvtárban - A könyvtárosok meglepő tárgyakat találnak a visszavitt kötetekben
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2015. március 10. 58. szám 3. oldal - Az elmúlt év legjobb madárfotói - Több mint ötven madárfotóból nyílt kiállítás tegnap a városi könyvtárban.
Tovább a cikkhez...
Vasárnapi Zalai Hírlap 2015. február 1. 5. szám 1, 3. oldal - A HÉT SZTORIJA - Az érettségi feltétele az 50 órás önkéntes munka - Az életre készíti fel őket
Tovább az 1. oldalon lévő cikkhez
Tovább a 3. oldalon lévő cikkhez
Kanizsa 2015. január 15. 1. szám 2. oldal - „Halis 160" a Halisban
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2015. január 13. 10. szám 1, 11. oldal - Kevesebben olvasnak?
Tovább az 1. oldalon lévő cikkhez
Tovább a 11. oldalon lévő cikkhez
Zalai Hírlap 2015. január 3. 2. szám 3. oldal - Jelentős frissítés történt a Hol, mi? Kanizsai házak és lakói című internetes helytörténeti adatbázisban, illetve elindul a Halis-emlékév.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2014. november 19. 269. szám 7. oldal - Minden eszközt bevetnek - OLVASÁS - Az „ősellenségnek" tekintett internet segítségével népszerűsítik. Gyermekek sokasága a könyvtárban az Azolo-programon.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2014. szeptember 4. 206. szám 4. oldal - A világhálón is szörföltek
- Az önkormányzat idősügyi tanácsa még az év elején indította útjára a nyugdíjasok ingyenes alapfokú számítógépes képzését.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2014. május 8. 106. szám 4. oldal - Olvasásra nevel a könyvtár - KÍNÁLAT - A gyerekek megismerkednek Azoloval és kicsit gólyalábaznak is
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2014. április 16. 89. szám 5. oldal - Generációk találnak egymásra a számítógép előtt. Nem csak internetezni tanulhatnak meg az idősek, hanem jobban megismerhetik a fiatalok gondolkodását is és viszont
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2014. április 3. 78. szám 1., 3. oldal - Napórát avattak a könyvtár falán - Tegnap a miklósfai általános iskolásokkal közösen avatták fel a Halis István Városi Könyvtár Kölcsey utcai bejárata fölött elhelyezett napórát
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2014. január 24. 20. szám 20. oldal - Száz méter tudás - PERFORMANSZ - Különleges és látványos
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2014. január 23. 19. szám 11. oldal - Közelebb a közösségekhez - SZOLGÁLTATÁS - A klasszikus könyvtári kínálatnál bővebb repertoárral - Nemcsak könyvet visznek, hanem előadásokat is
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2013. december 12. 289. szám 11. oldal - Közösséget épít a könyvtár
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2013. december 11. 288. szám 3. oldal - Érmekiállítás megnyitó
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2013. július 19. 167. szám 8. oldal - A mini mentők világában
A cikk a 2013. május 10-től 2013. december 31-ig könyvtárunkban látható mentőstörténeti kiállítással kapcsolatos.
A cikk internetes változata ide kattintva tekinthető meg.
Tovább a cikkhez...
Zalai Hírlap 2013. március 18. 64. szám 12. oldal - Csillagokról könyvek közt
Tovább...
Népszabadság 2013. február 5. 30. szám 16. oldal - Közkönyvtár - Egy meglepő amerikai ötlet: a papír nélküli bibliotéka - Teljesen kötetlenül
Tovább...
Kossuth Rádió 2013.01.28. 15.45 Közelről c. műsor - Beszélgetés a könyvtár új kezdeményezéséről - Hetente két napon mozgókönyvtári szolgáltatásként az egyik helyi bevásárlóközpontban is kölcsönözhetők a nagykanizsai könyvtár könyvei
Tovább...
Nagykanizsai Maraton 2013. január 25. 3. szám 1. oldal - Kanizsai élet papírfolyamon
Tovább...
Zalai Hírlap 2013. január 23. 19. szám 1,5. oldal - KULTÚRA - Huszonötödik alkalommal ünnepeltük a magyar kultúra napját
Tovább az 1. oldalon lévő cikkhez
Tovább az 5. oldalon lévő cikkhez
Zalai Hírlap 2013. január 14. 11. szám 3. oldal - Inkább szórakozni? - Többféle módszer segítségével azt próbálják most felmérni a Halis István Városi Könyvtárban, hogy az olvasók hogyan használják a könyvtár szolgáltatásait.
Tovább...
Vasárnapi Zalai Hírlap 2013. január 13. 2. szám 1,3. oldal - Mi lesz veled, mozgókönyvtár? A HÉT SZTORIJA Az olvasók attól tartanak, az átszervezés hátrányosan érinti a szolgáltatást
Tovább az 1. oldalon lévő cikkhez
Tovább a 3. oldalon lévő cikkhez
Zalai Hírlap 2012. december 31. 304. szám 3. oldal - Hol és kivel tölti a szilvesztert?
Van, aki nem szereti a kötelező bulit, más kettesben vagy munkatársakkal lesz
Lencseleves vagy batyubál és betartható szolid fogadalmak
Tovább...
Zalai Hírlap 2012. december 6. 285. szám 11. oldal - Olvasni jó!
De együtt olvasni még jobb, vélik a könyvtárban
Azolo a könyvtárban várja a családokat az advent heteiben is
Tovább...
Zalai Hírlap 2012. november 22. 273. szám 11. oldal - Népszerű és kedvelt az új szolgáltatás
Tovább...
Nagykanizsai Maraton 2012. október 5. 39. szám 1. oldal - Könyvtár minden időben
Tovább...
Zalai Hírlap 2012. október 3. 232. szám 3. oldal - Öko-show hátszéllel - FIATALOK A dél-zalai város köztéri értékeivel ismerkedtek
Tovább...
Zalai Hírlap 2012. október 2. 231. szám 4. oldal - Örökül hagyott emlékeink megsárgult fényképeken - MÚLTMENTÉS - A kanizsai könyvtár néprajzi kezdeményezése
Tovább...
Nagykanizsai Maraton 2012. június 15. 23. szám 1. oldal - Ünnepi Könyvhét
Tovább...
Kanizsa 2012. június 14. 23. szám 1. oldal - A könyv nem más, mint a gondolat ember nélküli jelenléte
Tovább...
Zalai Hírlap 2012. június 9. 134. szám 5. oldal - Két kötet bemutatójával zárult az ünnepi könyvhét a dél-zalai városban
Tovább...
Zalai Hírlap 2012. június 6. 131. szám 5. oldal - Károlyi Attila könyvbemutató
Tovább...
Kanizsa 2012. április 19. 15. szám 1. oldal - Pék Pál, Takács László Emlékszoba a könyvtárban
Tovább...
Nagykanizsai Maraton 2012. április 13. 14. szám 1. és 8. oldal - Emlékszobát avattak
Tovább...
Zalai Hírlap 2012. április 12. 86. szám 7. oldal - Akkor él, ha olvassák
Tovább...
Zalai Hírlap 2012. március 20. 67. szám 4. oldal - Az olvasó több, a normatíva kevesebb
Tovább...
Nagykanizsai Maraton 2012. február 24. 7. szám 1, 4. oldal - Képeslapokon az ország
Tovább...
Zalai Hírlap 2012. február 24. 47. szám 4. oldal - Koszorúzással hajtottak főt a névadó előtt
Tovább...
Kanizsa 2012. január 26. 3. szám 2. oldal - A Magyar Kultúra Napja Kanizsán
Tovább...
Zalai Hírlap 2012. január 16. 13. szám 7. oldal - Új szolgáltatások a könyvtár olvasóinak
Tovább...
Nagykanizsai Maraton 2012. január 13. 1. szám 1. oldal - Könyvtár minden időben
Tovább...
Zalai Hírlap 2012. január 3. 2. szám 7. oldal - Még több információ a könyvtár honlapján
Tovább...
Kanizsa Újság Online 2012. január 2. - Könyvtár minden időben
Tovább...
Zalai Hírlap 2011. december 12. 290. szám 11. oldal - Túl a hatvanadikon - MÚLTIDÉZÉS - A családi hétvégén az emlékévet is „bezárták"
Tovább...
Vasárnapi Zalai Hírlap 2011. december 11. 48. szám 1. oldal - Családi hétvége könyvtári jubileummal
Tovább...
Nagykanizsai Maraton 2011. október 28 43. szám 4. oldal - Előítéletek nélkül - Hendikep mosollyal kiállítás
Tovább...
Nagykanizsai Maraton 2011. október 21. 42. szám 1-2. oldal - Liszt Ferenc nyomában
Tovább az 1. oldalon lévő cikkhez
Tovább a 2. oldalon lévő cikkhez
Zalai Hírlap 2011. szeptember 3. 206. szám 12. oldal - A nagyon akart bibliotéka - Az idén tízéves a kanizsai könyvtár
Tovább...
Kanizsa 2011. szeptember 1. 28. szám 4. oldal - Könyvtárszületésnap - Tíz évvel ezelőtt, 2001. augusztus 20-án adták át a városi könyvtár új épületét a Kálvin téren
Tovább...
Zalai Hírlap 2011. július 2. 153. szám 16. oldal - Tárlat képeslapokból - Veszprém megye kistérségeinek településeit ismerhetik meg a látogatók abból a képeslap-kiállításból, mely Nemesi László gyűjteményéből nyílt tegnap a Halis István Városi Könyvtárban.
Tovább...
Nagykanizsai Maraton 2011. július 1. 26. szám 1. oldal - A legendák tábora
Tovább...
Zalai Hírlap 2011. június 4. 130. szám 18. oldal - Egy elfelejtett zászlóalj - A Franciaországban élő, édesanyja révén kanizsai kötődésű szerző, dr. Hortobágyi Ferenc a kanizsai népfelkelő hadtápzászlóalj I. világháborús történetét dolgozta fel.
Tovább...
Zalai Hírlap 2011. május 14. 112. szám 1. oldal - Van mit ünnepelniük, illetve 4. oldal - A város előretekint - kitüntetések átadása az ünnepi közgyűlésen
Tovább az 1. oldalon lévő cikkhez
Tovább a 4. oldalon lévő cikkhez
Nagykanizsai Maraton 2011. május 6. 18. szám 2. oldal - A Rozgonyi úti Általános Iskola diákjai múlt pénteken beköltöztek a Halis István Városi Könyvtárba.
Tovább...
Kanizsa 2011. május 5. 17. szám 5. oldal - Hatvan éves a könyvtár - Május 1-jén ünnepelte hatvan éves születésnapját a Halis István Városi Könyvtár. A jelenlegi épületet tíz éve, 2001. augusztus 20-án avatták fel.
Tovább...
Zalai Hírlap 2011. május 2. 101. szám 16. oldal - Túl a hatvanadikon... -
ÜNNEP - Születésnapjára emlékezett a Halis István Városi Könyvtár
Tovább...
Nagykanizsai Maraton 2011. április 29. 17. szám 2. oldal - Kanizsa madártávlatból - Két éves kitartó munka eredményeként elkészült Nagykanizsa belvárosa madártávlati képe, Somogyi Győző alkotása.
Tovább...
Kanizsa 2011. április 28. 16. szám 5. oldal - Egymilliót kóstál a belváros madártávlati képe
Tovább...
Zalai Hírlap 2011. április 27. 97. szám 4. oldal - Belváros madártávlatból
Tovább...
Vasárnapi Zalai Hírlap 2011. április 10. 15. szám 5. oldal - Az olvasó azé, aki „megműveli" - PÁLYAÍV Tanárnak indult, ma pedig jubiláló könyvtárt vezet - Az olvasókkal ünnepelné az általa irányított nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár fennállásának 60. jubileumát az igazgató, Czupi Gyula, akitől azt is megtudtuk: az bántja legjobban, ha valaki jegyzetekkel rondít bele egy könyvtári könyvbe.
Tovább...
Zalai Hírlap 2011. március 23. 68. szám 3. oldal - Rendhagyó volt az óra - Dr. Hortobágyi Ferenc is beszélt kutatómunkájáról
Tovább...
Zalai Hírlap 2011. február 16. 39. szám 7. oldal - Madártávlati képen - Elkészült néhány részlet a város madártávlati képéből, a befejezéshez még szükség lenne segítségre
Tovább...
Somogyi Hírlap 2011. február 5. 30. szám 14. oldal - Idő érleli a képeslapokat - gyűjtő - Bemutatja az országot. Somogy a második állomás
Tovább...
Zalai Hírlap 2011. január 14. 11. szám 11. oldal - A fogyatékkal élőkre is gondol a könyvtár
Tovább...
Zalai Hírlap 2011. január 3. 1. szám 7. oldal - Könyvtárköszöntés - Évforduló - Az idei a jubileumok éve lesz az intézményben
Tovább...
Zalai Hírlap 2010. december 8. 285. szám 7. oldal - A Klasszikusok a polcon sorozat újabb regényét (Üvöltő szelek) ajánlja Perényi Ildikó, a Halis István Városi Könyvtár munkatársa
Tovább...
Zalai Hírlap 2010. december 7. 284. szám 11. oldal - Adventi olvasás - Azolo kalendáriuma helyi kincseket rejt
Tovább...
Zalai Hírlap 2010. november 23. 272. szám 11. oldal - Hangosfelolvasó szkenner segít - A mozgáskorlátozottakat tömörítő szervezetek is csatlakoztak a családi hétvégéhez - A fogyatékkal élők számára az akadálymentesítést célzó beruházásokat is bemutatták
Tovább...
Zalai Hírlap 2010. november 17. 267. szám 7. oldal - A Klasszikusok a polcon sorozat újabb regényét (Apák és fiúk) ajánlja Gál Erzsébet, a Halis István Városi Könyvtár munkatársa
Tovább...
Zalai Hírlap 2010. november 10. 261. szám 7. oldal - A Klasszikusok a polcon sorozat újabb regényét (Frankenstein) ajánlja Ábrahám Éva, a Halis István Városi Könyvtár munkatársa
Tovább...
Zalai Hírlap 2010. október 27. 250. szám 7. oldal - A Klasszikusok a polcon sorozat újabb regényét (Jane Eyre) ajánlja Szabó Eszter, a Halis István Városi Könyvtár munkatársa
Tovább...
Zalai Hírlap 2010. október 14. 240. szám 7. oldal - Gólyaláb a netsarokban - A Halis István Városi Könyvtár legújabb fejlesztése az az internetes program, mely a fiatal generációkat kívánja az élményszerű olvasás világába kalauzolni.
Tovább...
Zalai Hírlap 2010. október 13. 239. szám 7. oldal - A Klasszikusok a polcon sorozat újabb regényét (Értelem és érzelem) ajánlja Aranyásné Anda Nóra, a Halis István Városi Könyvtár munkatársa
Tovább...
Zalai Hírlap 2010. szeptember 29. 227. szám 7. oldal - A Klasszikusok a polcon sorozat újabb regényét (A pármai kolostor) ajánlja Dobos Béláné, a Halis István Városi Könyvtár munkatársa
Tovább...
Nagykanizsai Maraton 2010. szeptember 24. 38. szám 1. oldal - Jubilál a könyvtár - Könyvesek régen és ma
A 60 éves születésnapra készülve - Milyenek voltak egykor a városi könyvtár hétköznapjai - az 1950-es évek felidézése
Tovább...
Zalai Hírlap 2010. szeptember 22. 221. szám 7. oldal - A Klasszikusok a polcon sorozat újabb regényét (A skarlát betű) ajánlja Kocsis Katalin, a Halis István Városi Könyvtár munkatársa
Tovább...
Zalai Hírlap 2010. szeptember 21. 220. szám 7. oldal - Az ötvenes évek olvasóit keresi a jövőre jubiláló Halis István Városi Könyvtár. A kor tanúinak emlékei alapján az elmúlt 60 évre jellemző sarkokat alakítanak ki a Kálvin téri főépületben
Tovább...
Szuperhír 2010. szeptember 6. Könyvtárosok a kistérségben - A Halis István Városi Könyvtár már több éve szakmai kirándulást szervez munkatársainak a nagykanizsai kistérség településeire, ahol mozgókönyvtári tevékenységet működtet.
Idén Magyarszentmiklós, Bocska és Surd könyvtárát, valamint a beleznai pelletüzemet látogatták meg.
Tovább...
Zalai Hírlap 2010. szeptember 2. 204. szám 18. oldal - Málé, gánica, dödölle - Leporolva - Ötven évig pihent a szakdolgozat az íróasztal mélyén
Tovább...
Szuperhír 2010. augusztus 29. - Cserhátisok a könyvtárban - A Cserháti szakközépiskola már régóta a szeptembertől iskolájában tanulni kezdő diákjait gólyatáborral, gólyanappal készíti fel az iskolakezdésre.
Tovább...
Vasárnapi Zalai Hírlap 2010. július 11. 28. szám 5. oldal - Staféta Czupi Gyulával
Tovább...
Zalai Hírlap 2010. július 8. 157. szám 13. oldal - Helytörténet az interneten - Adatbázis - Ötszáz címmel kapcsolatos érdekességek kaptak benne helyet
Tovább...
Zalai Hírlap 2010. június 22. 143. szám 11. oldal - Az olvasás órája -
„AZOLO” A Halis-könyvtár olvasást népszerűsítő programja
Tovább...
Nagykanizsai Maraton 2010. június 18. 24. szám 3. oldal - A hét témája - Vakációs terhek szülőknek – Programot a gyereknek. Benne: a Halis István Városi Könyvtár nyári tábora
Tovább...
<< Előző (9. oldal)
/25
Következő >> (11. oldal)