Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Ajándék mondatok olvasóinktól a könyvtár hasznosságáról

A könyvtár a város dolgozószobája. (Dukát Éva)

A könyvtárban, a könyvek tízezreinek társaságában megtalálom a tudást, az
ismeretszerzést, a szórakozást meglelő olvasót, a kultúrát igénylő embert! (Berta József)

Számomra két meghatározó időszaka volt a könyvtárlátogatásomnak. Egyik középiskolás koromhoz tartozik, amikor hetente olvastam a regényeket, sokszor tanulás helyett is.
A másik a mostani új könyvtárhoz kötődik, amelynek látogatója vagyok a megnyitástól, és nem csak olvasási élményeket szereztem, hanem az Önök segítségével megismerkedtem az internettel, aminek most már aktív használója lettem.
Ehhez a munkatársak segítségét mindig megkaptam, és ezt nagyon köszönöm. (Fekete Ágota)

Bár a neve csak "könyv-tár",
termeiben mégis száz világ vár
Rád, az olvasóra,
és varázslat minden óra.
(Andel Zsuzsanna)

Nagyon örülök a Halis István Városi Könyvtárnak, különösen amióta részt vehettem a "Kattints rá nagyi" internetes tanfolyamon.
Elsajátítottam a tudománynak egy kis szeletét, és megnyílt előttem a világ. Azóta nem vagyok egyedül, mindig több ismeretanyagot szippantok magamba. (Buti Jánosné)

Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen szép és értékes könyvtárunk van nekünk, Kanizsaiaknak. Az ott dolgozók figyelmesek és nagyon segítőkészek. Ha bemegyek, jól érzem magam és kitárul a világ előttem. Jó egészséget és Boldog Újesztendőt kívánok minden dolgozónak. (Lakatos József ny. tűzoltó)

Könyvtár: út a tudáshoz (Halász Gyula)

Nekem a könyvtár által megnyílik a világ – az újságok, könyvek, filmek, zenék az életem részei, nélkülük szegényebb lennék! (Baján Kati)

Az olvasás csodálatos dolog. Megértjük a másik ember nézőpontjait, nemcsak a sajátunkéból, hanem az ő szemszögéből is látjuk a világot. (Ginál Istvánné)

Az ismeretek tárháza, városunk könyvtára.
A könyvtár nekem a szellem temploma.
(Kisné Cseh Éva)

Könyvtár. Egy hely, ahol mindenkit tudás vár. (Svélecz István)

A könyvtár a legjobb könyveket és programokat adja a tanulmányaimhoz és a szabadidőmhöz gyerekkorom óta. (Horváth Zita)

A könyveket kölcsön kaptuk, a bennük rejlő értékeket örökségként, a figyelmességet ajándékba, és ha továbbadjuk, mindnyájunké. (Kuczoginé Tálosi Amália)

A Könyvtár a tudás, a kultúra vára és a civilek (idősügyi szervezetek, klubok) találkozóhelye. (Balogh István)

A könyvtárban nincsen korhatár, idős, fiatal magára talál. A könyvtárban minden ember nagyon sok szellemi táplálékra lel. (Grabant Jánosné)

Én hatvan éve élek Nagykanizsán.
Hatvan éve járok könyvtárba.
Kell ennél több biztatás?
Köszönök mindent!
(Halasi Pál)

Az olvasás által számomra kitárult a világ, s nem is kellett messze menni, csak a könyvtárig. (Szobolicsné Csik Edit)

A könyvtárhoz való kötödésem többet jelent pár sornál. 2008-ban,mikor elindult a "Szeretem a Sétakertet" kezdeményezés, a pályázatomhoz felhasznált irodalom a Halis István könyvtár digitális változata volt a www.nagykar.hu honlapról. Ezzel a Szeretem a Sétakertet c. munkámmal városi különdijat értem el. Utána a Kattints rá Nagyi internetes tanfolyamot végeztem el. Majd a sok íiró-olvasó találkozó, 3D-s filmvetítés, családi hétvégék, stb. A hangoskönyvek kölcsönzése elérhetővé tette az irodalmat látássérült édesanyámnak. Mind sok élménnyel töltöttek fel és töltenek fel.
Nekem ez szoros kapcsolatot jelent a könyvtárhoz, mindig élmény és jó ide jönni. (Kun Ági)

Kedves Igazgató Úr!

Engedje meg, hogy ezzel a levelemmel elmondjam Önnek, én is ünnepet érzek a szívemben, mert a KÖNYVTÁR ünnepel!
Egy kicsit az enyémnek is érzem, hiszen olyan sokat adott és ad nekem! Ezt néhány mondatban elmondani lehetetlen.
Én onnan és akkor indultam, amikor a kis falumban az olvasási lehetőséget csak a kalendárium, a biblia és a szomszédos faluból örökbe kapott, elkönyörgött (vagy elcsent) Tolnai Világlapja jelentette. Ezeket rongyossá, szétmálottá olvasgattuk!
Aztán jött a Nagykanizsai Könyvtár.
MEGADTA az ISMERETLEN megismerhetőségének lehetőségét.
A hazai és külföldi írók - költők, zsenik írásai új gondolatokat, érzelmeket ébresztettek bennem!
Itt a könyvtárban megtudhatok bármit sok száz vagy ezeréves múltunkról, és a jövőkutatást olvasva ugyanúgy sejtetni engedi a majdani emberiség életlehetőségeit is. Verne Gyula akkori fantázia-világa már a megvalósult múlt.
Steven Hawking az univerzum kutató professzora már a csillagközi utazások lehetőségéről ír.
Erről a csodáról csak egy kicsit is tudni számomra a könyvtár kellett!!!
Csak az Önök segítségével járhattam meg a hazai és a világ nemzeti parkjait, vehettem kezembe a számos fotó-albumot, olvashattam a sok-sok folyóiratot. Azt gondolom és érzem, hogy az egészségem megőrzésében is felbecsülhetetlenül sokat segített a számos könyv és folyóirat, amelyek elolvasásához Önök hozzásegítettek!
Szeretem, ahogy ajánlják a régi és az új könyveiket. Az asztalokon elhelyezve igen jól áttekinthető … és a már-már elfelejtett könyvek újraolvasása - bizony nagy élmény!
Az új szerzeményű könyveket talán nem - vagy csak nehezen találnám meg az adott helyen, … de az asztalokon elhelyezett új könyvre elsőként rávetni magam - igazán lélekemelő!
Mindig várakozással eltelve megyek és kutatok … hogy vajon most mit találhatok?!
Nagy köszönetet, tiszteletet és szeretetet érzek a könyvtár dolgozói iránt.
Azzal, hogy mindig örömmel segítenek - hozzájuttatnak a tulajdonképpeni szellemi jóléthez.
Nincs, a több évtized alatt nem volt olyan kérésem, amelyet ne oldottak volna meg.
Előfordult, hogy a Kossuth Rádióban - fél-füllel - hallottam egy ismertetést. A téma napokig motoszkált bennem, de a szerző neve és a mű címe elsuhant az emlékezetemből.
Nagyon restellve tudatlanságomat elmondtam a KÖNYVTÁROSNAK.
Zavaromat azonnal feloldotta azzal, hogy azt mondta: „keressük együtt!” Ő számítógépezett és közben beszélgettünk. … és MEGTALÁLTA. Ő örült és még boldog is voltam.
Nekem hasonló „vesztettnek látszó” ügyem több is volt . . . szinte minden szakterületről … és az is a csoda számomra, hogy mindegyik munkatársa mindig rátalált a keresett témára . . . és az én örömömnek örültek.
… És elmondom Önnek - Önöknek azt is, hogy a könyvtár nekem nem a könyvek tára, hanem a tudás, az új ismeretek és a szépség OTTHONA, … ahová nagyon jó hazamenni.
Én más intézményekbe is hasonló szemléletű embereket kívánok és álmodok sokaságunknak.
Boldogabbak lehetnénk.
Köszönöm Önnek és a Könyvtár minden dolgozójának azt a gondoskodó odaadást, amit kaptam.
Azt is látom, Ön sokat tesz azért, hogy az Intézménynek sok-sok barátja, segítője legyen mindannyiunk érdekében. Köszönjük.

Az évforduló alkalmával képzeletben egy csokor rózsával átölelek minden dolgozót.
Köszönöm, hogy ezeket a gondolatokat Önnek leírhattam . . . és bocsánatot kérek a hosszú levélért. A jóról és a szépről, az Önök tevékenységéről egyszer talán egy KÖNYV is megjelenik.
Szívemből kívánom, hogy szép hivatásukban Önöknek is legyen tengernyi örömük!

Tisztelettel:
Keglovics Gabriella
Nyugdíjas olvasójuk

Ezúton is köszönjük mindenkinek a hasznos gondolatokat!

<< Előző (24. oldal)
/25