Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* A Flash fájlok támogatása világszerte megszűnt. A Következő gombra kattintva (ha van) az mp4 változathoz juthat.

 
12.78 MB
2014-07-14 15:47:51
 
 

flv-application/octet-stream
Nyilvános Nyilvános
886
2088
Kanizsa TV 2014-07-01 14:35 - Nagykanizsa
Kustár Zsuzsa emlékére
Kamarakiállítás nyílt Kustár Zsuzsa iparművész emlékére a Halis István Városi Könyvtárban – az alkotó néhány műve mellett az általa készített és a könyvtár védjegyének számító homokfúvott ablakok történetét is bemutatja a tárlat.

Zalai falu, Mesevilág, Vízi világ – három festmény, melyeket eddig a Wlassics Gyula Teremben lehetett megtekinteni, s most a kamarakiállítás alapját adják. Ezek mellett a művészről szóló könyvek, valamint Kustár Zsuzsa írásai is ízelítőt adnak alkotói világából.
Az iparművész és a könyvtár szoros kapcsolatának ékes bizonyítéka az a 12 homokfúvott ablak, melyek az egészséges ember különböző adottságait mutatják be szimbólumok révén.

Czupi Gyula, igazgató, Halis István Városi Könyvtár:

„A témát, akik ismerik őt, természetesnek találják – onnan vette, hogy a népi motívumokat ötvözi valamilyen módon stilizálja, úgy rakja össze, hogy valamilyen módon kompozíciók legyenek.”

Az üvegablakokat 2003-ban avatták fel – az alkotással kapcsolatos gondolatait Kustár Zsuzsa megörökítette, melyek az akkori könyvtáros vándorgyűlés alkalmából készült kötetben, valamint a napokban nyílt kamarakiállításon egyaránt megtalálhatóak.

Insert failed. Could not insert session data.