Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Sajtótájékoztató a madártávlati képről

2011. április 26. 10:30 - 11:00
 Nagykanizsa belvárosa madártávlati képe, Somogyi Győző alkotása - sajtóbemutató
2009 ősze óta folyt az munka, melynek eredményeként elkészült Nagykanizsa belvárosa madártávlati képe, Somogyi Győző alkotása. Bemutatására 2011. április 26-án, kedden 10,30-kor került sor a Halis István Városi Könyvtárban.

Sokan támogatták a könyvtár és a Könyvtárpártoló Alapítvány törekvését – mondta el Czupi Gyula, a könyvtár igazgatója és az alapítvány képviselője. Az egész időszakban komoly segítséget jelentett a média képviselőinek támogatása, ezért az alkotást először az anyagi támogatóknak és a média képviselőinek mutatták be. A támogatók közül megjelent a Nagykanizsa Önkormányzatának képviseletében Dénes Sándor alpolgármester, a DKG-EAST képviseletében Szabó József, a nagykanizsai Városvédő Egyesület elnöke, Cserti Tibor, valamint a nagykanizsai Tourinform vezetője, Bali Vera. A magántámogatókat ezen a sajtótájékoztatón Tarnóczky Attila képviselte. A támogatók nem csak tanulmányozhatták az elkészült alkotást, hanem egy-egy példányt magukkal is vihettek ebből az alkalomból. Ugyancsak a kép egy-egy másolatával gazdagodva hagyták el a könyvtárat a média képviselői. A sajtótájékoztatón megjelenni nem tudó Kanizsa Plaza, a Sponzor Tours (Nagykanizsa), valamint a KKK Senior Kosárlabda Csapat később kapják meg a madártávlati képet, akárcsak azok, akik egyéni támogatásukkal segítették az alkotás létrejöttét.
A könyvtár 60 éves születésnapjára készült művet nagyobb számban először a május 1-jei ünnepi program azon (300-nál több könyvet kölcsönző) meghívottjai kapják, akik emléklapot is vehetnek át ebből az alkalomból.
Május 1-jétől a madártávlati kép meg is vásárolható a könyvtárban. Az érvényes könyvtári tagsággal rendelkezők kedvezményesen juthatnak hozzá.

Az eseményen készült fotók:
http://www.nagykar.hu/keptar/7522.html


Insert failed. Could not insert session data.