Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Könyvbemutató - Nagykanizsa mentéstörténete 1690-2012 - Halis István Városi Könyvtár

2013. november 29. 14:00 - 16:00
 Könyvbemutató - Nagykanizsa mentéstörténete 1690-2012 - Halis István Városi Könyvtár

Meghívó

Kedves Barátaink, Munkatársaink és Ismerőseink!

Tisztelettel és szeretettel meghívunk minden érdeklődőt a Nagykanizsa Mentéstörténete 1690-2012 c. könyvünk bemutató ünnepségére. A rendezvény 2013.11.29-én 14 órakor veszi kezdetét a Nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban A könyv több mint két éves kutatómunkánk eredményeként a Czupi Könyvkiadó gondozásában jelenik meg.

Sohasem olvashattunk ilyen részletességgel Nagykanizsa város Tűzoltóságáról és Mentőszolgálatáról egy helyen. Mintegy 400 oldalon, sokszáz nemrég előkerült archív fotóval illusztrálva nyomon követhetjük a kezdetleges segítségnyújtástól lépésenként lassan fejlődő szolgálatot a mai modern mentésig. A tények száraz leírásán kívül 32 interjút tartalmaz olyan emberekkel, akik életútjukkal írták ezt a történelmet. Hiteles korrajzot kapunk olyan mentős bajtársak önvallomásain keresztül, akik igazán szívügyüknek tartották a mentést, a Mentőállomás nem a munkahelyük volt, hanem az életük. Nagyon komoly, és néha vicces eseteik példák az összetartásra, a hivatástudatra, a fejlődésre. Büszkék lehetünk a régi és mostani kanizsai mentőkre, akik munkájuk során mindig igyekeztek, és igyekeznek ma is emberségből is kiválóra vizsgázni. .

A program részeként lehetőség nyílik a könyv megvásárlására, a Mentéstörténeti kiállítás megtekintésére, kötetlen beszélgetésre a könyvben megszólaltatott mentős bajtársakkal, valamint megtekinthető lesz egy rövid összefoglaló film az Országos Mentőszolgálat történetéről. Mindenkit szeretettel várunk!

Gyarmati Olga és Klaszán Sándor

díjtalan


Insert failed. Could not insert session data.