Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Szabad szombat a könyvtárban

2016. február 27. 10:00 - 12:00
 Szabad szombat a könyvtárban

díjtalan
A könyvtár minden szombaton várja látogatóit, ezen a szombaton különlegességekkel is szolgálunk azoknak is, akik családostul, unokástul jönnek hozzánk.

10-12 óráig A gyermekeket az olvasási ajánlat, segítség mellett kézműves foglalkozással (pl. kokárda készítése), színezési feladatokkal várjuk. Ügyes kezű kollégáink a szükséges eszközöket, anyagokat biztosítják. Mesesarok. Egy szülő arra vállalkozik, hogy felolvas a köré gyűlőknek. Aki a kártya kedvelője, hozza magával kártyáját. Társasjáték, a könyvtárnak is sok játéka van.

10-12 óráig Amíg a gyerekek játszanak, a felnőttek, szülők, nagyszülők érdekes bemutatókon vehetnek részt.

Mi az Oxyfa?
Előadás lesz erről a különleges fafajtáról, mely különlegesen gyors növekedési képessége miatt egész Európában sokak érdeklődését váltotta ki. Nagykanizsán is elindult a bemutatása. Olvasóink számára szeretnénk mi is segíteni az ismerkedést. A résztvevők között két Oxyfa kerül kisorsolásra.

Egy eltűnőben lévő világ képei
A borospincék különleges emlékei képeken. Megkapó fotók a régi borspincékről, a bennük található tárgyakról. Lipódi László fotós sok éves munkájának eredménye lesz látható. A vetített képes bemutató után beszélgetésre kerül sor az alkotóval.

Élő történelem teaház
Fiatal történelem szakos könyvtárosok azt mutatják be, hogyan lehet filmek segítségével megidézni egy-egy történelmi témát, jelenséget, korszakot. A több kidolgozott téma közül most Az első világháború – a 20. század szülőanyja címűt nézhetjük, hallgathatjuk meg. Kidolgozott témáik még:
• Krisztus lovagjai és Allah katonái. A Mennyei Királyságtól szeptember 11-ig.
• A szabadság vihara. A rettenthetetlentől a hazafiig.
• Párbaj: törvényes forradalom és szabadságharc 1848-49.
• Szabadság és szerelem. 1956-os forradalom és szabadságharc.
• Huszárok és nők forradalma. 1848-49 szerepei.
• Egyházi és világi élet a középkorban, egy kicsit „lovagregényesen.”
• Elit alakulatok a történelemben az ókortól napjainkig.
• Magyarország és az Árpádok.

Az egyes előadások után beszélgetésre és egy-egy könyvtári sétára is sor kerülhet. Ekkor szeretnénk a megszokottól eltérően bemutatni a könyvtárat és működését.


Insert failed. Could not insert session data.