Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Szabad szombat a könytárban - Halis István Városi Könyvtár

2016. március 19. 10:00 - 12:00
 Szabad szombat a könytárban

A könyvtár minden szombaton várja látogatóit, ezen a szombaton különlegességekkel is szolgálunk azoknak is, akik családostul, unokástul jönnek hozzánk.

A játékos kedvű és az új ismeretekre vágyó egyaránt talált érdekességet az első Szabad szombat a könyvtárban délelőttön, jóleső érzés volt látni, hogy a gyermekek „elhozták” szüleiket és nagyszüleiket a könyvtárba.

2016. március 19-én és április 23-án újabb Szabad szombatok lesznek a könyvtárban.

GYEREKEKNEK
10-12 óráig A gyermekeket olvasási ajánlattal, kézműves foglalkozással (pl. húsvéti ajándék készítése), színezőkkel várjuk. Ügyes kezű kollégáink a szükséges eszközöket, anyagokat biztosítják. A Mesesarokban egy szülő arra vállalkozik, hogy felolvas a köré gyűlőknek. Társasjátékokkal is játszhatnak, a gyerekek, felnőttek. Aki a kártya kedvelője, hozza magával kártyáját, azzal is játszhatnak. A „hónap tárgyát” is megtekinthetik, kézbe foghatják majd a gyerekek.

FELNŐTTEKNEK
10-12 óráig, amíg a gyerekek játszanak, a felnőttek, szülők, nagyszülők érdekes bemutatókon vehetnek részt.

Régi tárgyak menedékhelye
Mi lett, mi lesz a sorsa régi tárgyainknak? Amíg ezt a kérdést nem tisztáztuk, addig átmeneti menedékhelyre van szükségük az elárvult eszközöknek. Egy ilyen – vidékünkre jellemző – eszközöknek menedéket biztosító hely és gondozója mutatkozik be. A vetített képes bemutató után beszélgetésre kerül sor a „gondozóval”.

A hónap tárgya
Egy a régi tárgyak menedékhelyéről időszakosan a könyvtárba költöző tárgyat (tárgycsoportot) mutatunk be. Azt tervezzük, hogy a következő hónapokban is egy-egy tárgyat bemutatunk. Szeretnénk, ha ezek a tárgyak megfoghatók, esetleg kipróbálhatók lennének a könyvtárban. Most a húsvéthoz köthető tárgyak mutatkoznak be.

Húsvéti szokások
A hónap tárgya kapcsán is a vidékünkre jellemző húsvéti szokásokra emlékezünk. A húsvéthétfőhöz kötődő játékok közül néhányat fel is elevenítünk a program résztvevőivel.

Az egyes előadások után beszélgetésre és könyvtári sétákra is sor kerülhet, szeretnénk a megszokottól eltérően bemutatni a könyvtárat és működését.

díjtalan


Insert failed. Could not insert session data.