Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Szabad szombat a könyvtárban - Halis István Városi Könyvtár

2016. április 16. 10:00 - 12:00
 Szabad szombat a könyvtárban

A könyvtár minden szombaton várja látogatóit, ezen a szombaton a hónap végi Város Napjára készülünk és különlegességekkel is szolgálunk azoknak is, akik családostul, unokástul jönnek hozzánk.

GYEREKEKNEK

10-12 óráig A gyermekek a kézműves foglalkozáson a Város Napján „felvonuló” gólyalábakra díszeket is készíthetnek. A szükséges eszközöket, anyagokat biztosítjuk. A Mesesarokban felolvasás, a gyermekkönyvtárban az olvasás, lapozás mellett társasjátékokkal, kártyával is játszhatnak a gyerekek, felnőttek. A „hónap tárgyát” is megtekinthetik, kézbe foghatják a gyerekek.

FELNŐTTEKNEK

10-12 óráig, amíg a gyerekek játszanak, a felnőttek, szülők, nagyszülők érdekes bemutatókon vehetnek részt.

A város születésnapjának, a Város Napja programjainak indulása (1995) és első tíz éve (Belasics Kata)
A vetített képes előadás után beszélgetésre kerül sor

A hónap tárgya
Egy régi tárgy Czinki László menedékhelyéről (Kisrécse–Kendlimajor)
A bemutatásra kerülő tárgy a tavaszi mezőgazdasági munkát idézi. Nemcsak megtekinthető, hanem egy hónapon át meg is fog(dos)ható a könyvtárban.

Tényleg 750 + 21 éves Nagykanizsa? A születésnapján ünnepeljük a várost? Városunk nevének eredetéről fennmaradt elgondolások. (Czupi Gyula)
***
Az egyes előadások után beszélgetésre és könyvtári sétákra is sor kerülhet, szeretnénk a megszokottól eltérően bemutatni a 2016. május 1-jén 65 éves könyvtárunkat. Évfordulós sátrunk ezen a napon (a Tánc Világnapján) alapításának helyén, az Ady utca 1. előtt az utcaszakaszon várja a látogatókat, a velünk ünnepelni kívánókat.

díjtalan


Insert failed. Could not insert session data.