Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Kategóriák

Weblapok

2006.polgármester, jegyző, képviselőtestület - http://onkormanyzat.net/2006/onkormanyzatok/rigyac-kozseg
Önkormányzatok információs adatbázisa. A honlapon Rigyác elérhetősége, polgármestere, jegyzője és a képviselőtestület névsora olvasható a 2006-os adatok alapján.
Benyovszky-szobrot avatott a Magyar Madagaszkári Társaság - http://www.kultura.hu/benyovszky-szobrot
"Benyovszky Móric portrészobrát egy ötszáz lelkes zalai zsákfaluban, Rigyácon avatták fel ünnepi falunap keretében. A XVIII. századi neves magyar utazó emlékét a világ számos pontján, a többi között 1746-ban történt halálának helyszínén, Madagaszkáron is őrzik."
Céginformációk Rigyácról - http://kereses.onlineceglista.hu/rigy%c3%a1c-e33e/
Rigyácon működő cégek alapadatai.
Falu története. - http://www.nagykar.hu/keptar/2770/30372.html
Zala megye története a középkorban elektronikus dok.
Inkey család - http://hu.wikipedia.org/wiki/Inkey_csal%C3%A1d
1774-ben készült el az Inkey Boldozsár adományából a templom.
Ki kicsoda Zala megyében - http://www.nagykar.hu/keptar/2770/31982.html
Ki kicsoda Zala megyében
Műholdas kép Rigyácról - http://telepulesek.gyaloglo.hu/telepules/Rigyac/
Rigyác adatain kívül a falu műholdas térképe is látható.
A kistérség - amely a Muramenti Nemzetiségi Területfejlesztési Társulás 11 települését foglalja magába - Zala megye délnyugati részén, a Mura és a Zala folyó övezte szelíd, lankás dombvidéken terül el. A linket ajánlja: PR
Muramenti Nemzetiségi Területfejlesztési Társulás - http://mura.celodin.hu/rigyac.htm
Muramenti Nemzetiségi Területfejlesztési Társulás honlapján amit tudni lehet és érdehes Rigyácról.
Rigyác a Magyar Nagylexikonban. - http://www.nagykar.hu/keptar/2770/29355.html
Rövid, de adatokban gazdak szócikk olvasható a Magyar Nagylexikonban a településről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.Rigyác: község Zala m.-ben, a Zalai-dombság DK-i részén fekszik.
Rigyác földrajzi nevei - http://www.nagykar.hu/keptar/2770/31799.html
1964-ben jeent meg a kiváló nagykanizsai kutatók (Kerecsényi Edit, Markó Imre Lehel, Ördög Ferenc) közreműködésével összeálított "Zala megy földrajzi nevei" című kézikönyv, melyben Balatonmagyaród Csordás János tanító által felgyűjtött földrajzi neveit is közreadták, a lejegyzett helyeket jelölő térképvázlattal. E földrajzi nevek szép számmal idéznek föl történeti, helytörténeti eseményeket is. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Rigyác történetéről a Zala megye atlaszában - http://www.nagykar.hu/keptar/2770/31852.html
Zala megye 1997-ben kiadott színes atlaszában magyar, angol és német ismertető is olvasható a település történetéről, földrajzi elhelyezkedéséről és környékének turisztikai értékeiről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Rigyác Zala megye kézikönyvében - http://www.nagykar.hu/keptar/2770/29356.html
Holub József kiváló történeti munkája - Zala megye története a középkorban, 1929. - 3. kötetében olvashatunk Rigyác történetéről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Római katolikus templom története. - https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CC4QFjAB&url=http%3A%2F%2Ftourinform.nagykanizsa.hu%2Fkep%2Feditor%2FFile%2FA%2520rigy%25C3%25A1ci%2520templom%2520t%25C3%25B6rt%25C3%25A9nete.doc&ei=J1nrUuK_K8TNygPU5oDICw&usg=AFQjCNF7oQwJetaqx4pZbmoY98Y8owy8Iw&bvm=bv.60444564,d.bGQ&cad=rja
Letölthető Word-dokumentum.
Ruffy Péter - http://vmek.oszk.hu/02200/02227/html/03/632.html
Ruffy Péter Pulitzer-emlékdíj
Uj Magyar Lexikon szócikke - http://www.nagykar.hu/keptar/2770/30416.html
Rigyác az Uj Magyar Lexikonban

Insert failed. Could not insert session data.