Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
A védett dokumentumok csak könyvtárunk épületén belül, az erre kijelölt pontokon tekinthetők meg!
1.89 MB
2007-02-08 15:27:57
 

image/vnd.djvu
Védett Védett
391
2182
Népújság 1990 001-003 szám január

Az oldalak egyesével vannak a dokumentumban
NÉPÚJSÁG : a szlovéniai magyarok hetilapja. - 1. évf., 1. sz. (1957)- . - Lendava : Zavod za informativno dejavnost madžarske narodnosti, 1957-

ISSN 0352-6569 = Népújság (Lendava)
COBISS-ID 16297218


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével



NÉPÚJSÁG

Időjárás-jelentés
A hét végéig folytatódik a száraz, hideg idő. A síkságon és a völgykatlanokban ködképződés, felhősödés várha-




SZLOVÉNIAI MAGYAROK HETILAPJA
Ezentúl félévenként
Új dinárral kezdtük az új évet és lapunk szerkesztőségét is új kérdés elé állította a papírgyárak új ára. Sajnos, az újság előállítási költségei így tovább emelkednek és ezért mi is újabb, népszerűtlen intézkedésre kényszerülünk: emelnünk kell a Népújság előfizetési összegét.
Ezúttal azonban egy újdonságot — reméljük kellemes újdonságot — is közölhetünk előfizetőinkkel. A Népújság előfizetési árát ezentúl nem negyedévenként, hanem félévenként kérjük majd olvasóinktól. Az elmúlt év során ugyanis több olvasónk nehezményezte, miért »zaklat-ják« őket a postások negyedévenként (bár higgyék el, szer kesztőségünket szinte havonként »zaklatta« a nyomda, a posta, a villanygazdálkodás új árakkal). Nos, az idén féléves előfizetést kínálunk 56 dinár (8 márka) magasságában annak ellenére, hogy tudatában vagyunk annak, hogy az előttünk álló félévben számolnunk kell az előállítási költségek további emelkedésével. Hadd tegyük hozzá még azt is, hogy szerkesztőségünkben folynak az előkészületek arra, hogy minél előbb új köntösben, színes nyomású lap formájában lásson napvilágot a szlovéniai magyarok egyetlen hetilapja.
Reméljük megértéssel fogadják majd a napokban az Önökhöz bekopogtató postásokat. Mi is reméljük, hogy a lehetőségekhez mérten már az első negyedév végén új formában, színes nyomással keressük fel lapunk minden megbecsült előfizetőjét.
XXXIV. évfolyam, 1. szám
Murska Sobota, J990. január 12-én
Ara 4,20 dinár
Időt és pénzt kell nyerni
KÖZVITÁN A LENDVAI KUL TŰR KÖZPONT ÉPÍTÉSE — HÁROM MIKROLOKACIÓT JAVASOLTAK — LEG-
Új tartalmat a vásárnak
TÖBBEN AZ ELSŐ MELLETT DÖNTÖTTEK — MENNYI
PÉNZT AD A KÖZTÁRSASÁG?
Egy kis gyertyafény a nagy sötétségben
Az építkezést nyáron kezdik meg
Érdekes TIT előadások
A lendvai kultúrotthon é-pítésének kérdése már régóta foglalkoztatja a község és a művelődési élet vezetőit. Sergej Pelhan, a szlovén kul-túrközösség elnökének lendvai látogatása óta mintha több remény kínálkozna arra, hogy végre teljesülni fog a lendvai és a környékbeli polgárok vágya. A kultúrotthon építésére vonatkozólag a községi képviselő-testület végrehajtó tanácsa kinevezett egy kezdeményező bizottságot, a-mely az építés szervezését vezeti.
kom m e ntárjuik
A kultúrotthon építésének kezdeményező bizottsága a végrehajtó tanács urbanisztikai bizottságával karöltve múlt héten Lendván közvitát szervezett, amelyre meghívták a magyar nemzetiségi érdekközösség, a művelődési intézmények és szervezetek képviselőit, valamint a lendvai polgárokat.
A tanácskozást Stefan Györkös, a lendvai községi képviselő-testület végrehajtó tanácsának alelnöke és a községi urbanisztikai bizottság elnöke vezette. A közvitán Ja-nez Eó\'ry, a muraszombati Tervezői Intézet igazgatója három mikrolokációt mutatott be. A közvita résztvevői megvitatták mindhárom lokáció előnyeit és hátrányait is.
Az első mikrolokáció a Ma
lom utca és a lendvai park,
valamint a zsinagóga között
lenne. Ez a változat kapott a
polgárok körében legtöbb tá
mogatást, mert bíznak ab
ban, hogy az új épülettel
párhuzamosan rendezik
Lendván a régi

Insert failed. Could not insert session data.