Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
A védett dokumentumok csak könyvtárunk épületén belül, az erre kijelölt pontokon tekinthetők meg!
2.74 MB
2007-08-08 15:29:47
 

image/vnd.djvu
Védett Védett
206
1757
Népújság 1990 004-007 szám február

Az oldalak egyesével vannak a dokumentumban
NÉPÚJSÁG : a szlovéniai magyarok hetilapja. - 1. évf., 1. sz. (1957)- . - Lendava : Zavod za informativno dejavnost madžarske narodnosti, 1957-

ISSN 0352-6569 = Népújság (Lendava)
COBISS-ID 16297218


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével

NÉPÚJSÁG

Időjárás-jelentés

A HÉT VÉGÉN VÁL
TOZÉKONY MARAD
AZ IDŐ. HELYEN
KÉNT CSAPADÉK
VARHATÓ ÉS AZ ÉV
SZAKHOZ MÉRTEN
MELEG LESZ.
KOMMENTÁR A DEMOS OPPOZfCIÓ BEMUTATKOZÁ-





A tartalomból:
A PART NÉLKÜLI
MI A Jó BORTERMÉS
PLURALIZMUS — IL-
TITKA? — 5. oldal
LtZIÓ — 2. oldal
SZÍNESEBB ÉS TAR-
ÚTMUTATÓ A VÁ-
TALMILAG GAZDA-
LASZTÁSOKHOZ
GABB NÉPÚJSÁGOT
— 3. oldal
— 10. oldal
A PARTOSFALVI
AMELLETT KERESZT-
GYÁR JELENE ÉS
REJTVÉNY, TÉVÉMŰ-
JÖVŐJE — 4. oldal
SOR, SPORT
SA KAPCSÁN:
SZLOVÉNIAI MAGYAROK HETILAPJA
A nemzet és a nemzetiség egyaránt nép
IMurska Sobota, 1990. február 2-én
Ara 4,20 dinár
Az egy héttel ezelőtt hullott hónak már nyoma sincs, egyedül a téli vakáción lévő gyerekek örültek neki ideig-óráig, de gyorsan elolvadt. (Fotó: N. Juhnov)
KOMMENTÁR HELYETT:
Miért bomlanak fel a nagyvállalatok?
Búcsú a talicskáktól
MÉG ELŐTTÜNK VANNAK A VALAMIKORI MUNKAAKCIÓBÓL KÉSZÜLT MEGSARGULT FILMEK, A VASÚTVONALAKAT ÉPÍTŐ, LENDÜLETTEL TELI IFJAK — AM AZ ÉLETSZÍNVONAL ANNYIRA-AMENNYIRE EMELKEDETT, AZ ÉLETFELTÉTELEK MEGVÁLTOZTAK, S VELÜK EGYÜTT A VILÁGNÉZETÜNK IS.
A NÉPÚJSÁG és a Muraszombati Rádió ma- gyár műsorainak a szerkesztősége 1990. február 9-én, PÉNTEKEN este 18.30 órai kezdettel
élőújságot szervez
a csentei faluotthonban, amelyre meghívja a hely- béli és a környékbeli olvasókat és rádióhallgatókat. Az est alkalmával szeretnénk ismertetni hetilapunk és rádióműsorunk új arculatát, terveinket, s javas- latainkat. Ezzel egyidőben szeretnénk kikérni olva- sóink és rádióhallgatóink véleményét is.
LEGYEN ÖN IS JELEN A NÉPÜJSAG ÉLŐ- ÚJSÁGÁN, AZ EST FOLYTATÁSÁBAN ÉRDEKES NYEREMÉNYSORSOLÁST IS SZERVEZÜNK
O ?
aaDDüaDDDDDDDaaDDDDDDDaDDDDDDaaDaDDaaDDDDD
XXXIV. évfolyam, 4. szám
a Sobotában
Égbekiálltó nagy dolognak számított még a közelmúltban, ha valaki csődbe ment. Nem is igen volt rá példa, hiszen szolidaritási alapon — ahol van, onnan vesszük el jeligével — mindig akadt a-lamizsna, ha másra nem is, hát havifizetésre. Most más szelek fújnak és Szlovéniában a műtétet éppen egyik nagyvállalatban hajtották végre. Már azóta hálunk is van csődeset és a jelek szerint még több is lesz. Hétfőn például a hitelezők és a Sobota vállalat ideiglenes igazgatója egyezkedtek.
Az egykori közmű vesítési vállalat 1988-ban négy részre oszlott és egyik vállalatként megalakult a Sobota 59 foglalkoztatottal. Rövid idejű volt a vállalkozás, hiszen már az elmúlt év elején nehézségek jelentkeztek, az első kényszerigazgatót a másik követte, aki tavaly novemberben feloszlatta a vállalatot és december elej én már csak 15 foglalkoztatottjuk volt, a jelen pillanatban pedig a munkások zöme a munkaközvetítőn vár új állásra, addig is havonta a munkanélküliségi járulék dupláját kapják. A jelenlegi igazgató szerint a csődeljárás u-tán új vállalatot alapíthatnának és elsősorban az eddig is kelendő portékákat, főleg köteleket gyártanának, ezenkívül pedig szolgáltatásokat végeznének.
A gonosz nyelvek szerint a szakszervezeti pártfogás kapóra jött a csődeljárás során utcán maradt munkásoknak, hiszen a munkaközvetítő havonta kézbesíti a fizetésü

Insert failed. Could not insert session data.