Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
2.66 MB
2010-02-15 10:32:59
 
 

application/octet-stream
Nyilvános Nyilvános
2446
1635
Szigliget és más települések után szülessen meg
Nagykanizsa madártávlati képe is!
Halis István Városi Könyvtár
info@nagykar.hu
Könyvtárpártoló Alapítvány Nagykanizsa
adószám: 19272588-1-20

A műholdas képek és a részletes térképek időszakában mi a jelentősége egy madártávlati képnek?
A légifelvételek és a térképek felülről képesek csak bemutatni egy települést, egy várost. Az épületekről készített fényképfelvételek pedig mindig csak egy kis szakaszát tudják bemutatni az utcáknak.

A madártávlati kép úgy mutatja meg az épületek homlokzatát, tömegét, egymáshoz való viszonyát, hogy térképszerűen is tájékozódni tudunk általa.

Mindehhez még hozzájárul a kortárs magyar képzőművészet jeles alakjának, Somogyi Győzőnek az a nagyszerű képessége, hogy a fontos és a lényegtelen elemeket elválasztja egymástól, a közönség által nehezen megközelíthető részleteket is megmutatja.

Somogyi Győző azokat a fontos építészeti elemeket, amelyek az egybefüggően megrajzolt részen kívül helyezkednek el, szintén beleszerkeszti kompozíciójába, jó példa erre Sümeg ábrázolása.

A megvalósítás:
2010. február: Somogyi Győző megbízása
2010. februártól
2011. februárig: A közvélemény folyamatos tájékoztatása a munka állásáról, az elkészült részletek bemutatása
2011. február: A rajz elkészültének időpontja
2011. május 1.: A sokszorosított madártávlati kép bemutatója a könyvtár 60. születésnapján

Önnek 1%, Nagykanizsának érték. Hogy Ön is büszkén nézhessen Nagykanizsa madártávlati képére, adja adója 1%-át a Könyvtárpártoló Alapítványnak (adószáma: 19272588-1-20)!

Kérjük, hogy magánemberként és/vagy gazdasági szereplőként támogassa egy olyan alkotás létrejöttét, mely hosszú időszakon át meghatározza azt a látványt, mely felidéződik a városunkban élő, vagy az ide látogató polgárok emlékezetében.
Köszönjük.

A megvalósulás jelenlegi állása
2010 februárjáig sokak apró felajánlásából összegyűlt már 100.000 forint, vállalati és egyesületi felajánlásból pedig további 400.000 forint. Még további 500.000 forint szükséges a megvalósításhoz.

Könyvtárunk fontos feladata a helyi értékek gyűjtése, közzététele és létrejöttük kezdeményezése, ebbe a sorba illeszkedik a madártávlati kép megvalósítása is.

Insert failed. Could not insert session data.