Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.44 MB
2008-03-17 12:31:01
 Zalai Hírlap 2008 03 17 064sz 04old - A Magyar Sajtó Napja.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
299
1655
Zalai Hírlap 2008. március 17. 64. szám 4. oldal - A Magyar Sajtó Napja

A cikkben említett "városi hetilap első öt évfolyama (1989-1993)" a Kanizsa - Dél-Zalai Hetilap első öt évfolyamát jelenti. Elérhető a következő link mögött: http://www.nagykar.hu/ekonyvek/451.html
Ugyanitt válik elérhetővé a lap minden további digitalizált példánya.
Az eseményről, melyről a Zalai Hírlap tudósít, további képek találhatók a következő link mögött:
http://www.nagykar.hu/keptar/2907.html


A MAGYAR SAJTÓ NAPJA
Őszinteségről, felelősségről és a nyilvánosság fontosságáról

Megyei körkép (kvr há, szj) - Március tizenötödike a szabad magyar sajtó napja. Ez alkalomból a megye, Zalaegerszeg, Nagykanizsa és Keszthely vezetése, valamint az MSZP tartott sajtófogadást.
A média zalai képviselőit a vonyarcvashegyi Festetics Pincében látta vendégül a megyei önkormányzat vezetése. Házigazdaként Manninger Jenő, a megyegyűlés elnöke a szabadság és a sajtó tevékenységének összetartozásáról beszélt. A nagy felelősségre utalva emelte ki a tájékoztatásnak azt a szerepét, mellyel az emberek eligazodására gyakorolnak befolyást az orgánumok. A hitelességet hangsúlyozva úgy fogalmazott, hogy a „gyártott imázsok" korában a helyi sajtónak kiegyenlítő szerep is jut, szűkebb pátriánkban kevésbé lehet eltérni a valóságtól. A vendégkör a fogadás keretében borkóstolón is részt vett. Zalaegerszegen sajtóreggelire várta pénteken a média képviselőit dr. Gyimesi Endre polgármester, Gyutai Csaba alpolgármester, Tombi Lajos alpolgármester és dr. Kovács Gábor jegyző. A Centro étteremben tartott rendezvényen a város vezetői megköszönték az újságírók munkáját. Dr. Gyimesi Endre elmondta: a helyi média által biztosított nyilvánosság nélkül Zalaegerszeg nem könyvelhetett volna el olyan sikert, hogy néhány éve egy felmérés során a legdemokratikusabb városnak nyilvánították.
Nagykanizsán Marton István polgármester a Halis-könyvtárban tartott sajtóreggelin köszöntötte a média helyi képviselőit. Czupi Gyula könyvtárigazgató bejelentette: a sajtónap tiszteletére elérhetővé vált a városi hetilap első öt évfolyama (1989-1993) a bibliotéka honlapján.
Keszthelyen Ruzsics Ferenc polgármester látta vendégül a sajtó munkatársait szombaton. A városházán fogadta az újságírókat, rádiósokat, televíziósokat. Köszöntőjében hangsúlyozta a sajtóérdeklődés iránti nyitottság mindenkori biztosítását, s kiemelte a kölcsönös őszinteség fontosságát.
Az MSZP Zala Megyei Területi Szövetsége pénteken a zalaegerszegi Palatínus Étteremben rendezett fogadást az újságírók számára. A teadélutánon Baracskai József megyei elnök, dr. Fodor Csaba megyei alelnök és Tarr Er-vin, a párt zalaegerszegi elnöke köszöntötte a meghívottakat. Baracskai József arra kérte a jelenlévőket, hogy a továbbiakban is Zala megye érdekeit szem előtt tartva dolgozzanak, hozzátéve, hogy a politikusoknak is ezt kell tenniük.

Insert failed. Could not insert session data.